Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δούλεψα ένα διάστημα στον φούρνο του, επειδή γνωριζόμασταν. Και δεν φτιάχναμε κουλούρια μόνο για τον εαυτό του. Γιατί ήξερε τους κουλουράδες. Η τιμή του κουλουριού για τον κουλουρά, αναλόγως την ποσότητα ήταν 15 ή 20 δραχμές. Η πώληση ήταν 100 δραχμές. Στον ιππόδρομο πούλησα 200 και έβαλα στην τσέπη 20.000 δρχ ποσό που εκείνη την εποχή θα χρειαζόμουν 3 οκτάωρα για να το βγάλω. Και με κούραση, όχι αραχτός. Σάμπως τι μου λες ότι στο ναυπηγείο τόσα χρόνια δεν βρεχόμουν; Ή ότι δεν ψόφαγα από το κρύο; Αν υποθετικά πλήρωνα για τα κουλούρια δε θα με έτσουζε και πολύ.
Glikos Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, Aigeas είπε Δούλεψα ένα διάστημα στον φούρνο του, επειδή γνωριζόμασταν. Και δεν φτιάχναμε κουλούρια μόνο για τον εαυτό του. Γιατί ήξερε τους κουλουράδες. Η τιμή του κουλουριού για τον κουλουρά, αναλόγως την ποσότητα ήταν 15 ή 20 δραχμές. Η πώληση ήταν 100 δραχμές. Στον ιππόδρομο πούλησα 200 και έβαλα στην τσέπη 20.000 δρχ ποσό που εκείνη την εποχή θα χρειαζόμουν 3 οκτάωρα για να το βγάλω. Και με κούραση, όχι αραχτός. Σάμπως τι μου λες ότι στο ναυπηγείο τόσα χρόνια δεν βρεχόμουν; Ή ότι δεν ψόφαγα από το κρύο; Αν υποθετικά πλήρωνα για τα κουλούρια δε θα με έτσουζε και πολύ. Μαν μιλάς για άλλες εποχές. Μην τα συγκρίνεις. Και δεν νομίζω να έχει κανείς όνειρα να πουλάει κουλούρια. Όχι ότι είναι ντροπή, αλλά δεν είναι κάτι συνηθισμένο/επικερδές.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν έχουν αλλάξει αυτά τα πράγματα φίλε μου. Αν νομίζεις ότι ο καστανάς είναι κανένας ταλαίπωρος επειδή κάθεται εκεί και ψήνει 5 κάστανα που θα μπορούσε να τα ψήνει στο σπίτι του να περνάει η ώρα, τα οποία τα πουλάει χρυσάφι, μάλλον κάνεις μεγάλο λάθος. Από την οπτική γωνία του κουλουρά: για εκείνη την εποχή μιλάμε για πάνω από μισό εκατομμύριο το μήνα. Έτσι έχτισε το φούρνο. Έβγαλα κι εγώ τόσα χρήματα στη ζωή μου κάποτε. Όταν έζησα 6 μήνες στην Κρήτη σαν σκλάβος παλεύοντας με καλώδια από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν λυπάσαι τον κουλουρά επειδή κάθεται 3 ώρες σε μια καρέκλα κάπου δεν τα υπολογίζεις ρεαλιστικά. Εκείνος πρέπει να λυπάται. Είτε τότε, είτε τώρα τα ίδια ισχύουν. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
Glikos Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, Aigeas είπε Δεν έχουν αλλάξει αυτά τα πράγματα φίλε μου. Αν νομίζεις ότι ο καστανάς είναι κανένας ταλαίπωρος επειδή κάθεται εκεί και ψήνει 5 κάστανα που θα μπορούσε να τα ψήνει στο σπίτι του να περνάει η ώρα, τα οποία τα πουλάει χρυσάφι, μάλλον κάνεις μεγάλο λάθος. Από την οπτική γωνία του κουλουρά: για εκείνη την εποχή μιλάμε για πάνω από μισό εκατομμύριο το μήνα. Έτσι έχτισε το φούρνο. Έβγαλα κι εγώ τόσα χρήματα στη ζωή μου κάποτε. Όταν έζησα 6 μήνες στην Κρήτη σαν σκλάβος παλεύοντας με καλώδια από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν λυπάσαι τον κουλουρά επειδή κάθεται 3 ώρες σε μια καρέκλα κάπου δεν τα υπολογίζεις ρεαλιστικά. Εκείνος πρέπει να λυπάται. Είτε τότε, είτε τώρα τα ίδια ισχύουν. Στο ξαναλέω, μιλάς για άλλες εποχές. Εσύ σε λίγο θα βγάλεις τους κουλουράδες πλούσιους. Δεν λυπάμαι κανέναν κουλουρά. Αν βγάζει κάποιος λεφτά με τίμιο τρόπο τότε από μένα respect. Αλλά πόσα άτομα ξέρεις που έχουν όνειρα να πουλάνε κουλούρια? Εντελώς ρεαλιστικά. Btw είναι κανά δυο κουλουράδες/καστανάδες στην πόλη μου και πραγματικά είναι φτωχοί. Αφού αγοράζω όποτε τους βλέπω άσχετα αν δεν θέλω να τα φάω.
LongTom Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 28 λεπτά πριν, Aigeas είπε Δούλεψα ένα διάστημα στον φούρνο του, επειδή γνωριζόμασταν. Και δεν φτιάχναμε κουλούρια μόνο για τον εαυτό του. Γιατί ήξερε τους κουλουράδες. Η τιμή του κουλουριού για τον κουλουρά, αναλόγως την ποσότητα ήταν 15 ή 20 δραχμές. Η πώληση ήταν 100 δραχμές. Στον ιππόδρομο πούλησα 200 και έβαλα στην τσέπη 20.000 δρχ ποσό που εκείνη την εποχή θα χρειαζόμουν 3 οκτάωρα για να το βγάλω. Και με κούραση, όχι αραχτός. Σάμπως τι μου λες ότι στο ναυπηγείο τόσα χρόνια δεν βρεχόμουν; Ή ότι δεν ψόφαγα από το κρύο; Αν υποθετικά πλήρωνα για τα κουλούρια δε θα με έτσουζε και πολύ. Τώρα μιλάς για εποχές 20ετιας+. Πάντα δίχως αναφορά εάν ήταν νόμιμη η μπίζνα. 14 λεπτά πριν, Aigeas είπε Δεν έχουν αλλάξει αυτά τα πράγματα φίλε μου. Αν νομίζεις ότι ο καστανάς είναι κανένας ταλαίπωρος επειδή κάθεται εκεί και ψήνει 5 κάστανα που θα μπορούσε να τα ψήνει στο σπίτι του να περνάει η ώρα, τα οποία τα πουλάει χρυσάφι, μάλλον κάνεις μεγάλο λάθος. Από την οπτική γωνία του κουλουρά: για εκείνη την εποχή μιλάμε για πάνω από μισό εκατομμύριο το μήνα. Έτσι έχτισε το φούρνο. Έβγαλα κι εγώ τόσα χρήματα στη ζωή μου κάποτε. Όταν έζησα 6 μήνες στην Κρήτη σαν σκλάβος παλεύοντας με καλώδια από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν λυπάσαι τον κουλουρά επειδή κάθεται 3 ώρες σε μια καρέκλα κάπου δεν τα υπολογίζεις ρεαλιστικά. Εκείνος πρέπει να λυπάται. Είτε τότε, είτε τώρα τα ίδια ισχύουν. Πάλι, αυτά τα νούμερα, ακόμη και για κουλουράδες δίχως παραστατικά και νόμιμη απασχόληση ακόμη και σε prime πόστο, προσωπικά δεν τα πολυπιστεύω. Τουλάχιστον όχι για κάθε μήνα/περίπτωση. Εάν ήταν έτσι θα ήταν όλοι οι μικροπωλητές πλούσιοι ή/και σε κάθε γωνία θα καθόντουσαν καμία ντουζίνα... Ήξερα και εγώ άτομα που δίχως πτυχία έβγαζαν εκατομμύρια στα 90s λόγω συνθηκών και επαγγέλματος, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Σίγουρα δεν ήταν κανείς από αυτούς μικροπωλητής (νομίμων προϊόντων). | Τεσπα, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία να το συνεχίσουμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Αυτό που ανέφερα ήταν ότι υπάρχουν πολλά επαγγέλματα που όλοι θεωρούν αυτούς τους ανθρώπους τίποτε απόκληρους της κοινωνίας. Το οποίο δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Εφόσον κανενός το όνειρο δεν είναι να δουλέψει σαν κουλουράς, το ίδιο ισχύει για το super-market, για τον σερβιτόρο και για εταιρείες παρωδίες. Όμως στην έσχατη ανάγκη όλοι θα προτιμήσουν να δουλέψουν σε μια εταιρεία της κακιάς ώρας παρά σε ένα επάγγελμα που αποδίδει αληθινό χρήμα. Και αφού γράφτηκε ''δεν είναι το θέμα να υπάρχει απλά δουλειά, γιατί δουλειά είναι κι ο καστανάς'' αποδεικνύεται έτσι το πόσο λάθος νοοτροπία υπάρχει. Και νομίζω ναι μεν οι baby boomers (οι πατεράδες μας) ευθύνονται για πολλά κακά που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Αλλά αυτοί είχαν μια εξαιρετική διαφορά σε σχέση με τους σύγχρονους: ήταν ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ χρήματος. Γιατί δεν είχαν χρήματα ούτε κάποιον να τους συντηρεί. Το ταλέντο τους στο να κερδίζουν λεφτά με κάθε πιθανό τρόπο θα τους οδηγούσε στον δρόμο που έχει τα λεφτά. Όχι στον δρόμο που κάποιος αισθάνεται ότι το επάγγελμά του έχει κάποιο κύρος επειδή είναι το τάδε. Σκασίλα τους αυτό! Αν τα λεφτά ήταν θαμμένα στους δρόμους θα πήγαιναν να έσκαβαν μέχρι να φτάσουν στο κέντρο της Γης. Δε θα έλεγαν ''αααα εγώ έχω σπουδάσει πολιτικός μηχανικός, δεν ασχολούμαι με ταπεινές εργασίες''.
zio10 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, Glikos είπε Το θέμα δεν είναι απλά να υπάρχει δουλειά. Διότι και το να πουλάς κάστανα ή να γυρνάς με μια λατέρνα που λέει ο λόγος και αυτό δουλειά είναι. Το θέμα είναι να δουλεύεις/ζεις αξιοπρεπώς. Δεν το λέω υποτιμητικά αλλά καθαρά σαν βιοτικό επίπεδο. Όταν βλέπεις νέους αλλά και νοικοκυριά να ζούνε στο όριο της φτώχιας (ή και χειρότερα) και να δουλεύουν για μια φέτα ψωμί, άσχετα αν έχουνε πτυχία ή όχι, τότε κάτι δεν πάει καλά στην χώρα. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν ένα κάρο φόροι, υποχρεώσεις κλπ. Δεν υπάρχουν υποδομές στο Ελληνικό κράτος σε κανέναν τομέα. Δεν ξέρω αν είναι μόνο ελληνικό το θέμα. Τι να το κάνεις αν είσαι σε μια ας πούμε πιο προηγμένη χώρα και πρέπει να μένεις με άλλους 5;
tsioulak Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 6 ώρες πριν, zx1234r είπε Χωρίς άδειες? Μήπως εννοείς τις "άδειες" του δημοσίου που είναι περισσότερες απο 30 ημέρες το έτος? Ή μήπως τις άδειες απο τη σημαία? Γιατί εγώ ξέρω πως όλοι έχουν τις 22 νόμιμες ημέρες ανα έτος. Κανείς δεν σου τις αρνείται. Εργασία το ΣΚ? Ναι αν μία επιχείρηση λειτουργεί ΣΚ θα σε βάλει να δουλέψεις και το ΣΚ. Θα σε πληρώσει όμως παραπάνω και θα σου δώσει και ρεπό μέσα στην εβδομάδα. Άρα πάλι 5 μέρες θα δουλεύεις και θα έχεις και αυξημένο μεροκάματο. Και μεταξύ μας.....έχω πολύ καιρό να ακούσω απο κάποιον ότι δουλεύει 12ωρο. Καμιά φορά να κάτσει κάποιος μία ώρα παραπάνω για να τελειώσει κάτι και να μην αφήσει φόρτο για τους συναδέλφους του ναι, το έχω ακούσει αλλά τα 12ωρα δεν τα ακούω ποτέ. Αλλά μάλλον ψάχνεις δικαιολογίες και το ξέρεις κι εσύ. Το άσχημο όμως είναι οτι προσπαθείς να μας πείσεις και όλους τους υπόλοιπους για κάτι που έχει απομυθοποιηθεί πολλά χρόνια τώρα. Τα πράγματα είναι απλά. Εν όψει εκλογών κάνε μία γύρα σε όλους τους δήμους και παρακάλα. Κάπου θα σε πάρουν. Ας κλειδώσει και το θέμα γιατί η κουβέντα γίνεται πολιτική. Οκ, μαλλον εισαι αρκετα καλη δουλεια και εσυ και ο κυκλος σου για αυτο γραφεις αυτα που γραφεις. Ακου εκει να σου πληρωσει προσαυξησεις σε αργια και να σου δωσει και ρεπο αλλη μερα της εβδομαδος.... Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν τετοιοι εργοδοτες αλλα ειναι ελαχιστοι. Παντως να ξερεις ειναι πολλοι περισσοτεροι οι εργοδοτες που θα σε απολυσον επειδη θα τολμησεις να αρρωστησεις μια μερα απο αυτους που αναφερεις εσυ. Φυσικα ειναι παρα πολλοι οι εργοδοτες που σε εχουν υποδηλωμενο (η αδηλωτη εργασια εχει μειωθει δραματικα πλεον), δεν δινουν 13ο και 14ο, δεν δινουν μερες αδειας και σε εχουν να δουλευεις 9-10 ωρες 6 ημερο με τον κατωτατο. 6 ώρες πριν, Donovan είπε Μα δεν απορρίπτω δουλειές τύπου αποθηκάριου,λέω ότι ακόμα και σ'αυτές ζητάνε εμπειρία και παραπάνω γνώσεις απ'ότι χρειάζονται. Ζητανε ατομα με προυπηρεσια επειδη με την ανεργια που υπαρχει μπορει και να βρουνε καποιον με προυπηρεσια και κατωτατο μισθο. Εσυ παντως να μην πτοεισαι και να ζητας δουλεια ακομα και οταν ζητανε προυπηρεσια.
Glikos Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 9 λεπτά πριν, zio10 είπε Δεν ξέρω αν είναι μόνο ελληνικό το θέμα. Τι να το κάνεις αν είσαι σε μια ας πούμε πιο προηγμένη χώρα και πρέπει να μένεις με άλλους 5; Ε απλά δεν μένεις με 5 τότε. Είναι τραβηγμένο.
zio10 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, Glikos είπε Ε απλά δεν μένεις με 5 τότε. Είναι τραβηγμένο. Εντάξει μπορεί να είναι λίγο τραβηγμένο, απλά θέλω να πω ότι παντού είναι δύσκολα.
archer100 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Στις 4/5/2019 στις 5:45 ΜΜ, Donovan είπε Για άλλη μια φορά δεν ήμουν επιτυχών στην πρόσφατη κοινωφελή για τα 8μηνα και ξαναβρέθηκα στον άσο.Και διαβάζω ότι και τα επόμενα θα είναι για άτομα μέχρι 29.Δυστυχώς για πολύ κόσμο ανω των 30 και χωρίς κάποιο βύσμα,αυτά τα προγράμματα καλώς ή κακώς είναι η μόνη ευκαιρία να ξεκολλήσουν από την ανεργία και με τουλάχιστον αξιοπρεπή λεφτά.Αλλά όταν δεν σε παίρνουν ούτε εκεί,τί γίνεται;Βλέπω τώρα αγγελίες για αποθηκάριος ή πωλητής να θέλουν κι εκεί εμπειρία στις πωλήσεις,εμπειρία στις αποθήκες κλπ.Και σιγά τα λεφτά που θα δίνουν.Δύσκολα τα πράγματα γαμώτο. Βιογραφικο εχεις; Linkedin; Επαγγελματικο email; Κοστουμι και γραβατα στη ντουλαπα σου για συνεντευξεις; Ξενες γλωσσες ξερεις; Πτυχιο εχεις; Πιστοποιησεις απο σεμιναρια κλπ εχεις; Τι εχεις κανει απο τα 18 μεχρι τα 30 σου; Ολα αυτα τα 12 χρονια; Τι εχουν μαθει τα χερια σου, τα ποδια σου, και το μυαλο σου να κανουν; Αυτα ειναι τα μονα που πρεπει να σε προβληματιζουν, και οχι το τι γινεται με τις βρωμοσυμβασεις του βρωμοδημοσιου για μερικες εβδομαδες-μηνες 6 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, tsioulak είπε 3 λεπτά πριν, tsioulak είπε Εσυ παντως να μην πτοεισαι και να ζητας δουλεια ακομα και οταν ζητανε προυπηρεσια. Μπορεί επίσης να πει ότι έχει προυπηρεσία ακόμη και αν δεν έχει, nobody cares. Εδώ κόμματα και κυβερνήσεις λένε συστηματικά ψέματα για να κερδίσουν ψήφους, άλλοι γίνονται γιατροί χωρίς πτυχία, εταιρίες βγάζουν ψέυτικα νούμερα για τις πραγματικές πωλήσεις για να επηρεάσουν και οι εφημερίδες βγάζουν συστηματικά fake news για να εντυπωπιάζουν, σε μία δουλειά σαν αυτή θα κολώσεις? Ο άνθρωπος είναι ον που επηρεάζεται με κάτι τέτια και πείθετε καλύτερα. Θέλει και λίγο τσαγανό και τόλμη που λέμε, κάνε το κάτι παραπάνω για να δουλέψει αυτό που θες αλλά σαφώς στη πράξη δείξε ότι αξίζεις, μην μείνεις στο ψέμα γιατί προφανώς θα αποτύχεις. Να πεις ψέματα για να πάρεις πλεονέκτημα δεν είναι πάντα κακό ιδικά όταν είσαι καινούργιος αλλά θες πραγματικά να προσφέρεις και μπορείς να το κάνεις. Όλες οι εκπτώσεις και το δήδεν κοινωνικό στατους είναι ψέυτικα τις περισσότερες φορές και όμως δε σταματάνε να δουλέυουν. Θυμάμαι έναν που είχε εστιατόριο και για να πείσει τους περαστικούς πλήρωσε ψέυτικους πελάτες και τους έβαλε να κάνουν ουρά για να φαίνετε και καλά ότι το μαγαζί είναι δημοφιλές ώστε να τραβήξει πραγματικούς πελάτες. Θέλει κάτι τέτια κόλπα. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από aizensama24
polaki Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δεν θα πω την άποψη μου γιατί κατά καιρούς την έχω πει και βαριέμαι να επαναλαμβάνομαι, θα πω μόνο ότι πρέπει όντως να βρεθεί μια δεξιοτεχνία η οποία στην εποχή του internet είναι πιο εύκολο από ποτέ να την αποκτήσουμε. Φυσικά μαζί με εμάς, το "προσόν" αυτό το έχουν κ άλλοι. Αλλά αν εμείς δεν εκμεταλλευτούμε την ευκολία και την ταχύτητα με την οποία πλέον μπορούμε να μάθουμε κάτι, σίγουρα αυτοί οι άλλοι που ανέφερα θα το κάνουν και θα μας βάλουν από κάτω. Σε ένα από τα 2 αντικείμενά εργασίας μου, κατάφερα μέσω της αγοράς ενός προγράμματος απ΄το Udemy να αναλάβω ένα project το οποίο μου απέφερε 6-7 μισθούς δημοσίου (αυτά τα 700-800 που συζητάμε) σε διάστημα 2,5 μηνών. Έστρωσα κώλο, και ρούφηξα κάθε πληροφορία που είχε να μου δώσει και παρόλο που (επειδή δεν ήξερα πώς λειτουργούν οι προσφορές του Udemy) το είχα αγοράσει φουλ τιμή (150€), στην πορεία αγόρασα άλλα 2 προγράμματα στο ίδιο αντικείμενο για 10€ το ένα για να εμπλουτίσω ακόμα περισσότερο τη γνώση. Ο πραγματικός όμως λόγος που απαντάω σε αυτό το topic, παρόλο που παρακολουθώ σχεδόν όλα τα αντίστοιχα χωρίς να μιλάω, είναι για το εξής: 19 ώρες πριν, Donovan είπε Ακόμα και αν οι 'κωλομισθοί' δεν είχαν τραγική διαφορά,είναι ίδιο το κόστος ζωής με τότε;Τώρα με δυο μισθούς πχ 700+600 ευρώ,είναι δυνατόν να περνάτε και ωραία;Μέσα στη μιζέρια θα είστε,εκτός εαν αποφασίσετε να μην κάνετε παιδιά. Το να κάνεις παιδιά ποιός είναι αυτός που το κατατάσει στα προαπαιτούμενα για να έχει κάποιος μία ολοκληρωμένη και ευχάριστη ζωή? Συγνώμη αν αυτό που θα πω ξινίσει σε μερικούς, αλλά δε νομίζω πως μπορούμε να μιλάμε για παιδιά όταν δεν έχουμε τα βασικά. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ πρέπει να κάνει κάποιος παιδί αν δε νιώθει οικονομικά σταθερός. Σε σπίτι που δεν έχει ψωμί, όλοι έχουν δίκιο και όλοι γκρινιάζουν. Αν είναι οκ κάποιος με αυτό στη ζωή του, εγώ πάω πάσο.. αλλά το να κρατάω το 6χρονο παιδί μου απ'το χεράκι και να μου λέει γιατί μπαμπά δεν πάμε λουναπάρκ επειδή δεν έχω 10€ να δώσω, σίγουρα δεν είναι αξιοπρέπεια και δεν θα μου φταίει κανείς αλλά αποκλειστικά και μόνο εγώ που έφερα στον κόσμο μια ψυχή που δεν μπορώ να της προσφέρω τα βασικά. 5
_Theo_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, polaki είπε Συγνώμη αν αυτό που θα πω ξινίσει σε μερικούς, αλλά δε νομίζω πως μπορούμε να μιλάμε για παιδιά όταν δεν έχουμε τα βασικά. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ πρέπει να κάνει κάποιος παιδί αν δε νιώθει οικονομικά σταθερός. Σε σπίτι που δεν έχει ψωμί, όλοι έχουν δίκιο και όλοι γκρινιάζουν. Αν είναι οκ κάποιος με αυτό στη ζωή του, εγώ πάω πάσο.. αλλά το να κρατάω το 6χρονο παιδί μου απ'το χεράκι και να μου λέει γιατί μπαμπά δεν πάμε λουναπάρκ επειδή δεν έχω 10€ να δώσω, σίγουρα δεν είναι αξιοπρέπεια και δεν θα μου φταίει κανείς αλλά αποκλειστικά και μόνο εγώ που έφερα στον κόσμο μια ψυχή που δεν μπορώ να της προσφέρω τα βασικά. Γι αυτό θα πω για άλλη μια φορά πως συντελείται γενοκτονία του Ελληνικού πληθυσμού. Υπολογίστε την υπογεννητικότητα και τον κάθε λογής γύφτο που εισέρχεται παράνομα στη χώρα ( δεν εννοώ τους νόμιμους που έχουν χαρτιά κλπ) και θα καταλάβετε πως θα είναι η Ελλάδα το 2050: ένα μάτσο σκ@τά. Αν υπάρχει ακόμα δηλαδή. Αλλά αυτό όμως είναι εκτός θέματος και σηκώνει πολύ κουβέντα. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από _Theo_ 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, polaki είπε 5 λεπτά πριν, polaki είπε Το να κάνεις παιδιά ποιός είναι αυτός που το κατατάσει στα προαπαιτούμενα για να έχει κάποιος μία ολοκληρωμένη και ευχάριστη ζωή? Δε ξέρω για άλλους αλλά η ζωή είναι πολύ βαρετή αν δεν υπάρχει 3ο πρόσωπο, μετά από μία ηλικία μπορείς να βρεις νόημα σε αυτό. Δηλαδή πως να το κάνουμε, οι περισσότεροι επιθυμούν κάτι τέτιο και ειδικά στην Ελλάδα που αργοπεθαίνουμε αμη τι άλλο θα έπρεπε να μπορούν να κάνουν ακόμη και αν δεν είναι γκουρους της εργασείας. Η οικογένεια είναι σαν επέκταση της ζωής σου. Τώρα μπορεί να είσαι 20 ξέρω γω και να βγαίνεις πολύ με φίλους ή γενικά να περνάς καλά, στα 60 τι θα κάνεις που θα έχεις βαρεθεί όλη αυτή τη ρουτίνα? τι θα έχεις να μοιραστείς με τη γυναίκα σου? θες να σαι μόνος στο νεκροκρέβατο? Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από aizensama24
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα