Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, Donovan said:

Πολλοί έχουν βάλει κώλο κάτω και διάβαζαν και είναι εξίσου άνεργοι ή δουλεύουν για λίγα λεφτά σε άσχετες δουλειές

δεν χρειάζεσαι ούτε γνωριμίες ούτε τα πολλά πτυχία για να ψάξεις να βρεις δουλειά. το μόνο που χρειάζεται είναι όπως είπα να ψάξεις και να τη διεκδικήσεις. εσύ εν αντιθέσει περιμένεις να σου έρθει από μόνη της. με συγχωρείς πολύ αλλά αυτό εγώ το έχω μάθει ως τεμπελιά. και αν δε σου φτάνουν τα 600 και τα 700 ειδικά χωρίς κάποια ιδιαίτερη γνώση τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. μην περιμένεις να σου φέρουν την καρέκλα φτιαγμένη από χρυσό για να κάτσεις πάνω. από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις. 

Επεξ/σία από zeibei
  • Απαντ. 287
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έγραψα ποτέ ότι οι μισθοί των 600 ευρώ είναι χλιδή. Έγραψα ότι οι μισθοί των 600 ευρώ δεν είναι καλή δικαιολογία για να μην δουλεύεις, να σε συντηρεί κάποιος άλλος και να χρησιμοποιείς την δικαιολογία ότι κάποιος στο δημόσιο αμοίβεται με 3000 ευρώ άρα εσύ θα είσαι άνεργος μέχρι να γεράσεις. Εντάξει η μαμάκα κάποιου που αγαπάει τον γιόκα της πάρα πολύ μπορεί και να το δέχεται αλλά ας είμαστε και λίγο σοβαροί.
Λοιπόν ας μελετήσουμε το χειρότερο σενάριο:
ότι είσαι ο ντελιβεράς των 5 ευρώ την ώρα (ούτε καν των 7 ευρώ την ώρα)
Με 5 ώρες εργασία την μέρα, ανασφάλιστος, χωρίς να δουλεύεις τα σαββατοκύριακα, χωρίς κανένα πουρμπουάρ, μιλάμε για 500 ευρώ το μήνα. Τόσα δηλαδή που δεν θα πάρει ποτέ ένας Τούρκος ανειδίκευτος ούτε κανένας άλλος στα Βαλκάνια.
Άρα μήπως τελικά μιλάμε για μαμόθρεφτα που μια μέρα θα κοιμούνται κάτω από γέφυρες; Που θεωρούν ότι δικαιωματικά τους ανήκει η χλιδή γιατί αποτελούν το ζενίθ του πολιτισμού;
Και που οι μαμάδες τους τα βλάφτουν πάρα πολύ;

Εντάξει φίλε μου με 2 κωλομισθούς νοικιάζουμε και σπίτι, πληρώνουμε και λογαριασμούς, έχουμε και παιδί, πηγαίνει και στα αγγλικά, πηγαίνει και για πιάνο και τελικά ζούμε. Δε λέμε ότι ΘΑ ζήσουμε όταν κερδίσουμε το τζόκερ ή όταν μας προσλάβει η microsoft για γενικούς διευθυντές. 
Αλλά η διαφορά των δικών μας γενεών είναι ότι εμείς ποτέ δεν είπαμε ''εγώ σπούδασα αυτό και δεν θα κάνω ποτέ κάτι άλλο''. Γιατί δεν είχαμε καμία τέτοια επιλογή. Οι δικοί μας οι μπαμπάδες έλεγαν το λογικό. Δηλαδή ''στ' @@ μου τι θα κάνεις. Είσαι 22 ετών. Άδειαζέ μου την γωνιά. Το χρέος μου το έκανα''.  Δεν έλεγαν ''είσαι 20 ετών, εσύ θα σουβλίσεις το αρνί. Κι εγώ θα πληρώσω το αρνί''. Αστεία πράματα!
Η κατάσταση έχει ως εξής: σπούδασες; Είσαι και 24 ετών; Τράβα αγόρασε το αρνί, σούβλισέ το, πλήρωσε και το νοίκι του σπιτιού που θα μένεις και αυτό είναι όλο. Άλλο πράγμα το να έχεις ανήλικο παιδί. Κι άλλο πράγμα 2 άντρες. Από μία ηλικία κι έπειτα παύεις να θεωρείσαι παιδί.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lanike71 είπε

Και λίγα τους λες. Άντε γιατί κάποιοι έχουν αποθρασυνθεί και θέλουν με το ζόρι να πιστέψουμε ότι 700+600 = χλιδή.

Είναι η ώρα της σκληρής αλήθειας.  Εφόσον 40 χρόνια έμαθε ο Έλληνας την τεμπελιά,  την κλεψιά και την ανικανότητα τα 1300 ευρώ να του  φαίνονται λίγα ενώ δεν μπορεί ούτε τελάρα να μεταφέρει σε αποθήκη. Ο κόσμος στην Ελλάδα ακόμη πιστεύει πως όσοι βγάζουν πάνω από 2 χιλιάρικα τα βγάζουν ξεκούραστα και αφορολόγητα και επειδή έχουν βύσμα από τον Νταντυ. Σε αυτή τη γενιά <=30 οι διαφορές στη μισθοδοσία θα είναι τεράστιες, ακριβώς επειδή δεν μπορεί το δημόσιο να απορροφήσει τους άχρηστους με μισθό 900 ευρώ.  

Εντάξει μας πήρε 10 χρόνια να καταλάβουμε ότι η κρίση δεν είναι οικονομικής φύσεως αλλά κοινωνικής. Σε καμία 10αρια χρόνια θα αποβάλουμε και τα τελευταία σοσιαλιστικά τσιτάτα και θα αρχίσουμε να γινόμαστε Ευρωπαίοι. Κοινώς θα γίνουμε Ρουμανία.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Lanike71 είπε

Και λίγα τους λες. Άντε γιατί κάποιοι έχουν αποθρασυνθεί και θέλουν με το ζόρι να πιστέψουμε ότι 700+600 = χλιδή.

συγνωμη αλλα βλακειες λεει. 1300 για ενα σπιτι χωρις παιδια ειναι υπεραρκετα. φτανουν για τα βασικα, τη διασκεδαση, και θα μενει καλο ποσο στην ακρη για πιο μεγαλες αγορες/εξοδα.

καπου καπου ειναι και θεμα αντιληψης, αμα δεν σου αρκει να μη σου λειπει τιποτα τοτε μιζερος θα σαι ειτε παιρνεις 600 ειτε 800.

υγ. για να μη παρεξηγηθω δε στοχευω κανεναν με τα λογια μου, και γω του 500ικου ειμαι, απλα αυτο εχω παρατηρησει απο γνωστους. το κορυφαιο που χα ακουσει ειναι για 2000 για "να λες οτι ζεις" και μιλουσε για σεναριο χωρις παιδια..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Ο άνθρωπος γράφει ξεκάθαρα πως το όνειρο του είναι να μπει στο δημόσιο και να δουλεύει χαλαρό 8ωρο. Πρώτη σελίδα του topic, 14ο ποστ.

"Όταν βλέπουν ότι οι μόνοι που έχουν ακόμα ένα καλό μισθό και επίπεδο ζωής είναι όσοι δουλεύουν στο Δημόσιο,φυσικά και κοιτάνε να μπουν.Στον ιδιωτικό τομέα έχουν διαλυθεί τα πάντα,περισσότερες ώρες/λιγότερα λεφτά,δεν τολμάς να ζητήσεις άδεια ή ν'αρρωστήσεις,μπορεί να δουλεύεις και Σαββατοκύριακα κλπ.Ενώ στο Δημόσιο κάνουν ένα χαλαρό 8ωρο (εαν το κάνουν κι αυτό) παίρνουν καλύτερα λεφτά,άδειες όποτε θέλουν,ΣΚ και αργίες κάθονται,πώς να μην θέλουν μετά όλοι Δημόσιο;"

Απορώ γιατί ασχολείστε όλοι σας.

• Like 8
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Είναι η ώρα της σκληρής αλήθειας.  Εφόσον 40 χρόνια έμαθε ο Έλληνας την τεμπελιά,  την κλεψιά και την ανικανότητα τα 1300 ευρώ να του  φαίνονται λίγα ενώ δεν μπορεί ούτε τελάρα να μεταφέρει σε αποθήκη. Ο κόσμος στην Ελλάδα ακόμη πιστεύει πως όσοι βγάζουν πάνω από 2 χιλιάρικα τα βγάζουν ξεκούραστα και αφορολόγητα και επειδή έχουν βύσμα από τον Νταντυ. Σε αυτή τη γενιά <=30 οι διαφορές στη μισθοδοσία θα είναι τεράστιες, ακριβώς επειδή δεν μπορεί το δημόσιο να απορροφήσει τους άχρηστους με μισθό 900 ευρώ.  

Εντάξει μας πήρε 10 χρόνια να καταλάβουμε ότι η κρίση δεν είναι οικονομικής φύσεως αλλά κοινωνικής. Σε καμία 10αρια χρόνια θα αποβάλουμε και τα τελευταία σοσιαλιστικά τσιτάτα και θα αρχίσουμε να γινόμαστε Ευρωπαίοι. Κοινώς θα γίνουμε Ρουμανία.

Σημαντικό μέρος των τύπων που βγάζουν 2Κ+ είναι επειδή έχουν τον ντάνυ κάπου και ως εκ τούτου μπήκαν και αυτοί (ισχύει και σε ιδιωτικό τομέα) ή απλά φοροδιαφεύγουν λόγω ελεύθερου επαγγέλματος.

Τουλάχιστον έτσι ήταν όταν ζούσα ακόμη Ελλάδα. 

|

Το ωραίο είναι ότι μεγάλο μέρος του χάους των τελευταίων 40 ετών δεν έχει τίποτα να κάνει με τα "σοσιαλιστικά τσιτάτα", ως καθαρά μέρος της "ελεύθερης αγοράς" και των επιλογών των αντιπροσώπων αυτής (κυρίως γηγενών).

Επεξ/σία από LongTom
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελεύθερη ως προς την καταβολή φόρων,  δεσμευτικής ως προς τις παροχές. 

Να προσθέσω πως "Εργασία μετά τα 30" σημαίνει πως δεν έχει δώσει ούτε ευρώ ασφαλιστικές εισφορές,  αν στα 67 θα του δώσουν 300 ευρώ σύνταξη θα φταίει ο καπιταλιζμος και τα βαμπίρ εργοδότες.  Πόσα λάθος πράγματα στο μυαλό νέων ανθρώπων.

Εντωμεταξύ πόσο να πεινάσεις για να βάλεις μυαλό και να μη γράφεις πράγματα όπως "Δουλειά το Σ/Κ,άδεια οπότε θέλω,  χαλαρό οκτάωρο " κτλ

Χτες διάβαζα από τις 19:00 έως της 1:00 το πρωί όπως κάθε μέρα και σήμερα θα πάρω το αεροπλάνο να πάω για δουλειά στην άλλη άκρη του κόσμου ενώ το κράτος μου παίρνει το 45% γιατί έτσι . Και βλέπεις νέα παιδιά χωρίς υποχρεώσεις να σου λένε ψάχνω το αυστηρό 8ωρο και την ξεγνοιασιά. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
14 ώρες πριν, tsipakis είπε

οσοι βαλαμε κωλο κατο και διαβασαμε και δουλευουμε σημαινει εχουμε γνωριμιες ;;;

ναι.

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Να προσθέσω πως "Εργασία μετά τα 30" σημαίνει πως δεν έχει δώσει ούτε ευρώ ασφαλιστικές εισφορές,  αν στα 67 θα του δώσουν 300 ευρώ σύνταξη θα φταίει ο καπιταλιζμος και τα βαμπίρ εργοδότες.  Πόσα λάθος πράγματα στο μυαλό νέων ανθρώπων.

Εντωμεταξύ πόσο να πεινάσεις για να βάλεις μυαλό και να μη γράφεις πράγματα όπως "Δουλειά το Σ/Κ,άδεια οπότε θέλω,  χαλαρό οκτάωρο " κτλ

Χτες διάβαζα από τις 19:00 έως της 1:00 το πρωί όπως κάθε μέρα και σήμερα θα πάρω το αεροπλάνο να πάω για δουλειά στην άλλη άκρη του κόσμου ενώ το κράτος μου παίρνει το 45% γιατί έτσι . Και βλέπεις νέα παιδιά χωρίς υποχρεώσεις να σου λένε ψάχνω το αυστηρό 8ωρο και την ξεγνοιασιά. 

γιατι το πας στο αλλο ακρο? δηλαδη δεν χρειαζονται υπηρεσιες οπως υγεια, εκπαιδευση, κατασκευες, συντηρηση, κλπ?

το να διαμαρτυρεται καποιος για τη ποιοτητα των υπηρεσιων το υποστηριζω 100% εφοσον δεν ειναι καλες, να διαμαρτυρεσαι για το ποσο το οποιο δινεις ομως... το καλο με τους δημοσιους φορεις εναντι ιδιωτικων ειναι οτι δεν πανε για το κερδος, οποτε αμα τα βαλεις κατω σε συμφερει να δινεις οτι δινεις διοτι η εναλλακτικη θα ηταν πιο ακριβη.

προσωπικα θα προτιμουσα το κρατος να εκανε την αρχη (πχ εκπαιδευση) για να υπαρχει μια βαση και να εχουν ιδεα τι γινεται (τυχον προβληματα, πιθανοι κινδυνοι, τι ελεγχοι απαιτουνται, κλπ) και μετα να προσπαθει να βαλει ανταγωνιστες στο παιχνιδι, να πουλαει τις αρχικες υποδομες και να "υποχωρει" σε θεση διαιτητη οπου θα καθοριζει τους κανονες κλπ. ουσιαστικα το δημοσιο να μην ειναι μεσα στην αγορα και να φτιαχνει μονο τα πλαισια μεσα στα οποια θα μπορουν να κινουνται οι ιδιωτες για να μη γινονται ευτραπελα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Αυτό έγραψα, ότι πολλοί εκ των 2Κ δεν καταβάλουν αναλογικά φόρους, όπως μάλιστα φαίνεται από πάμπολες έρευνες.

Όπως γενικότερα ένα διόλου ασήμαντο ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών (εδώ και δεκαετίες).

Το οποίο είναι και τεράστιο πρόβλημα και ως κατάσταση συμβαδίζει 100% με το ιδεατό μικρό κράτος και όχι με κάποιο σοσιαλιστικό παράδεισο.

Άλλο που στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα διαφθοράς και όχι θεσμών, τουλάχιστον όχι άμεσα.  

https://www.nber.org/papers/w21552

Αναφορά σε κείμενο

We estimate that 43%-45% of self-employed income goes unreported and thus untaxed.

|

Σε αυτή την μπουρδελοκατάσταση τεράστια ευθύνη έχουν όλοι, ιδίως αυτοί που επί σειρά δεκαετιών δεν πρόσφεραν στο Κράτος τα χρωστούμενα. όπως γράφεις για ασφαλιστικές εισφορές.

Αυτά λοιπόν τα πεπραγμένα, των ελεύθερων επαγγελματιών και των "παραγόντων υγιούς ανταγωνισμού", της αποφυγής συνεισφοράς στην κοινωνία είναι άραγε "σωστά πράγματα στα μυαλά ώριμων ανθρώπων" ;

|

Δεν ξέρω, αλλά γενικά παρατηρώ ότι το blame game είναι ιδιαίτερα τυφλό σε κάποιες περιπτώσεις.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Συμφωνώ σε όλα όσα λέτε  , το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά ατόμων όπως ο topic starter. Τι νομίζετε πως θα κάνει αν γίνει ελεύθερος επαγγελματίας;  Αυτό γράφω,  πόσο σάπια είναι πλέον τα μυαλά, όσα απόμειναν στην Ελλάδα. Δυστυχώς η βλακεία νίκησε, είναι περισσότεροι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολες οι πλευρές έχουν ένα δίκιο.

Σίγουρα είναι κακομαθημένες οι τελευταίες γενιές. Οι παλιότεροι που μεγαλώσαμε με 1 τηλεόραση κάθε 20 χρόνια με 4-5 κανάλια... και χωρίς υπολογιστή γιατί ήταν πανάκριβοι. Τώρα όλοι θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει να έχουν όλα τα νεότερα καπιταλιστικά αγαθά (4K, 3D, νέο pc κλπ).

Το κάτσε-διάβασε όμως δεν αρκεί... γιατί πλέον και οι εταιρείες δεν σε παίρνουν ούτε τζάμπα για να σε εκπαιδεύσουν. Αν είχες γνώσεις/εμπειρίες πριν από την κρίση, τότε ίσως να είναι πιο εύκολο. Ούτε φυσικά μπορούν γίνουν όλοι προγραμματιστές ή μοριακοί βιολόγοι ή πυρηνικοί φυσικοί. Ηδη στην Ελλάδα έχουμε υπερπληθώρα -συνήθως άχρηστων- πτυχίων, εφόσον ακόμη με βαθμό 1 μπαίνεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Γνωρίζω πολύ κόσμο που ακόμη και πριν από την κρίση, παράτησε τον ιδιωτικό τομέα για το δημόσιο. Ισως γιατί δεν ήθελαν να δουλεύουν δύσκολα 12ωρα μέχρι τα 65. Μπορεί κάποιος να τους αδικήσει;  Ο άνθρωπος πάντα επιζητάει τις ευκολίες στη ζωή και καλομαθαίνει.

Γι' αυτό και έχουμε πλυντήρια και δεν τα πλένουμε στο χέρι, γι' αυτό και έχουμε smartphone κλπ διευκολύνσεις στη ζωή μας.

Βλέπω ακόμη και τον 70χρονο+ πατέρα μου πόσο καλά προσαρμόστηκε σε αυτές τις ευκολίες και δεν μπορεί χωρίς αυτές, παρόλο που μεγάλωσε σε εποχές που δεν είχαν ούτε ρεύμα στο χωριό του και κάθε καλοκαίρι άφηνε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο για να δουλέψει στα καπνά... 

Δηλαδή αν θεωρούνται σκληραγωγημένοι οι 30+ όπως γράφτηκε εδώ... τι να πουν και οι παλιότεροι.

Οσοι έχουν καλά skills, όπως οι προγραμματιστές, πράγματι βρίσκουν εύκολα δουλειά, αλλά δεν πρόκειται να μείνουν στην Ελλάδα για να παίρνουν 600-1000 ευρώ χωρίς να τους παρέχει το κράτος πλέον ούτε καν δωρεάν υγεία (θεωρητικά μόνο την παρέχει...). 

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Διαφωνώ, δεν υπάρχει 8ωρο αν δεν έχεις στον ήλιο μοίρα.  Υπάρχει μόνο προσπαθώ και βλέπουμε.  Φέρνω το παράδειγμα του ποδοσφαίρου στους νεώτερους. Παίζεις 90 λεπτά,  κάνεις 4-5 ευκαιρίες αλλά βάζεις ένα γκολ. Έτσι είναι και η ζωή, προσπαθείς και αν βάλεις γκολ τότε όλα καλά. 

Δημοσ.

Πότε στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπήρχαν τόσες δουλειές και τόση ελεύθερη γνώση για να μάθει κανείς κυριολεκτικά οτιδήποτε. 

Κάποιος έγραψε νωρίτερα ότι έβγαζε λεφτά που άλλοι δεν θα βγάλουν ποτέ κάνοντας boosting σε παιχνίδια! Πόσα τέτοια υπάρχουν;

Κόσμος βγάζει λεφτά από οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς, το θέμα είναι να καταλάβουμε σε τι εποχή ζούμε και να το εκμεταλλευτούμε. 

Κι αυτά δεν τα λέω για να κάνω τον έξυπνο ή τον πετυχημένο αλλά για να τα συνειδητοποιήσω κι εγώ!

• Like 4
Δημοσ.

Συνδρομο του Ελληνα.

Θελει δουλεια εξω απο το σπιτι του, βασικο οκταωρο, αρκετα χρηματα, χαλαρη δουλεια, καλο περιβαλλον, ελαχιστο ψαξιμο.

Οταν εμεις τρεχαμε στα 18 για ενα καλυτερο μελλον, οι περισσοτεροι επιναν καφε και μας κοροιδευαν. Τωρα τι συνεβη;

Οποιος δεν τεμπελιαζει, δουλεια βρισκει. Ο πηχης με τις απαιτησεις μας πρεπει να πεσει.

• Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...