jimeosan Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Χθες προσπάθησα να κάνω εγκατάσταση windows σε ενα σκληρό δίσκο (3ο του συστήματος)... Μπήκα σε cmd, τσεκαρα προσεκτικά ποιον δίσκο ήθελα να καθαρίσω, ειδα τουτοριαλς και έκανα την εγκατάσταση ενώ ημουν στα windows απ τον 1ο δίσκο (ssd)... Η εγκατάσταση προχωραγε, έκανε το πρώτο restart (bootαρε κατευθείαν στον νεο δίσκο ) συνέχισε και μετά έβγαλε ερρορ. Έκλεισα το πισι οπως μου λέγε, και έβγαλα τον δίσκο. Οταν άνοιξα το πισι (με τον δικό μου σκληρό που ειχε τα windows 10 και λειτουργουσε κανόνικα), με πέταξε σε επιλογή γλώσσας layout... Το κλεισα, για να μην γίνει καμιά εγκατάσταση στον δίσκο μου και χάσω αρχεία, και τσεκαρα το boot priority... Έλεγε os boot manager.. το γύρισα στον σκληρό δίσκο και μετά το restart μου έβγαλε να τοποθετήσω bootable μονάδα.. Έχει κανείς καμιά ιδέα;;; Μήπως χάθηκε το primary partition;; Μήπως κλειδώθηκε ο δίσκος ή δεν είναι active;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Όταν κάνεις πειράματα με δίσκους καλά είναι να αφαιρείς πρώτα όλους τους άλλους δίσκους για να μην σου χαλάσει το boot. Τι λειτουργικό προσπάθησες να βάλεις στον 3ο δίσκο; Αν πήγες για 7άρια τότε λογικό είναι να σου χάλασε το boot selection καθώς στα windows πας από το παλαιότερο προς το νεότερο αν θέλεις selection. Αν έβαλες 7άρια τότε σου έσκισε το boot και μάλλον έβαλε το mbr στον 3ο δίσκο. Εγώ θα έλεγα τώρα να κατεβάσεις ένα live linux (π.χ. lubuntu) και αφού το κάψεις σε dvd ή το μεταφέρεις σε usb (με το rufus ή κάποιο άλλο usb tool) να μπουτάρεις από αυτό και να πάρεις backup από τα αρχεία σου για να κάνεις ή repair install ή format. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimeosan Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Βρηκα λύση. Ευχαριστώ Την ποσταρω. https://www.google.com/amp/s/www.thewindowsclub.com/repair-master-boot-record-mbr-windows/amp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα