Προς το περιεχόμενο

Κόντρα Beat και ΠΟΕΙΑΤΑ για τροπολογία που καταργεί τις πληρωμές μέσω εφαρμογών Ταξί

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 181
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, dpolal είπε

Ειλικρινά οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ δεν έχετε ΙΔΕΑ που είναι το πρόβλημα...
.
.

Η Beat ΕΙΝΑΙ εταιρεία παροχής ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ για την οποία πληρώνεται ΑΠΟ τους ταξιτζήδες με τους οποίους και συνεργάζεται.
.
.
Η Beat ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εταιρεία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών με αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ.) διότι κάτι τέτοιο υπόκειτε σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ κανονισμούς, έχει άλλες υποχρεώσεις, ενδεχομένως υπόκειτε σε διαφορετική φορολογία, τα ταξί πρέπει να της ανήκουν είτε εξολοκλήρου σαν άδειες είτε σε κάποιο συνεταιρικό σχήμα μες τους ιδιοκτήτες κλπ κλπ κλπ.
.
.

Όταν λοιπόν η Beat αποφασίζει να εισπράτει ολόκληρο το αντίτιμο της κούρσας για να το αποδόσει μετά στον ταξιτζή (όταν και όποτε θέλει εκείνη) τότε λειτουργεί ΣΑΝ να είναι εταιρεία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών αλλά ουσιαστικά είναι ΕΚΤΟΣ θεσμικού πλαισίου ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ κλπ κλπ κλπ. διότι για τέτοιου είδους εταιρείες υπάρχει ένα κατεβατό κανονισμών από το υπουργείο Μεταφορών που πρέπει να τηρείται. http://www.opengov.gr/yme/?p=1919
.
.
.
.

Ελπίζω να μπορέσετε να κατανοήσεται το παραπάνω κομμάτι και ΙΣΩΣ έτσι να καταφέρουμε να φέρουμε την κουβέντα στο παρόν νήμα σε ένα σωστό δρόμο.

Κανένας δεν θέλει να κλείσει την Beat (η οποία πλέον ΔΕΝ είναι και ελληνική) αλλού είναι το πρόβλημα.

Ξεχνας κατι φιλε ολες οι συναλλαγες με καρτα ελεγχονται και φορολογουνται...τελος!

• Thanks 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, spyros007 είπε

Το θεμα δεν ειναι πως πληρωνεις αλλα ποιος εισπρατει......τελος

Τοσα χρονια δε ξεραμε... τωρα ξερουμε τα εισπρατουν οι τραπεζες τουλαχιστον οχι ολα μαυρα φιλε μου...

ΔΕν εννοώ αυτο φιλε μου.Εισπρατει αυτος που επιτελεί το μεταφορικο εργο δηλαδη ο ταρίφας.Οταν εισπρατει η βεατ ειναι σαν να επιτελει μεταφορικο εργο κατι που δεν κανει,ειναι απλός μεσολαβητής.Αυτο γινεται οχι γιατι οι ταρφες εχου θεμα με το βεατ αλλα για να χτυπησουν την ουβερ που ειναι και το πραγματικο προβλημα τους.

6 ώρες πριν, koutport είπε

Διαφωνω καθετα φιλε μου στην Ελλαδα παντα κερδιζουν οι λεγομενοι ''μικροι'' δλαδη γιατροι ,δικηγοροι ,μηχανικοι, ταξιτζιδες,μπακαληδες ,μαναβηδες,ψιλικατζηδες, και πολλοι αλλοι δηλαδη ανθρωποι που δεν εχουν πληρωσει ποτε φορο που τους αναλογει ,οπως πληρωνουν οι παντος ειδους υπαλληλοι και ορισμενες μεγαλες εταιριες.Την Ελλαδα τοσα χρονια (50 και) την διελυσαν οι μικροι ελευθεροι επαγγελματιες που ανεφερα πιο πανω.Ειναι καιρος απο την στιγμη που δεν μπορει να ελεχθει η φοροδιαφυγη να πληρωνονται ολα με καρτες (πχ απο 5 ευρω και πανω) και θα ληξει ευκολα το παραμυθι σου θυμιζω οτι η χωρα μας παγκοσμιως εχει το μεγαλυτερο ποσοστο σε ελευθερους επαγγελματιες(65%-70%) που προφανεσττα δεν μπορουν να ελεχθουν....

Πες μας και άλλα τέτοια.

https://m.tvxs.gr/mo/i/290475/f/news/ellada/molis-79-anthropoi-xrostoyn-ta-34-apo-ta-100-dis-liksiprothesmon-ofeilon-sto-dimosio.html

• Like 2
  • Sad 1

Επισκέπτης
5 λεπτά πριν, koutport είπε

H ουσια ειναι οτι πρεπει να αλλαξει το πλαισιο αμμεσα!

Και όχι μόνο. Και το public και τα media markt 

3 λεπτά πριν, Xacti είπε

Και όχι μόνο. Και το public και τα media markt 

Αυτα φιλε μου αφορουν μια χωρα που ηδη εχει φτωχευσει....αμα δεις και τα χρεωστουμενα στις τραπεζες τελειωσαμε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρίς να είμαι ταξιτζής ή να έχω μιλήσει με κάποιον καταλαβαίνω ότι τα προβλήματά τους είναι τα εξής:

1) πολύς κόσμος διαλέγει αποκλειστικά τις εφαρμογές με συνέπεια οι εκτώς εφαρμογών ταξιτζήδες να χάνουν δουλειά. 

2) αρκετοί θα βλέπουν τις προμήθειες των εφαρμογών σαν άδικο νταβατσιλικι. 

3) με τις εφαρμογές ξέρουν ότι δεν μπορούν να κλέψουν ούτε στα λεφτά ούτε στην διαδρομή. 

4) με τις εφαρμογές είναι αναγκασμένοι να φέρονται επαγγελματικά. Δεν έχει "δεν είναι ο δρόμος μου" και άλλες καφρίλες γνωστές. Μία δύο και η εφαρμογή σε βγάζει εκτώς. 

5) οι πληρωμές είτε μέσω εφαρμογής είτε για διαδρομές μέσω εφαρμογής λογικά δεν θα μπορούν να κρυφτούν από την εφορία 

6) προφανώς οι συνδικαλιστές χάνουν δύναμη όταν υπάρχει οργάνωση και τα πράγματα δουλεύουν σωστά 

Στα λοιπά. Οι όποιες προσφορές της beat, νομίζω, δεν είχαν σχέση με την πληρωμή του οδηγού. Καθαρά από την τσέπη της beat ήταν. Ναι αν γίνει η πληρωμή μέσω εφαρμογής ανεβαίνει ο τζίρος της εφαρμογής αλλά δεν αλλάζει απολύτως τίποτα στα πόσα παίρνει το κάθε μέρος.

Το σχόλιο ότι έχουμε το φτηνότερο ταξί σε όλο τον πλανήτη μάλλον από ταξιτζή έγινε. 

Επεξ/σία από dterzakis
  • Like 10
  • Thanks 1

4 λεπτά πριν, dterzakis είπε

Χωρίς να είμαι ταξιτζής ή να έχω μιλήσει με κάποιον καταλαβαίνω ότι τα προβλήματά τους είναι τα εξής:

1) πολύς κόσμος διαλέγει αποκλειστικά τις εφαρμογές με συνέπεια οι εκτώς εφαρμογών ταξιτζήδες να χάνουν δουλειά. 

2) αρκετοί θα βλέπουν τις προμήθειες των εφαρμογών σαν άδικο νταβατσιλικι. 

3) με τις εφαρμογές ξέρουν ότι δεν μπορούν να κλέψουν ούτε στα λεφτά ούτε στην διαδρομή. 

4) με τις εφαρμογές είναι αναγκασμένοι να φέρονται επαγγελματικά. Δεν έχει "δεν είναι ο δρόμος μου" και άλλες καφρίλες γνωστές. Μία δύο και η εφαρμογή σε βγάζει εκτώς. 

5) οι πληρωμές είτε μέσω εφαρμογής είτε για διαδρομές μέσω εφαρμογής λογικά δεν θα μπορούν να κρυφτούν από την εφορία 

6) προφανώς οι συνδικαλιστές χάνουν δύναμη όταν υπάρχει οργάνωση και τα πράγματα δουλεύουν σωστά 

Στα λοιπά. Οι οποίες προσφορές της beat, νομίζω, δεν είχαν σχέση με την πληρωμή του οδηγού. Καθαρά από την τσέπη της beat ήταν. Ναι αν γίνει η πληρωμή μέσω εφαρμογής ανεβαίνει ο τζίρος της εφαρμογής αλλά δεν αλλάζει απολύτως τίποτα στα πόσα παίρνει το κάθε μέρος.

Το σχόλιο ότι έχουμε το φτηνότερο ταξί σε όλο τον πλανήτη μάλλον από ταξιτζή έγινε. 

Στη Ελλαδα αν πας να πειραξεις νταβατζη εχει κλεισιμο δρομων απεργιες κλπ κλπ ...Η αλλαζουμε η βουλιαζουμε!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, koutport είπε

Την Ελλαδα τοσα χρονια (50 και) την διελυσαν οι μικροι ελευθεροι επαγγελματιες που ανεφερα πιο πανω.

Έτσι ακριβώς είναι, άλλωστε τα βλέπουμε καθημερινά, μανάβιδες με πόρσε, περιπτεράδες με πισίνες και κάθε είδους μικρό επαγγελματία γεμάτο πλούτη κλεμμένα από το Ελληνικό κράτος.  #NOT

Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας που παρουσιάζουν καθημερινά τα μμε  έχει κάνει τους δημόσιους υπαλλήλους να πιστεύουν τις αρλούμπες που γράφει ο κύριος από πάνω και τους ελεύθερους επαγγελματίες να πιστεύουν τα ίδια για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Στην πραγματικότητα όμως όλοι τους κάναν party, ο καθένας με τον τρόπο του φυσικά, άλλος με απίστευτα εφάπαξ, συντάξεις εκτός πραγματικότητας, ωράρια ελληνικού δημοσίου και άλλος με φοροδιαφυγή και εκμετάλλευση εργαζομένων.

Βέβαια στην χώρα που άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους, την δουλειά τους, την αξιοπρέπεια τους και επιτρέπουν σε αλήτες που κατασπάραξαν την χώρα να τους λένε "μαζί τα φάγαμε"  κουνώντας το δάχτυλο, το να διαιρείς και να βασιλεύεις είναι εύκολο και δοκιμασμένο.

"Φαγωθείτε μεταξύ σας" γιατί εσείς φταίτε, όχι γιατί βάλατε το χέρι στο μέλι που δεν σας άξιζε και τώρα το πληρώνει η γενιά μου και οι νεότερες γενιές αλλά γιατί ψηφίζατε αυτούς που σας επέτρεπαν να βάζετε τα χέρια σας στο μέλι χωρίς να αναρωτιέστε που έχουν αυτοί τα δικά τους. 

Το  θέμα της taxi beat vs ποειατα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα των παραπάνω, η Ελληνική κυβέρνηση προτιμά τα ψηφαλάκια των αργόσχολων  ταξί παρά μία οργανωμένη πλατφόρμα που θα αναγκάσει αυτά τα αργόσχολα ταξί να γίνουν καλύτερα ή να κλείσουν και θα δώσει εργασία σε ανώτερα εκπαιδευμένους ανθρώπους (προγραμματιστές γραφίστες, μαρκετίστες κτλ).

Απολαύστε υπεύθυνα

Επεξ/σία από orgixmh
  • Like 3
  • Thanks 3
  • Confused 1

Το βίντεο με την ανακριση του ιδρυτη από τον υπουργό τα λέει ολα. Σαν ιερα εξεταση. Κάντε το και με αγγλικούς υπότιτλους και στείλτε το στους ξενους επενδυτές που θελουμε να φέρουμε στην ελλαδιτσα. 

• Like 4

27 λεπτά πριν, JeZus είπε

Το βίντεο με την ανακριση του ιδρυτη από τον υπουργό τα λέει ολα. Σαν ιερα εξεταση. Κάντε το και με αγγλικούς υπότιτλους και στείλτε το στους ξενους επενδυτές που θελουμε να φέρουμε στην ελλαδιτσα. 

link?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...