oliz Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδια ενδιαφερομαι για μια αγγελία (σχετικά με ενα συλλεκτικό προιον) οπου ο τύπος βρίσκεται σε κυκλαδίτικο νησί κ ενω η τελευταια μου προσφορά ήταν 120 με δικα του εξοδα αποστολης και αντικαταβολής μου είπε δεν δεχεται αντικαταβολή κ οτι θα επωμιστεί το κοστος αποστολής (αν κ θεωρει οτι ειναι του αγοραστεί) αλλα δεν δεχεται αντικαταβολή μονο καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμό κ στην συνεχεια να μου το στείλει με ταχυδρομείο.. όμως πόσο ασφαλής ειναι αυτη η συναλλαγή;; να βάλω χρήματα σε τραπεζικο λογαριασμό ενός αγνώστου..κ αν αυτος δεν το στείλει ποτέ?? βεβαια κ η αντικαταβολή παλί ρίσκο ειναι να μου πείς..διοτι μπορει να σου εχει βαλει μεσα πετρούλες.. κ παλι τσαμπα να τα εχει παρει (πλεον καμια κουριερ δεν επιτρεπει αντικαταβολη κατοπιν ελεγχου) σκεφτηκα να του προτεινω να του δωσω κανα 10ευρω κ να του πω σου βάζω αυτα στον λογαριασμο για τα εξοδα αποστολής - αντικαταβολής.. κ οτι το χειροτερο σου σεναριο που θα μπορει να του προκύψει να ειναι να παει κ να ερθει.. αρα δεν χανει τίποτα! δεν ξέρω τι προτείνετε? Επεξ/σία 3 Μαΐου 2019 από oliz
Conan2046 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Πάντα σε τέτοιες συναλλαγές υπάρχει το ρίσκο. Αν βλέπεις ότι έχει αρκετές αξιολογήσεις και είναι θετικές τότε πιθανότατα το ρίσκο είναι μικρό. Αν δεν έχει αξιολογήσεις απλώς για τέτοια ποσά δεν κάνεις την συναλλαγή. 2
JMc7 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 βρες καποιον αλλο κοντα σου. καταθεση στα τυφλα, μονο σε καταστηματα με φυσικη παρουσια. ειμαστε στο 2019, αυτα δε θελουν ερωτηση. 4
achilles_g_ Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δες τις αξιολογήσεις του. Δεν θεωρώ ότι θα έχεις προβλημα αφού η τραπεζική συναλλαγή δεν είναι ανώνυμη. Στην τελική αν φοβάσαι πες του τα μισά λεφτά τώρα και τα μισά όταν παραλάβεις.
oliz Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 12 λεπτά πριν, JMc7 είπε βρες καποιον αλλο κοντα σου. καταθεση στα τυφλα, μονο σε καταστηματα με φυσικη παρουσια. ειμαστε στο 2019, αυτα δε θελουν ερωτηση. εχεις δικιο, δυστυχως δεν εχει την αγγελια σε ινσομνια την εχει σε αλλο site που δεν εχουν αξιολογησεις κτλπ.. εμενα τρομερη εντυπωση μου ειχε κάνει ενας πωλητης που μου είχε στειλει ενα nas synology αξιας 80ευρω σπιτι μου χωρίς να θελει να του βαλω χρήματα πριν..μου είπε στο στελνω δες οτι λειτουργει κ βαλε μου τα χρήματα. εννοειτε με το που ήρθε στην αρχη τραβαγα βιντεο to unboxing μηπως κ μου στειλε πετρες κ μου ζηταει λεφτα οταν ειδα οτι ήταν μεσα το νας σε εξαιρετικα καλη κατασταση μαζι με το κουτι του κτλπ σκίστηκα να κουμπώσω τους δίσκους να το δοκιμάσω κ μέχρι το απόγευμα του ειχα στείλει τα χρήματα μεσω ebanking, κ ενας αλλος που πουλαγα κατι ζαντες μου βαλε 700 ευρω στον λογαριασμου μου κ εννοειτε ετρεξα να του παω της ζαντες στο κτελ..δεν ξερω με τι ασφαλεια βαζουν χρηματα η αλλοι.. εγω παντως που τα βγαζω πολυ δυσκολα.. προβληματιζομαι..
Haldol Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Πολλοί δε δέχονται αντικαταβολές. Κι εγώ είμαι αρκετά «δυσκοίλιος» σε αυτό το θέμα, διότι μόνο ταλαιπωρία προσφέρουν. Το ότι δε δέχεται αντικαταβολή λοιπόν, δε σημαινει απολύτως τίποτα (πολλοί το θεωρούν ενδεικτικό του ότι ο άλλος μπορεί να 'ναι απατεώνας). Από την άλλη, η κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό ενός αγνώστου, είναι και αυτή με τη σειρά της επικίνδυνη. Ακόμα και αν έχεις τα στοιχεία του δε μπορείς να κάνεις τ-ί-π-ο-τ-α. Ή μήπως θα κάνεις μήνυση για 120 ευρώ; Προτείνω PayPal, όπου μπορείς να έχεις μία μικρή κάλυψη. 1
oliz Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Haldol είπε Πολλοί δε δέχονται αντικαταβολές. Κι εγώ είμαι αρκετά «δυσκοίλιος» σε αυτό το θέμα, διότι μόνο ταλαιπωρία προσφέρουν. Το ότι δε δέχεται αντικαταβολή λοιπόν, δε σημαινει απολύτως τίποτα (πολλοί το θεωρούν ενδεικτικό του ότι ο άλλος μπορεί να 'ναι απατεώνας). Από την άλλη, η κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό ενός αγνώστου, είναι και αυτή με τη σειρά της επικίνδυνη. Ακόμα και αν έχεις τα στοιχεία του δε μπορείς να κάνεις τ-ί-π-ο-τ-α. Ή μήπως θα κάνεις μήνυση για 120 ευρώ; Προτείνω PayPal, όπου μπορείς να έχεις μία μικρή κάλυψη. Αν του βαλω 15 ευρω στον λογαριασμο του κ του πω παρτα για να το στειλεις με αντικαταβολη κ τα υπολοιπα στην κουριερ..ο μονος φοβος του θα ειναι να ερθει το προιον κ να παει πισω..το paypal καλη επιλογη.. αλλα κ εκει υπαρχουν κινδυνοι για αυτον ισως οτιμπορει να πω οτι δεν το παρελαβα.. κ στην τελικη τα χρηματα ειναι κλεισμενα στο paypal κ για να τα επιστρεψεις σε τραπεζικο λογαριασμο.. εχεις προμηθειες.. εγω θα φοβομουν Paypal Επεξ/σία 3 Μαΐου 2019 από oliz
Joshua21 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, oliz είπε Καλησπέρα παιδια ενδιαφερομαι για μια αγγελία (σχετικά με ενα συλλεκτικό προιον) οπου ο τύπος βρίσκεται σε κυκλαδίτικο νησί κ ενω η τελευταια μου προσφορά ήταν 120 με δικα του εξοδα αποστολης και αντικαταβολής μου είπε δεν δεχεται αντικαταβολή κ οτι θα επωμιστεί το κοστος αποστολής (αν κ θεωρει οτι ειναι του αγοραστεί) αλλα δεν δεχεται αντικαταβολή μονο καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμό κ στην συνεχεια να μου το στείλει με ταχυδρομείο.. όμως πόσο ασφαλής ειναι αυτη η συναλλαγή;; να βάλω χρήματα σε τραπεζικο λογαριασμό ενός αγνώστου..κ αν αυτος δεν το στείλει ποτέ?? βεβαια κ η αντικαταβολή παλί ρίσκο ειναι να μου πείς..διοτι μπορει να σου εχει βαλει μεσα πετρούλες.. κ παλι τσαμπα να τα εχει παρει (πλεον καμια κουριερ δεν επιτρεπει αντικαταβολη κατοπιν ελεγχου) σκεφτηκα να του προτεινω να του δωσω κανα 10ευρω κ να του πω σου βάζω αυτα στον λογαριασμο για τα εξοδα αποστολής - αντικαταβολής.. κ οτι το χειροτερο σου σεναριο που θα μπορει να του προκύψει να ειναι να παει κ να ερθει.. αρα δεν χανει τίποτα! δεν ξέρω τι προτείνετε? Καταρχήν ο τίτλος είναι λάθος, η κατάθεση στην τράπεζα δεν είναι συναλλαγή, συνεπώς η ερώτηση "η συναλλαγή μέσω τραπέζης είναι ασφαλής?" είναι εντελώς άκυρη. Κατά τα άλλα έχεις ήδη απαντήσει μόνος σου στις απορίες σου, όχι μόνο η κατάθεση αλλά ακόμα και η αντικαταβολή έχει ρίσκο για σένα ως αγοραστή. Αν δεν θες να πάρεις ρίσκο, τότε απλά προσπερνάς. 1
GRat Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Αντικαταβολή δεν βολεύει τον πωλητή γιατί η μεταφορική καθυστερεί την κατάθεση. Οπως είπαν και οι παραπάνω καλύτερα να βρεις κάποιον πιο κοντά σου ή απο κάποιο site με αξιολογήσεις για να έχεις μικρότερο ρίσκο.
vagos789 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Η καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο σημαινει οτι υπαρχει ενα υπαρκτο φυσικο προσωπο απο πισω, πχ Γιωργος Παπαδοπουλος,οποτε ειναι αρκετα ευκολος ο εντοπισμος του Απο εκει και περα,οτι συναλλαγη και να κανεις,το ερωτημα ειναι παντα ποσο εμπιστευεσαι τον αλλο απεναντι και κατα δευτερο λογο αν μπορεις να βρεις αλλου το προιον
asmilon Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, vagos789 είπε Η καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο σημαινει οτι υπαρχει ενα υπαρκτο φυσικο προσωπο απο πισω, πχ Γιωργος Παπαδοπουλος,οποτε ειναι αρκετα ευκολος ο εντοπισμος του Απο εκει και περα,οτι συναλλαγη και να κανεις,το ερωτημα ειναι παντα ποσο εμπιστευεσαι τον αλλο απεναντι και κατα δευτερο λογο αν μπορεις να βρεις αλλου το προιον O εντοπισμος τι σημαινει ακριβως; Και αν δεν σκοπευει να παει να παιξει ξυλο για 120€ σε περιπτωση που τον κρεμασει, τι μπορει να κανει; Μηνυση και δικαστικη διαμαχη; Ποσο θα κοστισει και ποτε θα γινει η εκδικαση; 1 2
gbras Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Εγω την εχω πατησει απο τετοια συναλλαγη ( και πολυ αλλοι εδω μεσα). Παλι καποιος απο νησι που πουλαγε κατι σε καλη τιμη και ηθελε καταθεση. Ετσι και εγω του εστειλα μια μικρη σχετικα προκαταβολη και μετα μη τον ειδατε. Και επειδη του εκανα μηνυση να ξερεις οτι μαλλον πιο πολυ ταλαιπωρια ειναι παρα οτι θα κερδισεις κατι( για την ιστορια εφαγε 6 μηνες φυλακιση 4 χρονια μετα το συμβαν). Αν ειναι μελος απο εδω καποιων ετων και εχει αξιλογησεις τουλαχιστον 10 και πανω τοτε μπορεις να τον εμπιστευτεις και αν εχει πανω απο 50 αξιλογησεις τον εμπιστευεσαι πιο πολυ και απο την μανα σου μη σου πω. Στην περιπτωση που λες με τιποτα θα εισαι τυχερος αν δεν στα κλεψει.
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, asmilon είπε O εντοπισμος τι σημαινει ακριβως; Και αν δεν σκοπευει να παει να παιξει ξυλο για 120€ σε περιπτωση που τον κρεμασει, τι μπορει να κανει; Μηνυση και δικαστικη διαμαχη; Ποσο θα κοστισει και ποτε θα γινει η εκδικαση; Όλα θεωρητικα είναι ..Καμμια καλυψη ουσιατικη γιατι θα ξοδεψει καποιος πιο πολλα για να διεκδικηδει και με πολύ αμφιβολο αποτελασμα . Παντα τέτοιες εξ αποστασεως αγορες εχον ρισκο μικρο ή μεγαλο .
rus Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, oliz είπε Καλησπέρα παιδια ενδιαφερομαι για μια αγγελία (σχετικά με ενα συλλεκτικό προιον) οπου ο τύπος βρίσκεται σε κυκλαδίτικο νησί κ ενω η τελευταια μου προσφορά ήταν 120 με δικα του εξοδα αποστολης και αντικαταβολής μου είπε δεν δεχεται αντικαταβολή κ οτι θα επωμιστεί το κοστος αποστολής (αν κ θεωρει οτι ειναι του αγοραστεί) αλλα δεν δεχεται αντικαταβολή μονο καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμό κ στην συνεχεια να μου το στείλει με ταχυδρομείο.. όμως πόσο ασφαλής ειναι αυτη η συναλλαγή;; να βάλω χρήματα σε τραπεζικο λογαριασμό ενός αγνώστου..κ αν αυτος δεν το στείλει ποτέ?? βεβαια κ η αντικαταβολή παλί ρίσκο ειναι να μου πείς..διοτι μπορει να σου εχει βαλει μεσα πετρούλες.. κ παλι τσαμπα να τα εχει παρει (πλεον καμια κουριερ δεν επιτρεπει αντικαταβολη κατοπιν ελεγχου) σκεφτηκα να του προτεινω να του δωσω κανα 10ευρω κ να του πω σου βάζω αυτα στον λογαριασμο για τα εξοδα αποστολής - αντικαταβολής.. κ οτι το χειροτερο σου σεναριο που θα μπορει να του προκύψει να ειναι να παει κ να ερθει.. αρα δεν χανει τίποτα! δεν ξέρω τι προτείνετε? Eτσι είναι οι συναλλαγες εξ αποστασεως, ενας απο τους δυο θα παρει ρισκο. Δε γινεται αλλιως edit Mε προλαβε και ο Γιαννης από πανω Επεξ/σία 3 Μαΐου 2019 από rus
oliz Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Αν κανω καταθεση μεσω ebanking μου ειχε πει ενας τραπεζικος οτι μπορεις να αμφισβητησεις εντος 3 ημερων την συναλλαγη ισχυει? Πχ αν τα βαζα δευτερα πρωι για να το στειλει να το χω τριτη ..αντε τεταρτη.. κ αν εχω πεσει σε απατη να κανω αμφισβητηση.. βεβαια η τραπεζα στελνει μνμ στο κινητο που ισχυει για λιγο.. αλλα δν ξερω μετραει κατι τετοιο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα