Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ ξέρω ότι ένας 2600k στα 4.8 του 2011 στέκεται ακόμα στο 99% των παιχνιδιών πολύ καλύτερα από αρκετούς ryzen πρώτης γενιάς. Ότι πληρώνεις περνεις σε πολλά πράγματα. Ειδικά στο gaming δεν χρειάζονται 16 πυρήνες αλλά μετράει η συχνότητα. Για δουλειά ο επαγγελματίας θα πάει σε TR4 πλατφόρμα που θα βγάλει τα λεφτά της. 

• Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, Arkin said:

Εγώ ξέρω ότι ένας 2600k στα 4.8 του 2011 στέκεται ακόμα στο 99% των παιχνιδιών πολύ καλύτερα από αρκετούς ryzen πρώτης γενιάς

Και απο αρκετούς Intel 7ης γενιάς. Και 8ης θα λεγα αν ανογιστουμε τα i3... Και το λοιπόν? 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, strawman είπε

Και απο αρκετούς Intel 7ης γενιάς. Και 8ης θα λεγα αν ανογιστουμε τα i3... Και το λοιπόν? 

Θελω να πω οτι τουλαχιστον για gaming αν παρεις νεο i7 εισαι καλυμμενος σιγουρα για 7 8 χρονια ακομα και σε 1080p που παιζει μεγαλο ρολο η CPU. Στους AMD ακομα και τωρα δεν μπορει να γινει το ιδιο λογω του μεγαλου BN κυριως στους πιο μικρους. Ποιος θεωρεις οτι θα δωσει περισσοτερα χρηματα μακροπροθεσμα για gaming? Για δουλεια εγραψα οτι ειναι μονοδρομος οι TR αυτη τη στιγμη μιας και δινουν απλετους πυρηνες σε εξαιρετικα vfm τιμες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 minutes ago, Arkin said:

Θελω να πω οτι τουλαχιστον για gaming αν παρεις νεο i7 εισαι καλυμμενος σιγουρα για 7 8 χρονια ακομα και σε 1080p που παιζει μεγαλο ρολο η CPU.

Τα χουμε ξαναπεί, δεν πάνε έτσι αυτά. Εγώ έδωσα 600αρα για 8700k γιατί θέλω τώρα το μέγιστο που βγάζει. Σε 7 χρόνια δεν θα με ικανοποιεί ο 8700k, όπως δεν με ικανοποιεί σήμερα ένας 2600k. Άμα με ικανοποιουσε δεν θα έδινα 600 να πάρω 8700k αλλά 300 να πάρω κάτι άλλο, είτε intel είτε and. Τα ρέστα θα τα έδινα για gpu. Αντίστοιχα αυτός που πήρε 2600k, και εφόσον σήμερα τον ικανοποιεί τότε κακώς έδωσε όσα έδωσε τότε για να τον πάρει γιατί θα τον ικανοποιουσε και επεξεργαστής με τα μισά λεφτά. Με τα άλλα μισά θα αγόραζε σήμερα σύγχρονη πλατφόρμα καλύτερη του 2600k.

Στο high end δεν πληρώνεις για future proof αλλά για επιδοσεις τώρα. Άμα πάρεις high end κομμάτι, είτε cpu είτε gpu για να το χαρείς στο μέλλον πετάς τα χρήματα σου, δεν αξιοποιεί το hw όσο είναι ακόμα τέρας και το αξιοποιείς στο τέλος της ζωής του που πλέον είναι χειρότερος από entry level cpu των 100-150 ευρω

Άμα εσένα θα σε ικανοποιεί σε 7 χρόνια ο 8700k τότε σήμερα θα σε ικανοποιουσε και ένας 8400. Μη σου πω και 8100. Οπότε αγόραζες έναν από τους 2 και σε 7 χρόνια με τα ρέστα αγόραζες cpu 3 φορές καλύτερο. 

Επεξ/σία από strawman
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, strawman είπε

Τα χουμε ξαναπεί, δεν πάνε έτσι αυτά. Εγώ έδωσα 600αρα για 8700k γιατί θέλω τώρα το μέγιστο που βγάζει. Σε 7 χρόνια δεν θα με ικανοποιεί ο 8700k, όπως δεν με ικανοποιεί σήμερα ένας 2600k. Άμα με ικανοποιουσε δεν θα έδινα 600 να πάρω 8700k αλλά 300 να πάρω κάτι άλλο, είτε intel είτε and. Τα ρέστα θα τα έδινα για gpu. Αντίστοιχα αυτός που πήρε 2600k, και εφόσον σήμερα τον ικανοποιεί τότε κακώς έδωσε όσα έδωσε τότε για να τον πάρει γιατί θα τον ικανοποιουσε και επεξεργαστής με τα μισά λεφτά. Με τα άλλα μισά θα αγόραζε σήμερα σύγχρονη πλατφόρμα καλύτερη του 2600k.

Στο high end δεν πληρώνεις για future proof αλλά για επιδοσεις τώρα. Άμα πάρεις high end κομμάτι, είτε cpu είτε gpu για να το χαρείς στο μέλλον πετάς τα χρήματα σου, δεν αξιοποιεί το hw όσο είναι ακόμα τέρας και το αξιοποιείς στο τέλος της ζωής του που πλέον είναι χειρότερος από entry level cpu των 100-150 ευρω

Εχει μια λογικη η αποψη σου. 400 εκανε ο 8700k ρε συ 600 ειχε ο 9900k. Εκτος αν λες μαζι με ψυκτρα μιας 580 μου βγηκε συνολο και μενα.

Δημοσ.
2 minutes ago, Arkin said:

Εχει μια λογικη η αποψη σου. 400 εκανε ο 8700k ρε συ 600 ειχε ο 9900k. Εκτος αν λες μαζι με ψυκτρα μιας 580 μου βγηκε συνολο και μενα.

Μαζί με ψυκτρα και ζ μητρικονη κόντεψα 700. Λες να έδωσα τώρα τόσα και να με ικανοποιεί σε 8 χρόνια? Σε 8 χρόνια θα είναι χειρότερος από ότι ήταν ο 1600 που άλλαξα. Θα κράταγα τον 1600 τότε! 

Βέβαια πήρες και την περίπτωση του 2600k που είναι η καλύτερη, γιατί πάγωσαν ρολόγια και πυρήνες για μια 8ετια. Ο άλλος με 7700k ας πούμε όμως αγορασμένο το 2017 πρεπει να τραβάει κωλοτριχες. Έγινε επεξεργαστής του 150ευρου σε λίγους μήνες. 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, strawman είπε

Μαζί με ψυκτρα και ζ μητρικονη κόντεψα 700. Λες να έδωσα τώρα τόσα και να με ικανοποιεί σε 8 χρόνια? Σε 8 χρόνια θα είναι χειρότερος από ότι ήταν ο 1600 που άλλαξα. Θα κράταγα τον 1600 τότε! 

Βέβαια πήρες και την περίπτωση του 2600k που είναι η καλύτερη, γιατί πάγωσαν ρολόγια και πυρήνες για μια 8ετια. Ο άλλος με 7700k ας πούμε όμως αγορασμένο το 2017 πρεπει να τραβάει κωλοτριχες. Έγινε επεξεργαστής του 150ευρου σε λίγους μήνες. 

Ναι ο 7700k ηταν πολυ αποτυχημενη αγορα ακομα και στην αρχη που βγηκε. Ο 2600k ηταν και ειναι οντως διαμαντι επεξεργαστη για αυτο σταθηκα και εκει. 1.5 χρονο με 8700K παντως με εχει αφησει πολυ ικανοποιημενο. Πιστευω αλλα 3-4 χρονια θα με παει ανετα. Χαλαλι τα 100 ευρω παραπανω που εδωσα απο τον 1700 ryzen που εβλεπα τοτε.

Δημοσ.
Στις 4/5/2019 στις 12:50 ΜΜ, life is music είπε

Τι θα γίνει δηλαδή ?

Κάτι παρά πολύ απλό ,,,, θα πέσει η τιμή του ryzen 7 2700x και θα τον κάνω δικό μου :) :) :) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...