Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα εκανα μια παραγγελία με τη παρακάτω σύνθεση 

Αναφορά σε κείμενο

η gpu που εχω ειναι μια 1050ti και το συστημα θα παιξει σε μια lg 24αρα 1920χ1200 10ετιας. Απο παιχνίδια αρχικα θα παίζει fortnite  ,fifa, tomb rider ενω θα ασχοληθω και με lightroom. 

Επειδή εχω ενδιασμους για την cpu αν θα πρέπει να μεινω στον 2600 ή να τον αλλαξω με τον 2600x, θελω την βοήθεια σας. Η ψυκτρα που εχω τωρα ειναι μια cryorig h7 απο το παλιο μου συστημα.

Σποπος για overclock δεν υφίσταται εκτος αν υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει στον 2600 με κάποιο software και να δουλεύει χωρις φοβο σταθερότητας.

2019-05-03 13.08.27.png

Δημοσ.

α) Αφού παρήγγειλες ποιο το νόημα του θέματος που άνοιξες? 

β) Με 1050ti θα έπρεπε να ρωτάς πως να κάνεις underclock τη cpu Και όχι overclock..

γ) Αν δεν σκοπεύεις να αλλάξεις κάρτα γραφικών, ακόμα και ο r5 1600 είναι κατάλληλος για το σύστημα σου 

• Like 1
Δημοσ.

Ρωτάω γιατί μπορω ακομα να αλλάξω την παραγγελία.  Η καρτα θα αλλάξει μεσα στην χρόνια κατα πασα πιθανοτητα τον χειμωνα με μια καλύτερη. 

Δημοσ.

Αν δεν γίνει OC τότε η διαφορά είναι αρκετή για να αξίζει τα παραπάνω λεφτά.

Ο 2600 είναι 65W ενώ ο 2600Χ είναι 95W, λόγο αυτής της διαφοράς στο TDP ο 2600Χ μπορεί και κρατάει παραπάνω ώρα το Turbo σε σχέση με τον 2600.

Συν ότι παίρνεις και καλύτερο cooler.

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Αν δεν γίνει OC τότε η διαφορά είναι αρκετή για να αξίζει τα παραπάνω λεφτά.

Ο 2600 είναι 65W ενώ ο 2600Χ είναι 95W, λόγο αυτής της διαφοράς στο TDP ο 2600Χ μπορεί και κρατάει παραπάνω ώρα το Turbo σε σχέση με τον 2600.

Συν ότι παίρνεις και καλύτερο cooler.

Υπερχρονιζοντας τον 2600 δεν έχει ικανότητα κ αυτός για 95w?

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, billeiros είπε

Υπερχρονιζοντας τον 2600 δεν έχει ικανότητα κ αυτός για 95w?

Άμα τον κάνεις OC καταργείτε το TDP limit, η διαφορά είναι μόνο σε default.

Δημοσ.

οι 2600 συνήθως έχουν εύκολα oc τα 4.0-4.1 ghz με ανθρώπινα voltage. o X άντε να παει 4.2ghz.

2600 και aftermarket ψύξη, φαντάζει ποιο λογική κίνηση

Δημοσ.

Φίλε μου πάνω κάτω οι ίδιοι επεξεργαστές είναι απλώς είναι 200MHZ ποίο γρήγορος ο X..αν κλοκαρεις λιγο τον 2600 έχεις έναν 2600Χ..πάντως και οι δύο είναι αξιοπρεπέστατη και vfm επεξεργαστες

• Moderators
Δημοσ.

Ο 2600 δεν μπορεί να τρέξει στα 4.2 ποτέ, γιατί ακριβώς δεν έχει XFR2. Το αν όλοι τρέχουν στα 4.0-4.1 που λέτε αμφιβάλλω, ο δικός μου βαράει τοίχο στα 3.95GHz.

Άρα έστω και με 2 πυρήνες boost στα 4.2, είναι 5-7% παραπάνω επιδόσεις όταν τις χρειάζεσαι, χωρίς να πειράξεις τίποτα στο BIOS, σε σχέση με έναν τσιτωμένο 2600 που τον έχεις πειράξει. Δεν το λες και αμελητέο, αλλά σίγουρα ο 2600 δεν μπορεί να γίνει ακριβώς 2600X, μόνο και μόνο γι' αυτό, όσο κι αν σκαλίσεις. Βέβαια αυτό το 7% για εμένα δεν ήταν αρκετό για να δικαιολογήσει τo 25% της διαφοράς τιμής μεταξύ τους, γι' αυτό και προτίμησα τον απλό. :-) 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε

Ο 2600 δεν μπορεί να τρέξει στα 4.2 ποτέ, γιατί ακριβώς δεν έχει XFR2. Το αν όλοι τρέχουν στα 4.0-4.1 που λέτε αμφιβάλλω, ο δικός μου βαράει τοίχο στα 3.95GHz.

