29gk Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε Δεν είναι κακό. Όποιος ΘΕΛΕΙ βοηθά. Σωστο αυτο, αν και οχι απαραιτητο σε ενα δημοσιο μεσο οπως μια ανοιχτη συζητηση σε ενα φορουμ. Απο την αλλη βοηθα. Σε τι ομως; Στην πονηρια; Στο δικαιο; Στο τζαμπα οταν κατι χρηζει εξεταση ειδικου λογω περιπλοκοτητας αρα και αμοιβη;
GREGORYMO Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Αυτό που γράφεις για το ΔΗΜΟΣΙΟ, ότι αν παρετουσασταν από το 10%, απλά ήθελε τις πινακίδες για διαγραφή, στο δώσανε ΓΡΑΠΤΑ, η είναι συμπέρασμα κάποιας συζήτησης και με ποιον από ΟΛΟΥΣ του αρμόδιους?
nikangel Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Αυτό που γράφεις για το ΔΗΜΟΣΙΟ, ότι αν παρετουσασταν από το 10%, απλά ήθελε τις πινακίδες για διαγραφή, στο δώσανε ΓΡΑΠΤΑ, η είναι συμπέρασμα κάποιας συζήτησης και με ποιον από ΟΛΟΥΣ του αρμόδιους? Μου το δήλωσε ο υπάλληλος της ΔΟΥ που άνηκε ο πατέρας μου. Θέλανε την παράδοση των πινακίδων καθώς και το χαρτί καταστροφής - διάλυσης του αυτοκινήτου από εταιρεία ανακύκλωσης. Απλά όταν παραδώσεις ένα σχετικά καινούργιο λειτουργικό όχημα σε μια τέτοια εταιρεία δεν σου δίνει μόνο 500ευρω που αποζημιώνει ως συνήθως απλά σου "αγοράζει" το αυτοκίνητο, το γδύνει για ανταλλακτικά και στην συνέχει καταστρέφει μόνο το σασί. Σε αυτή την περίπτωση το κέρδος μπορεί να φτάσει και το χιλιάρικο. Έχω μιλήσει ήδη με μια τέτοια εταιρεία και το γνωρίζω. Φυσικά σου δίνει την δυνατότητα να γδύσεις εσύ το αυτοκίνητο για ανταλλακτικά και να τους παραδώσεις δωρεάν το σασί για καταστροφή. Τα ανταλλακτικά τα κάνεις οτι θες εσύ και αυτή σου δίνουν το χαρτί καταστροφής. Το δικό τους κέρδος έχει να κάνει με το ποσοστό από την πώληση του σασί ως παλιοσιδερα. Το κράτος απλα το ενδιαφέρει να τους προσκομίσεις χαρτί καταστροφής ώστε να μην παρατηθεί το αυτοκίνητο στο δρόμο. Αυτή η διαδικασία θα γίνει όταν και αν αποφασίσω να αποποιηθώ το 10% . Φυσικά μέχρι τότε στο δημόσιο δεν πληρώνω κατ αναλογία τα τέλη άλλα 100% Εν προκειμένω 320 ευρώ ανα ετος μιας και πρόκειται για αυτοκίνητο 1800cc Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από nikangel
mkoutsak Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι το οποίο σε μπερδεύει : Εσύ ΔΕΝ είσαι ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και ΔΕΝ δικαιούσαι κανένα ποσό αποζημίωσης καθώς επίσης ΔΕΝ έχεις νομική βάση να διεκδικήσεις κανένα ποσό από κανέναν. Αν κάνεις εσύ αγωγή κατά οποιουδήποτε αυτή ΔΕΝ θα εκδικαστεί καν, καθότι δεν έχεις νομικό έρεισμα. Το να υποστηρίξεις δικαστικά ότι το αυτοκίνητο σου ανήκει ή ότι εσύ το πλήρωσες, ανοίγει απλά τους ασκούς του αιόλου κι αυτό γιατί ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ενώπιον της δικαιοσύνης ότι αγόρασες-πλήρωσες αυτοκίνητο στο όνομα του πατέρα σου, το οποίο επισείει ένα κάρο δικαστικές περιπέτειες με την εφορία διότι είναι απάτη (τεκμήριο αγοράς του οχήματος, τεκμήριο χρήσης, κλπ). Καλό θα είναι σε οποιαδήποτε διεκδίκηση αποζημίωσης να εμπλεκεί μόνο η μητέρα σου και εσύ να μην εμφανιστείς πουθενά. Μια πιθανή λύση είναι να μιλήσει η μητέρα σου με το νομικό τμήμα της ασφαλιστικής εταιρίας (αν στο συμβόλαιο υπάρχει κάλυψη νομικής προστασίας να μιλήσει με το αντίστοιχο τμήμα), ώστε να την καθοδηγήσουν επίσημα και γραπτώς με ποιό τρόπο θα επισκευάσει - αποζημιωθεί για τις ζημιές που έχει το όχημα, δεδομένης της κατάστασης ότι της ανήκει το 10% ενώ ο ιδιοκτήτης του 90% έχει αποβιώσει. Ελπίζω να βοήθησα 1 1
nikangel Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, mkoutsak είπε Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι το οποίο σε μπερδεύει : Εσύ ΔΕΝ είσαι ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και ΔΕΝ δικαιούσαι κανένα ποσό αποζημίωσης καθώς επίσης ΔΕΝ έχεις νομική βάση να διεκδικήσεις κανένα ποσό από κανέναν. Αν κάνεις εσύ αγωγή κατά οποιουδήποτε αυτή ΔΕΝ θα εκδικαστεί καν, καθότι δεν έχεις νομικό έρεισμα. Το να υποστηρίξεις δικαστικά ότι το αυτοκίνητο σου ανήκει ή ότι εσύ το πλήρωσες, ανοίγει απλά τους ασκούς του αιόλου κι αυτό γιατί ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ενώπιον της δικαιοσύνης ότι αγόρασες-πλήρωσες αυτοκίνητο στο όνομα του πατέρα σου, το οποίο επισείει ένα κάρο δικαστικές περιπέτειες με την εφορία διότι είναι απάτη (τεκμήριο αγοράς του οχήματος, τεκμήριο χρήσης, κλπ). Καλό θα είναι σε οποιαδήποτε διεκδίκηση αποζημίωσης να εμπλεκεί μόνο η μητέρα σου και εσύ να μην εμφανιστείς πουθενά. Μια πιθανή λύση είναι να μιλήσει η μητέρα σου με το νομικό τμήμα της ασφαλιστικής εταιρίας (αν στο συμβόλαιο υπάρχει κάλυψη νομικής προστασίας να μιλήσει με το αντίστοιχο τμήμα), ώστε να την καθοδηγήσουν επίσημα και γραπτώς με ποιό τρόπο θα επισκευάσει - αποζημιωθεί για τις ζημιές που έχει το όχημα, δεδομένης της κατάστασης ότι της ανήκει το 10% ενώ ο ιδιοκτήτης του 90% έχει αποβιώσει. Ελπίζω να βοήθησα Νόμιζα πως είναι ξεκάθαρο, εφόσον όμως το επισημαίνεις, θεωρώ αυτονόητο πως για οποιαδήποτε διεκδίκηση η μητέρα μου θα ήταν αυτή που θα κινούσε τις διαδικασίες. Φυσικά και γνωρίζω εξ αρχής οτι δεν είμαι ιδιοκτήτης εφόσον ως εγγύτερος συγγενής προχώρησα σε αποποίηση. Δεν θεωρώ πως υπάρχει εξαπάτηση καθώς τα εισοδήματα μου, αλλά και τα εισοδήματα του πατέρα μου υπερκάλυπταν τα οποιαδήποτε τεκμήρια κτήσης και χρήσης. Μάλιστα τα εισοδήματα ήταν τέτοια που η τράπεζα δέχτηκε αμέσως τον 24μηνο τραπεζικό δανεισμό με δόση 500 ευρώ ανά μήνα παρότι οι στρόφιγγες δανεισμού είναι κλειστές για το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών. Επειδή όμως η τράπεζα ήθελε μια επιπλέον εξασφάλιση λόγω της ηλικίας του πατέρα μου, δέσμευσε ως συνδικαιουχο και την μητέρα μου. Τελικά όπως φάνηκε και από δυσάρεστα για εμάς γεγονότα αυτό το 10% αποδείχτηκε "σωτήριο" για την διατηρηση του αυτοκινήτου , καθώς σε άλλη περίπτωση φυσικά και θα είχε παραδοθεί εξ αρχής προς καταστροφή - διαγραφή. Νομική προστασία έχει το συμβόλαιο αλλά θεωρώ απίθανο να στραφεί εναντίον των συμφερόντων της ίδιας της ασφαλιστικής εταιρείας. Την επικοινωνία με την εταιρεία την κάνω εγώ αλλά τους έχω καταστήσει σαφές πως μιλάω μαζί τους εξ ονόματος της μητέρας μου. Αυτό το κομμάτι το έχουν κατανοήσει και κάθε άρνηση τους για αποζημίωση αναφέρεται στο όνομα της μητέρας μου. Στην τελευταία πρόσφατη επικοινωνία που είχα μαζί τους μου πρότειναν να παρακάμψω τον φιλικό διακανονισμό, να μιλήσω απευθείας με την ασφαλιστική της υπαιτίου του ατυχήματος και να προσπαθήσω να βρω λύση από εκεί. Βεβαια μου προεξόφλησαν το αποτέλεσμα λέγοντας μου πως άδικα θα χάσω τον χρόνο μου. Σε ευχαριστω για την διάθεση για βοήθεια. Το εκτιμώ αφάνταστα.
dtzgr Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Το λογικό άλμα (ή, μάλλον ένα από τα λογικά άλματα, μιας και υπάρχουν αρκετά) που κάνεις είναι ότι προκαταλαμβάνεις την έκβαση της υπόθεσης της κληρονομιάς και ότι τελικά το αυτοκίνητο μετά από χρόνια ΘΑ καταλήξει στο δημόσιο. Αυτή τη στιγμή, η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Κάνεις -- ούτε εσύ, ούτε η μητέρα σου, ούτε η ασφαλιστική, ούτε το δικαστήριο, ούτε ο θεός, ούτε ο πάπας, ούτε ο Dalai Lama, ούτε ο οποιοσδήποτε -- δεν μπορεί να προκαταλάβει το ποιός θα βρεθεί να είναι ιδιοκτήτης του 90%. Μπορεί ο οποιοσδήποτε στη σειρά να κάνει αποδοχή είτε γιατί τον συμφέρει, ή επειδή θέλει να σου τη σπάσει, ή επειδή είναι βλάκας ή απλά επειδή ξέχασε να αποποιηθεί. Αυτό κρατά στο μυαλό σου και μετά μπες στα παπούτσια της ασφαλιστικής (που θα είναι ανοιχτή σε πιθανή διεκδίκηση και αγωγές αν αποζημιώσει λάθος άνθρωπο) και του πιθανού δικαστή (που κατά πάσα πιθανότητα θα αποφανθεί ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα το κληρονομικό και μετά να αποζημιωθούν οι τελικοί νόμιμοι κληρονόμοι). Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από dtzgr
GREGORYMO Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, dtzgr είπε Το λογικό άλμα (ή, μάλλον ένα από τα λογικά άλματα, μιας και υπάρχουν αρκετά) που κάνεις είναι ότι προκαταλαμβάνεις την έκβαση της υπόθεσης της κληρονομιάς και ότι τελικά το αυτοκίνητο μετά από χρόνια ΘΑ καταλήξει στο δημόσιο. Αυτή τη στιγμή, η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Κάνεις -- ούτε εσύ, ούτε η μητέρα σου, ούτε η ασφαλιστική, ούτε το δικαστήριο, ούτε ο θεός, ούτε ο πάπας, ούτε ο Dalai Lama, ούτε ο οποιοσδήποτε -- δεν μπορεί να προκαταλάβει το ποιός θα βρεθεί να είναι ιδιοκτήτης του 90%. Μπορεί ο οποιοσδήποτε στη σειρά να κάνει αποδοχή είτε γιατί τον συμφέρει, ή επειδή θέλει να σου τη σπάσει, ή επειδή είναι βλάκας ή απλά επειδή ξέχασε να αποποιηθεί. Αυτό κρατά στο μυαλό σου και μετά μπες στα παπούτσια της ασφαλιστικής (που θα είναι ανοιχτή σε πιθανή διεκδίκηση και αγωγές αν αποζημιώσει λάθος άνθρωπο) και του πιθανού δικαστή (που κατά πάσα πιθανότητα θα αποφανθεί ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα το κληρονομικό και μετά να αποζημιωθούν οι τελικοί νόμιμοι κληρονόμοι). Αν ΙΣΧΥΕΙ ότι το χρέος είναι 5000€ και το 90% του αυτοκινήτου 7000€, μπορεί να βρεθεί κάποιος, στην σειρά, κληρονόμος και να πει ΟΚ, δεν κάνω αποποίηση.
29gk Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Υπαρχει βεβαια και η περιπτωση του Δημοσιου, που απαιτει ολοκληρη την καταβολη των τελων για να κυκλοφορει το οχημα, αλλα στο προκειμενο δεχεται να κανει αποποιηση μονον κατα το μεριδιο του. Αντιστοιχα πραματα δηλαδη με την ασφαλιστικη την νυν αλλα και την επομενη τελικα οπως μας πληροφορει ο ....παθων. Διαφαινεται δηλαδη μια συνομωσια, ενορχηστρωμενη μαλιστα Δημοσιου και ασφαλιστικων εναντι του ποσοστου που νομικα κατεχει το 10% αλλα του ανηκει το .....100% !!!!!! Σουρεαλισμος λεγεται αυτο ή αλλιωτικα; 1
ritchie77 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Στην αρχή ήμουν υπέρ σου αλλά βλέπω ότι μάλλον συμπεριφέρεσαι σαν αιλληνάρας που θέλει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Και ενώ έχεις αναφέρει 352 φορες οτι εχεις κανει ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ κληρονομιας (δεν ξερω αν εχεις καταλαβει 100% τι σημαινει αυτο) μας λες οτι 17 ώρες πριν, nikangel είπε Αν όμως θελήσουν να μην μου επιστρέψουν τα μη χρεωθέντα ασφάλιστρα ενώ αυτά πληρώθηκαν αποδεδειγμένα μετά τον θάνατο του πατέρα μου, τότε θα τους κάνω αγωγή που θα περιλαμβάνει και την ψυχική μου ταλαιπωρία άλλα και τα έξοδα του δικηγόρου. Έχω δικαίωμα να ζητήσω όσα θεωρώ οτι θέλω (πχ 10000) και απλά το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα πρέπει να μου επιδικάσει ή οχι αποζημίωση. Δεν εχεις κανενα δικαιωμα να ζητησεις τιποτα και απο κανεναν. Ακομα και αν πληρωσες εσυ την ασφαλεια η τις δοσεις, δε σου ανηκει τιποτα. Αναφορά σε κείμενο 2) ΑΝ και Εφόσον ο νόμος είναι έτσι και καμία ασφαλιστική δεν μπορεί να μου επιστρέψει χρήματα θα αλλάξω ασφαλιστική πρώτον γιατί δεν μου άρεσε η αντιμετώπιση τους και δεύτερον γιατί θα επιλέξω την φθηνότερη νόμιμη ασφάλιση αστικής ευθύνης. Γιατι να στα επιστρεψει? δεν εχεις καμια σχεση εσυ. Αναφορά σε κείμενο Η περιουσία ήταν του πάτερα μου και εγώ απλά ως αποποίηση αποφάσισα να την πετάξω γιατί περί αυτού πρόκειται. Δεν ανήκει πια σε κανένα και κανείς δεν μπορεί να ρευστοποιήσει το 90 % . Αυτη ειναι και η απαντηση στον επόμενο έξυπνο σχολιαστή που με κατηγορεί κιόλας πως θα διαχειριστώ εγώ την περιουσία του πατέρα μου. Βλεπεις το λαθος η οχι? δεν εισαι σε θεση να διαχειριστεις τιποτα 14 ώρες πριν, nikangel είπε Δεν βγάζεις άκρη με τα FUND . Αυτοί ζητάνε 5000 ευρώ για λογαριασμό της EUROBANK που τότε ήταν ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Έχω προχωρήσει έτσι και αλλιώς σε αποποίηση. Δεν θα καθόμουν να ρισκάρω την προσωπική μου ακίνητη περιουσία για μια αμφίβολη χρέωση του 1993... Είχες 4 μηνες καιρο που ειναι υπεραρκετος για να μαθεις τι ισχυει. Για ενα αμφιβολο χρεος 26 χρονια πριν που πιθανως εχει παραγραφει απο το 2013 εκανες αποποιηση? μηπως δεν το σκεφτηκες καλα? 12 ώρες πριν, nikangel είπε Εμείς κάνουμε χρήση του παρακάτω που γράφεις και σε ευχαριστώ που το αναφέρεις ως γνωστής για να καταλάβουν κάποιοι σε αυτο το thread οτι δεν είμαι παράνομος... Γιατί να είσαι παρανομος? εχεις κανει αποποιηση κληρονομιας. Δεν εχεις κανενα απολυτως δικαιωμα σε τιποτα. Η μονη παρανομια που εχεις αναφερει μεχρι στιγμης ειναι οτι θα κανεις βιδες το αμαξι και θα το πουλησεις και αφου εισπραξεις παρανομα τα χρηματα (αφου δεν εχεις κανενα δικαιωμα) μετα θα το στειλεις για καταστροφη 11 ώρες πριν, nikangel είπε Επίσης σε περίπτωση που σου διαφεύγει η ασφαλιστική εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα και εγω τα δικά μου. Εχεις κανει αποποιηση κληρονομιας. Δεν εχεις κανενα συμφερον. Αν καποιος εχει συμφερον ειναι ο επομενος στη σειρα μεχρι να αποποιηθει κι εκεινος. ΕΣΥ ΟΧΙ 11 ώρες πριν, nikangel είπε Το αυτοκίνητο ως υλικό αντικείμενο μου ανήκει στο 100% ακόμα και αν νομικά έχω το 10% . Εφόσον ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα να το χρησιμοποιώ ΟΛΟΚΛΗΡΟ και να το κυκλοφορό ΝΟΜΙΜΑ Τιποτα δε σου ανηκει. Εχεις κανει αποποιηση κληρονομιας. Το αυτοκινητο μεχρι στιγμης ανηκει κατα 90% στον επομενο στη σειρα για αποδοχη και 10% στη μητερα σου 10 ώρες πριν, nikangel είπε Μου το δήλωσε ο υπάλληλος της ΔΟΥ που άνηκε ο πατέρας μου. Θέλανε την παράδοση των πινακίδων καθώς και το χαρτί καταστροφής - διάλυσης του αυτοκινήτου από εταιρεία ανακύκλωσης. Απλά όταν παραδώσεις ένα σχετικά καινούργιο λειτουργικό όχημα σε μια τέτοια εταιρεία δεν σου δίνει μόνο 500ευρω που αποζημιώνει ως συνήθως απλά σου "αγοράζει" το αυτοκίνητο, το γδύνει για ανταλλακτικά και στην συνέχει καταστρέφει μόνο το σασί. Σε αυτή την περίπτωση το κέρδος μπορεί να φτάσει και το χιλιάρικο. Έχω μιλήσει ήδη με μια τέτοια εταιρεία και το γνωρίζω. Φυσικά σου δίνει την δυνατότητα να γδύσεις εσύ το αυτοκίνητο για ανταλλακτικά και να τους παραδώσεις δωρεάν το σασί για καταστροφή. Τα ανταλλακτικά τα κάνεις οτι θες εσύ και αυτή σου δίνουν το χαρτί καταστροφής. Το δικό τους κέρδος έχει να κάνει με το ποσοστό από την πώληση του σασί ως παλιοσιδερα. Το κράτος απλα το ενδιαφέρει να τους προσκομίσεις χαρτί καταστροφής ώστε να μην παρατηθεί το αυτοκίνητο στο δρόμο. Αυτή η διαδικασία θα γίνει όταν και αν αποφασίσω να αποποιηθώ το 10% . Φυσικά μέχρι τότε στο δημόσιο δεν πληρώνω κατ αναλογία τα τέλη άλλα 100% Εν προκειμένω 320 ευρώ ανα ετος μιας και πρόκειται για αυτοκίνητο 1800cc Γραφεις ενα καρο παρανομιες το εχεις καταλαβει? Και κατα δευτερο ξαναγραφω ακομα μια φορα. ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ. Δεν εχεις δικαιωμα να κανεις τιποτα γιατι αν μια στις χιλιες καποιος κανει αποδοχη κληρονομιας και δει την απατη πας μεσα. Απατη σε βαρος του ελληνικου του δημοσιου ξερεις τι σημαινει? Αλλα ακομα και να μην κανει κανενας αποδοχη εσυ δεν εχεις κανενα δικαιωμα πανω στο αυτοκινητο 9 ώρες πριν, nikangel είπε Φυσικά και γνωρίζω εξ αρχής οτι δεν είμαι ιδιοκτήτης εφόσον ως εγγύτερος συγγενής προχώρησα σε αποποίηση. Δε φαινεται απο τα παραπανω κατι τετοιο Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από ritchie77 1
nikangel Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ritchie77 είπε Στην αρχή ήμουν υπέρ σου αλλά βλέπω ότι μάλλον συμπεριφέρεσαι σαν αιλληνάρας που θέλει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Και ενώ έχεις αναφέρει 352 φορες οτι εχεις κανει ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ κληρονομιας (δεν ξερω αν εχεις καταλαβει 100% τι σημαινει αυτο) μας λες οτι Δεν εχεις κανενα δικαιωμα να ζητησεις τιποτα και απο κανεναν. Ακομα και αν πληρωσες εσυ την ασφαλεια η τις δοσεις, δε σου ανηκει τιποτα. Γιατι να στα επιστρεψει? δεν εχεις καμια σχεση εσυ. Βλεπεις το λαθος η οχι? δεν εισαι σε θεση να διαχειριστεις τιποτα Είχες 4 μηνες καιρο που ειναι υπεραρκετος για να μαθεις τι ισχυει. Για ενα αμφιβολο χρεος 26 χρονια πριν που πιθανως εχει παραγραφει απο το 2013 εκανες αποποιηση? μηπως δεν το σκεφτηκες καλα? Γιατί να είσαι παρανομος? εχεις κανει αποποιηση κληρονομιας. Δεν εχεις κανενα απολυτως δικαιωμα σε τιποτα. Η μονη παρανομια που εχεις αναφερει μεχρι στιγμης ειναι οτι θα κανεις βιδες το αμαξι και θα το πουλησεις και αφου εισπραξεις παρανομα τα χρηματα (αφου δεν εχεις κανενα δικαιωμα) μετα θα το στειλεις για καταστροφη Εχεις κανει αποποιηση κληρονομιας. Δεν εχεις κανενα συμφερον. Αν καποιος εχει συμφερον ειναι ο επομενος στη σειρα μεχρι να αποποιηθει κι εκεινος. ΕΣΥ ΟΧΙ Τιποτα δε σου ανηκει. Εχεις κανει αποποιηση κληρονομιας. Το αυτοκινητο μεχρι στιγμης ανηκει κατα 90% στον επομενο στη σειρα για αποδοχη και 10% στη μητερα σου Γραφεις ενα καρο παρανομιες το εχεις καταλαβει? Και κατα δευτερο ξαναγραφω ακομα μια φορα. ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ. Δεν εχεις δικαιωμα να κανεις τιποτα γιατι αν μια στις χιλιες καποιος κανει αποδοχη κληρονομιας και δει την απατη πας μεσα. Απατη σε βαρος του ελληνικου του δημοσιου ξερεις τι σημαινει? Αλλα ακομα και να μην κανει κανενας αποδοχη εσυ δεν εχεις κανενα δικαιωμα πανω στο αυτοκινητο Δε φαινεται απο τα παραπανω κατι τετοιο Νομίζω ότι μιλάω σε νοήμονες ανθρώπους αλλά μάλλον όχι... Το έχω ξεκαθαρίσει σε προηγούμενα post που δεν μπήκες καν στον κόπο να διαβάσεις. ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ. ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΕΜΕΝΑ Επίσης ΟΤΙ ανήκει στην μητέρα μου, δυνάμει ανήκει και σε εμένα. Μην ρωτήσεις πως και γιατί, θα είναι αστείο... Επιπλέον μόλις προχωρήσω στην άρση παρακράτησης, η μητέρα μου θα μου μεταβιβάσει το 10% του αυτοκινήτου στο όνομα μου. Για να μην ρωτάς άσκοπα, μπορεί να μου το μεταβιβάσει όπως με έχει ενημερώσει το υπουργείο συγκοινωνιών. Έτσι και στις δυο περιπτώσεις πάλι ιδιοκτήτης του 10% είμαι εγώ και φυσικά σου ακυρώνω όλα τα παραπάνω που γράφεις. Τώρα σχετικά με τους χρακτηρισμούς σου... -Ελληνάρας- δεν είμαι εγώ φίλε μου, είναι όλοι οι υπόλοιποι που βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα και κοιτάνε ποτέ θα ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα για να γελάσουν από πάνω κουνώντας και το δάκτυλο. . Απατη σε βαρος του ελληνικου του δημοσιου ????? Μάλλον δεν μιλάς σοβαρά έτσι??? Χωρίς να έχεις νομικές γνώσεις πετάς τις ανακρίβειές σου δημόσια για να δημιουργήσεις το κλίμα που σε συμφέρει... Μαζέψου γιατί εκτίθεσαι ΝΑ σε ενημερώσω λοιπόν για να μην το εχει αγχος πως παρανομία σε οσα αναφερω ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καθώς το δημόσιο θέλει μόνο να καταθέσεις τις πινακίδες και να τους πας το χαρτί της καταστροφής. Δεν τους ενδιαφέρει τι θα κάνεις τα παράθυρα, τον κινητήρα, τις ρόδες, τα καθίσματα. ΤΟ μόνο που το ενδιαφέρει, είναι να μην τα παρατήσεις στον δρόμο και τα πετάξεις για να ρυπαίνεις το περιβάλλον. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ δεν είναι δικά μου αυθαιρετα συμπεράσματα. 3 ώρες πριν, 29gk είπε Υπαρχει βεβαια και η περιπτωση του Δημοσιου, που απαιτει ολοκληρη την καταβολη των τελων για να κυκλοφορει το οχημα, αλλα στο προκειμενο δεχεται να κανει αποποιηση μονον κατα το μεριδιο του. Αντιστοιχα πραματα δηλαδη με την ασφαλιστικη την νυν αλλα και την επομενη τελικα οπως μας πληροφορει ο ....παθων. Διαφαινεται δηλαδη μια συνομωσια, ενορχηστρωμενη μαλιστα Δημοσιου και ασφαλιστικων εναντι του ποσοστου που νομικα κατεχει το 10% αλλα του ανηκει το .....100% !!!!!! Σουρεαλισμος λεγεται αυτο ή αλλιωτικα; Αρχίζεις να καταλαβαινεις τον παραλογισμό του δημοσίου... Βέβαια ο νομοθέτης μπορεί να έχει μεριμνήσει για αυτές τις περιπτώσεις και εμείς αυτή την λύση ψάχνουμε... 4 ώρες πριν, dtzgr είπε Το λογικό άλμα (ή, μάλλον ένα από τα λογικά άλματα, μιας και υπάρχουν αρκετά) που κάνεις είναι ότι προκαταλαμβάνεις την έκβαση της υπόθεσης της κληρονομιάς και ότι τελικά το αυτοκίνητο μετά από χρόνια ΘΑ καταλήξει στο δημόσιο. Αυτή τη στιγμή, η διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Κάνεις -- ούτε εσύ, ούτε η μητέρα σου, ούτε η ασφαλιστική, ούτε το δικαστήριο, ούτε ο θεός, ούτε ο πάπας, ούτε ο Dalai Lama, ούτε ο οποιοσδήποτε -- δεν μπορεί να προκαταλάβει το ποιός θα βρεθεί να είναι ιδιοκτήτης του 90%. Μπορεί ο οποιοσδήποτε στη σειρά να κάνει αποδοχή είτε γιατί τον συμφέρει, ή επειδή θέλει να σου τη σπάσει, ή επειδή είναι βλάκας ή απλά επειδή ξέχασε να αποποιηθεί. Αυτό κρατά στο μυαλό σου και μετά μπες στα παπούτσια της ασφαλιστικής (που θα είναι ανοιχτή σε πιθανή διεκδίκηση και αγωγές αν αποζημιώσει λάθος άνθρωπο) και του πιθανού δικαστή (που κατά πάσα πιθανότητα θα αποφανθεί ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα το κληρονομικό και μετά να αποζημιωθούν οι τελικοί νόμιμοι κληρονόμοι). Επίσης δεν ξέρω σε τι οικογένειες ζείτε αλλά στην δική μου οικογένεια υπάρχει αλληλοσεβασμός ανάμεσα στα μέλη της και απόλυτη σύμπνοια αποφάσεων. Κανείς από τους κληρονόμους δεν θα αποδεχθεί , ούτε θα ξεχάσει να αποποιηθεί της κληρονομιάς. Το 90% του αυτοκίνητου δεν προεξοφλώ αλλά θα περάσει στο δημόσιο, οχι γιατί το θέλει αλλά γιατί ο νόμος το ορίζει ως τελικό κληρονόμο Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από nikangel
dtzgr Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 32 λεπτά πριν, nikangel είπε Επίσης δεν ξέρω σε τι οικογένειες ζείτε αλλά στην δική μου οικογένεια υπάρχει αλληλοσεβασμός ανάμεσα στα μέλη της και απόλυτη σύμπνοια αποφάσεων. Κανείς από τους κληρονόμους δεν θα αποδεχθεί , ούτε θα ξεχάσει να αποποιηθεί της κληρονομιάς. Το 90% του αυτοκίνητου δεν προεξοφλώ αλλά θα περάσει στο δημόσιο, οχι γιατί το θέλει αλλά γιατί ο νόμος το ορίζει ως τελικό κληρονόμο ... είπε ο nikangel (με πολύ ευγενικό και καθόλου επιθετικό τρόπο), και αφού το είπε αυτός και οι λοιποί συγγενείς, τότε είναι συμβόλαιο. Ως εκ τούτου, συμφορουμίτες, ασφαλιστικές, δικαστές και λοιποί ακολουθούντες τη νόμιμη διαδικασία η οποία βασίζεται σε έγγραφα και δικαιοπραξίες και όχι στα λόγια και τις εκτιμήσεις του καθένα πρέπει να σωπάσουν. Απλή ερώτηση: αφού "θα περάσει στο δημόσιο", γιατί δεν πάνε όλοι άμεσα να κάνουν αποποίηση σε σειρά ο ένας μετά τον άλλο και να τελειώσει το συντομότερο αυτό το θέμα αλλά πρέπει ντε και καλά να πάρει 2 χρόνια και ο καθένας να εξαντλήσει το τετράμηνο; Επίσης: τι ακριβώς ζητάς για να είσαι ικανοποιημένος και να λήξει το "πρόβλημα" σου: α. Να αποζημειωθεί η μητέρα σου κατά 100% για τη ζημιά; β. Να σου επιστραφεί (συγγνώμη... στη μητέρα σου εννοώ) μέρος των δεδουλευμένων ασφαλίστρων; γ. Να κάνει αγωγή η μητέρα σου για εξαπάτηση και να ζητήσει περισσότερα; δ. Όλα τα παραπάνω; ε. κάτι άλλο;
zio10 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Φοβερά μπερδεμένη ιστορία! Το μόνο που μου μοιάζει λογικό είναι η ασφαλιστική να αποζημιώσει για το 10% και να επιστρέψει το υπόλοιπο μέρος των χρημάτων που πήρε εφόσον αποδειχθεί ότι ήξερε ότι αυτός που έκανε το συμβόλαιο είχε μόνο το 10% του αυτοκινήτου. Από την άλλη είναι και το θέμα των τελών κυκλοφορίας που αναφέρθηκε και πληρώνονται στο 100% που το κάνει ακόμα πιο μπερδεμένο! Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι θα είχα την όρεξη να ασχοληθώ με όλο αυτό, μάλλον θα το έδινα για ανταλλακτικά και θα έπαιρνα ένα άλλο ίσως φτηνότερο αυτοκίνητο, ειδικά αν ήμουν και σε σχετικά καλή οικονομική κατάσταση όπως καταλαβαίνω ότι είναι ο ts. 1
Nickokin Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Από την στιγμή που το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εν λόγω οχήματος δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα έτσι και η ασφαλιστική βρίσκει πάτημα και δεν το αποζημιώνει με νομικά "τερτίπια" , αν το κάνει καλώς ή κακώς την απορία αυτή θα σου την λύσει ένας ειδικός επί πληρωμή φυσικά .Το καλύτερο που θα έπρεπε να κάνεις αφού όπως διατυμπανίζεις δεν το θέλεις πια το αυτοκίνητο γιατί αν το ήθελες δεν θα το αποποιήσουν (καταλαβαίνω ότι συντρέχουν και άλλοι λόγοι αλλά δεν εξετάζουμε εδώ αυτό) , θα έπρεπε να κάνεις παράδοση πινακίδων και σε ακινησία το αυτοκίνητο έως ότου ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό πλήρως, όσο χρόνο και αν πάρει αυτό για να μην έχεις τα "προβλήματα" που αντιμετωπίζεις τώρα. 1
29gk Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Ψηφιζω το δ) και με ολιγη απο το ε) ( με την εννοια του περισσοτερα ακομα )
nikangel Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από εμένα τον ίδιο και εξοφλήθηκε με δικά μου χρήματα καθώς ήταν αποκλειστικά για δική μου χρήση. Η αδεια εκδόθηκε στο όνομα των γονέων μου για λόγους που αναφέρθηκαν σε προγενέστερο πόστ. Παρότι υπήρχε η πρόθεση να μεταβιβαστεί μετα την εξόφληση του στο όνομα μου ολόκληρο, οι εξελίξεις δυστυχώς με πρόλαβαν. Προχώρησα σε αποποίηση του ποσοστού που κληρονομούσα για λόγους που έχουν αναφερθεί ήδη και ενημέρωσα την ασφαλιστική για τα γεγονότα. Εκείνη μου απάντησε μέσω mail πως εφόσον υπάρχει συνιδιοκτήτρια έστω και με το ποσοστό του 10% μπορεί να συνεχίσει να ασφαλίζει το αμάξι. Μου πρότειναν μάλιστα να γίνει ακύρωση του παλαιότερου συμβολαίου και να εκδοδουν νέο με το όνομα της μητέρας μου. Μάλιστα επειδή πλησίαζε η λήξη της συνδρομής ανανέωσα εξ ολοκλήρου το συμβόλαιο για ένα χρόνο με όλες τις παροχές και με κόστος το μεγαλύτερο δυνατό για την εταιρεία. Η εταιρεία δέχτηκε κανονικά την πληρωμή και ουδέποτε με ενημέρωσε εμένα ή την μητέρα μου πως σε περίπτωση ατυχήματος δεν μπορεί να μας καλύψει. Όπως όμως αποδείχθηκε από τα γεγονότα η εταιρεία ήταν σε θέση να μας καλύψει μόνο για το 10% των υπηρεσιών που εμείς πληρώσαμε 100% Με εξαίρεση βέβαια την αστική ευθύνη που ήταν δεσμευμένη βάση νόμου καθώς μιας και η αστική ευθύνη ασφαλίζει το όχημα. Τα συμπεράσματα που αποκομίζει κάποιος είναι πως η ασφαλιστική με δόλο εισέπραξε όλο το ποσό μιας και γνώριζε από πριν πως δεν θα υπάρξει κάποιος κληρονόμος και πως θα περιέλθει το υπόλοιπο 90% στο δημόσιο. Αυτό το είχα επισημάνει στην ασφαλιστική καθώς γνώριζα πως κανένας συγγενής δεν θα αποδεχτεί την κληρονομιά του 90%. Εγώ σαν καταναλωτής ( εκπροσωποντας την μητέρα μου) που πλήρωσα πλήρη ασφάλεια και που πληρώνω 320 ευρώ (ολόκληρα) τέλη κυκλοφορίας ζήτω: 1) Να επισκευάσει η ασφαλιστική το αυτοκίνητο και να το επαναφέρει στην πρότερη του ατυχήματος κατάσταση με το σκεπτικό πως ακόμα και το 10% συνιδιοκτησίας έχει δικαίωμα να οδηγεί ένα πλήρως λειτουργικό και ασφαλές αμάξι. Την στιγμή μάλιστα που ο υπαίτιος του ατυχήματος έχει αποδεχθεί την ευθύνη του, τότε νομίζω πως είναι παράλογο να συζητάμε οτιδήποτε άλλο 2) Αν υπάρχει όντως νομικό κενό στην Ελλάδα και δεν μπορεί να αποζημιωθεί η περίπτωση μας, να επιστρέψει στην μητέρα μου η εταιρεία τα χρήματα που δεν χρησιμοποιήθηκαν για την ασφαλιστική κάλυψη στο 100% τους και να μην ισχυριστεί πως την αποζημιώνει μόνο με το 10,% των χρημάτων μιας και τόσο είναι το ποσοστό της επί της άδειας. Φυσικά αποδεικνύεται από την ληξιαρχική πράξη θανάτου πως αυτά τα χρήματα πληρώθηκαν μετά τον θάνατο του πατέρα μου 3) Σε περίπτωση που δεν δεχτούν το 3 για την επιστροφή του 100% των μη χρεοθεντων ασφαλίστρων θα κάνει αγωγή η μητέρα μου στην ασφαλιστική ζητώντας την επισκευή του αυτοκινήτου, τα χρήματα για τα έξοδα μετακίνησης που πληρώνει μέχρι αυτό να ξαναγίνει λειτουργικό καθώς και την αμοιβή του δικηγόρου. Νομίζω είναι αρκουντως κατανοητά αυτά που γράφω και όποιος προσπαθήσει να τα παρερμηνεύσει μάλλον έχει διάθεση για πλάκα. Επίσης το αυτοκίνητο το αποποιηθηκα οχι γιατί δεν το θέλω αλλά γιατί αναγκάστικα από την πίεση ενός ιδιώτη (FUND) Επίσης και για συναισθηματικούς λόγους το θέλω στην κατοχή μου (στην κατοχή της μητέρας μου προς το παρόν) ακόμη και αν έχω χρήματα να αγοράσω άλλο. Οι 6 γενιές κληρονόμων δεν μπορούν να προχωρήσουν μαζικά σε αποποιήσεις καθώς μεσολαβούν ανήλικα που χρειάζονται δικηγορική κάλυψη μιας και οι γονείς τους αποφασίζουν αλλά και ηλικιωμένοι που μένουν στην επαρχία. Η διαδικασία ώστε να περιέλθει στο δημόσιο θα κρατήσει 2 χρόνια περίπου Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από nikangel
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα