zio10 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Εγω το μονο που εχω να σου πω ειναι να μην πας ουτε για αστειο στην δουλεια που σκεφτεσαι.Οι τυποι ειναι προφανες οτι δεν θα σε σεβαστουν σαν εργαζομενο.Ακου ερωτηση,με ποσα εισαι ευχαριστημενος,πρτοκαλια πουλαγες ή κανενα σαραβαλακι 20ετιας που δεν περπαταει?.Απαντησες εσυ 850€,σε πηραν να σου πουνε οτι μπορουν να δωσουν μεχρι 800 μεσα στα οποια ειναι και τα βραδυνα και θα δουλευεις και 26 μερες.Μονο κ@λο δεν σου ζητησαν φιλος,μετα συγχωρησεως κιολας.Ετσι οπως τα λενε αυτοι,λιγο πανω απο τον βασικο θα σου δινουν,σιγα τα λεφτα,οπου και να πας τα βρισκεις αυτα τα λ7.Μεγαλο μειονεκτημα η αλλαγη εργασιακου περιβαλλοντος,μπορει να πετυχεις κανενα μ@λ@κ@ προισταμενο και να βλαστημισεις την ωρα που πηγες,κατσε οπως εισαι και απλα συνεχισε το ψαξιμο για κατι καλυτερο.Γνωμη μου να κοιτας μονο για 5μερο 8ωρο αυστηρως. Μια απορια μονο,λες πως η γυναικα δεν δουλευει,αρα το μοναδικο εισοδημα ειναι ο μισθος που παιρνεις απο την τωρινη σου δουλεια? Καλά και πενθήμερο και οχτάωρο και καλά λεφτά είναι λίγο πιο δύσκολο από το τζόκερ! Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2021 από zio10 1
forgotten Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, zio10 είπε Καλά και πενθήμερο και οχτάωρο και καλά λεφτά είναι λίγο πιο δύσκολο από το τζόκερ! για ελλαδα και κυπρο σιγουρα για εξωτερικο σε σοβαρες χωρες δεν ειναι απατηλο ονειρο...
xgol Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 34 λεπτά πριν, ModernAthenian είπε Να πω και γω την ιστορία μου καθώς κάθησα και διάβασα σχεδόν όλο το τόπικ. Είμαι στα late 30's και το πρώτο νόμιμο ένσημο μου στην Ελλάδα το πήρα στα 29 νταν. Ναι και όμως. Ένω κάποιοι φίλοι μου είχαν αρχίσει να με δουλεύουν, επέλεξα να επενδύσω στον εαυτό μου (έχω 2 μάστερ + μια 3ετη εκπαίδευση σημαντική για τον τομέα μου). Φυσικά με την αμέριστη στήριξη της οικογένειας μου. Εκεί λοιπόν, λίγα χρόνια πριν πιάσω την πρώτη μου νόμιμη δουλειά στην Ελλάδα κ ενώ ακόμα σπούδαζα έκανα μια αίτηση για remote work στις ΗΠΑ στον τομέα μου (το έχω αναφέρει κ σε άλλο τόπικ) που στην αρχή την είχα πάρει για πλάκα. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα μια δεκαετία αργότερα συνεχίζω να έχω remotely αυτή τη δουλειά στις ΗΠΑ (στην οποία έχω μονιμοποιηθεί btw) και μου προσφέρει σταθερά 700+ ευρώ το μήνα. Σημειωτέον ότι μετά από τόσα χρόνια έχω αυτοματοποιήσει τόσο πολύ την δουλειά μου στις ΗΠΑ όπου ουσιαστικά σπατάλαω για αυτήν 2 περίπου ώρες την εβδομάδα (ναι, δεν κάνω πλάκα). Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια αυτό το 700-750άρι βρέχει χιονίσει με έκανε πολύ επιλεκτικό σε όποια day job είχα μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Mου έδωσε τρομερή διαπραγματευτική ισχύ απέναντι σε εργοδότες που δε μου γέμιζαν το μάτι.Το αποτέλεσμα ύστερα από τα πρώτα χρόνια που χρειάστηκε να χτίσω εμπειρία είναι ότι σήμερα εργάζομαι εδώ κ 4 χρόνια με αορίστου χρόνου σύμβαση σε μια dayjob με αποδοχές στα 1100 καθαρά. Σε μια επειχήρηση πρότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα, αυστηρό 8ωρο, full άδειες, όλα τα νόμιμα, υπέροχη κουλτούρα και με εξαιρετικές παροχές (πχ συνεχή εκπαίδευση κτλ) και κυρίως μια υπέροχη ομάδα. Με λίγα λόγια καθαρίζω κοντά στα 2k το μήνα, δεν έχω οικογένεια κ μένω ακόμα στο πατρικό μου (ω ναι). Θα μου πείτε τώρα, καλά ρε αγόρι μου κοντεύεις τα 40 και μένεις στο πατρικό σου με 2k τον μήνα; Δεν είναι τόσο απλό όμως. Με μια εξαίρεση μερικών χρόνων που συγκατοίκησα με τον τότε άνθρωπο μου κ τελικά δεν τελεσφόρησε η σχέση, η απόφαση μου να εκμεταλλευτώ την πατρική μου στέγη δεν έγινε ελαφρά την καρδία. Εκεί μπήκε ένας στόχος ζωής τον οποίο μέσα στο 2022 ή το αργότερο το 2023 θα έχω εκπληρώσει: Αγορά κατοικίας αποκλειστικά με αποταμίευση και χωρίς δανεισμό. Εδώ επίσης να αναφέρω οτι δεν έχω κανένα απολύτως χρέος ΠΟΥΘΕΝΑ (τράπεζες, ταμεία κτλ). Παθητικό μηδέν. Βλέπετε, έχοντας την εξαιρετικά επώδυνη εμπειρία της καταχρέωσης με δάνεια/κάρτες κτλ από τους γονείς μου αποφάσισα οτι δεν θέλω να ζήσω έτσι κ γω. Από τα early 30's μου λοιπόν αποταμιεύω σχεδόν τα 3/4 του μισθού μου με αποτέλεσμα σήμερα να έχω ένα κεφάλαιο που μου επιτρέπει να κάνω μια αρκετά καλή αγορά κατοικίας. Σε κάθε περίπτωση, ξέρω οτι δεν αποτελώ τον ΜΟ στην Ελλάδα. Θυσίασα πολλά στην προσωπική μου ζωή για να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα κυρίως γιατί έχω πολύ εξειδικευμένες σπουδές. Επίσης φρονώ οτι είμαι και τυχερός καθώς δεν αντιμετώπισα ποτέ μέχρι σήμερα σοβαρά προβλήματα που θα εκτροχίαζαν τις αποταμιεύσεις μου. Αν μπορούσα να αποκρυσταλλώσω την εργασιακή μου εμπειρία, προσωπικά θα συμβούλευα κάποιο άτομο νεότερο από εμένα να επιλέξει να επενδύσει στον εαυτό του. Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσει όλο αυτό. Σε κάθε περίπτωση, τα αυξημένα προσόντα στην αγορά εργασίας είναι φρονώ σημαντικό εφόδιο... Εχεις χασει παρα πολλα πραγματα ωστοσο, για να μπορεις να αποταμιευεις τα 3/4 του μισθου σου. 3
ModernAthenian Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, xgol είπε Εχεις χασει παρα πολλα πραγματα ωστοσο, για να μπορεις να αποταμιευεις τα 3/4 του μισθου σου. Ναι, ω ναι. Αυτό είναι σαφές. Η απόφαση μου για τόσο σκληρή αποταμίευση έχει πολλαπλές συνέπειες στη ζωή μου. Έχει χρειαστεί να προσαρμόσω την ζωή μου σε πολλά επίπεδα. Ειδικά σε θέματα αναψυχής ή διασκέδασης. Αλλά λύσεις υπάρχουν. Είναι και ως προσωπικότητα που είναι ο καθένας. 2
zio10 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 ModernAthenian μπράβο γι'αυτό που έχεις καταφέρει αφού αυτό ήταν που ήθελες. Προσωπικά πιστεύω πως η χρυσή τομή θα ήταν να μη στερηθείς τόσα πράγματα, να κάνεις εννοείται μια αποταμίευση αλλά να εκμεταλλευτείς και το σίγουρο εισόδημα που έχεις ώστε να πάρεις με στεγαστικό δάνειο ένα μέρος του ποσού που χρειάζεσαι. @forgotten τι να πω δεν ξέρω. Και για εξωτερικό με τέτοια πίεση και ανταγωνισμό που υπάρχει στα πάντα νομίζω για λίγους είναι αυτές οι συνθήκες...
ModernAthenian Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, zio10 είπε ModernAthenian μπράβο γι'αυτό που έχεις καταφέρει αφού αυτό ήταν που ήθελες. Προσωπικά πιστεύω πως η χρυσή τομή θα ήταν να μη στερηθείς τόσα πράγματα, να κάνεις εννοείται μια αποταμίευση αλλά να εκμεταλλευτείς και το σίγουρο εισόδημα που έχεις ώστε να πάρεις με στεγαστικό δάνειο ένα μέρος του ποσού που χρειάζεσαι. Ξέρεις, είμαι τόσο αγχώδης ως προσωπικότητα κ σε συνδυασμό με τις πολύ άσχημες εμπειρίες που έζησε η οικογένεια μου λόγω δανεισμού που ακόμα και 2k δάνειο θα το ένιωθα αφόρητο. Δεν είσαι ο πρώτος που μου το λέει. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δεν αξίζει να πετάς χρόνια στα σκουπίδια για να περιμένεις να ζήσεις κάποια στιγμή στο μέλλον. Ειδικά όταν οι απολαβές σου σου επιτρέπουν τόσο ένα καλό επίπεδο ζωής όσο και ένα καλό ποσό σε αποταμίευση. Επίσης ο τραπεζικός δανεισμός όταν γίνεται συνετά όχι μόνο δεν είναι χολέρα, αλλά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να πας μπροστά. My two cents 34 λεπτά πριν, zio10 είπε Καλά και πενθήμερο και οχτάωρο και καλά λεφτά είναι λίγο πιο δύσκολο από το τζόκερ! Αναλόγως τον κλάδο και την εταιρία. Γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις γνωστών μου που δεν έχουν τριανταρίσει ακόμα και αμοίβονται καλά ενώ τηρείται το 8ωρο ευλαβικά. Δύσκολο; Ναι. Αλλά όχι τόσο σπάνιο όσο νομίζουμε... 6
mouxaxa Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Έχω περάσει πολλές συνεντεύξεις το τελευταίο εξάμηνο. Έφυγα από μια θέση με πολύ καλά λεφτά αλλά με δύσκολο περιβάλλον. Το τι έχω ακούσει είναι απλά τραγικό και δείχνει καθαρά το που πάει η βιομηχανία της χώρας. Καλοί μισθοί αλλά υπογεγραμμένα 9ωρα - 6ημερα. (οπότε με αναγωγή στο 40 ώρες /εβδομάδα τα λεφτά είναι χαμηλά και τους το λες και στραβώνουν) 5νθημερο και 800ευρω και άμα θες ΑΛΛΑ θέλουμε την εμπειρία σου γιατί δεν μας κάνουν οι νέοι απόφοιτοι. Θέλουμε ανθρώπους σαν κι εσένα με γνωση και αντίληψη αλλά ξέρεις δουλεύουμε όλες τις αργίες και άδειες παίρνουμε τις 15 από τις 22-25 που δικαιούσαι . Ναι θα είσαι υπεύθυνος τμήματος αλλά όλα περνάνε από το αφεντικό /ιδιοκτήτη οπότε να τον κοινοποιείς σε όλα τα email (όσοι δουλεύουν με email). Οποίος έχει την δύναμη και έφυγε με πτυχίο στο εξωτερικό καλά έκανε. Όποιος μπορεί να δουλεύει remotely μακάρι στο να βρει κάτι. Για εμάς που είμαστε στην βιομηχανία και απαιτείτε on site παρουσία καληνύχτα Ελλάδα. Ότι κερδίσει ο καθένας μόνος του αφού το βάλουν να γνωρίσει τον πάτο της εταιρίας γιατί "δεν ξέρεις πως δουλεύουμε εμείς" 3
ModernAthenian Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Δεν αξίζει να πετάς χρόνια στα σκουπίδια για να περιμένεις να ζήσεις κάποια στιγμή στο μέλλον. Δεν πιστεύω οτι πέταξα χρόνια στα σκουπίδια. Προσάρμοσα τη ζωή μου σε πολύ αυστηρό πλαίσιο ναι αλλά οτι ήθελα πραγματικά να κάνω το έκανα απλά με ίσως λίγο παραπάνω προκλήσεις. Εξάλλου, πλέον αυτό το ''μέλλον'' στην περίπτωση μου δεν είναι τόσο αόριστο και απροσδιόριστο στο διηνεκές. Είναι το αμέσως επόμενο διάστημα...και δεν μπορείς να φανταστείς τι απίστευτο κίνητρο μου δίνει πλέον όλη αυτή μου η προσπάθεια.
Son^Goku Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 46 λεπτά πριν, ModernAthenian είπε Ναι, ω ναι. Αυτό είναι σαφές. Η απόφαση μου για τόσο σκληρή αποταμίευση έχει πολλαπλές συνέπειες στη ζωή μου. Έχει χρειαστεί να προσαρμόσω την ζωή μου σε πολλά επίπεδα. Ειδικά σε θέματα αναψυχής ή διασκέδασης. Αλλά λύσεις υπάρχουν. Είναι και ως προσωπικότητα που είναι ο καθένας. Χίλια μπράβο για αυτό που πέτυχες. Απλά my two cents χωρίς ίχνος κακίας ή μείωσης της επιτυχίας σου. Τα λεφτά στο χρόνο (αποταμίευση) χάνουν την αξία τους (πληθωρισμός). Όλοι οι πλούσιοι χρωστάνε. Ξεκινά από σήμερα και ένα ποσοστό του εισοδήματος σου επένδυσε το σε ότι γουστάρεις(assets). 2
ModernAthenian Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Son^Goku είπε Χίλια μπράβο για αυτό που πέτυχες. Απλά my two cents χωρίς ίχνος κακίας ή μείωσης της επιτυχίας σου. Τα λεφτά στο χρόνο (αποταμίευση) χάνουν την αξία τους (πληθωρισμός). Όλοι οι πλούσιοι χρωστάνε. Ξεκινά από σήμερα και ένα ποσοστό του εισοδήματος σου επένδυσε το σε ότι γουστάρεις(assets). Έχεις δίκιο και ήδη έχω αρχίσει να κοιτάω κάποια επενδυτικά προγράμματα με βάση το εισόδημα μου. Πάντως σχεδόν όλη η αποταμίευση μου πλέον μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες θα πάει κατευθείαν στην αγορά σπιτιού. 1
csontheline Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μερικές οδηγίες προς οποιονδήποτε δεν είναι ευχαριστημένος -και όχι μόνο- με την εργασία του (ή δουλειά, ότι προτιμάτε 😜) - Κάνεις βιογραφικό στα αγγλικά. Αν δεν έχεις τις γνώσεις, τον χρόνο, την όρεξη, το οτιδήποτε άλλο βρίσκεις ως δικαιολογία, ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ. Στην χειρότερη, φτιάξε ένα πρόχειρο ή την καλύτερη δυνατή μορφή του και ψάξε ειδικό (δώσε χρόνο και χρήμα, που θα πάρεις πίσω αργότερα). - Μπες στο google και γράψε "open positions for <χώρα>" / "εύρεση εργασίας στην <χώρα>" ή κάτι αντίστοιχο - Βρες τις θέσεις που σε ενδιαφέρουν και στείλε το βιογραφικό σου. Αν ζητείται και cover letter, μην στείλεις (είναι νωρίς ακόμα, μάλλον βαριέσαι να το γράψεις). Σε αυτό το βήμα πρέπει να έχεις στείλει 1000 βιογραφικά στον 1ο μήνα, σε αρκετά μεγάλο εύρος εταιρειών, πόλεων, αντικειμένου, αλλά να καλύπτουν τις επιθυμίες σου / όνειρά σου. - Περίμενε απαντήσεις για συνεντεύξεις. Στην 1η αρνητική απάντηση, θα απογοητευθείς απίστευτα. Στην 2η, λίγο λιγότερο. Από την 10η και μετά, απλά θα συνεχίζεις την ζωή σου κανονικά. - Κάνε όσες συνεντεύξεις μπορείς. Στόχος είναι να αποτύχεις επιτυχημένα σε όλες. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες, έχεις ήδη αλλάξει εργασία και δεν το ξέρεις. -------------------- Για όσους θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό, αλλά δεν ανήκουν στους εξειδικευμένους, η Κύπρος είναι μία καλή λύση. Τεράστιο συν ότι έχουμε την ίδια γλώσσα και ότι τους λείπουν αρκετά χέρια για χειρωνακτικές / κατώτερες (ή μη εξειδικευμένες) εργασίες. Τα λεφτά που δίνουν δεν είναι σούπερ ουάου, αλλά θα είναι σίγουρα, το ωράριο ακολουθείται σχεδόν στο ακέραιο και η εργασία ξεκινάει σε ελάχιστες μέρες από την άφιξη στην χώρα. (είναι εξωτερικό, οπότε σίγουρα θα χρειαστεί ένα budget για 1-2 μήνες). Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2021 από csontheline 3 1
Land-decked Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2021 31 λεπτά πριν, csontheline είπε Για όσους θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό, αλλά δεν ανήκουν στους εξειδικευμένους, η Κύπρος είναι μία καλή λύση. Τεράστιο συν ότι έχουμε την ίδια γλώσσα και ότι τους λείπουν αρκετά χέρια για χειρωνακτικές / κατώτερες (ή μη εξειδικευμένες) εργασίες. Τα λεφτά που δίνουν δεν είναι σούπερ ουάου, αλλά θα είναι σίγουρα, το ωράριο ακολουθείται σχεδόν στο ακέραιο και η εργασία ξεκινάει σε ελάχιστες μέρες από την άφιξη στην χώρα. (είναι εξωτερικό, οπότε σίγουρα θα χρειαστεί ένα budget για 1-2 μήνες). κοπελα με πτυχιο ΑΕΙ, βρηκε δουλεια κυπρο με 9 κατοσταρικα 350 το ενοίκιο μαζι με αλλη μια αγνωστη. Σκατα ειναι και εκει τα πραγματα. Απλα εκει ακομα κρατανε το 8ωρο/5μερο.
Liverpool89 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, LouCi4er είπε Εγω το μονο που εχω να σου πω ειναι να μην πας ουτε για αστειο στην δουλεια που σκεφτεσαι.Οι τυποι ειναι προφανες οτι δεν θα σε σεβαστουν σαν εργαζομενο.Ακου ερωτηση,με ποσα εισαι ευχαριστημενος,πρτοκαλια πουλαγες ή κανενα σαραβαλακι 20ετιας που δεν περπαταει?.Απαντησες εσυ 850€,σε πηραν να σου πουνε οτι μπορουν να δωσουν μεχρι 800 μεσα στα οποια ειναι και τα βραδυνα και θα δουλευεις και 26 μερες.Μονο κ@λο δεν σου ζητησαν φιλος,μετα συγχωρησεως κιολας.Ετσι οπως τα λενε αυτοι,λιγο πανω απο τον βασικο θα σου δινουν,σιγα τα λεφτα,οπου και να πας τα βρισκεις αυτα τα λ7.Μεγαλο μειονεκτημα η αλλαγη εργασιακου περιβαλλοντος,μπορει να πετυχεις κανενα μ@λ@κ@ προισταμενο και να βλαστημισεις την ωρα που πηγες,κατσε οπως εισαι και απλα συνεχισε το ψαξιμο για κατι καλυτερο.Γνωμη μου να κοιτας μονο για 5μερο 8ωρο αυστηρως. Μια απορια μονο,λες πως η γυναικα δεν δουλευει,αρα το μοναδικο εισοδημα ειναι ο μισθος που παιρνεις απο την τωρινη σου δουλεια? Η γυναικα δεν δουλεύει απο δικη μας επιλογή, γιατι ηρθε ο μικρος μας και ακομα είναι 2 χρονων. Αυτη την χρονιά δεν καταφεραμε να το γραψουμε στο βρεφικο γιατι προέκυψε μετακομιση σε αλλη περιοχή και χάσαμε την προθεσμία. Οταν ξανανοιξει το πρόγραμμα θα το γραψουμε και θα βρει μια δουλειά, παλια δούλευε μεχρι που έμεινε εγκυος. Εγω δεν είπα οτι δεν με φτανουν τα λεφτα που παίρνω τωρα, αλλωστε ειμαι τις άποψης να μην απλωνω τα ποδια μου περα απο το παπλωμα, χωρις να χω ενα πλανο. Στην τωρινη δουλειά τηρείται το 8ωρο γιατι υπάρχουν 3 βαρδιες, αναγκαστηκα. Εγω θελω να αλλαξω περιβάλλον για την νοοτροπία που υπάρχει στην εταιρεία. Αλλα σε αυτη που μιλησα, μαλλον δεν μου ειπαν ολη την αληθεια. 5 ώρες πριν, epp είπε Με σεβασμο αλλα δεν καταλαβαινω το νοημα περαιτερω συζητησης για αυτην την θεση. Εκανες αιτηση, πηγες, στην συνεντευξη δεν μπορεσαν καν να τηρησουν τα προσχηματα στα βασικα (καθυστερηση στην ωρα, ανυπαρξια σοβαρης συζητησης, επιχειρηματα "οχι δε ξερεις θα σου πω εγω" κλπ.) δεν σου παρουσιασαν τι ακριβως κανεις στην θεση και το αφησαν γενικα και αοριστα στο "σε εκπαιδευουμε και μας χρωστας" και στο τελος τους ειπες τι μισθο περιμενεις και σου προσφεραν λιγοτερα και ολα αυτα στην πρωτη μερα γνωριμιας. Τι αλλο επρεπε να γινει για να τους ξεγραψεις και να μην τους ξανασκεφτεις ποτε; να παιξετε ξυλο στη συνεντευξη; Παλι καλα και ειναι ηλιθιοι και δεν σου παρουσιασαν κανα παραμυθι να τους πιστεψεις αλλα σου εδειξαν εξαρχης τι φιλοσοφια εχει η επιχειρηση. οι τυποι καταφεραν μεσα σε λιγες ωρες να καταρριψουν καθε εννοια επαγγελματισμου και σοβαροτητας και εσυ αναρωτιεσαι πως βγαινουν οι 26 μερες, λες και εχει καποια σημασια. Ε βγαινουν με εκβιασμο οτι αν δεν πας θα σε απολυσουν και μη "παραπονιεσαι και πολυ και κοψε το λαιμο σου" γιατι εχεις την αναγκη τους. Παω στοιχημα οτι το αν πληρωνουν και στην ωρα τους ειναι και αναλογα τα κεφια.. Συνεχισε να κανεις αιτησεις, με μια δυο τρεις αιτησεις θελει τρομερη τυχη για να βρεις δουλεια και αυτο ισχυει παντου οχι μονο στην Ελλαδα. Δυστυχως υπαρχουν πολλα λαμογια και στην Ελλαδα οσο και αν νομιζουμε οτι ειμαστε οι πολιτισμενοι κλπ, εχουμε αναλογικα παραπανω απο αλλες χωρες. Ενοειτε οτι θα συνεχισω να ψαχνω. Ειμαι διατεθειμένος να κανω καποιες υποχωρήσεις σε μια δουλειά, αλλα οχι πλέον μονο να ζητανε. Εγω απο την πρώτη στιγμη ανοιξα τα χαρτια μου, θελω αυτα για να μαι αποδοτικός. Το κουλο ειναι οτι το 5νθημερο λογικα ειναι 6ημερο αν θες ερχεσαι, γιατι τηλέφωνο με πήρανε σαββατο μεσημερι, αρα υποπτευομαι οτι σου λενε εμεις δουλεύουμε και Σάββατο, αν θελεις ερχεσαι για να φτασεις τα 800€. Και αν βάλεις τα σαββατα οντων βγαινουν 26 μερες. 3 ώρες πριν, LouCi4er είπε 5 ώρες πριν, epp είπε 5 ώρες πριν, epp είπε Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2021 από Liverpool89
dbrillis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2021 41 λεπτά πριν, Land-decked είπε κοπελα με πτυχιο ΑΕΙ, βρηκε δουλεια κυπρο με 9 κατοσταρικα 350 το ενοίκιο μαζι με αλλη μια αγνωστη. Σκατα ειναι και εκει τα πραγματα. Απλα εκει ακομα κρατανε το 8ωρο/5μερο. Έτσι είναι το εξωτερικό, ειδικά οταν εισαι πρωτάρης στη δουλειά. Μενεις με αλλους, γνωστούς ή αγνώστους σε ενα σπίτι που το μοιραζεστε. Πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου, κάνεις υποχωρήσεις και παλεύεις να ανέβεις επαγγελματικα. Η μονη διαφορά ειναι οτι στο εξωτερικό βλέπεις φως το τουνελ, νιώθεις οτι υπάρχει μελλον για σενα(ακομα και οταν δεν υπάρχει). Δηλαδή αν ειχε παει Αγγλια προ brexit θα ειχε βίλα μονη της η φιλη σου; Προσγειωθείτε. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα