Προς το περιεχόμενο

Κόντρα Beat και ΠΟΕΙΑΤΑ για τροπολογία που καταργεί τις πληρωμές μέσω εφαρμογών Ταξί

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τη δική της θέση στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και αφορά την απαγόρευση είσπραξης κομίστρου από κάθε διαμεσολαβητική εταιρεία όπως η ίδια, με το αντίτιμο να πηγαίνει απευθείας στον οδηγό ταξί, δίνει με σχετική ανακοίνωση η Beat.

Η εταιρεία (πρώην Taxibeat) καλωσορίζει την τροποποίηση της παραγράφου 9 του άρθρου 12 του Ν.4530/2018), η οποία όπως αναφέρει «δεν έχει καμία επίπτωση στις δραστηριότητές της στην Ελλάδα αφού δεν επιφέρει απολύτως καμία αλλαγή στη χρήση πλαστικού χρήματος για τις συναλλαγές ανάμεσα στους επιβάτες και τους αυτοκινητιστές που συνεργάζονται μαζί της».

Σε αντίθετο κλίμα, η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) υποστηρίζει ότι με την τροπολογία, απαγορεύεται η είσπραξη του κομίστρου από κάθε διαμεσολαβητική εταιρεία, τύπου Beat και Uber, με το κόμιστρο να πρέπει να το εισπράττει μόνο ο οδηγός ταξί είτε μέσω μετρητών είτε μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Στη δεύτερη περίπτωση πάντως, ο οδηγός ταξί θα πρέπει να έχει στην κατοχή του ένα POS για να λαμβάνει σχετικές πληρωμές. Επιπλέον η ΠΟΕΙΑΤΑ υποστηρίζει ότι η αμοιβή του διαμεσολαβητή θα πρέπει καταβάλλεται στο τέλος του μήνα με την έκδοση σχετικού παραστατικού (τιμολογίου), με αυτή να αφορά μόνο την συμφωνηθείσα προμήθεια .

Σύμφωνα με τη Beat, η νομοθετική ρύθμιση «παραθέτει διευκρινίσεις επί διαδικαστικών θεμάτων που επιβεβαιώνουν ακριβώς τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας σε πλήρη συμμόρφωση με την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή φορολογική νομοθεσία και τη νομοθεσία για τις υπηρεσίες πληρωμών- και δεν επιφέρει καμία άμεση αλλαγή ούτε στις σχέσεις της με τους συνεργαζόμενους αυτοκινητιστές, αλλά ούτε και στις νόμιμες υποχρεώσεις τους». Κλείνοντας, στην ανακοίνωση της η Beat αναφέρει ότι οποιαδήποτε άλλη αναφορά προς την αντίθετη κατεύθυνση δεν μπορεί παρά να είναι εσφαλμένη ερμηνεία του νόμου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 181
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ελλαδα τα ευκολα γινονται πολυπλακα και στο τελος δεν εφαρμοζονται , κερδιζουν οι μεγαλοι μεγαλοι απο το μπαχαλο και ο αλλος αναρωτιεται τι στο καλο πηγε στραβα και  δεν πετυχε κατι απλο....

• Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1

1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Θα έχουν POS οι οδηγοί, απλά κατά σύμπτωση δεν θα δουλεύουν...

και εμεις δεν θα εχουμε κατα τυχη πανω μας μετρητα 😄

• Like 20
  • Thanks 4

• Super Moderators
2 minutes ago, Exodia The Forbidden One said:

και εμεις δεν θα εχουμε κατα τυχη πανω μας μετρητα 😄

Θα μας πηγαίνουν βόλτα σε ΑΤΜ. 😛

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι μονο αυτο ρε παιδια....

Εγω καλω πχ ταξι για να παει την πεθερα μου στο σπιτι της ή τα παιδια μου στο σχολειο και  το πληρωνω εγω απο την εφαρμογη.

Τωρα τι θα πρεπει να κανω ? Να τους βγαλω καρτες ή να τους δινω μετρητα ?

3 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Θα μας πηγαίνουν βόλτα σε ΑΤΜ. 😛

Θα τους λεω δεν ξερω το pin με ανεπαφη την δουλευω....

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 4
  • Thanks 1

6 λεπτά πριν, sezebo είπε

ευχομαι απο τα βαθυ της ψυχης μου ολα τα ταξι να πεθανουν και να υπαρχει μονο uber

Έτσι και αλλιώς  οι περισσότεροι που είναι και σωστοι επαγγελματίες δε θα έχουν πρόβλημα  αν συμβεί  κάτι τέτοιο... θα εχουν μεταπηδήσει στην uber ή οπουδήποτε αλλού. 

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπλέκουν την Beat με την Uber. Είναι διαφορετικός ο τρόπος λειτουργίας τους. Η Uber δεν θα έπρεπε να είναι ο «εχθρός» τους;

Επεξ/σία από jimmy213
  • Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Θα έχουν POS οι οδηγοί, απλά κατά σύμπτωση δεν θα δουλεύουν...

Εάν καλέσω λέει ότι έχει και δεν δουλεύει απλά δεν θα πληρωθεί. Πρόβλημα τους ! Η νοοτροπία του Έλληνα ταρίφα να πεθάνει εδώ . Καλά ηρεμήσαμε τόσο καιρό.

Επεξ/σία από panagi0tisgr
  • Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, forgotten είπε

ελλαδα τα ευκολα γινονται πολυπλακα και στο τελος δεν εφαρμοζονται , κερδιζουν οι μεγαλοι μεγαλοι απο το μπαχαλο και ο αλλος αναρωτιεται τι στο καλο πηγε στραβα και  δεν πετυχε κατι απλο....

Διαφωνω καθετα φιλε μου στην Ελλαδα παντα κερδιζουν οι λεγομενοι ''μικροι'' δλαδη γιατροι ,δικηγοροι ,μηχανικοι, ταξιτζιδες,μπακαληδες ,μαναβηδες,ψιλικατζηδες, και πολλοι αλλοι δηλαδη ανθρωποι που δεν εχουν πληρωσει ποτε φορο που τους αναλογει ,οπως πληρωνουν οι παντος ειδους υπαλληλοι και ορισμενες μεγαλες εταιριες.Την Ελλαδα τοσα χρονια (50 και) την διελυσαν οι μικροι ελευθεροι επαγγελματιες που ανεφερα πιο πανω.Ειναι καιρος απο την στιγμη που δεν μπορει να ελεχθει η φοροδιαφυγη να πληρωνονται ολα με καρτες (πχ απο 5 ευρω και πανω) και θα ληξει ευκολα το παραμυθι σου θυμιζω οτι η χωρα μας παγκοσμιως εχει το μεγαλυτερο ποσοστο σε ελευθερους επαγγελματιες(65%-70%) που προφανεσττα δεν μπορουν να ελεχθουν....

Επεξ/σία από koutport
  • Like 17
  • Thanks 4
  • Confused 1
  • Sad 4

Ο πολεμος του Λυμπεροπουλου εναντια στο νεο και στην τεχνολογια συνεχιζεται ακαθεκτος,ελα προεδρε λιγο ακομα και θα γινει το ονειρο σου να γυρισουμε πισω στην δεκαετια του 80

• Like 1
  • Thanks 2
  • Sad 1

17 λεπτά πριν, jimmy213 είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπλέκουν την Beat με την Uber. Είναι διαφορετικός ο τρόπος λειτουργίας τους. Η Uber δεν θα έπρεπε να είναι ο «εχθρός» τους;

Και γω αυτό δεν μπορώ να καταλάβω...

Αφού η Beat συνεργάζεται μόνο με επαγγελματίες οδηγούς ταξί (και όχι με τον κάθε τυχαίο) γιατί η ομοσπονδία είναι σε πόλεμο μαζί της; Εγώ που είμαι άσχετος με τον χώρο μου φαίνεται ότι η Beat είναι απλά ένα next-gen ραδιοταξί.

Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας μας εξηγήσει.

• Like 6
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...