Άρα έστω και με 2 πυρήνες boost στα 4.2, είναι 5-7% παραπάνω επιδόσεις όταν τις χρειάζεσαι, χωρίς να πειράξεις τίποτα στο BIOS, σε σχέση με έναν τσιτωμένο 2600 που τον έχεις πειράξει. Δεν το λες και αμελητέο, αλλά σίγουρα ο 2600 δεν μπορεί να γίνει ακριβώς 2600X, μόνο και μόνο γι' αυτό, όσο κι αν σκαλίσεις. Βέβαια αυτό το 7% για εμένα δεν ήταν αρκετό για να δικαιολογήσει τo 25% της διαφοράς τιμής μεταξύ τους, γι' αυτό και προτίμησα τον απλό. :-) 

Εσένα να μου θυμίσεις να σε πάρουμε να μας κάνεις ποδαρικό :P 

1 δικός μου, και 3-4 ακόμα που έχουν περάσει απο τα χέρια μου όλου είχαν τα 4.0 εύκολα (με λίγο voltage).

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, leros2004 said:

Εσένα να μου θυμίσεις να σε πάρουμε να μας κάνεις ποδαρικό :P 

1 δικός μου, και 3-4 ακόμα που έχουν περάσει απο τα χέρια μου όλου είχαν τα 4.0 εύκολα (με λίγο voltage).

Καλά δεν αξίζει καν πάνω από 1,325v. Το βλέπεις το τσιπάκι και κάνει report κάτι 125W σε full load, ενώ στοκ δεν περνάει τα 75W από το ίδιο reporting tool. Και οι θερμοκρασίες πάνε ~72 (στην AC34 με εντελώς silent profile), ενώ στοκ ούτε που πιάνει τους 55°C. Δεν αξίζει ούτε κατά διάνοια το τσίτωμα, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι ''η ίδια cpu με άλλα watt και άλλους χρονισμούς", το πώς λειτουργεί στοκ ο 2600X δεν μπορείς να το πετύχεις με κανέναν 2600 όσο κι αν πειράξεις (δηλαδή τα 4.2GHz boost εκεί που το χρειάζεσαι). Αλλά η διαφορά τιμής δεν αντικατοπτρίζει τις επιδόσεις. ;) 

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/5/2019 στις 4:55 ΜΜ, GeorgeMan είπε

Καλά δεν αξίζει καν πάνω από 1,325v. Το βλέπεις το τσιπάκι και κάνει report κάτι 125W σε full load, ενώ στοκ δεν περνάει τα 75W από το ίδιο reporting tool. Και οι θερμοκρασίες πάνε ~72 (στην AC34 με εντελώς silent profile), ενώ στοκ ούτε που πιάνει τους 55°C. Δεν αξίζει ούτε κατά διάνοια το τσίτωμα, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι ''η ίδια cpu με άλλα watt και άλλους χρονισμούς", το πώς λειτουργεί στοκ ο 2600X δεν μπορείς να το πετύχεις με κανέναν 2600 όσο κι αν πειράξεις (δηλαδή τα 4.2GHz boost εκεί που το χρειάζεσαι). Αλλά η διαφορά τιμής δεν αντικατοπτρίζει τις επιδόσεις. ;) 

Απο την τελευταία κουβέντα καταλαβαίνω οτι είναι καλύτερα να μείνω με τον 2600 μιας και δεν αξίζουν τα 40€ περίπου παραπανω για τις δουλειές που το θελω. Τωρα αλλάζοντας gpu και εχοντας βγει μέχρι τοτε οι 3600 ίσως δώσω τοτε τα παραπάνω χρηματα για κατι πιο καλο.

Επεξ/σία από mitspa
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Μια χαρά θα είσαι με τον 2600. Για άλλη cpu το κοιτάμε (κι εγώ μαζί) σε κάνα χρόνο και βαααλε. Κι αυτό μόνο και μόνο επειδή θα υπάρχουν, όχι ότι θα τις χρειαζόμαστε πραγματικά... :-) 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...