NickTG Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 11 minutes ago, xgol said: Στα 30 δεν ήταν ποτέ, κανένας γιατρός "φτιαγμένος". Επίσης ο μισθός για ειδικότητα είναι γύρω στα 1700. Δεν μιλάω για γιατρούς. Προφανώς αυτοί αργούν περισσότερο.
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, zio10 είπε Σίγουρα. Απλά έχω την εντύπωση ότι εκτός εξαιρέσεων, πχ γιατροί, παλιότερα στα 30 ήταν ήδη φταιγμένοι οι περισσότεροι ενώ τώρα οι περισσότεροι ξεκινάνε! Οι γιατροι παλια ηταν μαυρα χαλια με αναμονες 5 και 6 χρονια και για τους αντρες θητεια 12, 14, 18 μηνες. Τωρα την εχουν κανει για εξω πολλοι αρα μειωθηκε ο χρονος αναμονης. Οι περισσοτεροι γνωστοι μου νεοι γιατροι τελειωσαν/τελειωνουν ειδικοτητα στα 33, παλια τοτε ξεκινουσαν.
james01gr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 10 ώρες πριν, NickTG είπε Ήταν φτιαγμένοι γιατί στη θέση που είμαι εγώ τώρα λίγο μετά τα 30 έπαιρναν πάνω από 1.5 χιλιάρικο μαζί με κάνα αυτοκίνητο και τώρα οι ίδιοι σου λένε ότι αν παίρνεις 1000€ είναι πολύ καλά λεφτά. Δεν θα αναφέρω καν τι ζητάνε τώρα από τυπικά προσόντα και τι είχαν οι περισσότεροι τότε. Θεωρώ αυτά είναι γνωστά. Οταν οι περισσότεροι μπαίνουν στην αγορά εργασίας στα 28, τότε είναι πολύ δύσκολο στα 31 να χτυπήσεις τέτοιους μισθούς. Πχ μπαίνεις με την δεύτερη στις πανελλήνιες, τελειώνεις στα 5 5.5 χρονια και όχι στα 4, κανείς και ένα χρονο μεταπτυχιακό και ένα φανταριλικι. Είσαι 26 και ακόμη δεν έχεις βγει στην αγορά εργασίας. Πως θα βρεις αυτό που θες, στην εταιρεία που πληρώνει καλά για αυτό που είσαι μια για αυτό που θα γινεις; σκεφτόμουνα πολλές φορές εάν τελικά έπρεπε να σπουδάσω ή να ήμουν στην αγορά εργασίας 5 χρόνια νωρίτερα. Υποθετικά όλα αυτά βέβαια, αλλά σε κάποιες θέσεις, όταν αρχίζεις στα 26 και ακόμη δεν ξέρεις τι σημαινει χώρος εργασίας ενώ οι άλλοι ειναι από τα 22 23, ειναι δύσκολος ο ανταγωνισμός. 1 1
zio10 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Μπορεί να μην το έγραψα σωστά. Τους γιατρούς τους έβαλα στις εξαιρέσεις, ότι αργούσαν δηλαδή. Όπως αργούν και τώρα.
NickTG Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 1 hour ago, james01gr said: Οταν οι περισσότεροι μπαίνουν στην αγορά εργασίας στα 28, τότε είναι πολύ δύσκολο στα 31 να χτυπήσεις τέτοιους μισθούς. Πχ μπαίνεις με την δεύτερη στις πανελλήνιες, τελειώνεις στα 5 5.5 χρονια και όχι στα 4, κανείς και ένα χρονο μεταπτυχιακό και ένα φανταριλικι. Είσαι 26 και ακόμη δεν έχεις βγει στην αγορά εργασίας. Πως θα βρεις αυτό που θες, στην εταιρεία που πληρώνει καλά για αυτό που είσαι μια για αυτό που θα γινεις; σκεφτόμουνα πολλές φορές εάν τελικά έπρεπε να σπουδάσω ή να ήμουν στην αγορά εργασίας 5 χρόνια νωρίτερα. Υποθετικά όλα αυτά βέβαια, αλλά σε κάποιες θέσεις, όταν αρχίζεις στα 26 και ακόμη δεν ξέρεις τι σημαινει χώρος εργασίας ενώ οι άλλοι ειναι από τα 22 23, ειναι δύσκολος ο ανταγωνισμός. Για αυτό βέβαια αν είδες αναφέρθηκα όχι μόνο σε ηλικία αλλά και σε συγκεκριμένες θέσεις όπου παλιότερα απλά πλήρωναν πολύ περισσότερο. Και μάλιστα όχι απλά πληρώνουν λιγότερο αλλά ζητάνε και περισσότερα τυπικά προσόντα ενώ συνήθως θα κάνεις και περισσότερα πράγματα.
Liverpool89 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, james01gr είπε Οταν οι περισσότεροι μπαίνουν στην αγορά εργασίας στα 28, τότε είναι πολύ δύσκολο στα 31 να χτυπήσεις τέτοιους μισθούς. Πχ μπαίνεις με την δεύτερη στις πανελλήνιες, τελειώνεις στα 5 5.5 χρονια και όχι στα 4, κανείς και ένα χρονο μεταπτυχιακό και ένα φανταριλικι. Είσαι 26 και ακόμη δεν έχεις βγει στην αγορά εργασίας. Πως θα βρεις αυτό που θες, στην εταιρεία που πληρώνει καλά για αυτό που είσαι μια για αυτό που θα γινεις; σκεφτόμουνα πολλές φορές εάν τελικά έπρεπε να σπουδάσω ή να ήμουν στην αγορά εργασίας 5 χρόνια νωρίτερα. Υποθετικά όλα αυτά βέβαια, αλλά σε κάποιες θέσεις, όταν αρχίζεις στα 26 και ακόμη δεν ξέρεις τι σημαινει χώρος εργασίας ενώ οι άλλοι ειναι από τα 22 23, ειναι δύσκολος ο ανταγωνισμός. Αυτο ομως βρισκει τοιχο όταν ζητανε πχ μηχανολόγους ηλεκτρολογους με πτυχίο. Πως θα γινει δηλαδη; Και να θελει ο αλλος δεν βγαινουν τα νουμερα. Η όλη φαση ειναι οτι δεν τους ελεγχει κανείς. Ναι θέλουμε έναν μηχανολογο, να ξερει απο γραμμες παραγωγής, εμπειρία, να εχει ευθύνες. Αλλα κοιτα εχω δυο παλιους που δεν εχουν καποιο χαρτι και τωρα τους δινω 45€, εσενα επειδη ξεκινας τωρα με τα προσόντα που θελω ομως, δεν μπορω να σου δωσω παραπανω απο 25€, αν παρεις βαρδια θα γινουν 30€ και αυτο. Ε κάπου χανεται. Εγω ειμαι τις άποψης οτι η γνωση απο τον παλιό πρέπει να μεταδίδεται στον νεο, η εμπειρία αποκτάται και εκει ειναι η μαγκια. Αν αξιζει ο καινουργιος πρέπει να πάρει ιδια με τον παλιο, εφοσον τα αξιζει, χωρις ο παλιο να ναι κολλημενος, οτι θα του φαει την θεση. Βρεθηκα και ειμαι σε τετοια φαση δυο φορες. Την πρώτη ήμασταν στο ιδιο ποστο δυο άτομα, εγω με δυο χρονια σε αυτη την θεση ο αλλος δεκα. Επαιρνα 800€, ενω ο αλλος 1500€ + μπονους. Καναμε δυο βάρδιες με την ιδια δουλειά. Οταν επρεπε να διωξουν καποιον, γιατι μια εταιρεία από το εξωτερικό εφυγε απο Ελλάδα, διωξανε εμενα. Τωρα παλι σχεδον στην ιδια φαση ειμαι. Δεν με δειχνουν, μαθαινω πάνω στην δουλειά μονος μου. Και εχω φτασει να κανω πράγματα οπως κανει ο δεύτερος καλύτερος τους με 18χρονια στην εταιρεία, ενω εγω μολις 4, αλλα οταν ζητησα να μαθω κατι παραπάνω και να προχωρήσω, με είπανε μην νομιζεις οτι κανεις και κατι. Αλλα οταν λείπω για ρεπο δυο μερες ή οταν εκατσα καραντίνα. Το αφεντικό περίμενε ποτε θα γυρισω για να δουκεψει το εργοστάσιο όπως ηθελε. Το δουλευε συντηρητικά με ελεγχομενες μηχανες. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 15 ώρες πριν, atrwtos είπε Βλέποντας τον τίτλο του πόστ είπαν και γω να πω μια γνώμη διάβασα όλα ..ναι όλα τα ποστ εδώ και μιας και εκλεισα τα τριαντα πριν 2 χρόνια αυτά που θα πώ πρέπει να τα έχω ξαναπεί εδώ αλλά θα το ξανακάνω. Η δική μας η γενια (28-35 ετών) γενικά είναι και τυχερή και άτυχη. Τυχερή γιατί έζησαν πιστεύω οι περισσότεροι μια απιστευτά εκπληκτική παιδική και εφηβική ηλικία οικονομικά μιλώντας και άτυχη γιατί πέσαμε σε κρίση 10 ετίας (όχι πως τώρα είμαστε καλά). Κάποιος που τελείωσε τις σπουδές του (2006-2009 περίπου) και στα καπάκια πήγε στρατό (2008-2011 περισσότερο) το μετά ήταν μια εργασιακή κόλαση. Έχω δώσει σε όλα σχεδον τα σώματα ασφαλείας εποπ,πυροσβεστική,ειδικός φρουρος κ.α..Μόνο βύσμα,μπάρμπας μόνο και μόνο έτσι ή αν είσαι τυχερός και έχει ο πατέρας σου κάποια δουλειά και σε βολέψει...Δυστυχώς η χώρα που επενδύει πάνω σου σε αναγκάζει να φύγεις για να βρείς αλλού σε άλλη χώρα την τύχη σου και όχι μόνο την τύχη σου αλλά για να ζήσεις! Άλλωστε το είπε και ο Γουρλομάτης. Θα βρεις μια δουλειά εδώ οκ..με 650-700 ευρώ(εργασιακά, ωράριο,περιβάλλον κτλ. πέστε ότι είναι τέλειο) οκ...αν μένεις με τους γονείς σου και μοιραζεστε τα έξοδα ή και καθόλου οκ θα είσαι μια χαρά θα βάζεις κάπια λεφτα στην άκρη να πάρεις αυτά που θέλεις...αν μένεις σε ενοίκιο..όπως είχα δει και σε μια ταινία δεκαετίας '80 τον Στάθη Ψάλτη να λέεει "Πιανόμαστε χέρι χέρι και τραγουδάμε το δημοτικό τραγούδι έχετε γεια βρυσούλες"..στην καλύτερη περίπτωση θα δίνεις ενοικιο 280-300 ευρώ να βάλουμε ρευμα,φαγητό...αυτά μόνο δε θέλει άλλα που μπορούμε να βάλουμε..τι θα μπορείς να ζήσεις;; ή απλά θα υπάρχεις;;.." να βάλω ένα ένσυμο κτλ." δεν μπορείς να κάνεις τίποτα!..μόνο αν υπάρχει και κοπέλα και παίρνει τα ίδια τότε ναι κάτι γίνετε όχι ότι θα ζεις άνετα αλλά θα παλευεται η κατάσταση. Για παιδια οικογένεια δεν μιλάμε καν!...Σαν πωλητης σε wind,γερμανο,κωτσοβολο,jumbo,public θα παίρνεις τα παραπάνω χρήματα με ωράρια καταστημάτων σε κάποια ότι χειρότερο (κλείνη το μαγαζί για μια 2 ώρες και ξαναανοίγουν) προοπτικές εξέλιξεις δεν υπάρχουν αν σας το πουν σας δουλευουν κανονικότατα ή μόνη αυξηση που θα δεις είανι αν παντρευφτεις ή κάνεις και παιδιά. Δε σε κρατούσανε πάνω από χρόνο για να μην αποκτήσεις δικαιώματα κτλ. είαχαν 4-5 δικούς τους και αλλάζανε σαν τα πουκάμισα τους υππαλλήλους τους βγαινει πιο φθηνά. Φύγαμε από αυτό το κομμάτι και πιασαμε στα 30 μας σερβιτόρος/μπάρμαν σε σεζόν σε ξενοδοχεία τα λεφτά πολύ καλύτερα σε σχέση με αυτά που δίνανε οι ιδιωτικές εταιρίες..αλλά γαλέρες!... όσοι έχουν δουλέψη σε τέτοιου ίδους δουλείες ξέρουν...έχω κάνει 4 σεζόν ..δωμάτια με υγρασίες,κλιματιστικό κτλ. σε κάποια δεν πληρώνουν( αν και πρωσοπικα δεν το έχω δει αυτό ευτυχως) φαγητό όχι τόσο καλό είναι όπου πέσεις σχετικά δηλ....ωράρια δεν τιρούνται θα κάτσεις 1 ώρα παραπάνω δεν θα την πληρωθεις..θα ακούεις από τον f&b εδώ δεν είναι δημόσιο και άλλα τέτοια ωραία...και πως κάνεις έτσι για 5 λεπτα παραπάνω κάθισες ΑΛΛΑ αν αργήσεις 5 λεπτά την μάμησες ..τα κλασικά...αν και στο τελευταίο ξενοδοχείο που ήμουνα φέτος ήταν όλα καλα διαμονή,διατροφή,πληρωμές από 850-1600 ευρώ με τα τιπς το μήνα (3 τελευταίοι μήνες). Η μόνη λύση και είναι μονόδρομος είναι το εξωτερικό ναι και τώρα με τον κωρονοιο..δεν υπάρχει άλλη λύση δυστηχώς αν πας γερμανια,ελβετια,αυστρια και δεν ξέρεις γερμανικά μην πτωείστε..και με αγγλικά βρίσκεις αν δεν ξέρεις καμία κάτσε να μάθεις μια πρώτα. Να έχεις έναν άνθρωπο εκεί στα πρώτα σου βήματα είτε είναι συγγενής είτε φίλος αλλιώς δεν πας εκτός και αν η εταιρία επιχείρηση σου παρέχει διαμόνη (π.χ πας χειμερινή σεζόν σε ξενοδοχεία). Σήμερα έχουμε πάνω από 1.000.000 επίσημα εγγεγραμμένους ανέργους...τη άλλο να πω..θα μπορούσαμε σαν χώρα ανετα να ειμασταν και 1 οικονομικοι δυναμη στην ευρώπη...καποιοι μπορεί να γελάσουν..αλλά!..αλλες χώρες με πολύ λιγότερα έχουν καταφέρει πολλά περισσότερα σε σύγκριση με εμάς!...Φύγε να γλιτώσεις και γω μαζί ..δεν υπάρχει μέλλον εδώ..μέλλον υπάρχει μόνο για τα βύσματα...και έχεις και τους δικούς σου να σου λένε "ε κάτι θα βρεις είσαι νέος ακόμα και τσουπ 30! Πάρτο! ε ωραία;;;...10 χρόνια κουβά! "Στην Ελλάδα αν εχεις προσόντα,καλες σπουδες,υπομονη,ακεραιοτητα δημιουργικοτητα και φαντασία θα βρεις δουλεια.Με καλα λεφτα" Χανς Κριστιαν Αντερσεν Η χώρα μας έχει τρομερά κουσούρια, σίγουρα όμως δεν είναι υποχρεωμένη να σε βολέψει στο Δημόσιο αφού απ' όσο καταλαβαίνω αυτό ήταν το όνειρο σου έχοντας δώσει για όλες τις προκηρύξεις. Και η εκμετάλλευση που λες οτι έχουν οι δουλειές του ποδαριού στην Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με το σκλαβοπάζαρο που είναι οι δουλειές για ανειδίκευτους χωρίς γνώσεις γλώσσας στο εξωτερικό. Ναι θα πας στη Γερμανία για 800 ευρώ μαύρα με 60ω την εβδομάδα μίνιμουμ σε κάποιον βλαχομπάρμπα εστιάτορα, θα σε κρύβουν αν έρθει επιθεώρηση εργασίας, ανασφάλιστος σε ένα σπίτι του 1900 μαζί με 2-3 οικογένειες ακόμα. Η χώρα δεν έχει μέλλον γιατί έπεισε ολόκληρες γενιές πως η μοναδική διέξοδος είναι το Δημόσιο και στην πορεία κατέστρεψε οτιδήποτε άλλο. Όχι γιατί δε διορίζει ακόμα περισσότερους ειδικούς φρουρούς και πυροσβέστες. Οι χώρες που είναι πλούσιες, δεν είναι πλούσιες επειδή το κράτος τους διορίζει τους πάντες. 2
ant_ Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Στις 4/5/2019 στις 5:45 ΜΜ, Donovan είπε Για άλλη μια φορά δεν ήμουν επιτυχών στην πρόσφατη κοινωφελή για τα 8μηνα και ξαναβρέθηκα στον άσο.Και διαβάζω ότι και τα επόμενα θα είναι για άτομα μέχρι 29.Δυστυχώς για πολύ κόσμο ανω των 30 και χωρίς κάποιο βύσμα,αυτά τα προγράμματα καλώς ή κακώς είναι η μόνη ευκαιρία να ξεκολλήσουν από την ανεργία και με τουλάχιστον αξιοπρεπή λεφτά.Αλλά όταν δεν σε παίρνουν ούτε εκεί,τί γίνεται;Βλέπω τώρα αγγελίες για αποθηκάριος ή πωλητής να θέλουν κι εκεί εμπειρία στις πωλήσεις,εμπειρία στις αποθήκες κλπ.Και σιγά τα λεφτά που θα δίνουν.Δύσκολα τα πράγματα γαμώτο. Αυτο με το βυσμα ειναι λιγο καραμελα,βυσμα ηταν οταν σε βαζαν στο δημοσιο απο το παραθυρο κατι που πλεον εχει περιοριστει αρκετα. Τωρα να εχεις εναν γνωστο φιλο κλπ που να σε ενημερωσει για μια θεση η ακομα και να σε προτεινει ο ιδιος καλως η κακως ειναι κατι που σε ενα ποσοστο γινεται Ενας αριθμος θεσεων που ειναι διαθεσιμες δεν βγαινει καν σε "αγγελιες" θα κοιταξει η εταιρια -επιχειρηση να βρει "εσωτερικα" πχ καποιος ηδη υπαλληλος θα προτεινει καποιον που γνωριζει για να συνεργατει και ποιο ευκολα μαζι του κλπ Με ενα προχειρο υπολογισμο που εκανα απο ατομα που ξερω το 70% βρηκε μονο του δουλεια χωρις καμια βοηθεια,αυτο εχει μεσα και ατομα που πηγανε κ σε δημοσιο οποτε για καθαρα ιδιωτικο τομεα το ποσοστο πεφτει λιγο κ ειναι γυρω στο 60% και παλι οι περισσοτεροι και στον ιδιωτικο μονοι τους Βεβαια μερικοι μπορει να κανανε δουλεια αλλη απο εκεινη που θελανε Γενικα δουλειες που εχουνε θεσεις και θα βρεις σχετικα ευκολα και χωρις γνωστο και αν δεν εχεις καποιο πτυχιο η εξειδικευση Ειναι Security(θελει 1 μηνα κατι ψευτοσεμιναρια και γυρω στα 350 ευρω για την αδεια).Delivery(φυσικα διπλωμα μηχανης)Σεζον Service κλπ σε τουριστικο μερος.Πωλητης σε μαγαζι με ρουχα κλπ(καλα οχι στα τοπ του κεντρου ξεκινας με της γειτονιας) και ακομα μερικες πχ σε ψιλικατζιδικο
ProponitisTouKanape Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, james01gr είπε Οταν οι περισσότεροι μπαίνουν στην αγορά εργασίας στα 28, τότε είναι πολύ δύσκολο στα 31 να χτυπήσεις τέτοιους μισθούς. Πχ μπαίνεις με την δεύτερη στις πανελλήνιες, τελειώνεις στα 5 5.5 χρονια και όχι στα 4, κανείς και ένα χρονο μεταπτυχιακό και ένα φανταριλικι. Είσαι 26 και ακόμη δεν έχεις βγει στην αγορά εργασίας. Πως θα βρεις αυτό που θες, στην εταιρεία που πληρώνει καλά για αυτό που είσαι μια για αυτό που θα γινεις; σκεφτόμουνα πολλές φορές εάν τελικά έπρεπε να σπουδάσω ή να ήμουν στην αγορά εργασίας 5 χρόνια νωρίτερα. Υποθετικά όλα αυτά βέβαια, αλλά σε κάποιες θέσεις, όταν αρχίζεις στα 26 και ακόμη δεν ξέρεις τι σημαινει χώρος εργασίας ενώ οι άλλοι ειναι από τα 22 23, ειναι δύσκολος ο ανταγωνισμός. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, σε πάρα πολλές προηγμένες χώρες οι νέοι μπαίνουν αργά στην αγορά εργασίας, σπουδάζουν πολλά χρόνια, κάνουν gap years κλπ. Το πρόβλημα είναι πως έχει διαλυθεί ο ιδιωτικός τομέας στη χώρα οπότε η προσφορά skilled εργαζομένων είναι τεράστια και η ανάγκη για δουλειά μεγάλη. Επίσης τα πανεπιστήμια μας είναι τελείως αποκομμένα απο την αγορά εργασίας (τι την χρειαζόμαστε άλλωστε) και οσο οι νέοι σπουδάζουν, αν δε το κυνηγήσουν οι ίδιοι, δεν έχουν πατήσει σε χώρο εργασίας. Καλύτερα στα 26-27 σου αλλά να έχεις κάνει δυο έξαμηνα βαρβάτη πρακτική άσκηση ή δουλειά part time στο αντικείμενο της εργασίας (όπως είναι διαδεδομένο στη Γερμανία π.χ.) παρά στα 24 ή στα 23 με ένα χαρτί του πανεπιστημίου, αδούλευτος τελείως. Στη δεύτερη περίπτωση και πτυχίο που έχεις θα ξεκινήσεις στα 600 ευρώ. 1
james01gr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Liverpool89 είπε Αυτο ομως βρισκει τοιχο όταν ζητανε πχ μηχανολόγους ηλεκτρολογους με πτυχίο. Πως θα γινει δηλαδη; Και να θελει ο αλλος δεν βγαινουν τα νουμερα. Η όλη φαση ειναι οτι δεν τους ελεγχει κανείς. Ναι θέλουμε έναν μηχανολογο, να ξερει απο γραμμες παραγωγής, εμπειρία, να εχει ευθύνες. Αλλα κοιτα εχω δυο παλιους που δεν εχουν καποιο χαρτι και τωρα τους δινω 45€, εσενα επειδη ξεκινας τωρα με τα προσόντα που θελω ομως, δεν μπορω να σου δωσω παραπανω απο 25€, αν παρεις βαρδια θα γινουν 30€ και αυτο. Ε κάπου χανεται. Εγω ειμαι τις άποψης οτι η γνωση απο τον παλιό πρέπει να μεταδίδεται στον νεο, η εμπειρία αποκτάται και εκει ειναι η μαγκια. Αν αξιζει ο καινουργιος πρέπει να πάρει ιδια με τον παλιο, εφοσον τα αξιζει, χωρις ο παλιο να ναι κολλημενος, οτι θα του φαει την θεση. Βρεθηκα και ειμαι σε τετοια φαση δυο φορες. Την πρώτη ήμασταν στο ιδιο ποστο δυο άτομα, εγω με δυο χρονια σε αυτη την θεση ο αλλος δεκα. Επαιρνα 800€, ενω ο αλλος 1500€ + μπονους. Καναμε δυο βάρδιες με την ιδια δουλειά. Οταν επρεπε να διωξουν καποιον, γιατι μια εταιρεία από το εξωτερικό εφυγε απο Ελλάδα, διωξανε εμενα. Τωρα παλι σχεδον στην ιδια φαση ειμαι. Δεν με δειχνουν, μαθαινω πάνω στην δουλειά μονος μου. Και εχω φτασει να κανω πράγματα οπως κανει ο δεύτερος καλύτερος τους με 18χρονια στην εταιρεία, ενω εγω μολις 4, αλλα οταν ζητησα να μαθω κατι παραπάνω και να προχωρήσω, με είπανε μην νομιζεις οτι κανεις και κατι. Αλλα οταν λείπω για ρεπο δυο μερες ή οταν εκατσα καραντίνα. Το αφεντικό περίμενε ποτε θα γυρισω για να δουκεψει το εργοστάσιο όπως ηθελε. Το δουλευε συντηρητικά με ελεγχομενες μηχανες. Όταν γίνεις απαραίτητος σε μια εργασία, τότε θα μπορείς να ζητήσεις παραπ; νω χρήματα. Δεν μπορεί ο ένας που δουλεύει 15 χρόνια να παίρνει τα ίδια με αυτόν με 4. Οι εταιρείες θέλουν να έχουν να δίνουν, αλλιώς δεν θα έχεις κίνητρο. Συνήθως στην πρώτη εταιρεία που δουλεύεις, δεν σου δίνουν τα χρήματα που αξίζεις. Μαθαίνεις, ψάχνεις άλλη εταιρεία για να δουλέψεις μόλις νιώσεις ετοιμος για να φύγεις. Με 4 και 5 χρόνια εμπειρία, λογικά κάτι θα βρεις. Όταν το βρεις, διαπραγματευεσαι πράγματα με την εταιρεία που είσαι. Εάν θέλουν να σε κρατήσουν θα το δεις. Αλλιώς, περνάς την πόρτα και φεύγεις χωρίς μετάνοια γιατί γνωρίζεις πως δεν σε θέλουν. Στην δουλειά να ξέρεις σχεδόν πάντα σε πληρώνει ο επόμενος για την δουλειά που έκανες και αυτά που έχεις μάθει. Το να έχεις κάτι άλλο στα χέρια σου, σου δίνει μεγαλύτερη διαπραγμευτικη ικανότητα. Έμεινα στην ίδια εταιρεία 15 χρόνια και πήρα πολλά παραπάνω χρήματα γιατί 3 φορές με ζήτησαν να πάω σε άλλη εταιρεία. Μίλησα με τον υπεύθυνο, δεν ήθελε να φύγω, τα βρήκαμε όλες τις φορές. Όσα πιο πολλά μαθαίνεις, τόσο περισσότερο γίνεσαι απαραίτητος και τόσο πιθανότερο να θέλουν να σε κρατήσουν. 15 λεπτά πριν, ant_ είπε Αυτο με το βυσμα ειναι λιγο καραμελα,βυσμα ηταν οταν σε βαζαν στο δημοσιο απο το παραθυρο κατι που πλεον εχει περιοριστει αρκετα. Τωρα να εχεις εναν γνωστο φιλο κλπ που να σε ενημερωσει για μια θεση η ακομα και να σε προτεινει ο ιδιος καλως η κακως ειναι κατι που σε ενα ποσοστο γινεται Ενας αριθμος θεσεων που ειναι διαθεσιμες δεν βγαινει καν σε "αγγελιες" θα κοιταξει η εταιρια -επιχειρηση να βρει "εσωτερικα" πχ καποιος ηδη υπαλληλος θα προτεινει καποιον που γνωριζει για να συνεργατει και ποιο ευκολα μαζι του κλπ Με ενα προχειρο υπολογισμο που εκανα απο ατομα που ξερω το 70% βρηκε μονο του δουλεια χωρις καμια βοηθεια,αυτο εχει μεσα και ατομα που πηγανε κ σε δημοσιο οποτε για καθαρα ιδιωτικο τομεα το ποσοστο πεφτει λιγο κ ειναι γυρω στο 60% και παλι οι περισσοτεροι και στον ιδιωτικο μονοι τους Βεβαια μερικοι μπορει να κανανε δουλεια αλλη απο εκεινη που θελανε Γενικα δουλειες που εχουνε θεσεις και θα βρεις σχετικα ευκολα και χωρις γνωστο και αν δεν εχεις καποιο πτυχιο η εξειδικευση Ειναι Security(θελει 1 μηνα κατι ψευτοσεμιναρια και γυρω στα 350 ευρω για την αδεια).Delivery(φυσικα διπλωμα μηχανης)Σεζον Service κλπ σε τουριστικο μερος.Πωλητης σε μαγαζι με ρουχα κλπ(καλα οχι στα τοπ του κεντρου ξεκινας με της γειτονιας) και ακομα μερικες πχ σε ψιλικατζιδικο Να σου πω 2 3 παραδείγματα με το βυσμα. ΕΛΠΕ κάνουν διαγωνισμό, κάνουν αίτηση γύρω στους 1000 μηχανικούς για 8 θέσεις και παίρνουν τα βύσματα. Τα ίδια και η motor oil. Τα ίδια και στο Τιτάν. Δουλειές του ποδαριού θα βρεις. Αυτές οι δουλειές δεν βγάζουν πουθενά όμως. Δεν σου δίνουν κάτι, μόνο ένα μεροκάματο αλλά αυτός που κάνει την δουλειά αυτή, ή θα μείνει μια ζωή σε αυτές τις δουλειές, ή θα ψάξει καμία θεσουλα στο δημόσιο. Και τέλος οι φιλοδοξίες. 27 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Η χώρα μας έχει τρομερά κουσούρια, σίγουρα όμως δεν είναι υποχρεωμένη να σε βολέψει στο Δημόσιο αφού απ' όσο καταλαβαίνω αυτό ήταν το όνειρο σου έχοντας δώσει για όλες τις προκηρύξεις. Και η εκμετάλλευση που λες οτι έχουν οι δουλειές του ποδαριού στην Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με το σκλαβοπάζαρο που είναι οι δουλειές για ανειδίκευτους χωρίς γνώσεις γλώσσας στο εξωτερικό. Ναι θα πας στη Γερμανία για 800 ευρώ μαύρα με 60ω την εβδομάδα μίνιμουμ σε κάποιον βλαχομπάρμπα εστιάτορα, θα σε κρύβουν αν έρθει επιθεώρηση εργασίας, ανασφάλιστος σε ένα σπίτι του 1900 μαζί με 2-3 οικογένειες ακόμα. Στην Ελλάδα υπάρχουν αυτές οι δουλειές που για 8ωρο πληρωνεσαι 20 ευρώ. Και μάντεψε ποιοι τις κάνουν. Αυτοί που δεν ξέρουν την γλώσσα και δεν έχουν ειδίκευση. Δουλεύουν σε συσκευασίες σε μεγάλα Logistics για 15 &. 20 ευρώ την ημέρα και όταν έρχεται η επιθεώρηση, και εδώ σε κρύβουν ή σε στέλνουν να πηδηξεις τις μάντρες. 1
Lanike71 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, Liverpool89 είπε Αυτο ομως βρισκει τοιχο όταν ζητανε πχ μηχανολόγους ηλεκτρολογους με πτυχίο. Πως θα γινει δηλαδη; Και να θελει ο αλλος δεν βγαινουν τα νουμερα. Η όλη φαση ειναι οτι δεν τους ελεγχει κανείς. Ναι θέλουμε έναν μηχανολογο, να ξερει απο γραμμες παραγωγής, εμπειρία, να εχει ευθύνες. Αλλα κοιτα εχω δυο παλιους που δεν εχουν καποιο χαρτι και τωρα τους δινω 45€, εσενα επειδη ξεκινας τωρα με τα προσόντα που θελω ομως, δεν μπορω να σου δωσω παραπανω απο 25€, αν παρεις βαρδια θα γινουν 30€ και αυτο. Ε κάπου χανεται. Εγω ειμαι τις άποψης οτι η γνωση απο τον παλιό πρέπει να μεταδίδεται στον νεο, η εμπειρία αποκτάται και εκει ειναι η μαγκια. Αν αξιζει ο καινουργιος πρέπει να πάρει ιδια με τον παλιο, εφοσον τα αξιζει, χωρις ο παλιο να ναι κολλημενος, οτι θα του φαει την θεση. Βρεθηκα και ειμαι σε τετοια φαση δυο φορες. Την πρώτη ήμασταν στο ιδιο ποστο δυο άτομα, εγω με δυο χρονια σε αυτη την θεση ο αλλος δεκα. Επαιρνα 800€, ενω ο αλλος 1500€ + μπονους. Καναμε δυο βάρδιες με την ιδια δουλειά. Οταν επρεπε να διωξουν καποιον, γιατι μια εταιρεία από το εξωτερικό εφυγε απο Ελλάδα, διωξανε εμενα. Τωρα παλι σχεδον στην ιδια φαση ειμαι. Δεν με δειχνουν, μαθαινω πάνω στην δουλειά μονος μου. Και εχω φτασει να κανω πράγματα οπως κανει ο δεύτερος καλύτερος τους με 18χρονια στην εταιρεία, ενω εγω μολις 4, αλλα οταν ζητησα να μαθω κατι παραπάνω και να προχωρήσω, με είπανε μην νομιζεις οτι κανεις και κατι. Αλλα οταν λείπω για ρεπο δυο μερες ή οταν εκατσα καραντίνα. Το αφεντικό περίμενε ποτε θα γυρισω για να δουκεψει το εργοστάσιο όπως ηθελε. Το δουλευε συντηρητικά με ελεγχομενες μηχανες. Αυτό που περιγράφεις συμβαίνει σχεδόν παντού. Θα υπάρχει ένας ο οποίος θα πληρώνεται καλά και τον οποίο θα τον έχουν "δέσει" μέσω μισθού και οι υπόλοιποι που μπορεί να κάνουν ισάξια δουλειά, αλλά δε θα πληρώνονται. Ακόμα και εσύ να φύγεις, θα υπάρχει ο παλιός που θα ψιλοεκπαιδεύσει νέους και θα συνεχιστεί το τροπάριο. 1
Macosj Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Εργασία και ελλαντα δεν πάνε μαζί, τι 800 τι 1000 το ίδιο είναι. Το θέμα είναι οι προοπτικές εξέλιξης που στο μπαναντισταν είναι μηδενικές εως αρνητικές. Οπότε ξένη γλώσσα άριστα και έξω, φυσικά δεν εννοώ έξω να δουλέψεις σε καλή θέση απευθείας. Αρχικά, καλό είναι να κάνεις ότι βρεις έτσι ώστε να ψιλοενσωματωθεις στην νέα κοινωνία και μετά οι προοπτικές είναι απεριόριστες ανάλογα την όρεξη για δουλειά που θα έχεις 2 ώρες πριν, james01gr είπε Να σου πω 2 3 παραδείγματα με το βυσμα. ΕΛΠΕ κάνουν διαγωνισμό, κάνουν αίτηση γύρω στους 1000 μηχανικούς για 8 θέσεις και παίρνουν τα βύσματα. Τα ίδια και η motor oil. Τα ίδια και στο Τιτάν. Δουλειές του ποδαριού θα βρεις. Αυτές οι δουλειές δεν βγάζουν πουθενά όμως. Δεν σου δίνουν κάτι, μόνο ένα μεροκάματο αλλά αυτός που κάνει την δουλειά αυτή, ή θα μείνει μια ζωή σε αυτές τις δουλειές, ή θα ψάξει καμία θεσουλα στο δημόσιο. Και τέλος οι φιλοδοξίες Σε αυτές τις εταιρίες ναι όλες είναι βυσματικες, στο δημόσιο πλέον μόνο κάτι φωτογραφικές έχουν μείνει. Ειδικά η motor oil που πρέπει να έχεις συστατική από γνωστό κόμμα για να σε δουν στην συνέντευξη, διαφορετικά ούτε απέξω δεν περνάς
Liverpool89 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, james01gr είπε Όταν γίνεις απαραίτητος σε μια εργασία, τότε θα μπορείς να ζητήσεις παραπ; νω χρήματα. Δεν μπορεί ο ένας που δουλεύει 15 χρόνια να παίρνει τα ίδια με αυτόν με 4. Οι εταιρείες θέλουν να έχουν να δίνουν, αλλιώς δεν θα έχεις κίνητρο. Συνήθως στην πρώτη εταιρεία που δουλεύεις, δεν σου δίνουν τα χρήματα που αξίζεις. Μαθαίνεις, ψάχνεις άλλη εταιρεία για να δουλέψεις μόλις νιώσεις ετοιμος για να φύγεις. Με 4 και 5 χρόνια εμπειρία, λογικά κάτι θα βρεις. Όταν το βρεις, διαπραγματευεσαι πράγματα με την εταιρεία που είσαι. Εάν θέλουν να σε κρατήσουν θα το δεις. Αλλιώς, περνάς την πόρτα και φεύγεις χωρίς μετάνοια γιατί γνωρίζεις πως δεν σε θέλουν. Στην δουλειά να ξέρεις σχεδόν πάντα σε πληρώνει ο επόμενος για την δουλειά που έκανες και αυτά που έχεις μάθει. Το να έχεις κάτι άλλο στα χέρια σου, σου δίνει μεγαλύτερη διαπραγμευτικη ικανότητα. Έμεινα στην ίδια εταιρεία 15 χρόνια και πήρα πολλά παραπάνω χρήματα γιατί 3 φορές με ζήτησαν να πάω σε άλλη εταιρεία. Μίλησα με τον υπεύθυνο, δεν ήθελε να φύγω, τα βρήκαμε όλες τις φορές. Όσα πιο πολλά μαθαίνεις, τόσο περισσότερο γίνεσαι απαραίτητος και τόσο πιθανότερο να θέλουν να σε κρατήσουν. Να σου πω 2 3 παραδείγματα με το βυσμα. ΕΛΠΕ κάνουν διαγωνισμό, κάνουν αίτηση γύρω στους 1000 μηχανικούς για 8 θέσεις και παίρνουν τα βύσματα. Τα ίδια και η motor oil. Τα ίδια και στο Τιτάν. Δουλειές του ποδαριού θα βρεις. Αυτές οι δουλειές δεν βγάζουν πουθενά όμως. Δεν σου δίνουν κάτι, μόνο ένα μεροκάματο αλλά αυτός που κάνει την δουλειά αυτή, ή θα μείνει μια ζωή σε αυτές τις δουλειές, ή θα ψάξει καμία θεσουλα στο δημόσιο. Και τέλος οι φιλοδοξίες. Στην Ελλάδα υπάρχουν αυτές οι δουλειές που για 8ωρο πληρωνεσαι 20 ευρώ. Και μάντεψε ποιοι τις κάνουν. Αυτοί που δεν ξέρουν την γλώσσα και δεν έχουν ειδίκευση. Δουλεύουν σε συσκευασίες σε μεγάλα Logistics για 15 &. 20 ευρώ την ημέρα και όταν έρχεται η επιθεώρηση, και εδώ σε κρύβουν ή σε στέλνουν να πηδηξεις τις μάντρες. Ξερεις πιο ειναι το προβλημα; Τα λεφτα ειναι το κίνητρο για να κανεις αυτο που θελουν και ζητανε οι εργοδότες. Αλλα οταν τους πιανεις και τους λες θελω να μαθω παραπάνω, να προσφερω στην εταιρεία περισσότερα, εφοσον μπορεσω. Εχει ενα εξαμηνο που μιλησαμε. Τίποτα δεν αλλαξε. Στην μέση μπαίνουν και αλλα οπως ρεπο, βαρδιες που στους παλιούς ειναι οποτε θες χωρίς θέμα και βαρδιες οπως τους βολεύει, ειδικα το καλοκαίρι και μένα όταν ζηταω ρεπό, η ερωτηση ειναι τι θα κανεις και το θέλεις. Οπως στην δικη σου δουλειά ηρθανε τρεις για να μαθουν και σε μας ημασταν τρεις. Ο μονος που εξελιχθηκε ημουν εγω. Μαντεψε και οι τρεις ημαστε στην δουλειά. Σχεδον ιδια λεφτά. Εγω 35€ σχεδον πάντα μεσημερι με καποια βραδινα αλλα μονος στην βαρδια, ο ενας μονο πρωι με τον παλιο και ακόμα εναν βοηθο, συνολο τρεις με 30€ που δεν κανει αυτα που κανω εγω και ενας το βραδυ που παιρνει 30€ συν το βραδινο μαζι με τον δεύτερο παλιο, που στο 8ωρο τις 3 ωρες κοιμαται και ο παλιος που ειναι μαζι του δεν του λεει κατι. Αν με ρωτήσεις τι θα προτειμουσες, εφόσον αυτος που δεν προσπαθεί δεν εχει ευθύνες, δουλεύει πάντα με εναν παλιότερο, κάνει μονο πρωινα για 30€, θα επελεγα αυτο, εφοσον δεν των διωχνουν εδω και 3,5 χρονια. Απλα υπάρχει. Εγω οταν πηγαινω να αλλαξω βαρδια, αλλαζω τον παλιό, ενω αν με αλλαζει ενας απο τους νέους, εγω σε αυτη την περίπτωση πρέπει ολα να τα αφησω να δουλεύουν ρολοι και αν οχι να κατσω να τα φτιαξω. Για μενα τα 5€ παραπανω που παίρνω, ουτε σταχτη στα ματια δεν ειναι. Υπηρξαν δύο εβδομάδες που ο παλιος που κάνει τα βραδινα ειχε ένα προβλημα και καναμε μεσημέρι μαζι. Το αφεντικό σε εμενα έλεγε τι θα γινει, τι πρέπει να κανουμε. Τον παλιό δεν το ηθελε καθολου και δεν τον εμπιστεύεται. Αυτο δειχνει πολλα.
chrisxkar Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Τωρα μεγαλη συζητηση και κουβεντα για ενα θεμα πολυδιαστατο και δυστηχως ευτυχως με κομματια που δεν μπορουν να χωρεσουν σε ενα θρεντ γιατι λειπει ο αντιλογος ή γινεται ετεροχρονισμενα ωπου ο αλλος θα σου απαντησει χωρις να ειναι συγκεντρομενος κτλ κτλ. Το εργασιακο μεγαλη κουβεντα το θεμα δημοσιο το βγαζουμε εκτος εγω το θεωρω μισθολογικα ευνοημενο κατα πολυ και το εργο που παραγουν πολυ μικρο (εξαιρεσεις υπαρχουν αλλα δεν ειναι αρκετες για να αλλαξουν τον κανονα...δυστηχως). Ιδιωτικος τομεας δυστηχως υπαρχει υπερυπερπροσφορα(2χφορες υπερ) εν μερει λογο τον καιρων και εν μερει λογο της κακης νοοτροπιας των ελληνων (τυπου οι γονεις να λενε πανεπιστιμιο και τιποτα αλλο(μην υπολογιζοντας που εχει κλιση ή τι του αρεσει) για να καμαρωνει μετα σαν το καραγκιοζη το παιδι μου ειναι επιστημονας,ανεργος αλλα επιστημονας).Στα καριεριστικα επαγγελματα το να εχει καποιος mba ειναι σαν να σου λεει εχω προφισιενσι "who doesnt" εκει φτανει αν δεν εχει φτασει το πραγμα οχι οτι δεν θα βρεις αν δεν εχεις γιατι υπαρχουν τεστ αξιολογησης κτλ αλλα δεν ειναι οπως παλια που αποτελουσε χαρτι μεγαλης βαρυτητας. Ποια ειναι τα αποτελεσματα της υπερπροσφορας?Χαμηλοι μισθοι τουλαχιστον μεχρι να αποκτηθει μια καποια εμπειρια γιατι ο καθενας ειναι αναλωσιμος δηλαδη δεν ξερω ποσο πολυτιμος αισθανεται ο καθενας αλλα η πραγματικοτητα ειναι αυτη.Θα ανεβεις αλλα απο εκει που υπηρχαν επαγγελματα που πρωτος μισθος ηταν 1000-1500 ευρω τωρα υπαρχει ο βασικος και απο εκει και περα οποιος αντεξει με αυτον ανεβαινει τωρα το μεχρι που ειναι αλλο θεμα και συνηθως ενδοεταιρικο. Τωρα για το εργασια μετα τα 30 ειναι πολυ σχετικο εγω ας πουμε εχω εναν φιλο ο οποιος εκανε τα πτυχια τα μεταπτυχιακα του σεμιναρια γιατι ηθελε μια πολυ συγκεκριμενη δουλεια θεση.Και εψαχνε μονο εκει,δεν ειχε αναγκη απο δουλεια καθως η οικογενεια οχι φραγκατοι αλλα σε σημειο ωστε να στηριξουν το ονειρο του.Τωρα ονειροπολος?τεμπελης? δεν ειναι δικο μου θεμα να κρινω αλλα δεν εχει εργασιακη εμπειρια παρα μονο κατι 6μηνα οαεδ το οτι δεν εχει εμπειρια πλεον ειναι προβλημα για αυτον οχι γιατι του λειπουν οι γνωσεις αλλα για εναν HR αποτελει κοκκινη σημαια το να εχει καποιος 0 εμπειρια ενω οι υπολοιποι στον κλαδο και την ηλικια εχουν μινιμουν αθροιστικα 2 χρονια.Εμενα η συμβουλη μου ειναι χιλιες φορες να πας σε θεση η οποια δεν σε καλυπτει εστω και με προαποφασισμενο οτι στους 6 μηνες και μια μερα θα παραιτηθεις παρα να πεις δεν ειναι αυτο που σπουδασα ή αυτο που θελω οποτε θα περιμενω. 1
nikosmakos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Απο προσωπικη εμπειρια, ειχα τελιωσει τει πληροφορικης στην Ελλαδα. Ειχα κανει διαφορες δουλειες που ποτε δεν ηταν μονιμες, μεχρι που καταλαβα οτι πρεπει να κανω κατι καλυτερο στην ζωη μου, οποτε περασα 2 χρονια διαβαζοντας πιστοποιησεις οταν ειμουν 27 χρονων, και στα 29 το 2017 εφυγα στο εξωτερικο και ακομη δουλευω εξω, μακαρι να μου ειχε κοψει και να ειχα φυγει ακομη ποιο νωρις στο εξωτερικο, αλλα καλιο αργα παρα ποτε που λενε. Εχω γνωρισει παρα πολλους Ελληνες που ξεκινησαν στην ιδια ηλικια με εμενα ή και μεγαυτεροι σε ηλικια. Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι ποτε δεν πηγαν χαμενοι. Ορεξη να εχεις. Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2021 από nikosmakos 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα