Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν τα ξέρεις καλά.

Καταρχήν δεν έχει σημασία πόσα οχήματα εμπλέκονται, σημασία έχει το ύψος των αποζημιώσεων, ο φιλικός διακανονισμός ισχύει όταν οι υλικές ζημιές είναι έως 6.500€ ανά όχημα, όταν οι σωματικές βλάβες έως 12.000€ κατ άτομο, και όταν το σύνολο είναι έως 30.000€.

Επίσης είναι κιάλλες οι προϋποθέσεις ώστε να ισχύσει ο φιλικός διακανονισμός, πχ πρέπει ο υπαίτιος να έχει αποδεχτεί και δηλώσει την υπαιτιότητα του, ο παθών να συμφωνήσει με την αποζημίωση που του προσφέρεται, κτλ.

Και τέλος ναι, στον φιλικό διακανονισμό ο υπαίτιος πληρώνεται από τη δική του ασφαλιστική, αλλά και αυτή με τη σειρά της πληρώνεται από την ασφαλιστική του υπαίτιου.

Μιλας απλα για να μιλας ρε φιλε. οι κιαλλες προυποθεσεις που λες ο TS ειπε ηδη οτι υπαρχουν αρα και γνωριζει ηδη αυτες τις προυποθεσεις.

Επισης απλα επιβεβαιωνεις τα λεγομενα του TS  οτι η ασφαλιστη ΤΟΥ δεν τον πληρωνει (την μητερα του να ξεκαθαρισω γιατι θα πιαστεις απο αυτο.) Γιατι ακριβως οπως ειπε και οι 2 εταιρειες εχουν  φιλικο διακανονισμο.Και θα πρεπε να πληρωθει απο την ασφαλιστικη ΤΟΥ κ εκεινοι θα τα παρουν απο την αλλη ασφαλιστικη.

@nikangel η δικη μου απορια και λιγο εκτος θεματος , αλλα  πριν 2 χρονια ο πατερας σου ειχε λαβει δανειο κ αρα δεν χρωστουσε τιποτα .Σιγουρα τα χρεη δικαιολογουν την  αποποιηση ? 

Επεξ/σία από aspirini
  • Thanks 2
  • Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

@aspirini

Ρε φίλε έχεις χάσει τη μπάλα, το post μου το οποίο έκανες quote ήταν απάντηση σε αυτό που έγραψε ο Xacti, δεν είχε καμία σχέση με τον TS.

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας @Joshua21 σου διέφυγε πως έχω κάνει δήλωση φιλικού διακανονισμού ΑΡΑ αποζημιώνομαι από την ΔΙΚΗ μου εταιρεία. Με την δική μου εταιρεία μιλάω για την αποζημίωση και η δική μου εταιρεία έχει τον φάκελο της υπόθεσης. Η υπαίτιος του ατυχήματος ΕΧΕΙ αποδεχτεί ήδη την υπαιτιότητα της άρα σωστά τα λέει ο @aspirini Για να απαντησω και στην ερώτηση του @aspirini Ο πατέρας μου είχε απο το 1993 μια πιστωτική κάρτα η οποία εκλάπει και χρεώθηκε παρά την θέληση του με ένα δυσθεώρητο για την εποχή ποσό. Έκανε την αναφορά του στην τράπεζα που δεν αποδέχτηκε ποτέ το λάθος της. Θυμίζω πως το 1993 δεν υπήρχαν ηλεκτρονικές συναλλαγες και pin και για να αγοράσει κάποιος κάτι με πιστωτική ο έμπορος ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΣΕ στην τράπεζα και επιβεβαίωνε στοιχεία κατόχου για να προχωρήσει στην συναλλαγή που γινόταν σε μηχανικό μηχάνημα με καρμπόν! Φυσικά αυτή την επικοινωνία του εμπόρου την ηχογραφούσε η τράπεζα για να έχει το αποδεικτικό της συνομιλίας.  Στην περίπτωση του πατέρα μου η τράπεζα δεν ήταν σε θέση να του δώσει αποδείξεις οτι την χρέωση την πραγματοποίησε αυτός. Αρνήθηκε να τους πληρώσει και η υπόθεση ηταν παγωμένη για 25 χρόνια καθώς κανέις ποτε δεν τον είχε ενοχλήσει. Δεν είχε καταγραφει ποτε στον Τειρεσια και ηταν καθόλα εντάξει σε όλες τους τις υποχρεώσεις. Μάλιστα δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα τραπεζικού δανεισμού.   25  χρόνια μετά λοιπόν βρίσκει τα στοιχεία μου μια εταιρεία απαιτήσεων δανείων και αφού επιβεβαιώνει πως είμαι  συγγενής του πατέρα μου, αρχίζει να με απειλεί για οφειλή αυτής της πιστωτικής κάρτας. Μάλιστα όταν τους ενημέρωσα πως ο άνθρωπος δεν βρίσκεται πια εν ζωή, απαίτησαν να εισπράξουν το ποσό από τους κληρονομους του. Το ποσό της απαιτησης τους ειναι γύρω στις 5000 ευρω . Φυσικά ήταν μονόδρομος ωστε να προχωρησω σε αποποιηση της κληρονομίας του 90% καθώς η αξία του αυτοκινήτου δεν υπερβαίνει τα 8000 ευρώ.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nikangel είπε

@Joshua21 σου διέφυγε πως έχω κάνει δήλωση φιλικού διακανονισμού ΑΡΑ αποζημιώνομαι από την ΔΙΚΗ μου εταιρεία. Με την δική μου εταιρεία μιλάω για την αποζημίωση και η δική μου εταιρεία έχει τον φάκελο της υπόθεσης. Η υπαίτιος του ατυχήματος ΕΧΕΙ αποδεχτεί ήδη την υπαιτιότητα της άρα σωστά τα λέει ο @aspirini 

Μην σε μπερδεύει το από ποιον παραλαμβάνεις την επιταγή, η ασφαλιστική του άλλου είναι εκείνη που στην τελική θα πληρώσει τη ζημιά.

Κατά τα άλλα δεν αλλάζει κάτι στη διαδικασία, δικαιούχος της αποζημίωσης παραμένει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Δεν είμαι ούτε δικηγόρος, ούτε ασφαλιστής, έχω όμως εμπειρία από παρόμοια υπόθεση.

Πως εξελίχθηκε λοιπόν η παρόμοια υπόθεση;

Εσύ μπορείς να καταλάβεις ότι την όποια αποζημίωση ΔΕΝ μπορεί να την εισπράξει μόνος του ο ένας από των δύο συνιδιοκτητών?

Δεν ζήτησα από την ασφαλιστική να εισπράξει η μια συνιδιοκτητρια καμία αποζημίωση. Ζήτησα μέσω του ιδιόκτητου συνεργείου της να επαναφέρει το αυτοκίνητο στην πρότερη κατάσταση.  

Για την ιστορία να σε ενημερώσω και εγώ ότι ακύρωση δεν πρόκειται να γίνει, μόνο διακοπή ασφάλισης. Η καταγγελία δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, διότι η ασφαλιστική δεν έκανε κάτι παράνομο. Συγνώμη αλλά η "λογική" σου δεν έχει καμία λογική

Η λογική μου έχει φυσικά βάση και θα χαρώ να σου αποδείξω πως οι καταναλωτές θα πρέπει να απολαμβάνουν προστασίας από πρακτικές ασφαλιστικών εταιρειών που το μόνο που ξέρουν είναι να εισπράτουν τα ασφάλιστρα . Για να μην το κουράζουμε όμως την λύση θα την δώσει ο συνήγορος του καταναλωτή. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΨΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΕ Π-Α-Ρ-Α-Ν-Ο-Μ-Ω-Σ  ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΗ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΧΕΙ.  Πληρωνα επασφαλιστρο μέχρι και για κλοπή αυτοκινήτου και ευθαρσώς μου είπαν πως σε περίπτωση κλοπής του, ουδέποτε και θα μας αποζημίωναν....  ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ  ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ? ΤΕΛΟΣ 

Επεξ/σία από nikangel
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, nikangel είπε

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας @Joshua21 σου διέφυγε πως έχω κάνει δήλωση φιλικού διακανονισμού ΑΡΑ αποζημιώνομαι από την ΔΙΚΗ μου εταιρεία. Με την δική μου εταιρεία μιλάω για την αποζημίωση και η δική μου εταιρεία έχει τον φάκελο της υπόθεσης. Η υπαίτιος του ατυχήματος ΕΧΕΙ αποδεχτεί ήδη την υπαιτιότητα της άρα σωστά τα λέει ο @aspirini Για να απαντησω και στην ερώτηση του @aspirini Ο πατέρας μου είχε απο το 1993 μια πιστωτική κάρτα η οποία εκλάπει και χρεώθηκε παρά την θέληση του με ένα δυσθεώρητο για την εποχή ποσό. Έκανε την αναφορά του στην τράπεζα που δεν αποδέχτηκε ποτέ το λάθος της. Θυμίζω πως το 1993 δεν υπήρχαν ηλεκτρονικές συναλλαγες και pin και για να αγοράσει κάποιος κάτι με πιστωτική ο έμπορος ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΣΕ στην τράπεζα και επιβεβαίωνε στοιχεία κατόχου για να προχωρήσει στην συναλλαγή που γινόταν σε μηχανικό μηχάνημα με καρμπόν! Φυσικά αυτή την επικοινωνία του εμπόρου την ηχογραφούσε η τράπεζα για να έχει το αποδεικτικό της συνομιλίας.  Στην περίπτωση του πατέρα μου η τράπεζα δεν ήταν σε θέση να του δώσει αποδείξεις οτι την χρέωση την πραγματοποίησε αυτός. Αρνήθηκε να τους πληρώσει και η υπόθεση ηταν παγωμένη για 25 χρόνια καθώς κανέις ποτε δεν τον είχε ενοχλήσει. Δεν είχε καταγραφει ποτε στον Τειρεσια και ηταν καθόλα εντάξει σε όλες τους τις υποχρεώσεις. Μάλιστα δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα τραπεζικού δανεισμού.   25  χρόνια μετά λοιπόν βρίσκει τα στοιχεία μου μια εταιρεία απαιτήσεων δανείων και αφού επιβεβαιώνει πως είμαι  συγγενής του πατέρα μου, αρχίζει να με απειλεί για οφειλή αυτής της πιστωτικής κάρτας. Μάλιστα όταν τους ενημέρωσα πως ο άνθρωπος δεν βρίσκεται πια εν ζωή, απαίτησαν να εισπράξουν το ποσό από τους κληρονομους του. Το ποσό της απαιτησης τους ειναι γύρω στις 5000 ευρω . Φυσικά ήταν μονόδρομος ωστε να προχωρησω σε αποποιηση της κληρονομίας του 90% καθώς η αξία του αυτοκινήτου δεν υπερβαίνει τα 8000 ευρώ.

Αρχικα συμβουλευτηκες δικηγορο πριν προχωρησεις σε αποποιηση?Εχεις υπογραψει αποποιηση ηδη ?

Οσον αφορα στο χρεος αυτο νομιζω οτι η δεν συμβουλευτηκες δικηγορο η αυτος που πληρωσες δεν ασχοληθηκε.

Απαντηση στο ερωτημα του νηματος σου δεν μπορω να δωσω οποτε και δεν θα συνεχισω με αλλες ερω τησεις που κατευθυνουν το θεμα αλλου !

Νομιζω οτι ο συνηγορος του καταναλωτη ειναι η σωστη πορεια  στην θεση που εισαι τωρα, καλη επιτυχια.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, aspirini είπε

Αρχικα συμβουλευτηκες δικηγορο πριν προχωρησεις σε αποποιηση?Εχεις υπογραψει αποποιηση ηδη ?

Οσον αφορα στο χρεος αυτο νομιζω οτι η δεν συμβουλευτηκες δικηγορο η αυτος που πληρωσες δεν ασχοληθηκε.

Απαντηση στο ερωτημα του νηματος σου δεν μπορω να δωσω οποτε και δεν θα συνεχισω με αλλες ερω τησεις που κατευθυνουν το θεμα αλλου !

Νομιζω οτι ο συνηγορος του καταναλωτη ειναι η σωστη πορεια  στην θεση που εισαι τωρα, καλη επιτυχια.

Έχω υπογράψει αποποίηση γιατί ο νόμος μου έδινε περιθώριο 4μηνου. 

Το χρέος αυτό εμφανίστηκε ξαφνικά καθώς 25 χρόνια τώρα ο πατέρας μου δεν είχε καμία ενόχληση απο την τράπεζα. Απλά η τράπεζα πούλησε σε ΙΔΙΩΤΗ (FUND) ενα παλίο της δάνειο που είχε σε αδράνεια για πάρα πολλά χρόνια για λίγα ευρώ και αυτοί απαιτούν να εισπράξουν 5000 ευρώ. Ο δικηγόρος που του ανέφερα την περίπτωση μου είπε πως τα fund θα πάρουν τα χρήματα τους με κάθε τρόπο. Επειδή όμως δεν μπορούν να εκποιήσουν το 90% του ποσοστού του πατέρα μου , θα στρεφόντουσαν αν αποδεχόμουν το ποσοστό ως κληρονομία, εναντίον της προσωπικής μου περιουσίας (ακίνητο) Συγνώμη αλλά δεν τους  χαρίζω ούτε ευρώ και προτίμησα την αποποίηση. Μάλιστα ο δικηγόρος τότε μας είχε ενημερώσει πως εφόσον η μητέρα μου έχει ποσοστό συνιδιοκτησιας εχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όχημα. Το όχημα δεν μας ενδιαφέρει να το μεταβιβάσουμε απλά θέλουμε να μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα στο δρόμο και να μπορεί να επισκευαστεί όταν κάποιος το καταστρέψει ΜΕ δική του υπαιτιότητα...  

Σε ευχαριστώ πολύ  για τον χρόνο σου. Θα γράψω την απάντηση του καταναλωτή για την περίπτωση μου    

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nikangel είπε

Πως εξελίχθηκε λοιπόν η παρόμοια υπόθεση; 

Είχα πουλήσει ένα μηχανάκι σε κάποιον με συμφωνία η μεταβίβαση να γίνει μερικούς μήνες μετά (κακώς, αλλά έγινε). Ένα μήνα μετά τον τράκαραν, η ασφαλιστική του άλλου το έβγαλε ολική, μόνο που δεν μπορούσε να εισπράξει τα χρήματα της αποζημίωσης επειδή το μηχανάκι δεν του ανήκε... Ο μόνος που μπορούσε να εισπράξει τα χρήματα ήμουν εγώ, όπως και τελικά έγινε.

Η ουσία από το παραπάνω είναι ότι δικαιούχος της αποζημίωσης είναι ΜΟΝΟ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ.

15 λεπτά πριν, nikangel είπε

Δεν ζήτησα από την ασφαλιστική να εισπράξει η μια συνιδιοκτητρια καμία αποζημίωση. Ζήτησα μέσω του ιδιόκτητου συνεργείου της να επαναφέρει το αυτοκίνητο στην πρότερη κατάσταση.   

Και πάλι, από όσο ξέρω και στην περίπτωση που η ασφαλιστική θα φτιάξει το αυτοκίνητο σε συνεργαζόμενο συνεργείο θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη και τις υπογραφές των ιδιοκτητών του αυτοκινήτου. Ο ένας ιδιοκτήτης δεν μπορεί να υπογράψει, άρα ούτε αυτό γίνεται.

21 λεπτά πριν, nikangel είπε

Η λογική μου έχει φυσικά βάση και θα χαρώ να σου αποδείξω πως οι καταναλωτές θα πρέπει να απολαμβάνουν προστασίας από πρακτικές ασφαλιστικών εταιρειών που το μόνο που ξέρουν είναι να εισπράτουν τα ασφάλιστρα . Για να μην το κουράζουμε όμως την λύση θα την δώσει ο συνήγορος του καταναλωτή. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΨΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΕ Π-Α-Ρ-Α-Ν-Ο-Μ-Ο-Σ  ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΗ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΧΕΙ.  Πληρωνα επασφαλιστρο μέχρι και για κλοπή αυτοκινήτου και ευθαρσώς μου είπαν πως σε περίπτωση κλοπής του ουδέποτε και θα με αποζημίωναν. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ  ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ? ΤΕΛΟΣ 

Δεν βλέπω να προσπαθείς να αποδείξεις κάτι, το μόνο που κάνεις είναι να επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά τους ίδιους αστήρικτους ισχυρισμούς. Το ότι τα έγραψες με κεφαλαία και bold δεν αλλάζει τίποτα.

Σου έχω ήδη απαντήσει σε όλα, δεν έχει νόημα να γράφω τα ίδια και τα ίδια.

Όσο για το ασφάλιστρο (και όχι επασφάλιστρο) κλοπής που τώρα το θυμήθηκες, δεν βλέπω το πως μπορεί να θεωρηθεί "ΚΛΟΠΗ". Στους όρους ασφάλισης - που προφανώς και ΔΕΝ μπήκες στον κόπο να διαβάσεις - πάντα γράφει ποιος ακριβώς είναι δικαιούχος του ασφαλίσματος σε περίπτωση κλοπής, αν νόμιζες πως δικαιούχος ήσουν εσύ πχ δεν φταίει η ασφαλιστική.

• Thanks 2
Δημοσ.

Η κρίσιμη ερώτηση είναι: υπάρχει ασφαλιστική ΤΩΡΑ, που με αυτά τα δεδομένα (αποποίηση 90%), ασφαλίζει, από εδώ και στο εξής, το αυτοκίνητο?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Η κρίσιμη ερώτηση είναι: υπάρχει ασφαλιστική ΤΩΡΑ, που με αυτά τα δεδομένα (αποποίηση 90%), ασφαλίζει, από εδώ και στο εξής, το αυτοκίνητο?

Όλες μα όλες οι ασφαλιστικές το ασφαλίζουν το αυτοκίνητο ως προς την αστική του ευθύνη. Έτσι αν το αυτοκίνητο προκαλέσει ατύχημα, είτε το οδηγώ εγώ, είτε η μητέρα μου , είτε κάποιος άλλος, τότε η ασφαλιστική θα αποζημιώσει τον παθόντα. Αν όμως έρθει ένας μεθυσμένος και διαλύσει το αυτοκίνητο μου με δική του υπαιτιότητα, η ασφαλιστική του δεν με καλύπτει και μου λέει δεν μπορώ να σε αποζημιώσω γιατί ενώ ξέρω οτι ο πελάτης μου φταίει, εγώ δεν αποζημιώνω το όχημα εφόσον ο ένας από τους δυο συνιδιοκτητες δεν βρίσκεται εν ζωή. Ας βρεθεί ένας γνώστης λοιπόν να μας δώσει μια λύση αν υπάρχει. 

13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν βλέπω να προσπαθείς να αποδείξεις κάτι, το μόνο που κάνεις είναι να επαναλαμβάνεις ξανά και ξανά τους ίδιους αστήρικτους ισχυρισμούς. Το ότι τα έγραψες με κεφαλαία και bold δεν αλλάζει τίποτα.

Σου έχω ήδη απαντήσει σε όλα, δεν έχει νόημα να γράφω τα ίδια και τα ίδια.

Όσο για το ασφάλιστρο (και όχι επασφάλιστρο) κλοπής που τώρα το θυμήθηκες, δεν βλέπω το πως μπορεί να θεωρηθεί "ΚΛΟΠΗ". Στους όρους ασφάλισης - που προφανώς και ΔΕΝ μπήκες στον κόπο να διαβάσεις - πάντα γράφει ποιος ακριβώς είναι δικαιούχος του ασφαλίσματος σε περίπτωση κλοπής, αν νόμιζες πως δικαιούχος ήσουν εσύ πχ δεν φταίει η ασφαλιστική.

Όταν λέω να αποδείξω, αναφέρομαι στην λύση που θα μου δοθεί μέσω του συνήγορου του καταναλωτή. 

Τι είναι το επασφάλιστρο;

Επασφάλιστρο είναι η επιπλέον χρέωση στο ασφαλιστήριό σας όταν παρουσιάζονται κάποιες ειδικές περιπτώσεις. Στην δική μου περίπτωση επασφαλιστρο ειναι τα επιπλεον χρήματα που κατέβαλα στην εταιρεία για να με καλύψει και για κλοπή του αυτοκινητου και το αναεφερα για να πω οτι τους πλήρωνα το ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ συμβόλαιο αδίκως.   

Κλοπή ή αλλιώς καταχρηστική χρήση των χρημάτων μου αν προτιμάς, θεωρώ την πρακτική της εταιρείας που με διαβεβαίωσε οτι το ασφαλιστήριο δεν θα έχει καποια αλλαγή και οταν χρειαστηκε αναγκη δεν μπορεσε να με καλύψει.

Επειδή όμως η συνεισφορά σου στο παρόν tread μάλλον εχει στοιχεία τρολαρίσματος, θα σε παρακαλέσω να αποχωρήσεις από την συζήτηση και  να αφήσεις κάποιον ειδικό να μας δώσει μια απάντηση. Ευχαριστώ     

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nikangel είπε

Όλες μα όλες οι ασφαλιστικές το ασφαλίζουν το αυτοκίνητο ως προς την αστική του ευθύνη. Έτσι αν το αυτοκίνητο προκαλέσει ατύχημα, είτε το οδηγώ εγώ, είτε η μητέρα μου , είτε κάποιος άλλος, τότε η ασφαλιστική θα αποζημιώσει τον παθόντα. Αν όμως έρθει ένας μεθυσμένος και διαλύσει το αυτοκίνητο μου με δική του υπαιτιότητα, η ασφαλιστική του δεν με καλύπτει και μου λέει δεν μπορώ να σε αποζημιώσω γιατί ενώ ξέρω οτι ο πελάτης μου φταίει, εγώ δεν αποζημιώνω το όχημα εφόσον ο ένας από τους δυο συνιδιοκτητες δεν βρίσκεται εν ζωή. Ας βρεθεί ένας γνώστης λοιπόν να μας δώσει μια λύση αν υπάρχει. 

Το πρόβλημα στο σκεπτικό σου ξεκινά από το ότι θεωρείς δικό σου ένα αυτοκίνητο που στην πραγματικότητα ΔΕΝ είναι δικό σου, το μόνο που έχεις είναι το δικαίωμα χρήσης.

Η μόνη λύση είναι να σταματήσεις να το χρησιμοποιείς.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το πρόβλημα στο σκεπτικό σου ξεκινά από το ότι θεωρείς δικό σου ένα αυτοκίνητο που στην πραγματικότητα ΔΕΝ είναι δικό σου, το μόνο που έχεις είναι το δικαίωμα χρήσης.

Η μόνη λύση είναι να σταματήσεις να το χρησιμοποιείς.

Οκ εστω οτι έχω το δικαίωμα χρήσης ενός οχήματος. Γιατί θεωρείς αυτονόητο πως δεν έχω το δικαίωμα να αποζημιωθώ για το οχημα αυτό ώστε να το επαναφέρω σε λειτουργική κατάσταση, στην περίπτωση που κάποιος 3ος μου το καταστρέψει ηθελημένα ή άθελα του;  Αν μου δώσεις μια πειστική απάντηση θα με υποχρέωνες 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, nikangel είπε

Επειδή όμως η συνεισφορά σου στο παρόν tread μάλλον εχει στοιχεία τρολαρίσματος, θα σε παρακαλέσω να αποχωρήσεις από την συζήτηση και  να αφήσεις κάποιον ειδικό να μας δώσει μια απάντηση. Ευχαριστώ     

Sorry, δεν θα σου κάνω τη χάρη.

Αν θέλεις απάντηση από ειδικό, να τη ζητήσεις από κάποιον εξειδικευμένο σε τέτοια θέματα δικηγόρο. Επί πληρωμή φυσικά.

Επίσης αν πιστεύεις πως τρολάρω, κάνε report.

4 λεπτά πριν, nikangel είπε

Οκ εστω οτι έχω το δικαίωμα χρήσης ενός οχήματος. Γιατί θεωρείς αυτονόητο πως δεν έχω το δικαίωμα να αποζημιωθώ για το οχημα αυτό ώστε να το επαναφέρω σε λειτουργική κατάσταση, στην περίπτωση που κάποιος 3ος μου το καταστρέψει ηθελημένα ή άθελα του;  Αν μου δώσεις μια πειστική απάντηση θα με υποχρέωνες 

Στο έχω απαντήσει τόσες φορές, επειδή δεν είσαι ο ιδιοκτήτης, μόνο ο ιδιοκτήτης έχει αυτό το δικαίωμα. Δεν φταίω εγώ αν έχεις αδυναμία κατανόησης του τι σημαίνει ιδιοκτησία.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Sorry, δεν θα σου κάνω τη χάρη.

Αν θέλεις απάντηση από ειδικό, να τη ζητήσεις από κάποιον εξειδικευμένο σε τέτοια θέματα δικηγόρο. Επί πληρωμή φυσικά.

Επίσης αν πιστεύεις πως τρολάρω, κάνε report.

Δεν υπάρχει λόγος να σου κάνω κάποιο report απλά όποιος έχει παρακολουθήσει την συζήτηση , καταλαβαίνει πως προσπαθείς να πιαστείς από λέξεις για να αποδείξεις οτι έχεις δίκιο στους ισχυρισμούς σου. Προφανώς και δεν έχεις να μου δώσεις μια πειστική απάντηση για το στρεβλό ασφαλιστικό σύστημα, περιπτώσεων σαν την δική μου. (Αποζημιωνω τους αλλους αν φταις, δεν αποζημιώνω εσενα αν φταίνε)   Πραγματικά ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Καλη συνέχεια. 

Επεξ/σία από nikangel
  • Confused 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nikangel είπε

Δεν υπάρχει λόγος να σου κάνω κάποιο report απλά όποιος έχει παρακολουθήσει την συζήτηση , καταλαβαίνει πως προσπαθείς να πιαστείς από λέξεις για να αποδείξεις οτι έχεις δίκιο στους ισχυρισμούς σου. Προφανώς και δεν έχεις να μου δώσεις μια πειστική απάντηση στο στρεβλό ασφαλιστικό σύστημα περιπτώσεων σαν την δική μου.  Πραγματικά ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Καλη συνέχεια. 

Το μόνο στρεβλό που παρατηρώ εγώ το έχω αναφέρει ήδη, το ότι θεωρείς δικό σου ένα αυτοκίνητο που στην πραγματικότητα ΔΕΝ είναι δικό σου. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κλαίγεσαι κιόλας επειδή η ασφαλιστική σου συμπεριφέρεται σαν να ΜΗΝ είναι δικό σου...

Καλή συνέχεια και σε σένα.

• Like 1
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...