Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, LouCi4er είπε

5 ώρες πριν, epp είπε

Edit:δεν ξερω γιατι εγινε το ποστ πολλες φορες

Επεξ/σία από Liverpool89
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Land-decked είπε

κοπελα με πτυχιο ΑΕΙ, βρηκε δουλεια κυπρο με 9 κατοσταρικα 350 το ενοίκιο μαζι με αλλη μια αγνωστη. Σκατα ειναι και εκει τα πραγματα. Απλα εκει ακομα κρατανε το 8ωρο/5μερο.

Ελλάδα τι έβρισκε;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ελλάδα τι έβρισκε;

λιγο πιο πανω απο βασικο, με 6μερο 9ωρο ΑΛΛΑ με ετοιμο σπιτι, με γονεις να βοηθαν κλπ κλπ

ειναι ορισμενοι ανθρωποι που ψαχνονται εσωτερικα, ζηταν περισσοτερα απο τη ζωη τους, και οχι μονο για τα λεφτα

Επεξ/σία από Land-decked
  • Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Land-decked είπε

λιγο πιο πανω απο βασικο, με 6μερο 9ωρο ΑΛΛΑ με ετοιμο σπιτι, με γονεις να βοηθαν κλπ κλπ

ειναι ορισμενοι ανθρωποι που ψαχνονται εσωτερικα, ζηταν περισσοτερα απο τη ζωη τους, και οχι μονο για τα λεφτα

Αρα καλα έκανε και πηγε Κύπρο, να ψηθεί και να πιασει τη ζωη στα χερια της. 

• Like 6
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Land-decked είπε

κοπελα με πτυχιο ΑΕΙ, βρηκε δουλεια κυπρο με 9 κατοσταρικα 350 το ενοίκιο μαζι με αλλη μια αγνωστη. Σκατα ειναι και εκει τα πραγματα. Απλα εκει ακομα κρατανε το 8ωρο/5μερο.

Άρα ήρθε στο εξωτερικό και ξεκίνησε άμεσα, παίρνει 1ο μισθό πάνω από τον βασικό και δίνει για ενοίκιο λιγότερα από τον μέσο άνθρωπο. Αρκετά τίμιο. Ας γνωρίσει κόσμο, να δικτυωθεί καλά και τα ξαναλέμε σε έναν χρόνο.

Να υποθέσω Λεμεσό; 

Να κοιτάει ergodotisi και να ψαχτεί για τις κυβερνητικές εξετάσεις (και θέσεις). 

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Land-decked είπε

Αυτό το "έτοιμο σπίτι και γονείς που βοηθούν", είναι η μεγαλύτερη παγίδα για να βαλτώσεις κυριολεκτικά.

• Like 9
Δημοσ.
10 ώρες πριν, dbrillis είπε

Αρα καλα έκανε και πηγε Κύπρο, να ψηθεί και να πιασει τη ζωη στα χερια της. 

Εχω συγγενεις που ζουν στην Κυπρο. Οι μισθοι που παιρνουν δεν ειναι πολυ καλυτεροι σε σχεση με Ελλαδα, χοντρικα παιρνουν 300-500 ευρω το μηνα παραπανω απο μια αντιστοιχη θεση στην Ελλαδα. Απ`οτι λενε εχουν πιο καλες συνθηκες ζωης. Εχουν εξειδικευμενες σπουδες και εργασιακη εμπειρια πανω στο αντικειμενο τους.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Εχω συγγενεις που ζουν στην Κυπρο. Οι μισθοι που παιρνουν δεν ειναι πολυ καλυτεροι σε σχεση με Ελλαδα, χοντρικα παιρνουν 300-500 ευρω το μηνα παραπανω απο μια αντιστοιχη θεση στην Ελλαδα. Απ`οτι λενε εχουν πιο καλες συνθηκες ζωης. Εχουν εξειδικευμενες σπουδες και εργασιακη εμπειρια πανω στο αντικειμενο τους.

Ξεφεύγουμε από το θέμα της αρχικής δημοσίευσης. Υπάρχει σχετικό thread για την Κύπρο.

Σε γενικές γραμμές, όταν σταματάει η εκπαίδευση, ξεκινάς -έστω και για "ψίχουλα"- να εργάζεσαι και "κλέβεις" εμπειρία. {{{Μόλις φτάσεις σε ένα επίπεδο και αποδίδεις περισσότερο, ξεκινάς να ζητάς χρήματα της προκοπής, ενώ συνεχίζεις να μαζεύεις γνώση, εμπειρία, μυστικά. Σε κάποια φάση, θα έχεις συγκεντρώσει όσα χρειάζεσαι για να παίρνεις όσα απαιτείς.}}} <- Αυτό το κομμάτι φαίνεται να έχει ατονήσει (ευγενικά) στην Ελλάδα, ενώ στην Κύπρο συνεχίζει και υπάρχει σε μεγάλο βαθμό. Συν το γεγονός ότι ΔΕΝ είναι καριέρα ζωής το μπαριλίκι στα Μικέλ, είναι μία δουλειά του ποδαριού για κάποιο διάστημα ή για κάποιους ανθρώπους.

Δημοσ.

Εγω βλέπω οτι η παλια γενια δεν θελει να δωσει την σκυτάλη στους νέους. 

Για την ιστορία, αυριο θα πάρω τηλέφωνο να τους πω, οτι τους ευχαριστώ πολυ αλλα δεν θα δεχτω την θεση. Οι λογοι είναι οικονομικοι και οτι δεν ηταν ειλικρινείς απεναντι μου. 

Συνεχιζω ως έχει και απο την καινούργια χρονιά, ισως κατι προκύψει, κατι καλύτερο συμβει. Το ιδιο εύχομαι για ολους οσους ψαχνουν κατι καλύτερο. 

• Like 11
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Liverpool89 είπε

Για την ιστορία, αυριο θα πάρω τηλέφωνο να τους πω, οτι τους ευχαριστώ πολυ αλλα δεν θα δεχτω την θεση. Οι λογοι είναι οικονομικοι και οτι δεν ηταν ειλικρινείς απεναντι μου. 

Συνεχιζω ως έχει και απο την καινούργια χρονιά, ισως κατι προκύψει, κατι καλύτερο συμβει. Το ιδιο εύχομαι για ολους οσους ψαχνουν κατι καλύτερο. 

Μην το πολύ σκέφτεσαι και ούτε να φορτώνεις ψυχολογικά. Μόλις κλείσεις το τηλέφωνο θα πάρουν τον επόμενο. Είτε τους πεις ότι δεν ήταν ειλικρινείς είτε όχι, είτε τους πεις ότι είναι λίγα τα λεφτά και πολλές οι ώρες δεν θα τους αλλάξεις. "Αυτοί ξέρουν" εμείς όχι.

Ψάχνε κάθε μέρα. Από τι στιγμή που μπαίνουμε σε μια εταιρία κοιτάμε για την επόμενη. Το 90% των εταιριών στην Ελλάδα δεν δίνουν αυξήσεις αν δεν την ζητήσεις. Δεν εκτιμούν αν κάνεις καλύτερα ή πιο αποτελεσματικά τη δουλειά σου. Είσαι δεδομένος.

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Αυτό το "έτοιμο σπίτι και γονείς που βοηθούν", είναι η μεγαλύτερη παγίδα για να βαλτώσεις κυριολεκτικά.

Ωραία αυτά στην θεωρία αλλά στην πράξη οι αλλαγές που είδα φεύγοντας από το "έτοιμο σπίτι" είναι η απλώστρα να γίνεται ντουλάπα, το πλυντήριο πιάτων να γίνεται πιατοθήκη, ο καναπές να γίνεται κρεβάτι και η διατροφή να γίνεται ό,τι κατεψυγμένο είχε το λιντλ.

Η ανεξαρτησία και το να πιάσεις τη ζωή θέλει και οχτάωρα και μισθούς, αλλιώς δεν πιάνεις καμία ζωή, περισσότερο σε ζόμπι καταλήγεις. 

Επεξ/σία από obby
  • Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, obby είπε

Η ανεξαρτησία και το να πιάσεις τη ζωή θέλει και οχτάωρα, αλλιώς δεν πιάνεις καμία ζωή, περισσότερο σε ζόμπι καταλήγεις. 

Δε νομίζω να χρειάζεται να μιλήσουμε για τα αυτονόητα...Φυσικά και θέλει δουλειά και 8ωρα, πώς αλλιώς δηλαδή;

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι με τυράκι το σπίτι και τους γονείς, θα χαραμίσεις ένα εαυτό που ίσως αξίζει πολλά περισσότερα από μία δουλειά-αγγαρεία και θα συμβιβαστείς με πολλές δουλειές τέτοιες, που ούτε θα σε καλύπτουν ως άνθρωπο που θες να προσφέρεις, ούτε και θα πληρώνεσαι όπως πρέπει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/12/2021 στις 12:48 ΠΜ, obby είπε

Ωραία αυτά στην θεωρία αλλά στην πράξη οι αλλαγές που είδα φεύγοντας από το "έτοιμο σπίτι" είναι η απλώστρα να γίνεται ντουλάπα, το πλυντήριο πιάτων να γίνεται πιατοθήκη, ο καναπές να γίνεται κρεβάτι και η διατροφή να γίνεται ό,τι κατεψυγμένο είχε το λιντλ.

Η ανεξαρτησία και το να πιάσεις τη ζωή θέλει και οχτάωρα και μισθούς, αλλιώς δεν πιάνεις καμία ζωή, περισσότερο σε ζόμπι καταλήγεις. 

Δε βγάζει κάποιο νόημα το "να πιάσεις τη ζωή στα χέρια", εγώ έφυγα από το σπίτι μου και ζω μόνος δύο χρόνια επειδή είχα πραγματικούς λόγους αλλά και το κινητρό μου είναι μεγάλο να υπερασπιστώ έως τέλους αυτό το εγχείρημα. Άμα αισθάνεσαι άνετα με το σπίτι σου κάτσε εκεί, στη θέση σου αυτό θα έκανα. Στη ζωή δεν κάνεις πράγματα χωρίς λόγο.

Πρέπει να παραδεχτώ πάντως ότι από τότε που έφυγα έχω βελτιωθεί μαζικά στο κομμάτι της εργασίας αλλά και έχω αποκτήσει εμπειρία και σε πολλά άλλα πράγματα που δε γνώριζα καν τα οποία βελτιώσαν κάπως τη ποιότητα ζωής μου αλλά οκ αυτά δεν είναι επί του θέματος. Σε γενικές γραμμές έχω γίνει πολύ περισσότερο "efficient" από ότι ήμουν κάποτε.

Όσον αφορά την εργασία έχω καταλάβει ότι πρέπει να προσπαθήσω πολύ περισσότερο στο παραγωγικό/ποιοτικό κομμάτι για να φτάσω τη ζωή μου εκεί που θέλω ή έστω να σταθεροποιηθώ και οποιαδήποτε αποτυχία ως προς αυτό δεν θα μου συγχωρεθεί, αυτό σε τεντώνει και σε κάνει να σκέφτεσαι  πολύ πιο έντονα τα πράγματα και να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις που σε βελτιώνουν μόνιμα και σιγά σιγά βελτιώνονται τα πάντα γύρω σου. Στο παλιό σπίτι ανέκαθεν προσπαθούσα να βελτιώθώ όπου μπορώ αλλά όχι με τόσο ζήλο ίσως ή τόσο μεγάλο efficiency καθώς αν έκανα λάθη και αποτυχημένα πειράματα  αυτά μπορούσαν να μου συγχωρεθούν, μπορούσα να ζήσω με λιγότερα καθώς δεν έπρεπε να δίνω τόσα λεφτά σε λογαριασμούς αλλά όχι μόνο αυτό, δεν χρειαζόταν να ασχολούμε με οικιακά κτλ 

Τώρα ο χρόνος μου έχει πέσει δραστικά και μαζί με τους λογαριασμούς και τις αδυναμίες που έχω (προβλήματα υγείας) κάθε αποτυχία ή ανεμελιά πληρώνεται πολύ ακριβά, οπότε αυτό με έχει κάνει να καταλάβω καλά ότι στο κλάδο που είμαι πρέπει να γίνω ο δυνατότερος και τίποτα λιγότερο από αυτό, τώρα κάνω πράγματα που δε τολμούσα πριν και έχω αλλάξει εντελώς το μοντέλο στο οποίο στηριζόμουν. Στο παλιό σπίτι μπορεί να συμβιβαζόμουν με λιγότερα λεφτά και να έλεγα οκ, καλύτερα να πάρουμε αυτά αλλά να τα πάρουμε σίγουρα αφού θα κάνουν διαφορά έτσι και αλλιώς, τώρα ξέρω ότι αυτή η λογική θα με σκοτώσει σε βάθος χρόνου και πηγαίνω για το μέγιστο που μπορώ ακόμη και αν υπάρχει ρίσκο. Αν γύρναγα τώρα στο παλιό σπίτι με τα πάντα κανονισμένα ή πληρωμένα, με την εργασιακή εμπειρία που έχω μαζέψει θα ζούσα σαν θεός.

Όμως δεν έχουν νόημα όλα αυτά αν δεν έχεις κίνητρο, άμα ξέρεις ότι υπάρχει ένα ζεστό σπίτι που σε περιμένει ανά πάσα στιγμή να γυρίσεις τότε θα συνεχίσεις να κάνεις λάθη και να παίρνεις λάθος αποφάσεις και το μυαλό δεν θα τρέχει στο 100% γιατί πολύ απλά δεν θα έχει λόγο οπότε σε τελική ανάλυση η ζωή σου θα γίνει πολύ χειρότερη καθώς δεν θα βελτιώνεται από την έλειψη κινήτρου και ίσως μείνεις και πίσω εργασιακά από όλο αυτό. Στη περίπτωση μου η ζωή όταν έφυγα ξεκίνησε άθλια με πολλές δυσκολίες, ήμουν όντως σαν ζόμπι στην αρχή αλλά τώρα έχει βελτιώθεί μετά από έναν επίπονο αγώνα και οδεύει προς κάτι καλύτερο μάλλον. Ωστόσο εμένα με περιμένει η κόλαση αν αποτύχω και όχι ένα ζεστό σπίτι, επίσης έχω μεγάλους στόχους όπως την αγορά δικού μου σπιτιού αλλά και άλλους οπότε το μυαλό πρέπει να τρέχει στο μέγιστο που μπορεί, δεν έχω την επιλογή να μη προσπαθώ.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
Στις 13/12/2021 στις 10:42 ΜΜ, Liverpool89 είπε

Κάνεις λάθος με την νέα γενιά. Έφυγα από μια εταιρεία που δούλευα για 15 χρονια. Δεν δούλευα 8ωρο, είχα ευθύνες, τηλέφωνα εκτός ωραρίου, μισθός 1500. Όταν έφευγα, η εταιρεία δοκίμασε χωρίς υπερβολή 5 ανθρώπους κάτω των 30. Ξέρεις πόσοι έκαναν από αυτούς; 1. Οι υπόλοιποι που ήρθαν, οι 2 από αυτούς έρχονταν μονίμως καθυστερημένα(ο ένας παραιτήθηκε κιόλας), ο τρίτος έχει το μυαλό του να δουλεύει στα μπαράκια το βράδυ, ο τέταρτος απλά δεν μπορεί να σηκώσει την ευθύνη. Ο πέμπτος που κανει, ειναι αυτός που θα αμοιφθει όταν φτάσει στο επίπεδο που πρέπει. Ευκαιρία στην εταιρεία υπάρχει, κενή θέση που αν την αρπάξεις, μαθαίνεις και έχει χρήμα. 

Δημοσ.
22 minutes ago, james01gr said:

μαθαίνεις και έχει χρήμα. 

Το χρήμα είναι το 1.5 χιλιάρικο που ίσως θα πάρει για δουλειά που δεν είναι 8ωρο,σε πρήζουν εκτός ωραρίου και έχει ευθύνες? 

Τώρα πόσα παίρνει? 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...