Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Και όμως τους τα προσφέραμε όλα. Και το μπαλέτο και το ωδείο και τις ξένες γλώσσες και τα χόμπι και τα λούνα πάρκ και τις εκδρομές κ.λπ. γιατί όταν έγιναν 9-10 χρονών, δεν ήμασταν στην χαμηλόμισθη δουλειά, αλλά είχαμε εξελιχθεί επαγγελματικά και οικονομικά, καθώς δεν περιοριστήκαμε σε όσα μάθαμε στο σχολείο ή/και πανεπιστήμιο και στις δουλειές μας δεν είμασταν το στυλ "αυτό δεν είναι αρμοδιότητά μου" ή "αυτό δεν ξέρω να το κάνω" ή "δεν προλαβαίνω/δεν μπορώ" και υπερωρίες και Σ/Κ και ξενύχτια κάναμε για να βγει η δουλειά στην ώρα της κ.λπ.

Τα είπες όλα. Ευτυχώς άρχισα σχετικά νωρίς(σε σχέση με τον δημιουργό του παρόντος θέματος) να σκέφτομαι έτσι, στην αρχή με απροθυμία μάλλον(γιατί όλοι θα θέλαμε να δουλεύουμε 5θήμερο 8άωρο με 5000€ το μήνα), ότι θα δουλεύω και αργίες και νύχτες και βαριές χειρονακτικές εργασίες και θα κάνω αυτά που σπούδασα(και του λμανιού και του σαλονιού) , ώστε να μπορώ να βασίζομαι στον εαυτό μου και να μην φοβάμαι τη δουλειά.

Βέβαια, θα προτιμούσα να δούλευα από μικρότερος, έστω μερική απασχόληση, θα είχα καταλάβει γρηγορότερα πολλά πράγματα και ίσως να έκανα καλύτερες επιλογές, αλλά, κάθε εμπόδιο για καλό τελικά.

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SB_1957 είπε

Και όμως τους τα προσφέραμε όλα. Και το μπαλέτο και το ωδείο και τις ξένες γλώσσες και τα χόμπι και τα λούνα πάρκ και τις εκδρομές κ.λπ. γιατί όταν έγιναν 9-10 χρονών, δεν ήμασταν στην χαμηλόμισθη δουλειά, αλλά είχαμε εξελιχθεί επαγγελματικά και οικονομικά, καθώς δεν περιοριστήκαμε σε όσα μάθαμε στο σχολείο ή/και πανεπιστήμιο και στις δουλειές μας δεν είμασταν το στυλ "αυτό δεν είναι αρμοδιότητά μου" ή "αυτό δεν ξέρω να το κάνω" ή "δεν προλαβαίνω/δεν μπορώ" και υπερωρίες και Σ/Κ και ξενύχτια κάναμε για να βγει η δουλειά στην ώρα της κ.λπ.

Ξεκινώντας όμως, όπως είπες ήσασταν σε ένα μέσο επίπεδο. Δε βασιστηκατε σε γονείς να σας βοηθούν συστηματικά. Ζοριστήκατε, το παλέψατε, εξελιχθήκατε και μπράβο σας (κάποιες περιγραφές σου μου θυμίζουν την οικογένεια μου☺️).

Αν δούλευε ο ένας όμως ή κανένας σας, θα έκανες τις ίδες επιλογές; Θα έκανες παιδιά και θα έπαιρνες τηλέφωνο κάθε Παρασκευή βράδυ τη μάνα σου, να της πεις τι να σου ψωνίσει για την επόμενη βδομάδα (true story);

Ή θα περίμενες 2-3 χρόνια να βελτιώσεις την κατάσταση; Να δουλεύετε και οι δυο ή ακόμα και ο ένας από τους δυο, αλλά κάπου που θα έιχε εξέλιξη;

Να σου πω την αλήθεια συναντώ όλο και περισσότερες περιπτώσεις της 1ης κατηγορίας, η κατάληξη όχι ευχάριστη συνήθως.

Αλλά ευτυχώς υπάρχουν και κάποιες λίγες εξαιρέσεις, ζευγάρια που ζορίστηκαν αρχικά ή κάπου στην πορεία, αλλά επειδή από την αρχή είχαν ένα πλάνο που ήθελαν να φτάσουν και τι ήθελαν να κάνουν στη ζωή τους (και όλα έδειχναν οτι θα μπορούσαν, δεν ήταν δηλαδή κάτι άπιαστο), τα κατάφεραν/νουν. Και δεν εννοώ οτι επιδιώκουν τα λεφτά ή να πραγματοποιήσουν τα δικά τους όνειρα μέσω των παιδιών τους. Απλά σε ένα ξαφνικό έξοδο δε θα πανικοβληθούν. Δίνουν εφόδια στα παιδιά τους, αλλά χωρίς να τα "πνίγουν". Τα μαθαίνουν να εκτιμούν αυτό που έχουν και να αναλαμβάνουν υποχρεώσεις.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Πραγματικά σε χαίρομαι και μπράβο σας. Αφού ο στόχος σας ήταν ακριβώς αυτός, πολύ καλά κάνατε και τον κυνηγήσατε και τα καταφέρατε. Ειλικρινά σας χαίρομαι και χαίρομαι να ακούω τέτοιες ιστορίες, δυστυχώς όμως όπως φαντάζομαι θα έχεις δει και από τους γύρω σου, εσείς είστε η εξαίρεση σε αυτό και ο περισσότερος κόσμος δεν έχει την ίδια επιτυχία. 

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Για τον καθένα που έχει πτυχίο μεταπτυχιακο διδακτορικό θεωρώ ξεφτίλα να δουλέει ανασφαλιστος με 400 ευρώ . Τα 400 ευρώ μισθός είναι σωματοεμπορια . Τα πτυχία που έχει κάποιος πρέπει να του ανταμειφθούν με υψηλό μισθό είτε στο δημόσιο είτε στο ιδιωτικό τομέα δηλαδή μισθό εισαγωγικό 1500 ευρώ πτυχίο +μεταπτυχιακο. Επίσης θα πρέπει να δουλεύει πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του. Το να μην σπουδάζει κάποιος στις μέρες μας και να μένει αγράμματος είναι οπισθοδρόμηση και όχι πρόοδος. 

1 λεπτό πριν, scham είπε

Για τον καθένα που έχει πτυχίο μεταπτυχιακο διδακτορικό θεωρώ ξεφτίλα να δουλέει ανασφαλιστος με 400 ευρώ . Τα 400 ευρώ μισθός είναι σωματοεμπορια . Τα πτυχία που έχει κάποιος πρέπει να του ανταμειφθούν με υψηλό μισθό είτε στο δημόσιο είτε στο ιδιωτικό τομέα δηλαδή μισθό εισαγωγικό 1500 ευρώ πτυχίο +μεταπτυχιακο. Επίσης θα πρέπει να δουλεύει πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του. Το να μην σπουδάζει κάποιος στις μέρες μας και να μένει αγράμματος είναι οπισθοδρόμηση και όχι πρόοδος. Δεν μπορείς να βάζεις έναν απόφοιτο Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακό να κάνει λατζα .

Δημοσ.
10 ώρες πριν, scham είπε

Για τον καθένα που έχει πτυχίο μεταπτυχιακο διδακτορικό θεωρώ ξεφτίλα να δουλέει ανασφαλιστος με 400 ευρώ . Τα 400 ευρώ μισθός είναι σωματοεμπορια . Τα πτυχία που έχει κάποιος πρέπει να του ανταμειφθούν με υψηλό μισθό είτε στο δημόσιο είτε στο ιδιωτικό τομέα δηλαδή μισθό εισαγωγικό 1500 ευρώ πτυχίο +μεταπτυχιακο. Επίσης θα πρέπει να δουλεύει πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του. Το να μην σπουδάζει κάποιος στις μέρες μας και να μένει αγράμματος είναι οπισθοδρόμηση και όχι πρόοδος. 

Με βύσμα βρίσκεις δουλειά με 1500€ ακόμα και χωρίς να έχεις σπουδάσει τίποτα.

Χωρίς βύσμα με πτυχίο, πας σε άλλη χώρα.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Με βύσμα βρίσκεις δουλειά με 1500€ ακόμα και χωρίς να έχεις σπουδάσει τίποτα.

Χωρίς βύσμα με πτυχίο, πας σε άλλη χώρα.

Αυτό είναι ο μεγαλύτερος καρκίνος στην αγορά εργασίας της Ελλάδας. Τα βύσματα και ο "σύλλογος γονέων και κηδεμόνων" ενηλίκων ετών 25, 30 και 40.

• Like 5
Δημοσ.

Δεκάδες επιλογές για εκπαίδευση εξ αποστάσεως σε προγραμματισμό (νούμερο ένα σε ζήτηση), και πολλές άλλες ειδικότητες που μπορούν να δώσουν πρόσβαση σε εργασία. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει, λυπάμαι. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, conqueror06 είπε

Αυτό είναι ο μεγαλύτερος καρκίνος στην αγορά εργασίας της Ελλάδας. Τα βύσματα και ο "σύλλογος γονέων και κηδεμόνων" ενηλίκων ετών 25, 30 και 40.

Σε όλες τις χώρες παίζουν ρόλο οι γνωστοί, το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα δίχως γνωστούς είναι τρομαχτικά δύσκολο να κάνεις το πρώτο σου βήμα, να βρεις την πρώτη σου σοβαρή δουλειά.

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Δεν θελω να ανοίξω νεο θεμα απλα να πάρω μερικες αποψεις/γνωμες.

Την Τετάρτη πηγα για συνέντευξη σε μια βιομηχανία. Ψαχνουν υπεύθυνο παραγωγής που να ειναι σε αντίστοιχη θεση 2 ετη τουλάχιστον.

Είχαμε κλείσει ραντεβού 10:00 η ωρα, συνεπής εγω, απο μερια τους με ειχανε στο περίμενε, που στο τελος μετα απο καμία ωρα, ηρθανε λέγοντας μου ελα να μιλησουμε και με σενα. Δεν με εριξε ολο το σκηνικο και μπήκα με καλο αερα μεσα.

Η συνέντευξη ξεκινησε με την εξης ερώτηση, αν ξερω καποιον από την εταιρια που δουλεύει ή δούλεψε γι αυτους, είπα οχι, αλλα με χτύπησε ενα σημα κινδυνου.

Αρχισανε να με ρωτανε για το βιογραφικο, τι ποστο εχω στην τωρινη μου δουλεια, αν εχω καποιες δεξιοτητες, αν εχω υπομονη, υπήρχε ενα κλιμα ρωτάω απαντας και αν θελω σε πιστεύω. 

Εκει που σταματησαν οι δικες τους ερωτησεις ηταν δυο μεσα, ρωτησα εγω οτι δεν μου εχετε αναφερει τιποτα για το πόστο της δουλειάς, απλα γενικοτητες με τι ασχολείται η εταιρεία, η απάντηση ηταν αναλογα με τα προσόντα του υποψηφιου τον βαζουμε καπου και αν κανει τον κραταμε, αλλιως τον δοκιμάζουμε σε αλλο ποστο.

Αυτο που με ενδιέφερε εμενα ειναι αν υπάρχει πρόγραμμα κυλιόμενο για τις βαρδιες, οπου μου είπανε βγαινει καθε μηνα και ποιες ειναι οι αποδοχες που θα χω. Εκει ελιωσε το παγωτό γιατι με απαντησανε με ερωτηση, με ποσα θα σαι εσυ ικανοποιημένος. 

Δεν κολλωσα τους είπα οτι εγω για να αφησω την τωρινη δουλειά για να κανω νεα αρχη θελω καπου στα 850+€, με ρωτησε το αφεντικο καθαρα αναφερεσαι ή μεικτά;  Καθαρα τους απανταω, αλλιως δεν βγαινω οικονομικα και δεν μπορω να ερθω.

Εκει ηταν που τα χρονια προϋπηρεσίας που ζητανε πήγαν περίπατο, γιατί μου λεει εσυ ζητας καποια λεφτα που εδω θα ερθεις και θα ξεκινησεις απο το μηδεν, δεν θα ξερεις κατι. Εμεις θα σου τα μαθουμε ολα. Τους είπα οτι κατω απο αυτα τα λεφτα, απλα δεν μπορω να συνεργαστώ μαζι τους.

Τελικα με πηρανε τηλεφωνο οτι με θελουν στο δυναμικο τους, αλλα μπορει να με δωσει μόνο 800€ που περιλαμβάνει μεσα σε αυτα καποια βραδινα(+25%, αλλιως ειναι πιο λιγα απο 800€) με μερες εργασιας 26. 

Ουτε κατάλαβα γιατι οι μερες ειναι 26, σε μια δουλειά πενθημερη και οτι προσπερασανε πως κατω απο αυτα τα 850€ δεν μπορω να αφησω την τωρινη μου δουλεια.

Με εχει λιγο μπερδεψει η ολη φαση. Το οικονομικο είναι που με κραταει στην τωρινη δουλεια και το ξεκαθαρισα οταν με πήρε να με πως θελει να συνεργαστούμε απο την νεα χρονια.

Οσο αφορα την τωρινη δουλειά, παίρνω παραπάνω απο αυτα που ζητησα, ειμαι 4χρονια σε αυτη, χωρις να πω οτι ειναι δυσκολη για μενα, προς το παρών με αυτα που κανω.

Απλα εχει αλλες ιδιαιτερότητες, όπως δεν εχει κυλιόμενο πρόγραμμα στις βαρδιες, ειμαι πάντα μεσημερι 15-23 και μερικες μερες βραδυ 23-7, πρωί δεν με βαζουν ποτε γιατι ειναι ενας παλιός 17 χρονια και δεν θελουν να του πανε κοντρα, δουλεύω αργιες, σαββατοκυριακα(χωρις τα νομιμα), (τωρα στην δουλειά ειμαι και αυριο κανονικα )και το κερασάκι στην τουρτα είναι οτι τους ζητησα να κανω πρωινά, βασικα ολες τις βαρδιες, να με μαθουν παραπάνω πράγματα διπλα στον παλιο για να εξελιχθω και δεν εγινε ποτε, εδω και 9μηνες. Λέγοντας μου κιολας οτι αν πάω εγω πρωί ποιος θα κανει την βαρδια μου.

Επειδη ολο το σκηνικο με εχει κουράσει, περναει στην οικογένεια ολη η κουραση, γιατι μια αργια ή μια Κυριακή του μηνα δεν μπορούμε να βρεθουμε σαν νορμαλ οικογένεια, είπα να ρισκαρω, αλλα η δουλειά που προέκυψε με εχει μπερδεψει γιατι αυτοι θα ζητησουν απο μενα αυτα που είπαμε, αν δεν γινουν, με διωχνουν, αλλα εγω αν τελος του μηνα πάρω 750€ δεν θα μπορω να κανω κατι.

Και στην αποφαση μπαινει στην μεση τα μηνιαία κοστη που δεν με παίρνει για λιγότερα λεφτά, ουτε να μπω στην σκεψη να δουλέψει η γυναικα για να τα βγάλουμε πέρα, γιατι ετσι θα χαθει ο λογος που ειπα να πάρω το ρισκο για να περνάω στιγμες με την οικογένειά μου. 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Την Τετάρτη πηγα για συνέντευξη σε μια βιομηχανία. Ψαχνουν υπεύθυνο παραγωγής που να ειναι σε αντίστοιχη θεση 2 ετη τουλάχιστον.

Είχαμε κλείσει ραντεβού 10:00 η ωρα, συνεπής εγω, απο μερια τους με ειχανε στο περίμενε, που στο τελος μετα απο καμία ωρα, ηρθανε λέγοντας μου ελα να μιλησουμε και με σενα. Δεν με εριξε ολο το σκηνικο και μπήκα με καλο αερα μεσα.

Η συνέντευξη ξεκινησε με την εξης ερώτηση, αν ξερω καποιον από την εταιρια που δουλεύει ή δούλεψε γι αυτους, είπα οχι, αλλα με χτύπησε ενα σημα κινδυνου.

Αρχισανε να με ρωτανε για το βιογραφικο, τι ποστο εχω στην τωρινη μου δουλεια, αν εχω καποιες δεξιοτητες, αν εχω υπομονη, υπήρχε ενα κλιμα ρωτάω απαντας και αν θελω σε πιστεύω. 

Εκει που σταματησαν οι δικες τους ερωτησεις ηταν δυο μεσα, ρωτησα εγω οτι δεν μου εχετε αναφερει τιποτα για το πόστο της δουλειάς, απλα γενικοτητες με τι ασχολείται η εταιρεία, η απάντηση ηταν αναλογα με τα προσόντα του υποψηφιου τον βαζουμε καπου και αν κανει τον κραταμε, αλλιως τον δοκιμάζουμε σε αλλο ποστο.

Αυτο που με ενδιέφερε εμενα ειναι αν υπάρχει πρόγραμμα κυλιόμενο για τις βαρδιες, οπου μου είπανε βγαινει καθε μηνα και ποιες ειναι οι αποδοχες που θα χω. Εκει ελιωσε το παγωτό γιατι με απαντησανε με ερωτηση, με ποσα θα σαι εσυ ικανοποιημένος. 

Δεν κολλωσα τους είπα οτι εγω για να αφησω την τωρινη δουλειά για να κανω νεα αρχη θελω καπου στα 850+€, με ρωτησε το αφεντικο καθαρα αναφερεσαι ή μεικτά;  Καθαρα τους απανταω, αλλιως δεν βγαινω οικονομικα και δεν μπορω να ερθω.

Εκει ηταν που τα χρονια προϋπηρεσίας που ζητανε πήγαν περίπατο, γιατί μου λεει εσυ ζητας καποια λεφτα που εδω θα ερθεις και θα ξεκινησεις απο το μηδεν, δεν θα ξερεις κατι. Εμεις θα σου τα μαθουμε ολα. Τους είπα οτι κατω απο αυτα τα λεφτα, απλα δεν μπορω να συνεργαστώ μαζι τους.

Τελικα με πηρανε τηλεφωνο οτι με θελουν στο δυναμικο τους, αλλα μπορει να με δωσει μόνο 800€ που περιλαμβάνει μεσα σε αυτα καποια βραδινα(+25%, αλλιως ειναι πιο λιγα απο 800€) με μερες εργασιας 26. 

Ουτε κατάλαβα γιατι οι μερες ειναι 26, σε μια δουλειά πενθημερη και οτι προσπερασανε πως κατω απο αυτα τα 850€ δεν μπορω να αφησω την τωρινη μου δουλεια.

Με εχει λιγο μπερδεψει η ολη φαση. Το οικονομικο είναι που με κραταει στην τωρινη δουλεια και το ξεκαθαρισα οταν με πήρε να με πως θελει να συνεργαστούμε απο την νεα χρονια.

Οσο αφορα την τωρινη δουλειά, παίρνω παραπάνω απο αυτα που ζητησα, ειμαι 4χρονια σε αυτη, χωρις να πω οτι ειναι δυσκολη για μενα, προς το παρών με αυτα που κανω.

Απλα εχει αλλες ιδιαιτερότητες, όπως δεν εχει κυλιόμενο πρόγραμμα στις βαρδιες, ειμαι πάντα μεσημερι 15-23 και μερικες μερες βραδυ 23-7, πρωί δεν με βαζουν ποτε γιατι ειναι ενας παλιός 17 χρονια και δεν θελουν να του πανε κοντρα, δουλεύω αργιες, σαββατοκυριακα(χωρις τα νομιμα), (τωρα στην δουλειά ειμαι και αυριο κανονικα )και το κερασάκι στην τουρτα είναι οτι τους ζητησα να κανω πρωινά, βασικα ολες τις βαρδιες, να με μαθουν παραπάνω πράγματα διπλα στον παλιο για να εξελιχθω και δεν εγινε ποτε, εδω και 9μηνες. Λέγοντας μου κιολας οτι αν πάω εγω πρωί ποιος θα κανει την βαρδια μου.

Επειδη ολο το σκηνικο με εχει κουράσει, περναει στην οικογένεια ολη η κουραση, γιατι μια αργια ή μια Κυριακή του μηνα δεν μπορούμε να βρεθουμε σαν νορμαλ οικογένεια, είπα να ρισκαρω, αλλα η δουλειά που προέκυψε με εχει μπερδεψει γιατι αυτοι θα ζητησουν απο μενα αυτα που είπαμε, αν δεν γινουν, με διωχνουν, αλλα εγω αν τελος του μηνα πάρω 750€ δεν θα μπορω να κανω κατι.

Και στην αποφαση μπαινει στην μεση τα μηνιαία κοστη που δεν με παίρνει για λιγότερα λεφτά, ουτε να μπω στην σκεψη να δουλέψει η γυναικα για να τα βγάλουμε πέρα, γιατι ετσι θα χαθει ο λογος που ειπα να πάρω το ρισκο για να περνάω στιγμες με την οικογένειά μου. 

Αυτά που γράφεις δεν ταιριάζουν για θέση Υπευθύνου Παραγωγής που αναφέρεις.

Μήπως εννοείς θέση υπευθύνου βάρδιας;

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lanike71 είπε

Αυτά που γράφεις δεν ταιριάζουν για θέση Υπευθύνου Παραγωγής που αναφέρεις.

Μήπως εννοείς θέση υπευθύνου βάρδιας;

Για την δουλειά που μίλησα δεν ξερω ακριβως τι ψαχνουν πλέον. Οταν πήγα ψαχνανε ατομα για να οργανώνει την παραγωγή, μετά οταν τους ρωτησα αυτο άλλαξε, αναλογα με τα προσόντα του υποψηφιου.

Δημοσ.

@Liverpool89 Ήμουν σε παρόμοια φάση και εγώ.

Είμαι μηχανολόγος μηχανικός ετών 30 και φεύγω από Αθήνα για δουλειά σε κατασκευαστικό κομμάτι μεγάλου ξενοδοχείου σαν μηχανολόγος μηχανικός όπου όλα πάνε ρολόι από απολαβές και συνθήκες.

Ξαφνικά έρχεται μια μετάθεση της γυναίκας μου όπου είναι γιατρός για πόλη της Μακεδονίας και άρχισε ο Γολγοθάς.

Δουλειά για μηχανολόγος μηχανικός χωρίς γνωστό δεν έχει ούτε για δείγμα , πάω στην μεγαλύτερη βιομηχανία της περιοχής και το στυλ συνέντευξης είναι ίδιο μοτίβο με το δικό σου plus "πόσα λεφτά θες?ξέρεις είσαι overqualified για την επαρχία" σε άλλη βιομηχανία άκουσα και το "ξέρεις δεν μπορώ να σε πληρώσω για το πτυχίο σου.

Στην βιομηχανία που εργάζομαι τώρα παίρνω 850 ευρώ και είμαι βοηθός Α' μηχανολόγου μηχανικού ο οποίος έχει πτυχίο φαρμακοποιού. 

Σε όλα αυτά δεν σας είπα ότι μόλις μάθαιναν ότι η γυναίκα μου είναι γιατρός μου έδιναν ότι και αν ζητούσα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Liverpool89 είπε

Να αφησεις δουλεια στην οποια περνας σχετικα ανεκτα, για να πας σε αλλη, με ολα τα ρισκα που μια αλλαγη δουλειας περιλαμβανει, ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ χωρις αλλο κινητρο ειναι καθαρο εγκλημα. 

Απλως ψαξε αλλους τροπους για να βρισκεις πιο πολυ χρονο με την οικογενεια σου, πχ περισσοτερες αδειες, εστω και ανευ αποδοχων, κλπ

Επεξ/σία από archer100
  • Like 3
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Finddimi είπε

@Liverpool89 Ήμουν σε παρόμοια φάση και εγώ.

Είμαι μηχανολόγος μηχανικός ετών 30 και φεύγω από Αθήνα για δουλειά σε κατασκευαστικό κομμάτι μεγάλου ξενοδοχείου σαν μηχανολόγος μηχανικός όπου όλα πάνε ρολόι από απολαβές και συνθήκες.

Ξαφνικά έρχεται μια μετάθεση της γυναίκας μου όπου είναι γιατρός για πόλη της Μακεδονίας και άρχισε ο Γολγοθάς.

Δουλειά για μηχανολόγος μηχανικός χωρίς γνωστό δεν έχει ούτε για δείγμα , πάω στην μεγαλύτερη βιομηχανία της περιοχής και το στυλ συνέντευξης είναι ίδιο μοτίβο με το δικό σου plus "πόσα λεφτά θες?ξέρεις είσαι overqualified για την επαρχία" σε άλλη βιομηχανία άκουσα και το "ξέρεις δεν μπορώ να σε πληρώσω για το πτυχίο σου.

Στην βιομηχανία που εργάζομαι τώρα παίρνω 850 ευρώ και είμαι βοηθός Α' μηχανολόγου μηχανικού ο οποίος έχει πτυχίο φαρμακοποιού. 

Σε όλα αυτά δεν σας είπα ότι μόλις μάθαιναν ότι η γυναίκα μου είναι γιατρός μου έδιναν ότι και αν ζητούσα.

Καλα και στις δυο δουλειές το πτυχιο ειναι μονο για τον τοιχο και γω στην ιδια κατασταση ειμαι. 

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ολοι λενε η εταιρεία μας δινει ευκαιριες, επενδύει στο προσωπικο κλπ,. Οταν ερχεται η στιγμή για τα λεφτά, αλλαζουν χρωμα. Αυτα θέλω μπορεις να τα δωσεις μου το λες ή προταση με λιγότερα λεφτά δεν με ενδιαφέρει και τους το είπα .

24 λεπτά πριν, archer100 είπε

Να αφησεις δουλεια στην οποια περνας σχετικα ανεκτα, για να πας σε αλλη, με ολα τα ρισκα που μια αλλαγη δουλειας περιλαμβανει, ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ χωρις αλλο κινητρο ειναι καθαρο εγκλημα. 

Απλως ψαξε αλλους τροπους για να βρισκεις πιο πολυ χρονο με την οικογενεια σου, πχ περισσοτερες αδειες, εστω και ανευ αποδοχων, κλπ

Ανεκτα περνάω γιατι εχω κανει εγω την ζωη μου μεσα στην δουλειά ευκολη. Αλλα η διαχείριση στο προσωπικό είναι αυτη που με κανει να θελω μια αλλαγη. 

Εξάλλου ειναι ενας λόγος που το σκέφτομαι.

Δημοσ.
Στις 6/5/2019 στις 6:46 ΜΜ, Donovan είπε

Αυτό το πιστεύω κι εγώ.Και όταν λέμε καλή δουλειά,εννοούμε κάτι μόνιμο με 1000,1200 ή 1500 ευρώ καθαρά το μήνα.Πόσοι θα έφευγαν άραγε έξω εαν μπορούσαν να βγάζουν αυτά τα λεφτά εδώ;Και να έχαναν και όλες τις ανέσεις που έχουν στην Ελλάδα(οικογένεια,φίλους,ήλιο,κλπ);

Πολλοί. Δεν είναι μόνο οικονομικό το ζήτημα για να φύγει κάποιος απο την Ελλάδα. Είναι η γενικότερη ποιότητα ζωής.

1 ώρα πριν, Finddimi είπε

Τι εννοείς?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...