Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Finddimi είπε

@Liverpool89 Ήμουν σε παρόμοια φάση και εγώ.

Είμαι μηχανολόγος μηχανικός ετών 30 και φεύγω από Αθήνα για δουλειά σε κατασκευαστικό κομμάτι μεγάλου ξενοδοχείου σαν μηχανολόγος μηχανικός όπου όλα πάνε ρολόι από απολαβές και συνθήκες.

Ξαφνικά έρχεται μια μετάθεση της γυναίκας μου όπου είναι γιατρός για πόλη της Μακεδονίας και άρχισε ο Γολγοθάς.

Δουλειά για μηχανολόγος μηχανικός χωρίς γνωστό δεν έχει ούτε για δείγμα , πάω στην μεγαλύτερη βιομηχανία της περιοχής και το στυλ συνέντευξης είναι ίδιο μοτίβο με το δικό σου plus "πόσα λεφτά θες?ξέρεις είσαι overqualified για την επαρχία" σε άλλη βιομηχανία άκουσα και το "ξέρεις δεν μπορώ να σε πληρώσω για το πτυχίο σου.

Στην βιομηχανία που εργάζομαι τώρα παίρνω 850 ευρώ και είμαι βοηθός Α' μηχανολόγου μηχανικού ο οποίος έχει πτυχίο φαρμακοποιού. 

Σε όλα αυτά δεν σας είπα ότι μόλις μάθαιναν ότι η γυναίκα μου είναι γιατρός μου έδιναν ότι και αν ζητούσα.

Δεν κατάλαβα το τελευταίο που γράφεις. Πως επηρέαζε ότι η γυναίκα σου είναι γιατρός.

5 λεπτά πριν, xgol είπε

Πολλοί. Δεν είναι μόνο οικονομικό το ζήτημα για να φύγει κάποιος απο την Ελλάδα. Είναι η γενικότερη ποιότητα ζωής.

Από δική μου εμπειρία θα πω ελάχιστοι. Οι περισσότεροι από ανάγκη φεύγουν. 

@Liverpool89 όπως τα γράφεις νομίζω ότι δεν είναι αυτή η κατάλληλη ευκαιρία να αφήσεις την τωρινή σου δουλειά. Δεν είναι κάτι ξεκάθαρα καλύτερο σε κανέναν τομέα αυτό που προέκυψε.

Περίμενε την επόμενη ευκαιρία, απλά μη σταματάς να ψάχνεις.

• Like 1
  • Απαντ. 287
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, zio10 είπε

Δεν κατάλαβα το τελευταίο που γράφεις. Πως επηρέαζε ότι η γυναίκα σου είναι γιατρός.

Σίγουρα ο καθένας έχει την εμπειρία του, αλλά εγώ το έκανα. Μάλιστα, άφησα μισθό μεγαλύτερο απο αυτούς που αναφέρθηκαν. Και βλέπω και άλλους ανθρώπους εδώ που έχουν κάνει κάτι παρόμοιο, χωρίς να θέλει κανένας τους να γυρίσει στην Ελλάδα.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, zio10 είπε

@Liverpool89 όπως τα γράφεις νομίζω ότι δεν είναι αυτή η κατάλληλη ευκαιρία να αφήσεις την τωρινή σου δουλειά. Δεν είναι κάτι ξεκάθαρα καλύτερο σε κανέναν τομέα αυτό που προέκυψε.

Περίμενε την επόμενη ευκαιρία, απλά μη σταματάς να ψάχνεις.

Το θεμα μου ειναι οτι δεν καταλαβαν αυτο που τους εξηγησα. Οτι ναι θέλω να κανω ενα βημα παρακατω, αλλα στο θεμα μισθου δεν το διαπραγματεύομαι πιο κατω. Μαλλον το περάσανε στο ντουκου. 

Πατανε στο οτι θελω να αλλαξω δουλειά λογο ότι εργάζομαι περίεργες μερες.

Και οι δυο δουλειές εχουν τρεις βαρδιες.

Με ειπε 26 μερες δουλειά πραγμα που στο πενθήμερο δεν βγαινει, μονο αν με κρυβει οτι δουλεύουμε και Σάββατο αλλα αν θες έρχεσαι. Αλλα καινουργιος και δεν μπορω δεν πάνε μαζι, χτυπάει στο ματι. 

Οποτε τα 800€ μαζι με τα βραδινα, δεν θα τα πιάσω ποτε γιατι πάνω απο 24 μερες δεν θα ειναι οι εργασιμες, συν οταν ρωτησα πόσα βραδινα πέφτουν στον μηνα μου είπε καποιον μηνα μια εβδομαδα καποιον δυο, παλι με μπερδεψε. Αφου ειναι κυκλικο το πρόγραμμα και βγαινει καθε μηνα. 

3 λεπτά πριν, xgol είπε

Σίγουρα ο καθένας έχει την εμπειρία του, αλλά εγώ το έκανα. Μάλιστα, άφησα μισθό μεγαλύτερο απο αυτούς που αναφέρθηκαν. Και βλέπω και άλλους ανθρώπους εδώ που έχουν κάνει κάτι παρόμοιο, χωρίς να θέλει κανένας τους να γυρίσει στην Ελλάδα.

Εγω πιστεύω αυτο γίνεται γιατι εκει οι επιχειρήσεις, οι δουλειές εχουν άλλο πλάνο. Καθοριζουν ποτε θα λειψει ο καθενας, ποτε θα κλείσουν, εχουν προσωπικό και το πληρώνουν αναλογα με την θεση του και την εξέλιξη του.

Εδω στην Ελλάδα εχουν την καραμέλα αυτα μπορω να σου δωσω, αυτα ειναι τα νομιμα. Αλλα ρε φιλε αυτα που ζητας απο μενα δεν ειναι για τα νομιμα που δινεις.

Συν οτι η μεταχείριση που εχει ο ελληνας εργαζόμενος στην Ελλάδα ειναι χειρότερη απο αυτη που εχει σε χωρες που μεταναστεύει. Κατι σαν τιμωρια.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, xgol είπε

Αν δεν κάνω λάθος είσαι γιατρός, οπότε είναι αρκετά διαφορετικά για σένα και για άλλους με τόσο εξειδικευμένες σπουδές και γνώσεις.

Για μένα είναι η μόνη περίπτωση που ίσως αξίζει κάποιος να φύγει.

6 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Το θεμα μου ειναι οτι δεν καταλαβαν αυτο που τους εξηγησα. Οτι ναι θέλω να κανω ενα βημα παρακατω, αλλα στο θεμα μισθου δεν το διαπραγματεύομαι πιο κατω. Μαλλον το περάσανε στο ντουκου. 

Πατανε στο οτι θελω να αλλαξω δουλειά λογο ότι εργάζομαι περίεργες μερες.

Και οι δυο δουλειές εχουν τρεις βαρδιες.

Με ειπε 26 μερες δουλειά πραγμα που στο πενθήμερο δεν βγαινει, μονο αν με κρυβει οτι δουλεύουμε και Σάββατο αλλα αν θες έρχεσαι. Αλλα καινουργιος και δεν μπορω δεν πάνε μαζι, χτυπάει στο ματι. 

Οποτε τα 800€ μαζι με τα βραδινα, δεν θα τα πιάσω ποτε γιατι πάνω απο 24 μερες δεν θα ειναι οι εργασιμες, συν οταν ρωτησα πόσα βραδινα πέφτουν στον μηνα μου είπε καποιον μηνα μια εβδομαδα καποιον δυο, παλι με μπερδεψε. Αφου ειναι κυκλικο το πρόγραμμα και βγαινει καθε μηνα. 

Νομίζω θα είναι τα ίδια και χειρότερα. Λιγότερα λεφτά, βραδιά και αργίες...

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zio10 είπε

Αν δεν κάνω λάθος είσαι γιατρός, οπότε είναι αρκετά διαφορετικά για σένα και για άλλους με τόσο εξειδικευμένες σπουδές και γνώσεις.

Για μένα είναι η μόνη περίπτωση που ίσως αξίζει κάποιος να φύγει.

Νομίζω θα είναι τα ίδια και χειρότερα. Λιγότερα λεφτά, βραδιά και αργίες...

Κι όμως, άτομα με εμπειρία σε οικονομικά, πληροφορική κτλ ΄ίσως πληρώνονται ακόμα καλύτερα εδώ, και σίγουρα μπορούν να βρουν εύκολα δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, xgol είπε

Κι όμως, άτομα με εμπειρία σε οικονομικά, πληροφορική κτλ ΄ίσως πληρώνονται ακόμα καλύτερα εδώ, και σίγουρα μπορούν να βρουν εύκολα δουλειά.

Πιο πολύ είχα στο μυαλό μου αυτούς που πάνε και κάνουν δουλειές που θα μπορούσαν να κάνουν κι εδω με πάνω κάτω ίδιες αποδοχές (αν υπολογίσουμε και το κόστος ζωής). Αυτό για μένα δεν αξίζει και είναι και ανάλογα το πόσο μετράει για τον καθένα το είναι ή να νιώθει ξένος.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zio10 είπε

Πιο πολύ είχα στο μυαλό μου αυτούς που πάνε και κάνουν δουλειές που θα μπορούσαν να κάνουν κι εδω με πάνω κάτω ίδιες αποδοχές (αν υπολογίσουμε και το κόστος ζωής). Αυτό για μένα δεν αξίζει και είναι και ανάλογα το πόσο μετράει για τον καθένα το είναι ή να νιώθει ξένος.

Είναι λίγο λάθος αντίληψη αυτή, την οποία την είχα και εγώ πριν πάω στην Ελβετία (έχοντας δει και την Γερμανία). Είναι τόσο πολυπολιτισμικές οι κοινωνίες αυτών των χωρών, που πραγματικά κανείς δεν ασχολείται τι είσαι και από που. Εγώ πραγματικά θα πρότεινα, σε όποιον διαπραγματεύεται το 50ευρω για τη δουλεία, να σηκωθεί να φύγει. Δεν θα είναι χειρότερα, σε καμία περίπτωση.

• Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ.
14 hours ago, Liverpool89 said:

Εκει ηταν που τα χρονια προϋπηρεσίας που ζητανε πήγαν περίπατο, γιατί μου λεει εσυ ζητας καποια λεφτα που εδω θα ερθεις και θα ξεκινησεις απο το μηδεν, δεν θα ξερεις κατι. Εμεις θα σου τα μαθουμε ολα.

Άρα σύμφωνα με τη λογική τους και γενικό διευθυντή να πάρουν αφού εκεί θα ξεκινήσει από το μηδέν θα του δίνουν 800€?

Τι ακούμε σε αυτές τις συνεντεύξεις!

• Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, xgol είπε

Είναι λίγο λάθος αντίληψη αυτή, την οποία την είχα και εγώ πριν πάω στην Ελβετία (έχοντας δει και την Γερμανία). Είναι τόσο πολυπολιτισμικές οι κοινωνίες αυτών των χωρών, που πραγματικά κανείς δεν ασχολείται τι είσαι και από που. Εγώ πραγματικά θα πρότεινα, σε όποιον διαπραγματεύεται το 50ευρω για τη δουλεία, να σηκωθεί να φύγει. Δεν θα είναι χειρότερα, σε καμία περίπτωση.

Συμφωνώ αλλα να κανουν τα βηματα με οργανωση, επισης θέλει να έχεις και μπατζετ για να φύγεις. Δεν φεύγεις με 40 ευρώ στην τσεπη. Ούτε φεύγεις πριν βρεις δουλεια. Μην υπαρχει η λανθασμενη εντυπωση ότι στο εξωτερικό οι εργοδότες σε αγαπανε και σε παρακαλανε να σου δώσουν πιο πολλα λεφτα. Ουτε το εξωτερικο ειναι για ολους, σε πολλους τους χτυπαει ψυχολογικα πολυ ασχημα. 

Τέλος για τον φιλο @Liverpool89, οταν ψαχνεις δουλεια, σε Ελλαδα ή εξωτερικο, δεν πας σε μια συνεντευξη, πας σε 5-6 τουλαχιστον, για να πας σε 5-6 συνεντεύξεις στέλνεις σε καμια 30ρια θέσεις. Τρως και ρίχνεις αρκετα ακυρα πριν αλλαξεις δουλεια. Στο λεω αυτο γιατι αν δεν ξέρεις πως να πουλας τον εαυτο σου και να διεκδικήσεις benefits για σενα, η χωρα που θα πας παιζει μικρότερο ρολο απο την ικανοτητα σου να διεκδικείς. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Συμφωνώ αλλα να κανουν τα βηματα με οργανωση, επισης θέλει να έχεις και μπατζετ για να φύγεις. Δεν φεύγεις με 40 ευρώ στην τσεπη. Ούτε φεύγεις πριν βρεις δουλεια. Μην υπαρχει η λανθασμενη εντυπωση ότι στο εξωτερικό οι εργοδότες σε αγαπανε και σε παρακαλανε να σου δώσουν πιο πολλα λεφτα. Ουτε το εξωτερικο ειναι για ολους, σε πολλους τους χτυπαει ψυχολογικα πολυ ασχημα. 

Τέλος για τον φιλο @Liverpool89, οταν ψαχνεις δουλεια, σε Ελλαδα ή εξωτερικο, δεν πας σε μια συνεντευξη, πας σε 5-6 τουλαχιστον, για να πας σε 5-6 συνεντεύξεις στέλνεις σε καμια 30ρια θέσεις. Τρως και ρίχνεις αρκετα ακυρα πριν αλλαξεις δουλεια. Στο λεω αυτο γιατι αν δεν ξέρεις πως να πουλας τον εαυτο σου και να διεκδικήσεις benefits για σενα, η χωρα που θα πας παιζει μικρότερο ρολο απο την ικανοτητα σου να διεκδικείς. 

Η χωρα που παει καποιος παιζει σαφως τον μεγαλυτερο ρολο. Οταν διαπραγματευεσαι αλλα στο τραπεζι υπαρχουν ψιχουλα, ποτε δε θα παρεις περισσοτερα απ οτι αν στο τραπεζι καποιος αλλος εχει ολοκληρη πιτα..

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, xgol είπε

Η χωρα που παει καποιος παιζει σαφως τον μεγαλυτερο ρολο. Οταν διαπραγματευεσαι αλλα στο τραπεζι υπαρχουν ψιχουλα, ποτε δε θα παρεις περισσοτερα απ οτι αν στο τραπεζι καποιος αλλος εχει ολοκληρη πιτα..

Κακοι εργοδότες υπαρχουν παντου.
Αν δεν ξέρεις να κανεις διαπραγματευση και να διεκδικείς αυτα που υπεγραψες(σε αυτο παιζει μεγαλο ρόλο το πόσο αναγκη εχεις τη δουλεια/ποσα λεφτα εχεις στην ακρη) και να εχεις αντιληψη να καταλαβεις οτι εκει που δουλεύεις δεν ειναι οι νορμαλ συνθηκες, συνεχίζω να πιστευω οτι δεν παιζει ρόλο η χωρα.
Εχω παρα πολλες ιστοριες να πω απο Ελληνες που πηγαν Γερμανια και Ολλανδια και μετα απο ενα χρονο δεν ειχαν λεφτα ουτε για το εισιτήριο να γυρίσουν Ελλαδα, εγλωβιστηκαν σε μια αρρωστη κατασταση και με εναν κακο εργοδοτη, μονοι σε μια ξενη χωρα σε κατι ωραιες μικρές πολεις γεματες μεταναστατες Τουρκους, Πολωνους κτλ κτλ.  Η μεταναστευση δεν εχει 100% ευτυχή καταληξη για ολους.

• Like 5
Δημοσ.
4 ώρες πριν, NickTG είπε

Άρα σύμφωνα με τη λογική τους και γενικό διευθυντή να πάρουν αφού εκεί θα ξεκινήσει από το μηδέν θα του δίνουν 800€?

Τι ακούμε σε αυτές τις συνεντεύξεις!

Καπως ετσι λογικα θα ναι. Γιατι ζητουσαν ατομο με 2 χρονια τουλάχιστον προϋπηρεσία σε βιομηχανικη παραγωγή. Οταν εχεις τετοια απαιτηση και του πετάς τον αλλον θα ξεκινησεις απο το μηδέν, καπου χανεται η ειλικρίνεια.

Η ερώτηση πριν ξεκινήσουμε, αν γνωριζω καποιον μεσα από την εταιρεία με εκανε να πονηρευτω για αυτα που θα ακολουθήσουν.

4 ώρες πριν, dbrillis είπε

Ενοειτε οτι θα πας σε διαφορες συνεντεύξεις, εγω δεν εμεινα απο δουλειά, δοξα το θεο, ειμαι ακομα τυχερος. Αλλα ειδα την αγγελια, το αντικείμενο ειναι παρεμφερή, η θεση για το τμημα παραγωγής. Λεω ας στειλω βιογραφικο δεν εχω κατι να χασω.  Σε μια μερα με πηρανε να κλείσω ραντεβού για συνέντευξη, μετα την συνέντευξη ενω απο μερια μου τους ξεκαθαρισα τι θελω, οτι δουλεύω και για να φυγω απο την τωρινη δουλεια, το κίνητρο ειναι ο μισθος και οι συνθηκες. Αυτοι στον αντιλογο με είπανε οτι καθε μερα έρχονται ατομα που ζητανε δουλειά, εχουμε 5 που εκπαιδεύονται μεσα. 

Απο μενα αυτο σεβαστο και σίγουρα θα υπάρχουν ατομα το ιδιο ικανα με εμενα ή και πιο εξυπνοι. Αρα αυτο που πιστευω ότι μπορώ να δωσω σε μια εταιρία που επενδυει στο προσωπικό της, δεν το διαπραγματευομαι. Αυτα ζηταω αννδεν μπορειτε, απλα χαρηκα.

Εν τω μεταξυ, αν δεν ρωτουσα για αποδοχες, δεν θα μου ελεγαν, κλείνοντας μου είπανε αυτα απο μας, εκει ειπα εγω ποιος ειναι ο μισθος για την θεση που ψαχνεται. Τον μισθό πιστευω τον αποφασισα εγω -50€. 

Ενω θα επρεπε να μην υπάρχει το ικανοποιητικες αποδοχες στις αγγελιες, αλλα τι δινεις. Αν εβλεπα στην αγγελια 800€ με το ζορι δεν θα εδειχνα ενδιαφέρον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με σεβασμο αλλα δεν καταλαβαινω το νοημα περαιτερω συζητησης για αυτην την θεση.

Εκανες αιτηση, πηγες, στην συνεντευξη δεν μπορεσαν καν να τηρησουν τα προσχηματα στα βασικα (καθυστερηση στην ωρα, ανυπαρξια σοβαρης συζητησης, επιχειρηματα "οχι δε ξερεις θα σου πω εγω" κλπ.) δεν σου παρουσιασαν τι ακριβως κανεις στην θεση και το αφησαν γενικα και αοριστα στο "σε εκπαιδευουμε και μας χρωστας" και στο τελος τους ειπες τι μισθο περιμενεις και σου προσφεραν λιγοτερα και ολα αυτα στην πρωτη μερα γνωριμιας.

Τι αλλο επρεπε να γινει για να τους ξεγραψεις και να μην τους ξανασκεφτεις ποτε; να παιξετε ξυλο στη συνεντευξη; Παλι καλα και ειναι ηλιθιοι και δεν σου παρουσιασαν κανα παραμυθι να τους πιστεψεις αλλα σου εδειξαν εξαρχης τι φιλοσοφια εχει η επιχειρηση.

οι τυποι καταφεραν μεσα σε λιγες ωρες να καταρριψουν καθε εννοια επαγγελματισμου και σοβαροτητας και εσυ αναρωτιεσαι πως βγαινουν οι 26 μερες, λες και εχει καποια σημασια. Ε βγαινουν με εκβιασμο οτι αν δεν πας  θα σε απολυσουν και μη "παραπονιεσαι και πολυ και κοψε το λαιμο σου" γιατι εχεις την αναγκη τους. Παω στοιχημα οτι το αν πληρωνουν και στην ωρα τους ειναι και αναλογα τα κεφια..

Συνεχισε να κανεις αιτησεις, με μια δυο τρεις αιτησεις θελει τρομερη τυχη για να βρεις δουλεια και αυτο ισχυει παντου οχι μονο στην Ελλαδα. Δυστυχως υπαρχουν πολλα λαμογια και στην Ελλαδα οσο και αν νομιζουμε οτι ειμαστε οι πολιτισμενοι κλπ, εχουμε αναλογικα παραπανω απο αλλες χωρες.

Επεξ/σία από epp
  • Like 9
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Καπως ετσι λογικα θα ναι. Γιατι ζητουσαν ατομο με 2 χρονια τουλάχιστον προϋπηρεσία σε βιομηχανικη παραγωγή. Οταν εχεις τετοια απαιτηση και του πετάς τον αλλον θα ξεκινησεις απο το μηδέν, καπου χανεται η ειλικρίνεια.

Η ερώτηση πριν ξεκινήσουμε, αν γνωριζω καποιον μεσα από την εταιρεία με εκανε να πονηρευτω για αυτα που θα ακολουθήσουν.

Ενοειτε οτι θα πας σε διαφορες συνεντεύξεις, εγω δεν εμεινα απο δουλειά, δοξα το θεο, ειμαι ακομα τυχερος. Αλλα ειδα την αγγελια, το αντικείμενο ειναι παρεμφερή, η θεση για το τμημα παραγωγής. Λεω ας στειλω βιογραφικο δεν εχω κατι να χασω.  Σε μια μερα με πηρανε να κλείσω ραντεβού για συνέντευξη, μετα την συνέντευξη ενω απο μερια μου τους ξεκαθαρισα τι θελω, οτι δουλεύω και για να φυγω απο την τωρινη δουλεια, το κίνητρο ειναι ο μισθος και οι συνθηκες. Αυτοι στον αντιλογο με είπανε οτι καθε μερα έρχονται ατομα που ζητανε δουλειά, εχουμε 5 που εκπαιδεύονται μεσα. 

Απο μενα αυτο σεβαστο και σίγουρα θα υπάρχουν ατομα το ιδιο ικανα με εμενα ή και πιο εξυπνοι. Αρα αυτο που πιστευω ότι μπορώ να δωσω σε μια εταιρία που επενδυει στο προσωπικό της, δεν το διαπραγματευομαι. Αυτα ζηταω αννδεν μπορειτε, απλα χαρηκα.

Εν τω μεταξυ, αν δεν ρωτουσα για αποδοχες, δεν θα μου ελεγαν, κλείνοντας μου είπανε αυτα απο μας, εκει ειπα εγω ποιος ειναι ο μισθος για την θεση που ψαχνεται. Τον μισθό πιστευω τον αποφασισα εγω -50€. 

Ενω θα επρεπε να μην υπάρχει το ικανοποιητικες αποδοχες στις αγγελιες, αλλα τι δινεις. Αν εβλεπα στην αγγελια 800€ με το ζορι δεν θα εδειχνα ενδιαφέρον.

Εγω το μονο που εχω να σου πω ειναι να μην πας ουτε για αστειο στην δουλεια που σκεφτεσαι.Οι τυποι ειναι προφανες οτι δεν θα σε σεβαστουν σαν εργαζομενο.Ακου ερωτηση,με ποσα εισαι ευχαριστημενος,πρτοκαλια πουλαγες ή κανενα σαραβαλακι 20ετιας που δεν περπαταει?.Απαντησες εσυ 850€,σε πηραν να σου πουνε οτι μπορουν να δωσουν μεχρι 800 μεσα στα οποια ειναι και τα βραδυνα και θα δουλευεις και 26 μερες.Μονο κ@λο δεν σου ζητησαν φιλος,μετα συγχωρησεως κιολας.Ετσι οπως τα λενε αυτοι,λιγο πανω απο τον βασικο θα σου δινουν,σιγα τα λεφτα,οπου και να πας τα βρισκεις αυτα τα λ7.Μεγαλο μειονεκτημα η αλλαγη εργασιακου περιβαλλοντος,μπορει να πετυχεις κανενα μ@λ@κ@ προισταμενο και να βλαστημισεις την ωρα που πηγες,κατσε οπως εισαι και απλα συνεχισε το ψαξιμο για κατι καλυτερο.Γνωμη μου να κοιτας μονο για 5μερο 8ωρο αυστηρως.

Μια απορια μονο,λες πως η γυναικα δεν δουλευει,αρα το μοναδικο εισοδημα ειναι ο μισθος που παιρνεις απο την τωρινη σου δουλεια?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω και γω την ιστορία μου καθώς κάθησα και διάβασα σχεδόν όλο το τόπικ. Είμαι στα late 30's  και το πρώτο νόμιμο ένσημο μου στην Ελλάδα το πήρα στα 29 νταν. Ναι και όμως. Ένω κάποιοι φίλοι μου είχαν αρχίσει να με δουλεύουν, επέλεξα να επενδύσω στον εαυτό μου (έχω 2 μάστερ + μια 3ετη εκπαίδευση σημαντική για τον τομέα μου). Φυσικά με την αμέριστη στήριξη της οικογένειας μου.

Εκεί λοιπόν, λίγα χρόνια πριν πιάσω την πρώτη μου νόμιμη δουλειά στην Ελλάδα κ ενώ ακόμα σπούδαζα έκανα μια αίτηση για remote work στις ΗΠΑ στον τομέα μου (το έχω αναφέρει κ σε άλλο τόπικ) που στην αρχή την είχα πάρει για πλάκα. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα μια δεκαετία αργότερα συνεχίζω να έχω remotely αυτή τη δουλειά στις ΗΠΑ (στην οποία έχω μονιμοποιηθεί btw) και μου προσφέρει σταθερά 700+ ευρώ το μήνα. Σημειωτέον ότι μετά από τόσα χρόνια έχω αυτοματοποιήσει τόσο πολύ την δουλειά μου στις ΗΠΑ όπου ουσιαστικά σπατάλαω για αυτήν 2 περίπου ώρες την εβδομάδα (ναι, δεν κάνω πλάκα).

Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια αυτό το 700-750άρι βρέχει χιονίσει με έκανε πολύ επιλεκτικό σε όποια day job είχα μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Mου έδωσε τρομερή διαπραγματευτική ισχύ απέναντι σε εργοδότες που δε μου γέμιζαν το μάτι.Το αποτέλεσμα ύστερα από τα πρώτα χρόνια που χρειάστηκε να χτίσω εμπειρία είναι ότι σήμερα εργάζομαι εδώ κ 4 χρόνια με αορίστου χρόνου σύμβαση σε μια dayjob με αποδοχές στα 1100 καθαρά. Σε μια επειχήρηση πρότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα, αυστηρό 8ωρο, full άδειες, όλα τα νόμιμα, υπέροχη κουλτούρα και με εξαιρετικές παροχές (πχ συνεχή εκπαίδευση κτλ) και κυρίως μια υπέροχη ομάδα. 

Με λίγα λόγια καθαρίζω κοντά στα 2k το μήνα, δεν έχω οικογένεια κ μένω ακόμα στο πατρικό μου (ω ναι). Θα μου πείτε τώρα, καλά ρε αγόρι μου κοντεύεις τα 40 και μένεις στο πατρικό σου με 2k τον μήνα; Δεν είναι τόσο απλό όμως. Με μια εξαίρεση μερικών χρόνων που συγκατοίκησα με τον τότε άνθρωπο μου κ τελικά δεν τελεσφόρησε η σχέση, η απόφαση μου να εκμεταλλευτώ την πατρική μου στέγη δεν έγινε ελαφρά την καρδία. Εκεί μπήκε ένας στόχος ζωής τον οποίο μέσα στο 2022 ή το αργότερο το 2023 θα έχω εκπληρώσει: Αγορά κατοικίας αποκλειστικά με αποταμίευση και χωρίς δανεισμό. Εδώ επίσης να αναφέρω οτι δεν έχω κανένα απολύτως χρέος ΠΟΥΘΕΝΑ (τράπεζες, ταμεία κτλ). Παθητικό μηδέν.

Βλέπετε, έχοντας την εξαιρετικά επώδυνη εμπειρία της καταχρέωσης με δάνεια/κάρτες κτλ από τους γονείς μου αποφάσισα οτι δεν θέλω να ζήσω έτσι κ γω. Από τα early 30's μου λοιπόν αποταμιεύω σχεδόν τα 3/4 του μισθού μου με αποτέλεσμα σήμερα να έχω ένα κεφάλαιο που μου επιτρέπει να κάνω μια αρκετά καλή αγορά κατοικίας.

Σε κάθε περίπτωση, ξέρω οτι δεν αποτελώ τον ΜΟ στην Ελλάδα. Θυσίασα πολλά στην προσωπική μου ζωή για να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα κυρίως γιατί έχω πολύ εξειδικευμένες σπουδές. Επίσης φρονώ οτι είμαι και τυχερός καθώς δεν αντιμετώπισα ποτέ μέχρι σήμερα σοβαρά προβλήματα που θα εκτροχίαζαν τις αποταμιεύσεις μου.

Αν μπορούσα να αποκρυσταλλώσω την εργασιακή μου εμπειρία, προσωπικά θα συμβούλευα κάποιο άτομο νεότερο από εμένα να επιλέξει να επενδύσει στον εαυτό του. Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσει όλο αυτό. Σε κάθε περίπτωση, τα αυξημένα προσόντα στην αγορά εργασίας είναι φρονώ σημαντικό εφόδιο...

Επεξ/σία από ModernAthenian
  • Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...