JohnBitsaktsis Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Επειδή σε λίγο καιρό φτάνει η στιγμή που πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στις πολλές σχολές που υπάρχουν από την οικονομική κατεύθυνση θα ήθελα να μάθω δύο,τρία πράγματα για την συγκεκριμένη σχολή.Πρώτη μου επιλογή είναι η Εφαρμοσμένη πληροφορική Θεσσαλονίκης(ΠΑΜΑΚ) γνωρίζω πάνω κάτω και τα θετικά και τα αρνητικά και ό,τι μπορεί να σου προσφέρει η σχολή αυτή.Σαν δεύτερη επιλογή έχω την σχολή Πληροφορικής στο Ηράκλειο,Κρήτης.Γενικά δεν έχω κατασταλάξει ακόμα με το αν θα ασχοληθώ με τον καθαρό προγραμματισμό ή με κάποιον άλλον κλάδο της πληροφορικής,το μόνο σίγουρο είναι πως κάτι τέτοιο με ενδιαφέρει μόνο.Επομένως σαν τρίτη μου επιλογή ένας φίλος μου μου πρότεινε το συγκεκριμένο τμήμα,του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών.Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μάθω λίγα πράγματα για το συγκεκριμένο τμήμα,αν αξίζει,αν το πανεπιστήμιο και σαν χώρος και διοίκηση είναι καλό,καθώς και τι μπορεί να σου προσφέρει.Διάβασα στην ιστοσελίδα και ουσιαστικά οι κατευθύνσεις που μπορείς να πάρεις είναι: Λογισμικού και Πληροφοριακών Συστημάτων Υλικού και Υπολογιστικών Συστημάτων Δικτύων Υπολογιστών και Επικοινωνιών. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.
MitsarasAth Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 δεν έχει σημασία η σχολή που θα είσαι. Τα μαθήματα που θα έχεις από τουτοριαλ σ το ίντερνετ θα τα διαβάζεις. καθαρά αυτό που μετράει είναι η όρεξη και το μεράκι που έχεις για μάθηση. Και μετά από αυτό στην δουλειά θα μάθεις πως γίνεται το develepment.Στην σχολή τις βάσεις θα πάρεις. 2 1
marios28 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Έχει σημασία η σχολή. Προφανώς μόνος σου θα τα μάθεις, αλλά η όρεξη καθορίζεται από πολλούς παράγοντες. Οι συνθήκες (συμφοιτητές, προσωπικό, χώροι) βοηθούν στο να υπάρχει όρεξη. Από τα 3 που αναφέρεις το καλύτερο τμήμα (οργάνωση, χώροι, επίπεδο σπουδών κ.τ.λ.) και με διαφορά είναι της Κρήτης. Αν δεν έχεις θέμα με την απόσταση. 1
Asevastos Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δε θα σου πω για το Τμήμα που ζήτησες αλλά θα σου πω ότι το τμήμα της Κρήτης έχει πολύ καλή φήμη και εγώ θα το διάλεγα (είμαι στο ΑΠΘ) άμα είχα τη δυνατότητα να σπουδάσω μακριά από το σπίτι μου. Στο τέλος, πάντως, αυτό που θα μετρήσει κατά 90% είναι η όρεξη σου και όχι το τμήμα που επέλεξες. 1
JohnBitsaktsis Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Αρχικά ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.Αυτο είναι το μόνο σίγουρο,οτι προγραμματιστής ή οτι αλλο επιλέξεις γίνεσαι μόνος σου.Το πανεπιστήμιο της Κρήτης το γνωρίζω ότι είναι πολύ δυνατό,βέβαια θέλω Θεσσαλονίκη σαν πρώτη επιλογή Γιατί είναι η περιοχή μου.Το ερώτημα μου όμως είναι γνωρίζει τίποτα κανένας γι αυτό το τμήμα και τις προοπτικές του?
c4tt3l Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Σπουδάζω τέταρτο έτος τώρα στο τμήμα αυτό του ΠΑΔΑ και θέλω να είμαι όσο πιο ειλικρινής αλλά και δίκαιος συνάμα γίνεται. αν αξίζει Σίγουρα μίλια καλύτερο από οποιοδήποτε ΙΕΚ, ακόμα και πριν γίνει το ΠΑΔΑ. Μάλιστα τώρα βρίσκεται το τμήμα μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα μηχανικών σε περίοδο μετάβασης αφού ψηφίστηκε από τη βουλή να γίνει πενταετές (αυτό συνεπάγεται με πτυχίο επιπέδου 7 δηλαδή integrated master και ισοτίμηση στα χαρτιά τουλάχιστον με το Πολυτεχνείο). Ακριβώς επειδή είναι περίοδος μετάβασης όμως δεν ξέρω αν θα σου πρότεινα να είναι αυτή η πρώτη σου επιλογή. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι αρκετά φλου αν και αναβαθμισμένη από ό,τι ήταν πριν. Πάντως σίγουρα θα κερδίσεις περισσότερα από ό,τι θα χάσεις. αν το πανεπιστήμιο και σαν χώρος και διοίκηση είναι καλό Το τμήμα βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη 1 (πρώην ΤΕΙ Αθήνας) που είναι ίσως από τα καλύτερα campus που θα συναντήσεις στο λεκανοπέδιο. Οι αίθουσες σίγουρα θα μπορούσαν να είναι πιο εκσυγχρονισμένες και μεγάλες. Αν εξαιρέσουμε τις πρώτες διαλέξεις κάποιων μαθημάτων που συγκεντρώνουν πολλούς φοιτητές, ποτέ το θέμα δεν ήταν ο χώρος παρά ο όγκος των φοιτητών τις πρώτες εβδομάδες κάθε εξαμήνου. Η διοίκηση είναι αρκετά μέτρια και σε αρκετές περιπτώσεις κακή. Αν πέσεις στην ανάγκη 4 με 5 ατόμων συγκεκριμένα θα δυστυχήσεις. Συνεννόηση με γραμματεία και καθηγητές σίγουρα μπορεί να είναι καλύτερη αλλά σε αντίθεση με κάποια άλλα τμήματα η γραμματεία φροντίζει να απαντάει σε email και να δέχεται κόσμο (το ίδιο ισχύει και για την πλειοψηφία των καθηγητών). τι μπορεί να σου προσφέρει Το τμήμα ακολουθεί το στάνταρ δρόμο όλων των σχολών πληροφορικής στην χώρα για τα πρώτα δύο με τρία έτη. Φυσικές, γραμμικές άλγεβρες, βάσεις δεδομένων, προγραμματισμός, δίκτυα κτλ.. Οι κατευθύνσεις που έχει το τμήμα είναι μεν διακριτές μεταξύ τους αλλά υπάρχουν αρκετά overlappings ας πούμε στη κατεύθυνση υλικού με των δικτύων. Η κατεύθυνση λογισμικού από ό,τι κατάλαβα από τους συμφοιτητές μου είναι κατά παράδοση αυτή που γοητεύει τους περισσότερους για να τους απογοητευσει αργοτερα γιατι ουσιαστικα εχει κολλησει μερικες δεκαετιες πισω. Η κατεύθυνση υλικού είναι σχετικά μυστήρια μιας και όλοι περιμένουν να γίνουν τεχνικοί από αυτή για να γλιτώσουν από τον προγραμματισμό όμως η ουσία είναι διαφορετική. Η κατεύθυνση δικτύων είναι ίσως η πιο περίεργη και σε αρκετές στιγμές δύσκολη από τις τρεις διότι έχει έννοιες που δεν συνάντησα μέχρι να φτάσω στα μαθήματα της κατεύθυνσης αυτής αλλά όλοι οι καθηγητές που έχουν μαθήματα εκεί κρατούν το ενδιαφέρον και φροντίζουν να κατανοήσεις τις έννοιες αυτές. Στην ουσία οι κατευθύνσεις είναι ένα κάπως αόριστο φιλτράρισμα των φοιτητών για εξειδίκευση που δεν δεσμεύει κανέναν πραγματικά. Μπορείς να πας μια χαρά υλικό και να ασχοληθείς με λογισμικό μιας και οι διαφορές δεν είναι τόσο χτυπητές. Αυτό ίσως είναι στα μείον του τμήματος, μιας και πολλές φορές υπάρχει η εντύπωση ότι όλο το πρόγραμμα πέρα των βασικών μαθημάτων είναι μια σούπα ασύνδετων πραγμάτων. Αν μπορώ να δώσω κάποια συμβουλή πριν την επιλογή σου, θα πω ότι καλό θα ήταν να μην είναι αυτό το τμήμα η πρώτη σου επιλογή όσον αφορά την πληροφορική. Προσπάθησε για ΕΜΠ ή αν είναι πολύ για εσένα για ΕΚΠΑ και ύστερα για το ΠΑΔΑ με τα άλλα δύο τμήματα που ανέφερες να ακολουθούν. Γιατί σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη σχολή και αν δεν μπορείς να συγχρονιστείς με τους ρυθμούς της (όπως δεν μπορώ κι εγώ) θα κακοπεράσεις αφάνταστα ή/και θα ψηθεί το κεφάλι σου με τις απαιτήσεις της.
JohnBitsaktsis Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 23 ώρες πριν, c4tt3l είπε Σπουδάζω τέταρτο έτος τώρα στο τμήμα αυτό του ΠΑΔΑ και θέλω να είμαι όσο πιο ειλικρινής αλλά και δίκαιος συνάμα γίνεται. αν αξίζει Σίγουρα μίλια καλύτερο από οποιοδήποτε ΙΕΚ, ακόμα και πριν γίνει το ΠΑΔΑ. Μάλιστα τώρα βρίσκεται το τμήμα μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα μηχανικών σε περίοδο μετάβασης αφού ψηφίστηκε από τη βουλή να γίνει πενταετές (αυτό συνεπάγεται με πτυχίο επιπέδου 7 δηλαδή integrated master και ισοτίμηση στα χαρτιά τουλάχιστον με το Πολυτεχνείο). Ακριβώς επειδή είναι περίοδος μετάβασης όμως δεν ξέρω αν θα σου πρότεινα να είναι αυτή η πρώτη σου επιλογή. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι αρκετά φλου αν και αναβαθμισμένη από ό,τι ήταν πριν. Πάντως σίγουρα θα κερδίσεις περισσότερα από ό,τι θα χάσεις. αν το πανεπιστήμιο και σαν χώρος και διοίκηση είναι καλό Το τμήμα βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη 1 (πρώην ΤΕΙ Αθήνας) που είναι ίσως από τα καλύτερα campus που θα συναντήσεις στο λεκανοπέδιο. Οι αίθουσες σίγουρα θα μπορούσαν να είναι πιο εκσυγχρονισμένες και μεγάλες. Αν εξαιρέσουμε τις πρώτες διαλέξεις κάποιων μαθημάτων που συγκεντρώνουν πολλούς φοιτητές, ποτέ το θέμα δεν ήταν ο χώρος παρά ο όγκος των φοιτητών τις πρώτες εβδομάδες κάθε εξαμήνου. Η διοίκηση είναι αρκετά μέτρια και σε αρκετές περιπτώσεις κακή. Αν πέσεις στην ανάγκη 4 με 5 ατόμων συγκεκριμένα θα δυστυχήσεις. Συνεννόηση με γραμματεία και καθηγητές σίγουρα μπορεί να είναι καλύτερη αλλά σε αντίθεση με κάποια άλλα τμήματα η γραμματεία φροντίζει να απαντάει σε email και να δέχεται κόσμο (το ίδιο ισχύει και για την πλειοψηφία των καθηγητών). τι μπορεί να σου προσφέρει Το τμήμα ακολουθεί το στάνταρ δρόμο όλων των σχολών πληροφορικής στην χώρα για τα πρώτα δύο με τρία έτη. Φυσικές, γραμμικές άλγεβρες, βάσεις δεδομένων, προγραμματισμός, δίκτυα κτλ.. Οι κατευθύνσεις που έχει το τμήμα είναι μεν διακριτές μεταξύ τους αλλά υπάρχουν αρκετά overlappings ας πούμε στη κατεύθυνση υλικού με των δικτύων. Η κατεύθυνση λογισμικού από ό,τι κατάλαβα από τους συμφοιτητές μου είναι κατά παράδοση αυτή που γοητεύει τους περισσότερους για να τους απογοητευσει αργοτερα γιατι ουσιαστικα εχει κολλησει μερικες δεκαετιες πισω. Η κατεύθυνση υλικού είναι σχετικά μυστήρια μιας και όλοι περιμένουν να γίνουν τεχνικοί από αυτή για να γλιτώσουν από τον προγραμματισμό όμως η ουσία είναι διαφορετική. Η κατεύθυνση δικτύων είναι ίσως η πιο περίεργη και σε αρκετές στιγμές δύσκολη από τις τρεις διότι έχει έννοιες που δεν συνάντησα μέχρι να φτάσω στα μαθήματα της κατεύθυνσης αυτής αλλά όλοι οι καθηγητές που έχουν μαθήματα εκεί κρατούν το ενδιαφέρον και φροντίζουν να κατανοήσεις τις έννοιες αυτές. Στην ουσία οι κατευθύνσεις είναι ένα κάπως αόριστο φιλτράρισμα των φοιτητών για εξειδίκευση που δεν δεσμεύει κανέναν πραγματικά. Μπορείς να πας μια χαρά υλικό και να ασχοληθείς με λογισμικό μιας και οι διαφορές δεν είναι τόσο χτυπητές. Αυτό ίσως είναι στα μείον του τμήματος, μιας και πολλές φορές υπάρχει η εντύπωση ότι όλο το πρόγραμμα πέρα των βασικών μαθημάτων είναι μια σούπα ασύνδετων πραγμάτων. Αν μπορώ να δώσω κάποια συμβουλή πριν την επιλογή σου, θα πω ότι καλό θα ήταν να μην είναι αυτό το τμήμα η πρώτη σου επιλογή όσον αφορά την πληροφορική. Προσπάθησε για ΕΜΠ ή αν είναι πολύ για εσένα για ΕΚΠΑ και ύστερα για το ΠΑΔΑ με τα άλλα δύο τμήματα που ανέφερες να ακολουθούν. Γιατί σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη σχολή και αν δεν μπορείς να συγχρονιστείς με τους ρυθμούς της (όπως δεν μπορώ κι εγώ) θα κακοπεράσεις αφάνταστα ή/και θα ψηθεί το κεφάλι σου με τις απαιτήσεις της. Οκ σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.Να σου πω την αλήθεια δεν πολυθέλω Αθήνα σκοπό έχω Θεσσαλονίκη και μετά Κρήτη.Αθήνα σκέφτηκα σαν τρίτη επιλογή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα