Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πατεντα που κατοχυρωνεται και ειναι μονο ιδεα χωρις προτωτυπο κανονικα δε θα επρεπε να υπαρχει καν ως αναγνωσμα καπου. τα υπολοιπα που γραφεται μερικοι υποστηριζοντας την apple και την καθε εταιρεια που κατοχυρωνει ιδεες χωρις προτωτυπα για μενα ειναι γελοια τοσο ως συστημα κατοχυρωσης πατεντων ποσο δε μαλιστα για τιτλους στο ινσομνια.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, dancer είπε

πατεντα που κατοχυρωνεται και ειναι μονο ιδεα χωρις προτωτυπο κανονικα δε θα επρεπε να υπαρχει καν ως αναγνωσμα καπου. τα υπολοιπα που γραφεται μερικοι υποστηριζοντας την apple και την καθε εταιρεια που κατοχυρωνει ιδεες χωρις προτωτυπα για μενα ειναι γελοια τοσο ως συστημα κατοχυρωσης πατεντων ποσο δε μαλιστα για τιτλους στο ινσομνια.

Καταλαβαίνεις με αυτό που λες ότι πρακτικά λες πως οι μόνοι που θα μπορούν να κατοχυρουν πατέντες είναι οι έχοντες πολλά λεφτά και όχι ένας φοιτητής πχ; Τις μεγάλες εταιρείες υπάρχουν άλλες μεγάλες εταιρείες να τις πάει καποιος στα δικαστήρια. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimarass26 είπε

Καταλαβαίνεις με αυτό που λες ότι πρακτικά λες πως οι μόνοι που θα μπορούν να κατοχυρουν πατέντες είναι οι έχοντες πολλά λεφτά και όχι ένας φοιτητής πχ; Τις μεγάλες εταιρείες υπάρχουν άλλες μεγάλες εταιρείες να τις πάει καποιος στα δικαστήρια. 

χωρις πρωτοτυπο δεν μπορεις να διεκδικεις πραγματα αυτο λεω, ειναι σαν να ακουω να κανουμε επιχειρηση που θα πουλαει αυτο που δε το εχει κανενας στη περιοχη και μολις το κανει καποιος αλλος εγω να παω να του ζηταω δικαιωματα. ας βρει χορηγους ο φοιτητης αλλα περα απο αυτο πολλοι φοιτητες οπως λες εχουν κατοχυρωσει πατεντες με μηδαμινα υλικα και καθολου βοηθεια.

Δημοσ.

Δεν κράζει κανείς την apple επειδή βγάζει πατέντες κάθε 5 λεπτά. Το θέμα είναι ότι θέλει να πατενταρει αερολογίες... με αυτή τη λογική κρίμα που δεν πρόλαβε κάποιος ταπεινός σαν εμάς το 2FA.

Δημοσ.

Το παράξενο είναι που η πατέντα αυτή δεν έχει κατοχυρωθεί από άλλους νωρίτερα.  Δεν είναι δυνατόν εταιρίες όπως π.χ. wacom που ασχολούνται με την αφή δεκαετίες τώρα και να μην πήγε το μυαλό τους ότι θα υπάρχει full panel fingerprint scanner.  Το concept υπάρχει και σε ταινίες από τότε που ξεκίνησαν να βγαίνουν sci-fi.

Συνάδελφός μου στην πτυχιακή εργασία του, το 1990, προσπάθησε να κατασκευάσει ένα σχετικό σύστημα με ακουστικά κύματα ως αναγνώριση αφής πάνω σε γυάλινη επιφάνεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

Δεν κράζει κανείς την apple επειδή βγάζει πατέντες κάθε 5 λεπτά. Το θέμα είναι ότι θέλει να πατενταρει αερολογίες... με αυτή τη λογική κρίμα που δεν πρόλαβε κάποιος ταπεινός σαν εμάς το 2FA.

Η Apple ειναι μια εταιρια που τραβαει ευκολα τα media. Αυτο εχει ως αποτελεσμα πολυ πιο ευκολα μια κατοχυρωση πατεντας απο αυτην να γινεται θεμα. Παρολα αυτα υπαρχουν εταιριες που κατοχυρώνουν υπερπολλαπλασιες πατεντες απο την Apple. Μη μπερδευεσαι λοιπον απο τις ειδησεις που ερχονται στο feed σου. 

11 ώρες πριν, jimarass26 είπε

Παιδιά πριν μιλάμε ας σκεφτούμε και λιγάκι. Ας χρησιμοποιήσουμε το μυαλό. Είναι δυνατόν να απαιτείται να έχεις λειτουργικό πρωτότυπο; Απλά, αρκεί να το αποδείξεις με μαθηματικά. Δηλαδή εσυ ας πούμε αν αύριο ανακαλύψεις , με χρήση μαθηματικών, έναν τρόπο για αποδοτική ψυχρή σύντηξη , θα πρέπει να βρεις και 10-20 δις για να φτιάξεις ένα πρωτότυπο και να το πας με γερανό να το δουν; Προφανώς αυτοί που εγκρίνουν πατέντες σε σοβαρές χώρες που θέλουν να προσελκύουν επενδύσεις (άρα παπατζα μηδέν), έχουν επιστήμονες να εγκρίνουν πράγματα βάση δυνατότητας υλοποίησης. Το κύρος δύσκολα το αποκτάς και εύκολα το χάνεις. Στο Ηνωμένο βασίλειο πχ έχουν αποκτήσει παγκόσμιο κύρος εφαρμογής νόμου, βγάζοντας σωστές αποφάσεις ακόμα και εις βάρος αγγλικών εταιρειών.

Φίλε μου όταν υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας , πάντα όλα θα είναι υποκειμενικά. Ακόμα και στα δικαστήρια που υποτίθεται ο νόμος είναι ξεκάθαρος, στα σοβαρά θέματα υπάρχουν ένορκοι. Δεν υπάρχει η απόλυτη αρχή κρίσης. Άνθρωποι ειμαστε όλοι. Ειπαμε: σκεφτείτε πριν πετάξετε την μαλακια......

Προφανως αν φτάσει κάτι στα δικαστήρια ισως χρειαστεί να παρουσιαστεί πρωτότυπο με λειτουργίες σαφώς διαφοροποιημένες από του αντιδίκου. 

Ο λόγος που μπορεις να παρεις πατεντα χωρις πρωτοτυπο ειναι ακριβως αυτο που περιγράφεις. Και μάλιστα στο link που ανεβασε ο Retromaniac νωριτερα το αναφερει σαν λογο μη απαιτησης πρωτοτυπου. Οπως και να'χει παραμενει απαραιτητη η ακριβης περιγραφη (που να επιτρεπει σε καποιον άλλον της βιομηχανιας να αναπτυξει αυτο που περιγράφεις) και να μην υπάρχει ηδη στην αγορα σαν προιόν.

Επεξ/σία από Choulio
Δημοσ.
Στις 4/5/2019 στις 6:49 ΜΜ, Retromaniac είπε

Που έγινε αυτό στην συγκεκριμένη περίπτωση; Εγώ είμαι της άποψης ότι πρώτα το υλοποιείς και αποδεικνύεις ότι δουλεύει και μετά να μπορείς να το πατεντάρεις.

Το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση εξέτασε τι; Τι περισσότερο συγκεκριμένο έχει αυτό από το θάλαμο που έχει φτερά και πετάει με την βοήθεια του αέρα;

Νομίζω καταλαβαίνεις και μόνος σου ότι η λογική που παραθέτεις, είναι λογική παιδιού δημοτικού. 

1. Το αντίστοιχο με το παραδειγμα που λες θα ήταν "Ξεκλείδωμα κινητου με δαχτυλικό αποτύπωμα" αυτό όμως είναι τίτλος πατέντας και όχι η πατέντα. 

2. Που γράφει στο άρθρο ότι δε το έχει υλοποιήσει και ότι δεν υπάρχει πρωτότυπο ? Τι περίμενες δηλαδή να βγει πρώτα η συσκευή στην κυκλοφορία και μετά να το πατεντάρει ? Η΄μήπως περίμενες να παρουσιάσει το πρωτότυπο στο ινσόμνια για να πάρει την άδεια μας να το πατεντάρει ?

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, mopa5000 είπε

Γενικές και αόριστες ιδέες γίνονται ευρεσιτεχνίες. Δηλαδή αν δεν υπήρχε το αεροπλάνο, απλά θα δήλωνα ένα θάλαμο με φτερά που πετάει χρησιμοποιώντας τον αέρα (απλά σκεπτόμενος τα πτηνά, χωρίς να ξέρω αν μπορεί να γίνει) και μετά όταν κάποιοι θα τα εφηύραν θα μάζευα λεφτά.

Αν ίσχυε η σημερινή κατάσταση με τις πατέντες από τότε, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό θα συνέβαινε και με το αεροπλάνο 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...