Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Έχω έναν υπολογιστή εδω και 10 χρόνια πολλά πράγματα απο αυτόν εχουν χαλάσει και εχουμε βάλει ανα διαστήματα καινούρια. Γενικα τον τελευταίο χρόνο κολλαγαι παρά πολύ που όταν παταγες ένα αρχείο για αντιγραφή έπρεπε να περάσει 1 λεπτό πρώτα μέχρι να γίνει, και αλλο τόσο η επιλογή της επικολλησης + την μεταφορά του αρχείου! Όλο αυτο ηταν ένα απλο παράδειγμα και δεν μιλάω για YouTube και Browser ολα αυτα το κάθε βημα ήθελε αναμονή 2-3 λεπτών. Τέλος πάντων το πρόβλημα περίπου λύθηκε αφού έβαλα έναν έξτρα εσωτερικό δίσκο ssd και των ορισα σαν C ( όλα αυτα δεν τα έκανα εγω γιατί ειμαι άσχετος ) τώρα θα μου πείτε γιατί δεν τον πας για έλεγχο ; επειδή μένω πολύ μακριά απο την πόλη και είναι δύσκολο. Ας ξανά επανέλθω! Λοιπόν όπως είπα έγιναν ολα αυτα μια χαρά δεν κολλάει τόσο οσο την αρχή αλλά παλι κολλάει και δεν μπορεί να παίξει και παιχνίδια πχ fortnite. Οπότε ήθελα να σας ρωτήσω τι να βάλω έξτρα ωστε ο υπολογιστής να παίζει παιχνίδια να τρέχει να μην κολλάει και γενικά να ειναι ενα φυσιολογικό ωραίο pc; 

Δλδ για αυτό το κόλλημα τη φταίει η κάρτα γραφικών ; η ραμ ; η οθόνη ; το ποντίκι ; τι ; 😅 το παράκανα λίγο αλλα καταλαβαίνετε τι εννοώ!!!!! 

Αυτά που ξέρω για τον υπολογιστή είναι οτι τρεχει με ίντερνετ 30 mbps, είναι 2 ραμ μνήμη ( δεν ξέρω ποσά bit όμως )

Ευχαριστώ παρά πολύ για τον χρόνο και την βοήθεια σας εκ των προτέρων 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικό είναι να σέρνεται. Αν ήταν δεκαετίας κάτι θα γινόταν, αλλά αυτό είναι τουλάχιστον 12ετίας. Πρόσθεσε άλλα 2GB ram αν θες να το κάνεις κάπως εύχρηστο. Βρίσκεις από ebay και με 5€, ψάξε για 2x1GB DDR2 DIMM non-ECC 533MHz ή 667ΜΗz. 

Για cpu δεν αξίζει να αλλάξεις, πέρα από τον core2 E6700 (τον βρίσκεις και αυτόν στο ebay με 7€). Από κει και πέρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο πέρα από το να βάλεις ένα πιο ελαφρύ λειτουργικό 32bit είτε windows είτε linux ubuntu.

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Λογικό είναι να σέρνεται. Αν ήταν δεκαετίας κάτι θα γινόταν, αλλά αυτό είναι τουλάχιστον 12ετίας. Πρόσθεσε άλλα 2GB ram αν θες να το κάνεις κάπως εύχρηστο. Βρίσκεις από ebay και με 5€, ψάξε για 2x1GB DDR2 DIMM non-ECC 533MHz ή 667ΜΗz. 

Για cpu δεν αξίζει να αλλάξεις, πέρα από τον core2 E6700 (τον βρίσκεις και αυτόν στο ebay με 7€). Από κει και πέρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο πέρα από το να βάλεις ένα πιο ελαφρύ λειτουργικό 32bit είτε windows είτε linux ubuntu.

Δηλαδή μονο ram θέλει ; αμα βαλω ram θα παιζει και παιχνίδια και θα είναι γρήγορος ; γιατί αυτό θέλω! 

Έχω ενα 200€ στην άκρη αν φτάνει να βάλω πάνω οτι θέλει αλλά τι ; 

Δημοσ.

Fortnite; 

Apollo θα τα κάνεις 300-350 και θα πάρεις ένα καινούργιο. 

Ssd είπες έχεις. Τροφοδοτικό δεκαετιας η το άλλαξες πρόσφατα;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, radiohead είπε

Fortnite; 

Apollo θα τα κάνεις 300-350 και θα πάρεις ένα καινούργιο. 

Ssd είπες έχεις. Τροφοδοτικό δεκαετιας η το άλλαξες πρόσφατα;

Νομίζω δεκαετίας αυτός 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Apollo 11 είπε

Δηλαδή μονο ram θέλει ; αμα βαλω ram θα παιζει και παιχνίδια και θα είναι γρήγορος ; γιατί αυτό θέλω! 

Έχω ενα 200€ στην άκρη αν φτάνει να βάλω πάνω οτι θέλει αλλά τι ; 

Δεν σου είπα ότι θα είναι γρήγορος. Αυτό ξέχνα το. Aπλά θα είναι πιο εύχρηστος. Αν έχεις πάντως 200€ προτείνω να φτιάξεις καινούριο σύστημα που θα είναι πολύ πιο γρήγορο από το παρόν.

π.χ.

spacer.png

και βάζεις τους δίσκους που έχεις. Αυτό το pc θα είναι οκ για απλό σερφάρισμα και multimedia εφαρμογές και αν του βάλεις και την HD7750(;) θα παίζει κάποια παιχνιδάκια. Βέβαια στα 300-350€ μπορείς να φτιάξεις πολύ ανώτερο σύστημα.

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για ίντερνετ χρήση και άλλες απλές δουλειές, μπορεί να ανέβει  ο υπολογιστής. Να μπει επιπλέον ram . 

Επεξεργαστές που μπαίνουν  , βλέπουμε στη λίστα της μητρικής

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-945GM-S2-rev-10#support-cpu

Αν μπει linux με γραφικό περιβάλλον xfce , θα είναι τελείως άλλο μηχάνημα. Απίστευτα πιο γρήγορο από τώρα. 

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Για ίντερνετ χρήση και άλλες απλές δουλειές, μπορεί να ανέβει αρκετά ο υπολογιστής.

Επεξεργαστές παίρνει αρκετούς του σοκετ του , βλέπουμε τη λίστα της μητρικής

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-945GM-S2-rev-10#support-cpu

Οι Core™ 2 Quad Q9400 στο ebay , κάνουν 18 ευρώ !!!! Θα απογειώσουν το μηχάνημα. 

Αν μπει linux με γραφικό περιβάλλον xfce , θα είναι τελείως άλλο μηχάνημα. Απίστευτα πιο γρήγορο από τώρα. 

Με κόστος αναβάθμισης 30 ευρώ περίπου.

Όχι δεν υποστηρίζει τετραπύρηνους. Πρόσεξε τη στήλη "since bios version". O ταχύτερος που υποστηρίζει είναι ο Χ6800 που όμως δεν τον βρίσκεις κάτω από $25 και είναι μόλις διπύρηνος. Άρα η αμέσως επόμενη επιλογή είναι ο Ε6700.

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/5/2019 στις 11:25 ΠΜ, hp8 είπε

θα συμφωνησω με tanasen01 σε να παρόμοιο pc συμπληρώσαμε 2 gb gam και στην θέση του 6420 μπήκε ο 6700 

χαρακτηριστικα pc.png

Μήπως φταίει και κάτι άλλο ;;

Μήπως κόλλησε τπτ και θέλει κανένα format απλά ;;

Γτ έχω το ίδιο σύστημα του 2006, με μόνη διαφορα, έχω τον Ε8400 και μια 750ti, και παίζω όλα τα παιχνίδια χρονιάς13,14, και 15, σε medium και high με windows 10 64bit

Επεξ/σία από koula25

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...