Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
35 minutes ago, Retromaniac said:

Ειρωνία από mod; Δεν ειρωνεύτηκα κανέναν. Από τι βλέπεις και οι άλλοι λένε ότι αυτό ισχύει. Παρουσιάζεις πρωτότυπο. Σοκαριστικό ε;

Γιατί, απαγορεύεται πουθενά η ειρωνία; :) 

Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι την ουσία του μηνύματός μου και να μην κολλάς στα σημειολογικά. Αν δεν το αντιλαμβάνεσαι, εκεί είναι πλέον τραγική η ειρωνία... 

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Choulio είπε

Εχουν πρωτοτυπο ως προς αυτο που περιγράφουν. Αυτο δε σημαίνει οτι μπορουν στην συγκεκριμενη φάση να το κανουν προιόν. Μπορει να ειναι δυνατο σαν ιδεα και σαν εκτελεση σε πρωτοτυπο αλλα για να μπει σε προιόν να υπάρχουν διαφορα προβληματα οπως αυξημενο κοστος, προβληματα σμικρυνσης, προβληματα μαζικης παραγωγης, θέματα σχεδιασμου, προβλήματα θερμικη αγωγιμότητας και 1002 ακομα.

10 λεπτά πριν, EuphangeL είπε

Masters και στο United States patent law οι κινεζοandroidάκηδες αναγνώστες του Insomnia

Από τι βλέπω εδώ, πρωτότυπο δεν χρειάζεται. Άρα;

https://www.upcounsel.com/patent-prototype

Αναφορά σε κείμενο

but are not required in the patent application process by the United States Patent Office (USPO). This means you do not need a prototype to attain a patent and likewise, don't need a patent to create a prototype.

Επίσης πρωτότυπο θεωρείται ακόμη και ένα σχέδιο.

2 λεπτά πριν, paredwse είπε

Γιατί, απαγορεύεται πουθενά η ειρωνία; :) 

Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι την ουσία του μηνύματός μου και να μην κολλάς στα σημειολογικά. Αν δεν το αντιλαμβάνεσαι, εκεί είναι πλέον τραγική η ειρωνία... 

Έχω φάει παρατήρηση και ban από άλλο mod για πιο αστείο λόγο, που ΔΕΝ απαγορεύεται και μπορώ να στο αποδείξω σε pm αν θέλεις, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Η ουσία του μηνύματός σου ήταν ότι δεν μπορώ να έχω άποψη για το πως θα έπρεπε να είναι κάτι; Όταν μάλιστα βλέπεις ότι οι περισσότεροι πίστευαν ότι έτσι είναι ήδη, και το θεωρούσαν και αυτοί δεδομένο;

• Like 3
Δημοσ.

Προφανώς η apple και κάθε εταιρεία, καλύπτει τις προϋποθέσεις κατοχύρωσης της πατέντας στις Η.Π.Α. Βλέπω σχόλια που αμφισβητούν την κατοχύρωση της πατέντας αντί να ασχοληθούν με την ουσία της είδησης. Και σε αυτό ειδικοί γίνατε; Σε ότι αφορά την τεχνολογία και χρησιμοποιώντας touch id επί χρόνια και face id εδώ και 6 μήνες, νομίζω ότι δεν θα ήθελα να ξανασχοληθώ με αποτύπωμα. Είναι τόσο βολική η αναγνώριση του προσώπου (ούτε εγώ το περίμενα) που νομίζω ότι οι εταιρείες πρέπει να εστιάσουν στην ενσωμάτωση των καμερών στην οθόνη. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, gianniskks είπε

Προφανώς η apple και κάθε εταιρεία, καλύπτει τις προϋποθέσεις κατοχύρωσης της πατέντας στις Η.Π.Α. Βλέπω σχόλια που αμφισβητούν την κατοχύρωση της πατέντας αντί να ασχοληθούν με την ουσία της είδησης. Και σε αυτό ειδικοί γίνατε; Σε ότι αφορά την τεχνολογία και χρησιμοποιώντας touch id επί χρόνια και face id εδώ και 6 μήνες, νομίζω ότι δεν θα ήθελα να ξανασχοληθώ με αποτύπωμα. Είναι τόσο βολική η αναγνώριση του προσώπου (ούτε εγώ το περίμενα) που νομίζω ότι οι εταιρείες πρέπει να εστιάσουν στην ενσωμάτωση των καμερών στην οθόνη. 

Στο ίδιο μήνυμα υπάρχει η εξήγηση της τοποθέτησής σου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Από τι βλέπω εδώ, πρωτότυπο δεν χρειάζεται. Άρα;

https://www.upcounsel.com/patent-prototype

Επίσης πρωτότυπο θεωρείται ακόμη και ένα σχέδιο.

Στο ιδιο link εξηγει πολυ καλα αν χρειαζεται να παρουσιασεις πρωτοτυπο. Λεει οτι δεν ειναι παντα απαραιτητο αλλα εξηγει οτι αυξάνει κατακορυφα τις πιθανοτητας εγκρισης της πατεντας. Επισης λεει οτι δεν αναγκαιο να παρουσιασεις πρωτοτυπο σε καποιες περιπτωσεις αλλα σε καθε περιπτωση πρεπει να εξηγεις αναλυτικότατα την πατεντα σε βαθμο που θα ειναι δυνατη αναπαραγωγη του απο peers.

Οπως και να'χει το συμπερασμα ειναι οτι με βάση το link που παραθέτεις δεν ισχυει αυτο που εγραψες στο πρωτο σου post 

3 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Γενικές και αόριστες ιδέες γίνονται ευρεσιτεχνίες. Δηλαδή αν δεν υπήρχε το αεροπλάνο, απλά θα δήλωνα ένα θάλαμο με φτερά που πετάει χρησιμοποιώντας τον αέρα (απλά σκεπτόμενος τα πτηνά, χωρίς να ξέρω αν μπορεί να γίνει) και μετά όταν κάποιοι θα τα εφηύραν θα μάζευα λεφτά.

Δημοσ.

Τόσο στο hardware όσο και στο software είναι δυνατον να πατενταριστεί η ιδέα, χωρίς να είναι απαραίτητη η υλοποίηση. Η ειρωνεία είναι ωραία και εύκολη, αλλά εδώ μιλάμε για ένα σύστημα που ευνοεί ξεκάθαρα τους μεγάλους που έχουν ενδεχομένως άλλες προσβάσεις και δυνατότητες να εξασφαλίσουν ότι η κάθε ιδέα τους μπορεί να εγκριθεί. 

Ο @Retromaniac τουλάχιστον επιχειρηματολόγησε και με κάποια links, οι υπόλοιποι απλώς με ειρωνεία.

1 ώρα πριν, EuphangeL είπε

Masters και στο United States patent law οι κινεζοandroidάκηδες αναγνώστες του Insomnia

Σιγά εσύ, πε-λούσιε

• Thanks 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Choulio είπε

Στο ιδιο link εξηγει πολυ καλα αν χρειαζεται να παρουσιασεις πρωτοτυπο. Λεει οτι δεν ειναι παντα απαραιτητο αλλα εξηγει οτι αυξάνει κατακορυφα τις πιθανοτητας εγκρισης της πατεντας. Επισης λεει οτι δεν αναγκαιο να παρουσιασεις πρωτοτυπο σε καποιες περιπτωσεις αλλα σε καθε περιπτωση πρεπει να εξηγεις αναλυτικότατα την πατεντα σε βαθμο που θα ειναι δυνατη αναπαραγωγη του απο peers.

Οπως και να'χει το συμπερασμα ειναι οτι με βάση το link που παραθέτεις δεν ισχυει αυτο που εγραψες στο πρωτο σου post 

Από το είναι απαραίτητο ενα λειτουργικό πρωτότυπο, πήγαμε στο καλό είναι να υπάρχει. Καλό όμως είναι να υπάρχει λιγο ρεαλιστική σκέψη και να κατανοήσουμε ότι οι εταιρείες κολοσσοί (όχι μόνο η apple) έχουν φάμπρικα πατεντών και άνθρωποι πληρώνονται να προβλέπουν και να πατενταρουν. Το ποσό γενικές και αόριστες πατέντες έχω δει κατά καιρούς, όπως αυτή εδώ και ακόμη χειροτερες, δείχνει το σαπιοσυστημα που υπάρχει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Από το είναι απαραίτητο ενα λειτουργικό πρωτότυπο, πήγαμε στο καλό είναι να υπάρχει. Καλό όμως είναι να υπάρχει λιγο ρεαλιστική σκέψη και να κατανοήσουμε ότι οι εταιρείες κολοσσοί (όχι μόνο η apple) έχουν φάμπρικα πατεντών και άνθρωποι πληρώνονται να προβλέπουν και να πατενταρουν. Το ποσό γενικές και αόριστες πατέντες έχω δει κατά καιρούς, όπως αυτή εδώ και ακόμη χειροτερες, δείχνει το σαπιοσυστημα που υπάρχει.

Μου παραθετεις link στο οποιο λεει οτι δεν μπορεις να κατεβασεις ετσι απλα μια γενικη και αοριστη πατεντα για να μου αποδειξεις οτι μπορεις να κατεβασεις απλα μια γενικη και αοριστη πατεντα; Οπως νομιζεις..

Επεξ/σία από Choulio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Choulio είπε

Μου παραθετεις link στο οποιο λεει οτι δεν μπορεις να κατεβασεις ετσι απλα μια γενικη και αοριστη πατεντα για να μου αποδειξεις οτι μπορεις να κατεβασεις απλα μια γενικη και αοριστη πατεντα; Οπως νομιζεις..

Σου παραθέτω το link για να σου αποδείξω ότι η προϋποθεση του πρωτότυπου που υποστήριξες σθεναρά, είναι ΛΑΘΟΣ. Για το οποίο δεν παραδέχεσαι ότι έκανες λάθος, αλλά νταξ, πάμε παρακάτω. Επίσης σου παραθέτω το link για να σου αποδείξω ότι αφού δεν υπάρχει η προϋπόθεση του πρωτότυπου και της υλοποίησης, τότε το τι μπορεί να περάσει και τι όχι σαν πατέντα γίνεται πολύ υποκειμενικό σε σημείο που θα μπορούσε να γίνεται και μπίζνα και ο νοών νοεί το... Αν τα πράγματα ήταν τόσο αυστηρά, τότε δεν θα χρειαζόταν καν να πηγαίνουν σε δικαστήρια για αμφισβητήσεις πατεντών.... Διάτρητοι μηχανισμοί υπάρχουν παντού, ειδικά σε διαδικασίες με υποκειμενικά κριτήρια. Πόσο μάλλον σε μπιζνες δις.

ΥΓ. για να δεις το γελοίο του πράγματος. Μέσα στο κείμενο λέει ότι θα πρέπει να υπάρχουν σαφής οδηγίες σε σημείο να μπορεί να το κατασκευάσει ανταγωνιστής σου. Πες μου τώρα στην συγκεκριμένη πατέντα της apple, πόσο απέχει από ένα blueprint που θα χρησιμοποιούσε κάποιος για να το υλοποιήσει χωρίς άλλες οδηγίες. Όσο να ζωγράφιζα ένα κιβώτιο με φτερά και τον αερα να περναει αναμεσα, και να πατένταρα το αεροπλάνο. Εντάξει κοροιδευομαστε.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Σου παραθέτω το link για να σου αποδείξω ότι η προϋποθεση του πρωτότυπου που υποστήριξες σθεναρά, είναι ΛΑΘΟΣ. Για το οποίο δεν παραδέχεσαι ότι έκανες λάθος, αλλά νταξ, πάμε παρακάτω. Επίσης σου παραθέτω το link για να σου αποδείξω ότι αφού δεν υπάρχει η προϋπόθεση του πρωτότυπου και της υλοποίησης, τότε το τι μπορεί να περάσει και τι όχι σαν πατέντα γίνεται πολύ υποκειμενικό σε σημείο που θα μπορούσε να γίνεται και μπίζνα και ο νοών νοεί το... Αν τα πράγματα ήταν τόσο αυστηρά, τότε δεν θα χρειαζόταν καν να πηγαίνουν σε δικαστήρια για αμφισβητήσεις πατεντών.... Διάτρητοι μηχανισμοί υπάρχουν παντού, ειδικά σε διαδικασίες με υποκειμενικά κριτήρια. Πόσο μάλλον σε μπιζνες δις.

Η δυνατοτητα κατοχυρωσης πατεντας χωρις την υπαρξη πρωτοτυπου ειναι δυνατη αλλα μιλαμε για περιπτωση υπο προυποθέσεις και παλι οι πιθανοτητες κατοχυρωσης ειναι λιγες. Δεν εχω προβλημα να παραδεχτω οτι εκανα λαθος γιατί νομιζα οτι το πρωτοτυπο εινα απαραιτητο αλλα αυτο δε σημαινει οτι μπορεις να κατοχυρωνεις πατεντες με περιγραφες γενικες και αοριστες οπως υποστηριξες αρχικα (ισως λογω αγνοιας) αλλα συνεχιζεις να υποστηριζεις μεσω διαφορων λογικων ακροβατισμων..

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Choulio είπε

Η δυνατοτητα κατοχυρωσης πατεντας χωρις την υπαρξη πρωτοτυπου ειναι δυνατη αλλα μιλαμε για περιπτωση υπο προυποθέσεις και παλι οι πιθανοτητες κατοχυρωσης ειναι λιγες. Δεν εχω προβλημα να παραδεχτω οτι εκανα λαθος γιατί νομιζα οτι το πρωτοτυπο εινα απαραιτητο αλλα αυτο δε σημαινει οτι μπορεις να κατοχυρωνεις πατεντες με περιγραφες γενικες και αοριστες οπως υποστηριξες αρχικα (ισως λογω αγνοιας) αλλα συνεχιζεις να υποστηριζεις μεσω διαφορων λογικων ακροβατισμων..

Πουθενά δεν υπονοεί ότι είναι τόσο δύσκολο και τόσο μικρές οι πιθανότητες. Εικάζω ότι άμα το ψάξω θα βρω ότι η κατοχύρωση χωρίς πρωτότυπο είναι ο κανόνας. Θα το κοιτάξω να το βρω. Πες μου όμως στην συγκεκριμένη πατέντα που βλέπεις τις σαφής οδηγίες που χρειάζονται;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/5/2019 στις 10:37 ΜΜ, Retromaniac είπε

Πες μου όμως στην συγκεκριμένη πατέντα που βλέπεις τις σαφής οδηγίες που χρειάζονται;

Οταν λες την συγκεκριμένη πατεντα τι εννοεις; Την φωτογραφία της ειδησης; Γιατι την συγκεκριμένη πατέντα εγω την βλέπω αρκουντως σαφη και περιεκτικη

Στις 4/5/2019 στις 10:06 ΜΜ, Retromaniac είπε

ΥΓ. για να δεις το γελοίο του πράγματος. Μέσα στο κείμενο λέει ότι θα πρέπει να υπάρχουν σαφής οδηγίες σε σημείο να μπορεί να το κατασκευάσει ανταγωνιστής σου. Πες μου τώρα στην συγκεκριμένη πατέντα της apple, πόσο απέχει από ένα blueprint που θα χρησιμοποιούσε κάποιος για να το υλοποιήσει χωρίς άλλες οδηγίες. Όσο να ζωγράφιζα ένα κιβώτιο με φτερά και τον αερα να περναει αναμεσα, και να πατένταρα το αεροπλάνο. Εντάξει κοροιδευομαστε.

απο αυτο το post μου δινεις να καταλαβω οτι νομιζεις πως η πατεντα ειναι αυτη η φωτο που έχει μεσα η ειδηση... Σοβαρα τωρα ;

Στις 4/5/2019 στις 10:37 ΜΜ, Retromaniac είπε

Πουθενά δεν υπονοεί ότι είναι τόσο δύσκολο και τόσο μικρές οι πιθανότητες. Εικάζω ότι άμα το ψάξω θα βρω ότι η κατοχύρωση χωρίς πρωτότυπο είναι ο κανόνας. Θα το κοιτάξω να το βρω. Πες μου όμως στην συγκεκριμένη πατέντα που βλέπεις τις σαφής οδηγίες που χρειάζονται;

Ναι σωστα δεν το υπονοει, το αναφέρει ρητα:

Αναφορά σε κείμενο

No, a prototype is not necessary to apply for a patent . However, they can greatly improve the chances of having your patent approved. A working prototype can explain your idea much more thoroughly than other patent application resources like drawings or descriptions

και πιο κάτω

Αναφορά σε κείμενο

In fact, patent law requires that your patent application be detailed enough that someone skilled in your industry could copy your invention using just the details provided in your application. 

Επεξ/σία από Choulio
Δημοσ.

Όσοι μιλάνε για το πόσο δύσκολο είναι να πατενταρεις κάτι στο γιουεςα παρακαλώ να αναζητήσετε αποφάσεις αμερικανικών δικαστηρίων που έχουν ανατρέψει πατέντες που έχουν δωθεί με βάση αερολογιες τυπου κάτι με φτερά. Υπάρχει ακόμα συζήτηση για να αλλαχθεί το σύστημα τους αν και δεν προβλέπεται... Μακριά από φαν σάιτ που λένε πόσο γαμάτη ιδέα είχε στην τουαλέτα του ο μηχανικός της απλ...

Τα 2 σεντια μου σας δίνω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά πριν μιλάμε ας σκεφτούμε και λιγάκι. Ας χρησιμοποιήσουμε το μυαλό. Είναι δυνατόν να απαιτείται να έχεις λειτουργικό πρωτότυπο; Απλά, αρκεί να το αποδείξεις με μαθηματικά. Δηλαδή εσυ ας πούμε αν αύριο ανακαλύψεις , με χρήση μαθηματικών, έναν τρόπο για αποδοτική ψυχρή σύντηξη , θα πρέπει να βρεις και 10-20 δις για να φτιάξεις ένα πρωτότυπο και να το πας με γερανό να το δουν; Προφανώς αυτοί που εγκρίνουν πατέντες σε σοβαρές χώρες που θέλουν να προσελκύουν επενδύσεις (άρα παπατζα μηδέν), έχουν επιστήμονες να εγκρίνουν πράγματα βάση δυνατότητας υλοποίησης. Το κύρος δύσκολα το αποκτάς και εύκολα το χάνεις. Στο Ηνωμένο βασίλειο πχ έχουν αποκτήσει παγκόσμιο κύρος εφαρμογής νόμου, βγάζοντας σωστές αποφάσεις ακόμα και εις βάρος αγγλικών εταιρειών.

5 ώρες πριν, skotadopsyxos είπε

Όσοι μιλάνε για το πόσο δύσκολο είναι να πατενταρεις κάτι στο γιουεςα παρακαλώ να αναζητήσετε αποφάσεις αμερικανικών δικαστηρίων που έχουν ανατρέψει πατέντες που έχουν δωθεί με βάση αερολογιες τυπου κάτι με φτερά. Υπάρχει ακόμα συζήτηση για να αλλαχθεί το σύστημα τους αν και δεν προβλέπεται... Μακριά από φαν σάιτ που λένε πόσο γαμάτη ιδέα είχε στην τουαλέτα του ο μηχανικός της απλ...

Τα 2 σεντια μου σας δίνω...

Φίλε μου όταν υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας , πάντα όλα θα είναι υποκειμενικά. Ακόμα και στα δικαστήρια που υποτίθεται ο νόμος είναι ξεκάθαρος, στα σοβαρά θέματα υπάρχουν ένορκοι. Δεν υπάρχει η απόλυτη αρχή κρίσης. Άνθρωποι ειμαστε όλοι. Ειπαμε: σκεφτείτε πριν πετάξετε την μαλακια......

Προφανως αν φτάσει κάτι στα δικαστήρια ισως χρειαστεί να παρουσιαστεί πρωτότυπο με λειτουργίες σαφώς διαφοροποιημένες από του αντιδίκου. 

Επεξ/σία από jimarass26

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...