edsger Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Καλημέρα Έχω έναν υπολογιστή με μια μητρική GA-P55M-UD2 με επεξεργαστή τον Intel Core i5 750 και κάρτα γραφικών nVIDIA GEFORCE GT 220 Επίσης έχω και δυο δίσκους έναν SSD Intel Postville 80GB και έναν HDD αποθήκη 1TB. Επίσης έχω και ένα τροφοδοτικό Corsair CMPSU-550VXEU PSU (550W) όπως θα καταλάβατε τα 80GB είναι πολύ λίγα και θέλω να πάω σε μεγαλύτερο SSD. Ποιον μου προτείνετε? Μπορώ να βάλω ένας από αυτούς τους καινούργιους τους NVMe, π.χ. έχω βρει αυτόν: Corsair-Force-Series-MP300-240GB Θα κάνω clone όλο το δίσκο στον νέο SSD με το Clonezilla και μετά απλά θα τον αλλάξω και θεωρητικά θα δουλέψει έτσι? Ωστόσο έχω τις εξής ερωτήσεις: 1) Ο NVMe μπαίνει έτσι απλά στην θέση του παλιού ssd? έχει τα ίδια slots, Καλώδια κλπ? Δεν θέλει κάποια αλλαγή στην συνδεσμολογία έτσι? 2) Επίσης με το σύστημα που έχω θα δω διαφορά στην απόδοση με αυτόν ή είναι καλύτερα να πάω σε έναν απλό ssd μεγαλύτερο? όπως αυτόν ας πούμε: Intenso-SSD-SATA-III-High-480GB 3) Για να κάνω το clone μπορώ να βάλω τον ssd σε εξωτερική θήκη usb? Ξέρω θα αργήσει, αλλά το cloning θα γίνει κανονικά έτσι? Ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε βοήθεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zx1234r Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 1. Ο συγκεκριμένος είναι M.2. Πρέπει να έχει κατάλληλη υποδοχή η μητρική. Η δική σου μάλλον δεν έχει. 2. Αν βάλεις m.2. δίσκο γενικά θα δεις καλύτερες επιδόσεις απο sata αλλά εξαρτάται και απο το είδος των εφαρμογών. Π.χ. τα windows ίσως φορτώσουν 2 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα 3. Ναι υποστηρίζεται αυτό που λες αλλά εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να το κάνω με κάποιο επαγγελματικό εργαλείο όπως π.χ. το acronis. Γούστα είναι αυτά βέβαια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
edsger Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 οκ ευχαριστώ πολύ, θα πάρω έναν απλό ssd τότε. Έχετε να προτείνετε κάποιον αξιόπιστο στα 500? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zx1234r Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Samsung Evo Θα έπαιρνα εγώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imblish Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 samsung evo έχει και το αντίστοιχο τίμιο data migration tool Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
edsger Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Έχετε απόλυτο δίκιο, αυτή ήταν η "σίγουρη" επιλογή μου. Και πάλι σας ευχαριστώ όλους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα