Προς το περιεχόμενο

Κόντρα Beat και ΠΟΕΙΑΤΑ για τροπολογία που καταργεί τις πληρωμές μέσω εφαρμογών Ταξί

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
17 ώρες πριν, koutport είπε

Διαφωνω καθετα φιλε μου στην Ελλαδα παντα κερδιζουν οι λεγομενοι ''μικροι'' δλαδη γιατροι ,δικηγοροι ,μηχανικοι, ταξιτζιδες,μπακαληδες ,μαναβηδες,ψιλικατζηδες, και πολλοι αλλοι δηλαδη ανθρωποι που δεν εχουν πληρωσει ποτε φορο που τους αναλογει ,οπως πληρωνουν οι παντος ειδους υπαλληλοι και ορισμενες μεγαλες εταιριες.Την Ελλαδα τοσα χρονια (50 και) την διελυσαν οι μικροι ελευθεροι επαγγελματιες που ανεφερα πιο πανω.Ειναι καιρος απο την στιγμη που δεν μπορει να ελεχθει η φοροδιαφυγη να πληρωνονται ολα με καρτες (πχ απο 5 ευρω και πανω) και θα ληξει ευκολα το παραμυθι σου θυμιζω οτι η χωρα μας παγκοσμιως εχει το μεγαλυτερο ποσοστο σε ελευθερους επαγγελματιες(65%-70%) που προφανεσττα δεν μπορουν να ελεχθουν....

Ετσι ειναι φιλε μου, οπως τα λες.

Απλα ξεχασες να συμπεριλαβεις και τις γιαγιαδες με τα τερλικια. Και αυτες μας φαλιρισαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 181
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, spyros007 είπε

Η ελλαδα εχει το φτηνοτερο ταξι στον πλανήτη.Μακαρι και τα αλλα συνδικαλο-κοματοσκυλα να υπερασπιζόντανε τα συμφεροντα του κλαδου τους οπως οι ταχιτζηζες.Δυστιχως η νοοτροπια του ελληνα δεν αλλαζει,αντι να κοιταει πρωτα τα δικα του χαλια κοιταει να ψοφήσει την κατσικα του γειτονα.Εξω οι νταβαντζηδες.................

Με μια αναζήτηση στο google θα καταλάβεις πως αυτό δεν ισχύει ούτε λίγο.
Σε τιμές είμαστε πιο κοντά στην Εσθονία, Καναδά και Αυστραλία παρά στην Ινδία και το Μεξικό που νομίζεις.

Εφόσον το μέλλον είναι όλα να ελέγχονται όλα με εφαρμογή από το smartphone, εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε και σε αυτό πίσω.
Αν δεν θέλουν νταβατζήδες να φτιάξουν μια εφαρμογή οι ίδιοι ή μήπως δεν θέλουν γιατί οι πληρωμές πάνε απευθείας στην τράπεζα ...
Δεν φτάνει που παραμένει κλειστό το επάγγελμα, έχουμε και τις απαιτήσεις τους από πάνω.

Επεξ/σία από Axelq
  • Like 1

16 ώρες πριν, akatsim είπε

To Beat επαιρνε ολο το κομιστρο απο τη καρτα και εδινε στο ταριφα το ποσο μειον τη προμηθεια της. Ετσι τζιραρε πολλα. Τωρα θα παιρνει τη προμηθεια απο τον ταριφα μονο, θα πεσει ο τζιρος. Επισης εχοντας την εισπραξη εκανε και προσφορες, τωρα δεν θα μπορει εκτος αν κοβει απο τη προμηθεια της. Γενικως ηθελε να ειναι εταιρεια ταξι χωρις να εχει ταξι και τη φασαρια τους. Εξυπνο αλλα τους τη χαλασαν. Τρεχα τωρα να παρεις τη προμηθεια απο τον ταριφα.

Οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να τραβήξουν τα λεφτά τους όποτε θέλουν πριν καν κλείσει η εκάστοτε λογιστική περίοδος δεν έχει καμία σχέση ο τζίρος.

Όσον αφορά τις προσφορές (που νομίζω πως δεν κάνουν στην Ελλάδα πλέον) όπως όλες οι εταιρείες έχουν κάποιο budget και κάποιο οικονομικό πλάνο δεν μιλάμε για ψιλικαντζίδικο που χωριζει κουκιά ρε παιδιά αν είναι δυνατόν...

6 λεπτά πριν, the other one είπε

Οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να τραβήξουν τα λεφτά τους όποτε θέλουν πριν καν κλείσει η εκάστοτε λογιστική περίοδος δεν έχει καμία σχέση ο τζίρος.

Όσον αφορά τις προσφορές (που νομίζω πως δεν κάνουν στην Ελλάδα πλέον) όπως όλες οι εταιρείες έχουν κάποιο budget και κάποιο οικονομικό πλάνο δεν μιλάμε για ψιλικαντζίδικο που χωριζει κουκιά ρε παιδιά αν είναι δυνατόν...

Ε αφου δεν εχει σχεση ο τζιρος τι σκουζουν στο Beat? 

3 ώρες πριν, Malthador είπε

Δεν κατάλαβα, γιατί  κάλεσαν στην βουλή τον Δρανδάκη;

Εγώ στο μαγαζί μου δέχομαι πληρωμές από Paypal και το Paypal μου κρατάει προμήθεια για αυτές (για την ακρίβεια το Paypal παίρνει όλο το ποσό και μου δίνει τα χρήματα μείον την προμήθειά του, ότι κάνει η Beat δηλαδή). Μπορούν να καλέσουν αύριο το CEO του Paypal να τους λύσει τις απορίες;

Η ΡΡ εχει αδεια χρηματοπιστωτικου ιδρυματος,. Τι δεν καταλαβαινεις?

• Sad 1

11 λεπτά πριν, akatsim είπε

Ε αφου δεν εχει σχεση ο τζιρος τι σκουζουν στο Beat?

Σκούζουν; απ' ό,τι καταλαβαίνω απ' το άρθρο η απάντησή τους είναι πως η τροπολογία δεν τους επηρεάζει σε κάτι.

• Like 2

19 ώρες πριν, sezebo είπε

ευχομαι απο τα βαθυ της ψυχης μου ολα τα ταξι να πεθανουν και να υπαρχει μονο uber

Ρε φιλαράκι ζουν οικογένειες τα παιδιά τους με το ταξί τους.. τι λες??? 

1 λεπτό πριν, Alexandros74 είπε

Ρε φιλαράκι ζουν οικογένειες τα παιδιά τους με το ταξί τους.. τι λες??? 

λεω οτι τα ταξι ειναι ενα επάγγελμα του παρελθόντος, οπως καποτε ηταν το επαγγελμα του πεταλωτή. Το uber ειναι το μελλον, φθηνη μετακινηση θελει ο κοσμος. Ο καιρος που με ενα ταξι ζουσε μια οικογένεια θα περασει ανεπιστρεπτη.

14 λεπτά πριν, the other one είπε

Σκούζουν; απ' ό,τι καταλαβαίνω απ' το άρθρο η απάντησή τους είναι πως η τροπολογία δεν τους επηρεάζει σε κάτι.

Τι περιμενες να πουν, οτι την ηπιαμε? Τωρα που θα ψαχνουν τους ταριφες να πληρωσουν τα τιμολογια τους, να δεις αν τους επηρεαζει. Αυτοι ηθελαν να ειναι εταιρεια ταξι χωρις να εχουν ταξι. Τοτε και ο σκρουτζ να παιρνει τις εισπραξεις απο οτι πουλιεται απο εκει. Να γεμισουμε νταβατζηδες δηλαδη.

3 λεπτά πριν, akatsim είπε

Τι περιμενες να πουν, οτι την ηπιαμε? Τωρα που θα ψαχνουν τους ταριφες να πληρωσουν τα τιμολογια τους, να δεις αν τους επηρεαζει. Αυτοι ηθελαν να ειναι εταιρεια ταξι χωρις να εχουν ταξι. Τοτε και ο σκρουτζ να παιρνει τις εισπραξεις απο οτι πουλιεται απο εκει. Να γεμισουμε νταβατζηδες δηλαδη.

το σκρουτζ παιρνει προμηθεια ηδη και μαλιστα μεγαλη. δεν εχετε ιδεα απο επιχειρησεις και μιλατε...

• Like 4

1 ώρα πριν, QuitLife είπε

Ετσι ειναι φιλε μου, οπως τα λες.

Απλα ξεχασες να συμπεριλαβεις και τις γιαγιαδες με τα τερλικια. Και αυτες μας φαλιρισαν.

Η λογική μας αυτή σαν λαό μας φαλιρισε... Οτι πάντα φταίνε οι άλλοι, και οι άλλοι τρώνε παραπάνω 

19 ώρες πριν, k_w_t είπε

Δεν ειναι μονο αυτο ρε παιδια....

Εγω καλω πχ ταξι για να παει την πεθερα μου στο σπιτι της ή τα παιδια μου στο σχολειο και  το πληρωνω εγω απο την εφαρμογη.

Τωρα τι θα πρεπει να κανω ? Να τους βγαλω καρτες ή να τους δινω μετρητα ?

Θα τους λεω δεν ξερω το pin με ανεπαφη την δουλευω....

Bitcoin is the way to go. 😉

Μεχρι να το αναγνωρισουν ως κανονικο χρημα θα κανουμε τις παπιες.

41 λεπτά πριν, akatsim είπε

Γιατί βλέπεις θεωρίες συνομωσίας παντού; διαφωνούν στην ερμηνεία του νόμου μπορείς κι εσύ ο ίδιος να τον διαβάσεις. Επίσης αν νομίζεις πως οι ταξιτζήδες δεν έχουν κίνητρο να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους σε οποιαδήποτε περίπτωση (ίσως γιατί έχουν μια υγιή συνεργασία που τους βρίσκει δουλειά) ε τι να πω.

Νταβατζιλίκι ακόμη περισσότερο για μένα είναι να χεις μια εταιρεία από πάνω σου να σου λέει πότε θα δουλέψεις, πόσες ώρες θα δουλέψεις,να σε πιέζει να σε πληρώνει μαύρα και να είσαι συνεχώς υπό την απειλή της απόλυσης. Αυτό θα ήθελες;

Σε μια ανάλογη συζήτηση σε f/b μου γράφει ένας ταρίφας.....εγώ έδωσα 150.000 για να πάρω το ταξί,ας μου τα δώσει το κράτος και ας πάρει το ταξί πίσω.....του γράφω απο κάτω....ωραία ιδέα φίλε μου,προφανώς έχεις τιμολόγιο για τα 150.000 που έδωσες.....Εξαφανίστηκε :-) :-)

• Like 3

Ναι αλλά φίλε έχω μείνει μια φορά με 19,65€ στην τράπεζα μέχρι να πληρωθώ την επόμενη μέρα. Πώς θα με πήγαινε το  beat ταξί σε atm να τον πληρώσω αφού δεν βγάζει 10€ το ΑΤΜ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Έτσι για την ιστορία η οικονομία στέκεται λόγο του μαύρου χρήματος ! 

Αν με ένα μαγικό τρόπο αύριο ΟΛΑ λειτουργούσαν κανονικά ( αποδείξεις , δηλωμένα εισοδήματα ) , έχεις ιδέα τι θα γινόταν ;; 

Ξέρεις πόσες επιχειρήσεις μικρές θα έκλειναν ;

Spoiler

Στην Ευρώπη φουντώνει ο ευρωσκεπτικισμός(Ιταλία π.χ. βγήκε κόμμα με ξεκάθαρες απόψεις κατά του ευρώ) και η ανησυχία για την αλλοίωση των κοινωνιών από μετανάστες με αποδεδειγμένα εχθρική προς τη δύση κουλτούρα. Επίσης προϊόν του φιλελευθερισμού που θέλει ελεύθερη μετακίνηση εργαζομένων. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, παρά τη γκρίνια, η πλειοψηφία των κομμάτων του κοινοβουλίου είναι 100% φιλοευρωπαϊκά-μνημονιακά. Πώς εξηγείται αυτό; Είναι απλό.

Αφενός γιατί οι ΔΥ θέλουν να πληρώνονται σε σκληρό νόμισμα και ας καταστρέφεται η κοινωνία και ας υφίστανται οι ίδιοι κάποιες μειώσεις. Αφετέρου γιατί οι εε δεν ξέρουν τι θα πει φόρος και απολαμβάνουν μόνο τα θετικά του ευρώ. Τουλάχιστον οι πρώτοι δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα, ενώ οι δεύτεροι κάνουν ό,τι γουστάρουν και χειροδικούν από πάνω.

Έτσι από αυτή την κοινωνική ομάδα(~30% των εργαζομένων βάσει στοιχείων του 2016) στενάζει όλη η Ελλάδα. Μόνο αν αρχίσουν να ματώνουν και αυτοί θα καταλάβουν τι συμβαίνει στην υπόλοιπη κοινωνία και θα πάψουν να μας φορτώνουν κυβερνήσεις μαριονέτες με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους μέσα από πλεονάσματα τέρατα και άλλου είδους εξυπηρετήσεις(βλέπε Μακεδονία).

Οι "Μένουμε Ευρώπη" τι ήταν ας πούμε; Από ποιούς αποτελούνταν; Ο ΕΝΦΙΑ αφορούσε εκείνους που αποκρύπτουν εισόδημα και αδίκως επιβλήθηκε και σε ιδιωτικούς υπαλλήλους. Στους πάντες.

Δεν θα έκλεινε καμία μικρή επιχείρηση γιατί θα άλλαζε τελειώς η φορολογία. Σήμερα επικρατεί η λογική να φορολογείς όσο περισσότερο για να πάρεις έστω κάτι από τα ελάχιστα που δηλώνονται.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...