VFerF1 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Γειά χαρά σε όλους, Μιας και σύντομα θα'μαι απόφοιτος πτυχίου ΑΕΙ Πληροφορικής πρέπει να λάβω οσονούπω την σοβαρή απόφαση για το ποιο θα'ναι το επόμενο βήμα. Ειδικότερα, περισσότερο με ενδιαφέρουν τα πιο πρακτικά κομμάτια του κλάδου (π.χ web development, app development και όχι μόνο, γενικά τα πιο πρακτικά και χειροπιαστά). Κυρίως για Ελλάδα ενδιαφέρομαι (τουλάχιστον προς το παρών). Στην παρούσα φάση δεν αισθάνομαι έτοιμος στο να εισέλθω στην αγορά εργασίας (τουλάχιστον ανταγωνιστικά). Κυρίως δεν έχω κάποια εμπειρία δουλειάς, κάναμε λίγες εργασίες στη σχολή (κυρίως ομαδικές και χανόντανε η μπάλα) αλλά θα ήθελα να "ξετριφτώ" παραπάνω καθώς και να βελτιώσω τις σπουδές μου και τις γνώσεις μου. Γι'αυτό σκέφτηκα πως μια καλή λύση θα'ταν ένα μεταπτυχιακό σχετικό με τα ενδιαφέροντά μου, γιατί έτσι μέσω των projects εκεί θα έμπαινα στη διαδικασία να μάθω παραπάνω, να κερδίσω κάποια εμπειρία μέσα από τα projects και ταυτόχρονα να αποκτήσω και ένα καλό Master. Κυρίως με ενδιαφέρει και το να έχω ευελιξία, έτσι ώστε να μπορώ να έχω και άλλες επιλογές σε περίπτωση που δεν εργαστώ ως αμιγώς developer και γενικά να'μαι και εφοδιασμένος σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο. Συγκεκριμένα, το μάτι μου έπεσε στο μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Πειραιώς: "Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής - Ανάπτυξη Λογισμικού και Τεχνητής Νοημοσύνης" με κατεύθυνση ΠΡΟΤΑΛ. Η ερώτηση είναι η εξής, λαμβάνοντας υπ'όψη τα παραπάνω, είναι καλή ιδέα και αξίζει να κάνω μεταπτυχιακό, θα'ναι σημαντικό εφόδιο ως προς την αγορά εργασίας; Αν, ναι το συγκεκριμένο θα με βοηθίσει; Αξίζει την επένδυση (μιας και μιλάμε για 4500€ στην συγκεκριμένη περίπτωση); Υπάρχει κίνδυνος να είναι δύσκολη η αποφοίτηση και γενικά να καταλήξει σε χάσιμο χρόνου; Μήπως θα πρέπει να κάνω κάτι άλλο (π.χ κάποιο άλλο μεταπτυχιακό ή στρατό και δουλειά ή κάποιο πιστοποιητικό κλπ). Γνώμες από άτομα σχετικά με τον τομέα ή/και φοιτητές/απόφοιτους του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού θα'ταν ιδιαίτερα βοηθητικές. Ευχαριστώ πολύ. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2019 από VFerF1
aGka8l Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο πμσ αλλά για μένα κάνε πρώτα τον στρατό αφού θα μείνεις Ελλάδα και μετά τις σπουδές να Σαι έτοιμος για την αγορά εργασίας .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα