Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Η χώρα μας έχει τρομερά κουσούρια, σίγουρα όμως δεν είναι υποχρεωμένη να σε βολέψει στο Δημόσιο αφού απ' όσο καταλαβαίνω αυτό ήταν το όνειρο σου έχοντας δώσει για όλες τις προκηρύξεις. Και η εκμετάλλευση που λες οτι έχουν οι δουλειές του ποδαριού στην Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με το σκλαβοπάζαρο που είναι οι δουλειές για ανειδίκευτους χωρίς γνώσεις γλώσσας στο εξωτερικό. Ναι θα πας στη Γερμανία για 800 ευρώ μαύρα με 60ω την εβδομάδα μίνιμουμ σε κάποιον βλαχομπάρμπα εστιάτορα, θα σε κρύβουν αν έρθει επιθεώρηση εργασίας, ανασφάλιστος σε ένα σπίτι του 1900 μαζί με 2-3 οικογένειες ακόμα. 

Η χώρα δεν έχει μέλλον γιατί έπεισε ολόκληρες γενιές πως η μοναδική διέξοδος είναι το Δημόσιο και στην πορεία κατέστρεψε οτιδήποτε άλλο. Όχι γιατί δε διορίζει ακόμα περισσότερους ειδικούς φρουρούς και πυροσβέστες. Οι χώρες που είναι πλούσιες, δεν είναι πλούσιες επειδή το κράτος τους διορίζει τους πάντες. 

Μάλλον δεν κατάλαβες...Καταρχάς στα όνειρα μου δεν δουλευω...Μου άρεσε να μπω σε ένα σώμα ασφαλείας..ούτε αυτό περιμένω να καταλάβεις..τεσπα..Δεν πας να δουλέψεις για Έλληνες στο εξωτερικό  δεν το αναφέρω κάπου ...εννοείτε αυτό..και η μοναδική διέξοδος δεν είναι το δημόσιο...όπως βλέπεις παραπάνω...αυτό ήταν πριν 20 χρόνια...άντε 15..το δημόσιο πλέον δε σου προσφέρει ουσιαστικά τίποτα με την υπάρχουσα ζωή στο Ελλαδιστάν..Το εαν είσαι εσύ σε καλη θέση και βολεμενος στην ζωή σου δεν είναι και οι υπόλοιποι. Το να εχεις οικογένεια και να μπορέσει να ζήσεις ανθρώπινα η Ελλάδα δεν σου το προσφέρει...Όπως είπα αν υπάρχει κάποιος στο εξωτερικό και διαθέτεις μια γλώσσα φεύγεις..αν δε μαθαίνεις και αν δε μάθεις κάνε κάτι για αυτό.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Ξερεις πιο ειναι το προβλημα; Τα λεφτα ειναι το κίνητρο για να κανεις αυτο που θελουν και ζητανε οι εργοδότες.

Αλλα οταν τους πιανεις και τους λες θελω να μαθω παραπάνω, να προσφερω στην εταιρεία περισσότερα, εφοσον μπορεσω. Εχει ενα εξαμηνο που μιλησαμε. Τίποτα δεν αλλαξε. 

Στην μέση μπαίνουν και αλλα οπως ρεπο, βαρδιες που στους παλιούς ειναι οποτε θες χωρίς θέμα και βαρδιες οπως τους βολεύει, ειδικα το καλοκαίρι και μένα όταν ζηταω ρεπό, η ερωτηση ειναι τι θα κανεις και το θέλεις.

Οπως στην δικη σου δουλειά ηρθανε τρεις για να μαθουν και σε μας ημασταν τρεις. Ο μονος που εξελιχθηκε ημουν εγω. Μαντεψε και οι τρεις ημαστε στην δουλειά. Σχεδον ιδια λεφτά. Εγω 35€ σχεδον πάντα μεσημερι με καποια βραδινα αλλα μονος στην βαρδια, ο ενας μονο πρωι με τον παλιο και ακόμα εναν βοηθο, συνολο τρεις με 30€ που δεν κανει αυτα που κανω εγω και ενας το βραδυ που παιρνει 30€ συν το βραδινο μαζι με τον δεύτερο παλιο, που στο 8ωρο τις 3 ωρες κοιμαται και ο παλιος που ειναι μαζι του δεν του λεει κατι.

Αν με ρωτήσεις τι θα προτειμουσες, εφόσον αυτος που δεν προσπαθεί δεν εχει ευθύνες, δουλεύει πάντα με εναν παλιότερο, κάνει μονο πρωινα για 30€, θα επελεγα αυτο, εφοσον δεν των διωχνουν εδω και 3,5 χρονια. Απλα υπάρχει.

Εγω οταν πηγαινω να αλλαξω βαρδια, αλλαζω τον παλιό, ενω αν με αλλαζει ενας απο τους νέους, εγω σε αυτη την περίπτωση πρέπει ολα να τα αφησω να δουλεύουν ρολοι και αν οχι να κατσω να τα φτιαξω.

Για μενα τα 5€ παραπανω που παίρνω, ουτε σταχτη στα ματια δεν ειναι. 

Υπηρξαν δύο εβδομάδες που ο παλιος που κάνει τα βραδινα ειχε ένα προβλημα και καναμε μεσημέρι μαζι. Το αφεντικό σε εμενα έλεγε τι θα γινει, τι πρέπει να κανουμε. Τον παλιό δεν το ηθελε καθολου και δεν τον εμπιστεύεται. Αυτο δειχνει πολλα.

Εκεί κολλάει αυτό που έλεγα πριν. Ψαχνεις δουλειά αλλού. Συνήθως αυτό το σημείο ειναι στα 4 με 5 χρόνια που έχεις μάθεις τα χουγια όλων στην εταιρεία, ξέρεις τι παίζει και αφού είσαι καλός, έχεις γίνει σημαντικό γρανάζι στην εταιρεία και επιπλέον έχεις την εμπειρία να "μετρήσεις" σε άλλη δουλειά. Όταν λοιπόν βρεις την άλλη δουλειά, πας και ψιλό εκβιάζεις τον ιδιοκτήτη. Ξέρεις, εγώ κάνω αυτό, αυτό και αυτό. Έχω στα χέρια μου άλλη πρόταση (φουσκωνοντας το και λίγο για να έχεις περιθώριο να διαπραγμευτεις) . Με θέλεις; οκ, δώσε μου κάτι. Μα καλύτερη βάρδια, μα καλύτερα οικονομικά κτλ. Στα δινει; εάν θέλεις να μείνεις μένεις. Δε στα δινει; από δω παν και οι άλλοι. Αντε γειά και φεύγω και βρες άλλον σαν και εμένα.

Στις επιχειρήσεις, πολλοί δουλευουν και καλά το ουδείς αναντικαταστατος. αυτό όντως ισχύει, αλλά για να βρει κάποιον σαν και εσένα ή θα πάρει 2 να σε καλύψουν ή θα ψάχνει για λαχεία. Και τα λαχεία παίρνουν χρόνο. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, nikosmakos είπε

Ειχα κανει διαφορες δουλειες που ποτε δεν ηταν μονιμες, μεχρι που καταλαβα οτι πρεπει να κανω κατι καλυτερο στην ζωη μου, οποτε περασα 2 χρονια  διαβαζοντας πιστοποιησεις οταν ειμουν 27 χρονων, 

Θέλεις να μας πεις τι είδους ήταν αυτές οι πιστοποιήσεις; 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Θέλεις να μας πεις τι είδους ήταν αυτές οι πιστοποιήσεις; 

ειχα δωσει για το proficency στα αγγλικα για να τα φρεσκαρω, και αλλη πιστοποιηση ειναι πανω στα δικτυα cisco, επειδη ειχα σπουδασει τει πληροφορικης. Αυτος ο κλαδος εχει πολλες επιλογες, linux, programming, networking (κτλ). Απλα ειναι τι αρεσει στον καθενα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα η αληθεια για την ζωη στο εξωτερικο βρισκεται καπου στο ενδιαμεσο του τα παντα ειναι ονειρο εξω με το χαλια ο καιρος αποξενωση η καθημερινοτητα δεν ειναι τοσο καλη.

Το εξωτερικο εχει τα εξης σος που βρισκουν οσοι φευγουν απο Ελλαδα .

1)Και ο πιο χαζος στον κλαδο σου να εισαι καποια στιγμη θα βρεις δουλεια και καποια στιγμη θα ανεβεις.Εδω αν εισαι ο πιο χαζος Αν καταφερεις να βρεις δουλεια θα ανεβεις απο λιγο εως καθολου.

2)Προφανως το οικονομικο το οποιο δεν ειναι πιο σημαντικο για εμενα η ποσοτητα γιατι το να σου πω οτι στην γερμανια παιρνω τα τριπλασια τι να σου πει οταν πληρωνω 3 φορες το ενοικιο σου και για τις εξοδους μου.Αλλα το οτι τα λιγα(για εκει γιατι για ελλαδα ειναι πολλα) που μπορεις να περισσεψεις σου επιτρεπουν ειτε να κανεις μια αγορα χωρις να σκεφτεις αααα απο που μπορω να κοψω ή να κανεις ενα ταξιδι γιατι ετσι χωρις να μαζευεις το μπατζετ 2-3 μηνες πριν ή το οτι απλα μπορεις να παρεις ενα αυτοκινητο χωρις να σκεφτεσαι αν θα μπορεσεις να το αποπληρωσεις ευκολα.

3)Το μικρο αρνητικο ειναι για οσους θελουν να χτισουν μια ζωη οπως θα την εκαναν στην Ελλαδα (να αγορασεις σπιτι ή να θελεις να κανεις καποια επιχειρηση) εξω θα αντιμετωπισεις το ιδιο προβλημα με την Ελλαδα,δεν σου φτανουν τα λεφτα και με τον πολυ πολυ καλυτερο μισθο δεν μαζευονται ευκολα τα πολυ πολυ μεγαλυτερα κεφαλαια που απαιτουνται οταν ενα διαμερισμα 2 δωματια πηγαινει απο 400.000 εως 600.000 οσο να πεις σε ζοριζει.Και γιαυτο νομιζω οτι πολλοι κανουν το συστημα παω δουλευω μαζευω ταξιδευω και γυριζω επενδυω αγοραζω.

Η Ελλαδα δυστηχως ειναι καλα μονο για οσους εχουν ηδη μια οποια περιουσια ή καποιο παραλληλο εισοδημα για τους υπολοιπους εχει κοπο ή θα πρεπει να εισαι μπλεγμενος με πολιτικα ή αλλου τυπου βυσματα,δηλαδη τον καρκινο της κοινωνιας(με την εννοια οτι αυτα δημιουργησαν το προβλημα της Ελλαδας και αυτα το διαιωνιζουν).

Επεξ/σία από chrisxkar
Δημοσ.
4 ώρες πριν, chrisxkar είπε

Καλα η αληθεια για την ζωη στο εξωτερικο βρισκεται καπου στο ενδιαμεσο του τα παντα ειναι ονειρο εξω με το χαλια ο καιρος αποξενωση η καθημερινοτητα δεν ειναι τοσο καλη.

3)Το μικρο αρνητικο ειναι για οσους θελουν να χτισουν μια ζωη οπως θα την εκαναν στην Ελλαδα (να αγορασεις σπιτι ή να θελεις να κανεις καποια επιχειρηση) εξω θα αντιμετωπισεις το ιδιο προβλημα με την Ελλαδα,δεν σου φτανουν τα λεφτα και με τον πολυ πολυ καλυτερο μισθο δεν μαζευονται ευκολα τα πολυ πολυ μεγαλυτερα κεφαλαια που απαιτουνται οταν ενα διαμερισμα 2 δωματια πηγαινει απο 400.000 εως 600.000 οσο να πεις σε ζοριζει.Και γιαυτο νομιζω οτι πολλοι κανουν το συστημα παω δουλευω μαζευω ταξιδευω και γυριζω επενδυω αγοραζω.

καλα πραγματικά γιατι γραφεται τετοιες κοτσανες [no offence]? 

αυτό το πραγμα με τον χαλια τον καιρο πραγματικά ειναι ακρως υποκειμενικό.  το καλοκαιρι με τους 20βαθμους δεν το αλλλαζω με τιποτα. 

επισης 400 και 600Κ που τα βλεπετε αυτά ή απλά βρήκατε μια αγγελια κ νομιζετε οτι τα σπιτια ολα πωλουνται τοσο?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, bilya είπε

επισης 400 και 600Κ που τα βλεπετε αυτά ή απλά βρήκατε μια αγγελια κ νομιζετε οτι τα σπιτια ολα πωλουνται τοσο?

Προφανώς εξαρτάται τη χώρα. Για Βρυξέλλες πχ διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων στα 400+ θεωρείται μια κανονική τιμή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Speculoos είπε

Προφανώς εξαρτάται τη χώρα. Για Βρυξέλλες πχ διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων στα 400+ θεωρείται μια κανονική τιμή.

400+€ για 2 υπνοδωμάτια, είναι φθηνό για ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 19/12/2021 στις 8:54 ΜΜ, xgol είπε

Ποια είναι όμως τα αυξημένα εφόδια? Ίσως θα μπορούσες να το διευκρινήσεις, ώστε να βοηθηθεί κάποιος, έστω και σε μελλοντικό χρόνο.

Του χρόνου τελειώνω το διδακτορικό, έχω 2 μάστερ και μια σημαντική 3ετή εκπαίδευση για τον τομέα. Τόσο στην εργασία μου στις ΗΠΑ που κάνω remotely όσο και στην εργασία μου στην Ελλάδα έπαιξαν ρόλο για την πρόσληψη μου.

43 λεπτά πριν, DrKo είπε

400+€ για 2 υπνοδωμάτια, είναι φθηνό για ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. 

Με μέσο μισθό στην Ελλάδα πόσο όμως? 700 με 800 το πολύ από όσα έχει δει γενικά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ModernAthenian είπε

Του χρόνου τελειώνω το διδακτορικό, έχω 2 μάστερ και μια σημαντική 3ετή εκπαίδευση για τον τομέα. Τόσο στην εργασία μου στις ΗΠΑ που κάνω remotely όσο και στην εργασία μου στην Ελλάδα έπαιξαν ρόλο για την πρόσληψη μου.

Εσύ φίλε το πήγες σε άλλο λεβελ!!! :) Μπράβο!! Πόσο είσαι αν επιτρέπεται?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pi314 είπε

Εσύ φίλε το πήγες σε άλλο λεβελ!

Φυσικά μπήκα καθυστερημένα στην αγορά εργασίας λόγω σπουδών. Στα late 20's μου άρχισα να δουλεύω ουσιαστικά. Αλλά πλέον με αυστηρό 8 ώρο (κάποιες φορές φεύγω και λίγο νωρίτερα από τη δουλειά, όπως πχ σήμερα που είμαι σπίτι από τις 4) σε μια πολύ δυνατή ομάδα και μια εταιρεία με πολλές παροχές (ιδιωτική ασφάλιση υγείας, bonus, συνεχιζόμενη εκπαίδευση κτλ)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ModernAthenian είπε

Με μέσο μισθό στην Ελλάδα πόσο όμως? 700 με 800 το πολύ από όσα έχει δει γενικά.

Υπάρχουν και άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Η Αθήνα όμως, πέρα από ακριβή πόλη, έχει και μικρούς μισθούς. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Speculoos είπε

Κ εδώ είναι που ξεκινάει η ψευδαίσθηση πόσο κάνουν τα σπίτια στο εξωτερικό κ αν ειναι τοσο ακριβά εν τέλει.

Τόσο οι Βρυξέλλες οσο πχ και το Λονδίνο ειναι ιδιαίτερες περιπτώσεις. Επειδή ειναι ιδιαίτερες περιπτώσεις ο μέσος μισθος είναι αρκετά μεγαλύτερος σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. 

Ποτέ όμως δεν κατάλαβα γιατί τα 300-400 είναι πολλά σε μια χώρα με βασικο τα 1500 κ οχι τα 150-200Κ που ζητάνε στην Αθήνα με βασικο τα 650.

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, bilya είπε

καλα πραγματικά γιατι γραφεται τετοιες κοτσανες [no offence]? 

αυτό το πραγμα με τον χαλια τον καιρο πραγματικά ειναι ακρως υποκειμενικό.  το καλοκαιρι με τους 20βαθμους δεν το αλλλαζω με τιποτα. 

Ειπα οτι βρισκεται στο ενδιαμεσο δυο αποψεων.No offence κοιτα το δασος και οχι το δαχτυλο.Ειναι παραδειγματα των τυπων : ολα γαμανε εξω με το εγω δεν θα μπορουσα ποτε να ειμαι εξω.Μην επικεντρωνεσαι στον καιρο παντου υπαρχουν συν και πλην τι υπετερει στο μυαλο του καθενος ειναι καθαρα υποκειμενικο.

Τα 400-600κ ειναι μια πραγματικοτητα

https://www.immowelt.de/

τωρα εχεις την επιλογη να πας σε κανενα χωριο εξω οι τιμες παρολα αυτα αυτες ειναι

17 ώρες πριν, bilya είπε

Κ εδώ είναι που ξεκινάει η ψευδαίσθηση πόσο κάνουν τα σπίτια στο εξωτερικό κ αν ειναι τοσο ακριβά εν τέλει.

Τόσο οι Βρυξέλλες οσο πχ και το Λονδίνο ειναι ιδιαίτερες περιπτώσεις. Επειδή ειναι ιδιαίτερες περιπτώσεις ο μέσος μισθος είναι αρκετά μεγαλύτερος σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. 

Ποτέ όμως δεν κατάλαβα γιατί τα 300-400 είναι πολλά σε μια χώρα με βασικο τα 1500 κ οχι τα 150-200Κ που ζητάνε στην Αθήνα με βασικο τα 650.

τι εννοεις ιδιαιτερες περιπτωσεις γερμανια η κολωνια που δεν ειναι πρωτευουσα εχει αυτες τις τιμες,αν εχει η κωλονια αυτες τις τιμες το βερολινο σιγουρα εχει αυτες τις τιμες και και φανταζομαι το ιδιο παει για φρανκφουρτη μοναχο αμβουργο.Ολλανδια απλα ξερω οτι ειναι πανακριβα τα σπιτια χωρις να ξερω τιμες.Επισης Παρισι πρωτερουσα θα μου πεις εμενα φιλος εμενε σε χωριο εξω και επαιρνε αυτοκινητο για να παιε στο σταθμο ωστε να παρει τον προαστιακο και μια ωρα μετα στην καλυτερη να ειναι στην δουλεια του.

Tωρα αν στο μαντσεστερ εχει φθηνες τιμες δεν το ξερω αλλα δεν μπορω να σου πω οτι αν εκει ειναι φθηνα οτι να κοιτα στην ευρωπη εχει φθηνα σπιτια γιατι μπορει το μαντσεστερ να αποτελει εξαιρεση.Ισως πρεπει και εσυ λιγο να αναθεωρησεις τουλαχιστον μεχρι να ψαξεις τις τιμες κατα ποσο ειναι εφικτη η αποκτηση σπιτιου στην ευρωπη.Εγω επειδη μου εβαλες την αμφιβολια θα μπω στην διαδικασια να δω τις τιμες και σε αλλες χωρες ενω ημουν σιγουρος οτι ειναι πανακριβα παντου.

Οπως και να εχει πιασαμε ενα κομματι μονο του εξωτερικου που ισως να ειναι αρνητικο για καποιους για καποιους αλλους ισως να μην τους ενδιαφερει.Εχει πολλα αλλα κομματια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/12/2021 στις 3:34 ΜΜ, chrisxkar είπε

Ιδιωτικος τομεας δυστηχως υπαρχει υπερυπερπροσφορα(2χφορες υπερ)

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν θα έλεγα ότι υπάρχει υπερπροσφορά έτσι γενικά και αόριστα 

υπερπροσφορά ατόμων με ναι μεν τυπικά προσόντα (πτυχίο) ναι οκ μπορείς να πεις ότι υπάρχουν

άτομα με ουσιαστικές δεξιότητες όμως δεν υπάρχουν πολλά και σίγουρα δεν υπάρχουν σε φάση που να ψάχνονται αβέρτα επειδή είναι κάπου καβατζωμένοι (ή ενδεχομένως έξω), αυτό μπορούν να στο επιβεβαιώσουν σε διάφορους κλάδους που ψάχνουν κόσμο και δεν βρίσκουν

Επεξ/σία από logistoulis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...