Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Είμαι από νησί και τις ημέρες του Πάσχα είδα να χρησιμοποιούν το high speedbooster της cosmote. Το είχε φέρει η γειτόνισα από την Αθήνα, χωρίς να έχει τηλεφωνική γραμμή στο νησί. Μου είπε ότι με 6€ και κάτι λεπτά τον μήνα, παίρνει μαζί της τη συσκευή και έχει internet. Ξέρει κάποιος κάτι για αυτό?

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, annadrossou είπε

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Είμαι από νησί και τις ημέρες του Πάσχα είδα να χρησιμοποιούν το high speedbooster της cosmote. Το είχε φέρει η γειτόνισα από την Αθήνα, χωρίς να έχει τηλεφωνική γραμμή στο νησί. Μου είπε ότι με 6€ και κάτι λεπτά τον μήνα, παίρνει μαζί της τη συσκευή και έχει internet. Ξέρει κάποιος κάτι για αυτό?

Καλησπέρα. Το speed booster λειτουργεί θεωρητικά συμπληρωματικά της σταθερής γραμμής για να ενισχύσει την ταχύτητα. Ωστόσο ανεπίσημα είναι ένα router που λειτουργεί μέσω του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας και δουλεύει οπουδήποτε. Συνεπώς μπορείς να έχεις ίντερνετ παντού (όπου υπάρχει κάλυψη δικτύου) αρκεί να έχεις ρεύμα. Ως τα 100 gb δίνει πολύ καλές ταχύτητες, μετά από αυτά δίνει 15mbps. 

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ. Το κόστος είναι 6€ και κάτι τον μήνα. Πολύ καλό. Θα το πάρω διότι στο νησί και στο εξοχικό δεν έχω internet ούτε και τηλεφωνική γραμμή. Έχω όμως ρεύμα.

Χρόνια πολλά και καλά

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Καλησπέρα. Το speed booster λειτουργεί θεωρητικά συμπληρωματικά της σταθερής γραμμής για να ενισχύσει την ταχύτητα. Ωστόσο ανεπίσημα είναι ένα router που λειτουργεί μέσω του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας και δουλεύει οπουδήποτε. Συνεπώς μπορείς να έχεις ίντερνετ παντού (όπου υπάρχει κάλυψη δικτύου) αρκεί να έχεις ρεύμα. Ως τα 100 gb δίνει πολύ καλές ταχύτητες, μετά από αυτά δίνει 15mbps. 

15mbps? Εδω στο σπιτι πιανω 7 mbps και ειναι κακη αυτη η ταχυτητα?ή μηπως εννουσες 1.5 mbps?

Στα πρωτα 100 τι ταχυτητα πιανει?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγω εχω την εξης ερώτηση. Το κινητό στο σημείο που ειναι το router συνδεεται στα 40/15. H γραμμή μου είναι στα 17/3. Αν βάλω το hoome booster θα συνδεεται στα 57/18; Η θα παιζει το booster και μολις καλυψει τα 100GB θα μπαινει το VDSL; Η δευτερη ερώτηση ειναι οτι λεει μολις τελειώσουν τα 100GB θα πέφτει η ταχυτητα στα 15. Αυτά τα 15+ την ταχύτητά μου δηλαδή 32 ή 15 σκέτο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Turbani είπε

15mbps? Εδω στο σπιτι πιανω 7 mbps και ειναι κακη αυτη η ταχυτητα?ή μηπως εννουσες 1.5 mbps?

Στα πρωτα 100 τι ταχυτητα πιανει?

Όχι. 15 εννοούσα. Ως τα 100 gb, in theory, πιάνει 60mbps. Δεν ξέρω γιατί μόνο τόσα, με 4g έχω πιάσει πολύ παραπάνω.

5 λεπτά πριν, NamelessDead είπε

Εγω εχω την εξης ερώτηση. Το κινητό στο σημείο που ειναι το router συνδεεται στα 40/15. H γραμμή μου είναι στα 17/3. Αν βάλω το hoome booster θα συνδεεται στα 57/18; Η θα παιζει το booster και μολις καλυψει τα 100GB θα μπαινει το VDSL; Η δευτερη ερώτηση ειναι οτι λεει μολις τελειώσουν τα 100GB θα πέφτει η ταχυτητα στα 15. Αυτά τα 15+ την ταχύτητά μου δηλαδή 32 ή 15 σκέτο;

Πιθανότατα θα είναι όπως το περιγράφεις. Λίγο πάνω λίγο κάτω. 57/18 θα είναι όταν χρειάζεται και όχι μόνιμα, στο surfing δεν θα είναι το feeling σαν να έχεις 57/18 αλλά θα είναι μια χαρά. 

15+ την ταχύτητα της γραμμής. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Εδώ και ένα εξάμηνο έχω τα πάντα δλδ κινητά, Ιντερνετ και Cosmote TV. Από την αρχή διαπίστωσα διάφορα προβλήματα με την ταχύτητα της ADSL line: ενώ πριν με την forthnet είχα σταθερά ταχύτητα >11Mbps χωρίς σκαμπανεβάσματα κατά την διάρκεια της ημέρας, τώρα με Cosmote πέσαμε στα ~9Mbps με τεράστια σκαμπανεβάσματα ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες: απαράδεχτες ταχύτητες ~5,6,7Mbps. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να μην μπορώ να χρησιμοποιήσω τις πολύ χρήσιμες υπηρεσίες όπως αυτές της Cosmote TV Replay, & Cosmote TV Plus. Οι κατά τα άλλα πολύ καλοί, ευγενικοί, -αλλά όχι σωστά καταρτισμένοι (φαντάζομαι όχι με δική τους υπαιτιότητα)- τεχνικοί της υπηρεσίας 13888, με πρότειναν (εσφαλμένα όπως αποδεικνύω παρακάτω) ως μόνη λύση του Cosmote Speedbooster (που σήμαινε συν ~ 7 ευρώ κόστος). Μάλιστα σε ερώτησή μου αν η αγορά ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου θα ήταν κάποια λύση, η απάντηση του τεχνικού ήταν (λανθασμένα) αρνητική!

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ: Μην εμπιστεύεσαι πάντα τους τεχνικούς (στο 13888), προφανώς λόγω φόρτου εργασίας δεν είναι σωστά καταρτισμένοι. Ψάξε πάντα στα διάφορα φόρουμς για φίλους με παρόμοια προβλήματα, προσωπικά σε φόρουμ βρήκα απαντήσεις για το πρόβλημά μου με το Speedbooster και όχι μόνο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

1)Το Cosmote Speedbooster έχει νόημα μόνο για περιπτώσεις χαμηλής ταχύτητας ADSL Internet.
Επιπλέον πρέπει να διερευνηθεί εάν η περιοχή σου έχει καλό σήμα 4g, διαφορετικά είναι δώρο άδωρο.
2)Για περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα με τις υπηρεσίες Cosmote TV Replay, & Cosmote TV Plus) κλπ. παρόλο που γίνεται bonding(σύζευξη) των ADSL+G4 δικτύων της περιοχής, ο Cosmote αποκωδικοποιητής δεν αναγνωρίζει αυτό το bonding(σύζευξη) παρά πάντα μόνο την ADSL line και επομένως η χρήση Cosmote Speedbooste είναι εντελώς άχρηστη!

Προσωπικά το δοκίμασα και τελικά επέστρεψα τον Speedbooster χωρίς ποινή.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Α) ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ Cosmote TV Plus:

Αγοράζεις (με περίπου 40 ευρώ) ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο και το θέμα λύνεται ως εξής: 
1)κάνεις λήψη της ταινίας από το Cosmote TV Plus που γουστάρεις, η οποία αποθηκεύεται σιγά-σιγά στον cache εξωτερικό σκληρό δίσκο. Όταν φορτωθεί πλήρως παίρνεις μήνυμα στην οθόνη!
2)Ματά έχεις ΑΚΡΙΒΩΣ 48 ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ για να δεις το φιλμ (ή τα φιλμ) που κατέβασες! Όταν περάσουν οι 48 ώρες, αυτόματα διαγράφεται η ληφθήσα ταινία! Αν δεν πρόλαβες πρέπει να την ξαναφορτώσεις!

Β) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΥΣΗ Για περιπτώσεις Cosmote TV Replay: η υπηρεσία  Cosmote TV Replay δεν επιτρέπει οποιαδήποτε λήψη (κασάρισμα) δυστυχώς!

από το μπλογκ μου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πως γίνεται σε ίδια γραμμή με με οτε 8ρι χωρις fastpath   να δίνουν χαμηλότερο συγχρονισμό  από forthnet  fastpath ?? . Πέρα από τα προφανή με το tv . Σε δευτερη γραμμη adsl μολις τελ. η  δεσμευση nova φυσικά και θέλω booster . Σε 50 ρα vdsl όμως είναι απατη να το δίνουν . Και τελικά το booster παίζει πιο καλά μόνο του <_<

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς εάν το SpeedBooster έχει ρήτρα ελάχιστης παραμονής πχ 24 μήνες;

1 hour ago, amoraitop said:

2)Για περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα με τις υπηρεσίες Cosmote TV Replay, & Cosmote TV Plus) κλπ. παρόλο που γίνεται bonding(σύζευξη) των ADSL+G4 δικτύων της περιοχής, ο Cosmote αποκωδικοποιητής δεν αναγνωρίζει αυτό το bonding(σύζευξη) παρά πάντα μόνο την ADSL line και επομένως η χρήση Cosmote Speedbooste είναι εντελώς άχρηστη!

Πως έχεις συνδέσει τον αποκωδικοποιητή στο δίκτυο; Μέσω ethernet ή κάπως ασύρματα;

Δημοσ.
On 17/05/2019 at 10:56, Mhlogiatros said:

πως γίνεται σε ίδια γραμμή με με οτε 8ρι χωρις fastpath   να δίνουν χαμηλότερο συγχρονισμό  από forthnet  fastpath ?? . Πέρα από τα προφανή με το tv . Σε δευτερη γραμμη adsl μολις τελ. η  δεσμευση nova φυσικά και θέλω booster . Σε 50 ρα vdsl όμως είναι απατη να το δίνουν . Και τελικά το booster παίζει πιο καλά μόνο του <_<

forthnet 6 margin 

ote 9 margin

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σαφώς έτσι είναι έχω και τα 2 . Παιχνίδια δε παίζω πια οπότε μάλλον πάει προς οτε . Μπορώ μέσα από το asus πειράζοντας το stability να πετύχω λίγο καλύτερο συγχρονισμό σε vdsl που κυμαίνεται 43-47 ;

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
On 18/05/2019 at 11:19, Mhlogiatros said:

Σαφώς έτσι είναι έχω και τα 2 . Παιχνίδια δε παίζω πια οπότε μάλλον πάει προς οτε . Μπορώ μέσα από το asus πειράζοντας το stability να πετύχω λίγο καλύτερο συγχρονισμό σε vdsl που κυμαίνεται 43-47 ;

τα asus ξερω οτι σε αφηνουν να πειραξεις snr margin σε adsl>αν γινεται και σε vdsl τοτε ναι μπορεις.

β και βασικο. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

ωστε να μην εχεις bridge taps.

Δημοσ.
2 minutes ago, Mhlogiatros said:

Κατευθείαν στο ζεύγος εισαγωγής από εξω . Και στα στριφτα πήρα σακούλι  κλεμες να βάλω για προστασία 

δεν υπαρχει αναγκη για κλεμες αφου μπορεις να βαλεις 3m scotchlok και να εισαι αρχοντας. μετα απλα δοκιμαζεις να δεις αν μπροει το asus Να ριξει το Margin στο vdsl. εχω ακουσει μονο για το draytek 2760 για αλλαγη snr σε vdsl.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...