Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν αναφέρεται ακριβώς αυτό που θα πω στον τίτλο ούτε ο τίτλος είναι παραπλανητικός.Αλλα θέλω να το ρωτήσω γιατί το έχω απορία.Μπορει κάποιος να μάθει αυτοκίνητο μόνος του χωρίς βοήθεια πχ να γραφτεί σε μια σχολή.Απο ότι ξέρω οι περισσότεροι γνωρίζουν να οδηγούν και απλά πάνε για τα τυπικά δηλαδή να πάρουν δίπλωμα και να δώσουν σήματα ξερωντας να οδηγαν κανονικά.?

Δημοσ.

Στην Ελλαδα ετσι γινεται 

Οι περισσοτεροι ομως αφου παρουν το διπλωμα συνεχιζουν να μην ξερουν να οδηγουν γιατι δεν εμαθαν ποτε

• Like 4
  • Thanks 1
  • Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Φυσικά και γίνεται. Εγώ ήξερα να οδηγώ χωρίς να μπω σε αυτοκίνητο. Με το που μπήκα το οδήγησα κανονικά χωρίς πρόβλημα. Μαθήματα με τη σχολή οδηγών έκανα μόνο 4 γιατί ο δάσκαλος θεώρησε ότι δε χρειαζόμουν άλλα. Πήρα το δίπλωμα με την πρώτη. 

Α μην ξεχάσω, δεν λάδωσα κανέναν

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Xacti είπε

Φυσικά και γίνεται. Εγώ ήξερα να οδηγώ χωρίς να μπω σε αυτοκίνητο. Με το που μπήκα το οδήγησα κανονικά χωρίς πρόβλημα. Μαθήματα με τη σχολή οδηγών έκανα μόνο 4 γιατί ο δάσκαλος θεώρησε ότι δε χρειαζόμουν άλλα. Πήρα το δίπλωμα με την πρώτη. 

Α μην ξεχάσω, δεν λάδωσα κανέναν

εσυ ΧΑΡΕ   τι νομιζεις ειναι η οδηγηση ;

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, tsipakis είπε

εσυ ΧΑΡΕ   τι νομιζεις ειναι η οδηγηση ;

??

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Brashida είπε

Αλλα θέλω να το ρωτήσω γιατί το έχω απορία.Μπορει κάποιος να μάθει αυτοκίνητο μόνος του χωρίς βοήθεια πχ να γραφτεί σε μια σχολή.Απο ότι ξέρω οι περισσότεροι γνωρίζουν να οδηγούν και απλά πάνε για τα τυπικά δηλαδή να πάρουν δίπλωμα και να δώσουν σήματα ξερωντας να οδηγαν κανονικά.?

Φυσικά και γίνεται,ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ώς αυτοδίδακτος μαθαίνεις κιθάρα.Απλά θα κατακρεουργήσεις το τραγούδι μερικές εκατοντάδες (χιλιάδες) φορές,άλλα κλάϊν.Κάνε λοιπόν apply αυτό το σκηνικό,σε ένα μη ελεγχόμενο περιβάλλον,με ένα όχημα που ζυγίζει κάτι περισσότερο απο χίλια κιλά.

Δέν θα προλαβαίνουν τα ανθοπωλεία!

• Like 1
Δημοσ.

Θέλω να πω ότι εντάξει μπορείς να μάθεις και έχω δει άτομα με την πρώτη φορά αφού πριν έβλεπαν τον πατέρα τους η την μητέρα τους ή οποιονδήποτε τελως πάντων και έπειτα αφού μπήκαν στην θέση του οδηγού με την πρώτη ως δια μαγείας έμαθαν.Πιστευω δεν είναι και τόσο δυσκολο,εγώ πχ έμαθα μηχανάκι μόνος μου με την πρώτη,δεν είναι κάτι το τρομερό βέβαια αλλά μερικοί δεν μπορούν οπότε αν έχεις λιγο μεράκι και όρεξη και θέληση μπορείς άνετα 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Χωρίς δίπλωμα δεν βγαίνεις στον δρόμο. Εκτός κι αν είσαι με όχημα σχολής οδηγών και δάσκαλο μαζί. Σε ιδιωτικό χώρο οδήγα όσο θέλεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια από τα ίδια.. οδηγούσα από τα 13 μου αρχικά μικρές αποστάσεις και μετά κανονικά ( ζω σε επαρχία) μέχρι να πάρω το δίπλωμα στα 20 περίπου.

Στον δάσκαλο πήγα τυπικά και έκανα 3 μαθήματα. 

Αυτό που μου είχε πει ο δάσκαλος τότε θυμάμαι ότι είναι λεει από την μια οκ να ξέρεις βασικά/πορεία κλτπ αλλά από ένα σημείο κ μετά είναι ποιο δύσκολο να "μάθεις" με τον τρόπο που θέλουν οι εξεταστές , Πχ σταμάτημα σε διάβασης αν έστω ο πεζός διανοηθεί να κατέβει από πεζοδρόμιο κτλπ η προτεραιότητες , κυκλικές πορείες etc ..  στα χωριά όλοι ξέρουμε ότι προτεραιότητα έχει αυτός που είναι από το χωριό και μετά οι υπόλοιποι 😛

αφού ο κάθε ένας μας έχει δικό του στυλ/αντίληψη της οδήγησης

Μπορεί να ξέρεις να οδηγάς χρόνια αλλά υπάρχουν "μικρό πράγματα" με τα οποία σε κόβουν ακαριαία από την εξέταση.

Ο δάσκαλος θα πάρει τα φράγκα τ έτσι και αλλιώς είτε κάνεις 10 μαθήματα , είτε κάνεις 2.

Γνώμη μου , μάθε τα βασικά πχ να ξεκινάς το αυτοκίνητο σε ανηφόρες/κατηφόρες , εξασκησου λίγο στο παρκάρισμα και στην πορεία σε ερημικές περιοχές αλλά ελεγχόμενα με κάποιον που ξέρει αλλά μέχρι εκεί.

Όχι όπως εμένα πχ που οδηγούσα χρόνια και έκανα τα δικά μου στην διάρκεια του "μαθήματος".

Τελικά και εγώ με την μια πέρασα !

από φάρδος αφού μας πήγαν σε ερημική περιοχή για την εξέταση , δεν είμαι σίγουρος αν μέσα στην πόλη θα τα κατάφερνα με την μια η απλά θα ήμουν ο γνωστός ελληναρας .

(δεν είμαι ατσουμαπλος η απροσκετος) είχα ήδη περάσει την φάση του φαστ Εντ φιουριους) πλέον στα 30 μου βαριέμαι να πάω οπουδήποτε.. και όπου πάω είναι με 60.

Επεξ/σία από Mr^Robot
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε

Μια από τα ίδια.. οδηγούσα από τα 13 μου αρχικά μικρές αποστάσεις και μετά κανονικά ( ζω σε επαρχία) μέχρι να πάρω το δίπλωμα στα 20 περίπου.

Αυτό που μου είχε πει ο δάσκαλος τότε θυμάμαι ότι είναι λεει από την μια οκ να ξέρεις βασικά/πορεία κλτπ αλλά από ένα σημείο κ μετά είναι ποιο δύσκολο να "μάθεις" με τον τρόπο που θέλουν οι εξεταστές , Πχ σταμάτημα σε διάβασης αν έστω ο πεζός διανοηθεί να κατέβει από πεζοδρόμιο κτλπ η προτεραιότητες , κυκλικές πορείες etc ..  στα χωριά όλοι ξέρουμε ότι προτεραιότητα έχει αυτός που είναι από το χωριό και μετά οι υπόλοιποι 😛

Μπορεί να ξέρεις να οδηγάς χρόνια αλλά υπάρχουν "μικρό πράγματα" με τα οποία σε κόβουν ακαριαία από την εξέταση.

Ο δάσκαλος θα πάρει τα φράγκα τ έτσι και αλλιώς είτε κάνεις 10 μαθήματα , είτε κάνεις 2.

Γνώμη μου , μάθε τα βασικά πχ να ξεκινάς το αυτοκίνητο σε ανηφόρες/κατηφόρες , εξασκησου λίγο στο παρκάρισμα και στην πορεία σε ερημικές περιοχές αλλά ελεγχόμενα με κάποιον που ξέρει αλλά μέχρι εκεί.

Όχι όπως εμένα πχ που οδηγούσα χρόνια και έκανα τα δικά μου στην διάρκεια του "μαθήματος".

από φάρδος αφού μας πήγαν σε ερημική περιοχή για την εξέταση , δεν είμαι σίγουρος αν μέσα στην πόλη θα τα κατάφερνα με την μια η απλά θα ήμουν ο γνωστός ελληναρας .

(δεν είμαι ατσουμαπλος η απροσκετος) είχα ήδη περάσει την φάση του φαστ Εντ φιουριους) πλέον στα 30 μου βαριέμαι να πάω οπουδήποτε.. και όπου πάω είναι με 60.

Ω ρε φίλε τι μου θύμισες .... Έτσι ήταν κι ένας από το χωριό ... Την εποχή που η πλατεία στην Ομόνοια ήταν στρογγυλή μπήκε από την Πειραιώς και ήθελε να βγεί στη  Γ' Σεπτεμβρίου και έκανε 20 λεπτά το κύκλο γιατί μπαίνανε  συνέχεια αυτοκίνητα από την Αθηνάς και τη Πανεπιστημίου και τον είχανε εμπλοκή στην εσωτερική :D :D :D

Αγαπητέ TS  πήγαινε σε έναν δάσκαλο και άσε το linguaphone κατά μέρος και έχε υπόψιν σου ότι το πιο επικίνδυνο διάστημα είναι στα 2-3 χρόνια αφότου πάρεις το δίπλωμα και κυκλοφορείς (και έχεις ξεψαρώσει) και νομίζεις ότι ξέρεις αλλά δε ξέρεις την τύφλα σου. Επίσης να γνωρίζεις ότι το να μην έχεις ατύχημα είναι 25% θέμα εμπειρείας οδηγού (που αποκτάται με τα χρόνια και τα διανυθέντα χιλιόμετρα) , 15% θέμα κατάστασης οχήματος και συνθηκών οδοστρώματος και 60% θέμα ΤΥΧΗΣ την οποία και δεν πρέπει να την "προκαλούμε"...

Δημοσ.

Βλέπω άτομα που όπως είπε ένας οδηγαν από τα 13 και ειδικά σε επαρχία όχι μόνο αμάξι αλλά οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς σε όχημα.Τεσπα γνώμη μου καλό θα είναι να ξέρεις αλλά από την άλλη πως να μάθεις εντελώς μόνο σου αν δεν υπάρχει κάποιος ειδικός να σε βοηθήσει από την άλλη αν δεν ξέρεις να οδηγάς θα είσαι βλάκας(μιλάω κυρίως για άτομα που ζουν σε χωριά) μέχρι τα 18 τουλάχιστον,θα πρέπει να ξερεις.

ΥΓ και όπως είπε και ενας φίλος μην είμαστε τόσο ελληναρες για θέματα που αφορούν την οδήγηση και γενικά θα πρέπει να είμαστε Άγγλοι σε αυτά.

ΥΓ ΑΥΤΗ Η ΑΠΕΡΓΊΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ.ΤΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΔΊΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕ.ΝΤΡΟΠΗ 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mr^Robot είπε

30 λεπτά πριν, Brashida είπε

Βλέπω άτομα που όπως είπε ένας οδηγαν από τα 13 και ειδικά σε επαρχία όχι μόνο αμάξι αλλά οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς σε όχημα.Τεσπα γνώμη μου καλό θα είναι να ξέρεις αλλά από την άλλη πως να μάθεις εντελώς μόνο σου αν δεν υπάρχει κάποιος ειδικός να σε βοηθήσει από την άλλη αν δεν ξέρεις να οδηγάς θα είσαι βλάκας(μιλάω κυρίως για άτομα που ζουν σε χωριά) μέχρι τα 18 τουλάχιστον,θα πρέπει να ξερεις.

ΥΓ και όπως είπε και ενας φίλος μην είμαστε τόσο ελληναρες για θέματα που αφορούν την οδήγηση και γενικά θα πρέπει να είμαστε Άγγλοι σε αυτά.

ΥΓ ΑΥΤΗ Η ΑΠΕΡΓΊΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ.ΤΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΔΊΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕ.ΝΤΡΟΠΗ 

https://www.protothema.gr/greece/article/840248/tragodia-stin-kuparissia-pos-hathikan-ta-tria-15hrona-paidia/

Δεν θα γραψω κατι αλλο. Συνεχιστε εκει στη επαρχια να δινετε αυτοκινητα στα παιδια απο τα 13. 

• Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

https://www.protothema.gr/greece/article/840248/tragodia-stin-kuparissia-pos-hathikan-ta-tria-15hrona-paidia/

Δεν θα γραψω κατι αλλο. Συνεχιστε εκει στη επαρχια να δινετε αυτοκινητα στα παιδια απο τα 13. 

Έχεις δίκιο αλλά να σου πω κατι, πολλοί το κάνουν για να βοηθήσουν τους γονείς τους στις αγροτικές δουλειές και σε άλλα πολλα,φυσικά θα κάνουν και τις βλακείες τους σχεδόν όλοι το κάνουμε έστω μια φορά.Τώρα αν είναι σωστό ή όχι εγώ δεν συμφωνώ αλλά αν μάθεις από νωρίς και οδηγάς σωστά αλλά και βοηθάς τους γονείς σου και γενικά προσφέρεις εξυπηρετείς κόσμο κ.λ.π (ειδικά αν είσαι από επαρχία) πιστεύω ότι αξίζει αλλά όχι από τετοια ηλικία.Επισης και η εμπειρία παίζει ρόλο αν μάθει πχ απκ 13 να οδηγαει θα έχει κάποια εμπειρία από την άλλη και 3-4 χρόνια μετά να μάθεις το ίδιο είναι όμως καλό είναι να ξέρεις να οδηγάς πριν πας για δίπλωμα να γνωρίζεις έστω τα βασικά μην πας τέρμα αδιάβαστος(αυτό ίσχυει σε επαρχίες κυρίως)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...