Προς το περιεχόμενο

Soundbar για LG Oled C8 55”

Zerg13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, mitspetr είπε

RF proprietary δέκτη μόνο για συγκεκριμένα μοντέλα της LG. H σύνδεση είναι όπως με το sub, απλώς ο δέκτης είναι εξωτερικός.

Bluetooth σε ασύρματα surround δεν υπάρχει. RF ή WiFi υπάρχει.

Περιγραφή απ την ίδια την LG για τα SPK8-S:

Experience theater-like sound that’ll blow you away—with the LG SPK8-S rear wireless surround sound kit. These two 70W rear speakers boast powerful audio, plus wall-mount capability, and a wireless connection for a truly seamless home-entertainment experience. Pair them with an innovative new LG Sound Bar (Models: SK10Y,SK9Y,SK8Y, SK6Y, SK5Y) for premium cinema sound that’ll elevate all your favorite content—including movies, sports, games and more—to new heights. Hear and see the whole picture with wireless surround sound that delivers the latest innovations, including clutter-free LG Sound Sync technology, Bluetooth connectivity, Adaptive Sound Control for advanced clarity, and so much more. See it in action now!

RF σίγουρα δεν είναι καθώς είναι αρκετά ευαίσθητα στο θέμα σύνδεσης (μακριά ή με εμπόδια πολλά χάνουν την σύνδεση) και επίσης η LG τονίζει πως οι συσκευές σε 2.4ghz (πχ wifi routers) επηρεάζουν οπότε να είναι μακριά. Τώρα αν η LG λέει χαζομάρες και δεν είναι bt αλλά κάτι άλλο δεν ξέρω. 

4 ώρες πριν, Zerg13 είπε

O @avacan23  μου δινει δυνατοτητα αγορας και του surround μαζι.το θεμα ειναι εχω χωρο απο την δεξια πλευρα και θα ειναι παραλληλα με εμενα οχι απο πισω μου. Θα ειναι στο δεξι μου χερι δηλαδη στα 3 μετρα και απο τον αλλο θεατη στο ενα μετρο.... επισης απο καλωδιωση τι χρειαζονται μονο μια πριζα τι αλλο;

Ποσες πριζες χρειαζονται και τι αλλο για να συνδεθουν;

Σου απάντησα ήδη για το τι σου είπε ο avacan23 (στο edit που το διάβασες αφού είναι στην παράθεση σου) αλλά δεν το πρόσεξες... ξαναδιάβασε το "edit" που έγραψα... Επίσης ξαναλέω τρίτη φορά ότι όπως το περιγράφεις (στην ίδια ευθεία με τον καναπέ) τα έχω και εγώ τα ηχεία. Τι άλλο να σου πω :) Και για την καλωδίωση σου απάντησα ακριβώς πως είναι. Είπα, ένας δέκτης που μπαίνει στην πρίζα (κάπου κρυμμένος πίσω ή κάτω απ τον καναπέ αρκεί να έχει σύνδεση με την ηχομπάρα) και τα ηχεία με καλώδια (ήχου) σε αυτόν τον δέκτη! ξεκάθαρο.

Το sub είναι ασύρματο (και φυσικά θέλει πρίζα...) και εννοείται μια πρίζα και η ίδια η ηχομπάρα :)

Στο λέω.. ακόμα και στην ίδια ευθεία με τον καναπέ και κολλητά με αυτόν αντί για πίσω εκεί που θα έπρεπε κανονικά, ο ήχος είναι πολύ καλύτερος απ το να μην υπήρχαν καν τα πίσω.

Επεξ/σία από Craven
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 λεπτά πριν, Craven είπε

Περιγραφή απ την ίδια την LG για τα SPK8-S:

Περιγραφή από οποιοδήποτε λεξικό:

Connectivity=συνδεσιμότητα

Connection=σύνδεση

Δεν υπάρχει Bluetooth στα ηχεία. Γίνεται η σύνδεση μέσω RF. Γι' αυτό δεν θα δεις πουθενά το λογότυπο του Bluetooth στα συγκεκριμένα ηχεία.

Bluetooth είναι συγκεκριμένο πράγμα και ειδικά σημαίνει ότι προσφέρεται συνδεσιμότητα Bluetooth, δηλαδή προσφέρεται σε οτιδήποτε έχει Bluetooth. Αυτά όχι.

Υπ' όψη, RF θα πει radio frequency. Να μην επεκταθώ... .

Μιας και εχω κ γω το ιδιο θεμα και σε προηγουμενο τοπικ δε μπορεσα να καταληξω αφου μας εκοψε ο admin παραθετω εκεινο το ποστ ξανα με την ελπιδα να μπορεσω να αποφασισω. 

"Καλημέρα  και συγνωμη που επεμβαινω, μιας κ γίνεται αυτή η συζήτηση,εδώ κ μερικές μέρες ψάχνω ηχομπαρα και εχω καταλήξει ανάμεσα  στη polk με τα ασύρματα ηχεία ,στην jbl 5.1 και στην sk9y μαζί τα ασύρματα ηχεία.Μένω σε διαμέρισμα ,με ό,τι αυτο συνεπάγεται για τις εντάσεις  του ήχου  γενικά.Ο χώρος που θα την τοποθετήσω (σαλοκουζίνα,σαν κουτί) με νορμάλ υψος ταβανιου.Επειδή είμαι ψιλοάσχετος  (δεν είχα ποτέ κάποιο decent ηχοσυστημα) εμαθα ότι εχω διαβασει αυτο το διάστημα απο τα διάφορα φόρουμς που ψάχνω για ηχομπαρα.Μπορειτε να με βοηθησετε να καταλήξω;Δεν υπάρχει δυνατότητα να παω να ακούσω καμία διότι επαρχία που ζω δεν υπάρχει στημένη καμία πουθενα .Δεν παω σε ολοκληρωμένο σύστημα λογο μπάτζετ (διαθέτω μέχρι 800ευρω) και δεν θελω να μπλεκω με καλωδια.ποια απο αυτές τις 3ης θα μου δώσει καλύτερηκινηματογραφική εμπειρία.Και οι 3ης λειτουργούν αντανακλώντας τον ηχο στους τοίχους απο την κεντρική μονάδα ;τι ισχύει για τα  sr ηχεία και στις 3ης;  

dolby atmos δεν εχω ακουσει ποτε!εχω την oledb7 η οποία το υποστηρίζει αλλά εχω δοκιμάσει να ακούσω απο τα ηχεια της τβ (netflix) αλλα δε νομιζω να ειναι αυτο που ακουσα .

Ευχαριστώ για την υπομονή σας κ ελπίζω να μην σας κούρασα!"

Σημειωνω οτι η jbl 5.1 μου βγαινει στα 599 την στιγμη που γραφω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην περιμένεις να ακούσεις σοβαρό atmos ακόμα και την ακριβότερη atmos ηχομπάρα να διαλέξεις. Θέλεις κανονικό σύστημα με ενισχυτή και ηχεία για να ζήσεις την εμπειρία.

Καλές είναι και οι δυο που αναφέρεις οι ηχομπάρες. Δεν έχουν ψευτοatmos αλλά είναι τόσο δυνατές (με 10 και 8 ίντσες sub αντίστοιχα) που δύσκολα μπορώ να φανταστώ οποιαδήποτε άλλη ηχομπάρα να φτάνει τις στάθμες τους.

Από κει και πέρα στάθμισε εσύ τις ανάγκες σου. Στην πραγματικότητα είναι αν θες να έχει Wifi με GoogleCast ή όχι η ηχομπάρα σου. Το οποίο ανοίγει επί της ουσίας το δρόμο σε ότι app ήχου υπάρχει και δεν υπάρχει και έχεις και τη δυνατότητα να φτιάξεις ασύρματες ζώνες ήχου στο σπίτι (με επιπλέον googlecast προϊόντα εννοείται).

Θέλεις spotify π.χ. Διαλέγεις να γίνεται η αναπαραγωγή προς αυτό που έχει GoogleCast. Θες Tidal; Το ίδιο! Θες youtube; Παρομοίως! Η λίστα είναι τεράστια! Κατόπιν αν έχεις άλλα GoogleCast προϊόντα, δημιουργείς γκρουπ και ο ήχος που παίζει στο ένα, πηγαίνει συγχρονισμένα στα υπόλοιπα στο ίδιο γκρουπ.
Τα παραπάνω είναι ένας ολόκληρος κόσμος που δεν μπορεί να προσφέρει το Bluetooth το απλό.

Επεξ/σία από mitspetr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, mitspetr είπε

Μην περιμένεις να ακούσεις σοβαρό atmos ακόμα και την ακριβότερη atmos ηχομπάρα να διαλέξεις. Θέλεις κανονικό σύστημα με ενισχυτή και ηχεία για να ζήσεις την εμπειρία.

Καλές είναι και οι δυο που αναφέρεις οι ηχομπάρες. Δεν έχουν ψευτοatmos αλλά είναι τόσο δυνατές (με 10 και 8 ίντσες sub αντίστοιχα) που δύσκολα μπορώ να φανταστώ οποιαδήποτε άλλη ηχομπάρα να φτάνει τις στάθμες τους.

Από κει και πέρα στάθμισε εσύ τις ανάγκες σου. Στην πραγματικότητα είναι αν θες να έχει Wifi με GoogleCast ή όχι η ηχομπάρα σου. Το οποίο ανοίγει επί της ουσίας το δρόμο σε ότι app ήχου υπάρχει και δεν υπάρχει και έχεις και τη δυνατότητα να φτιάξεις ασύρματες ζώνες ήχου στο σπίτι (με επιπλέον googlecast προϊόντα εννοείται).

Θέλεις spotify π.χ. Διαλέγεις να γίνεται η αναπαραγωγή προς αυτό που έχει GoogleCast. Θες Tidal; Το ίδιο! Θες youtube; Παρομοίως! Η λίστα είναι τεράστια! Κατόπιν αν έχεις άλλα GoogleCast προϊόντα, δημιουργείς γκρουπ και ο ήχος που παίζει στο ένα, πηγαίνει συγχρονισμένα στα υπόλοιπα στο ίδιο γκρουπ.
Τα παραπάνω είναι ένας ολόκληρος κόσμος που δεν μπορεί να προσφέρει το Bluetooth το απλό.

Αυτο με τις σταθμες των jbl 31ή 21 εγώ με τα 18τμ σαλόνι και 50τμ μέτρα σπίτι θα πάει χαμένη;   

Αυτο με το chromecast δεν το έχουμε συνηθίσει αν και έχει η Smart tv μου έτσι δεν είναι; 

Εγώ το χρειάζομαι;

Επεξ/σία από Zerg13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Αυτο με τις σταθμες των jbl 31ή 21 εγώ με τα 18τμ σαλόνι και 50τμ μέτρα σπίτι θα πάει χαμένη;   

Αυτο με το chromecast δεν το έχουμε συνηθίσει αν και έχει η Smart tv μου έτσι δεν είναι; 

Εγώ το χρειάζομαι;

Γιατί να πάει χαμένη; Μια χαρά θα είναι σε 18 τ.μ. Βασικά το thump του μεγάλου subwoofer είναι που κάνει τα πράγματα εξόχως.... εντυπωσιακά. Άμα δεν κουνάει τον καναπέ και λίγο από τα εσωτερικά όργανα, δεν έχεις κινηματογραφική αίσθηση. Πάρε τρανζιστοράκι καλύτερα ή κανένα bluetooth φορητό ηχείο να το παίρνεις και στην παραλία αν είναι.

Για να ακούς μουσική έχεις αναμμένη την ΤV; Με την ηχομπάρα δεν χρειάζεται να έχεις αναμμένη την TV για να ακούς μουσική. Ανοίγεις το app που θέλεις από το smartphone ή το tablet και επί της ουσίας το chromecast (ή GoogleCast παλιότερα γνωστό) στριμάρει από το cloud της υπηρεσίας, με το smartphone και tablet πλέον στο ρόλο του remote control με το interface του app όμως 😉 

Και κάτι ακόμα με τις ζώνες. Παρτάρεις με συγχρονισμένο ήχο σε όλους τους χώρους (ή όποιους διαλέξεις) με επιπλέον μηχανάκια. Για σκέψου ένα ασύρματο ηχείο στο μπαλκόνι τώρα που ανοίγει ο καιρός που να παίζει απολύτως συγχρονισμένα με την ηχομπάρα στο σαλόνι και ένα ακόμη ηχείο στο μπάνιο.
Music Everywhere.

Επεξ/σία από mitspetr
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Craven είπε

Περιγραφή για τα ηχεία σου παρέθεσα ΌΧΙ για την ηχομπάρα. Ξέρω καλά τι σημαίνει RF (δεν χρειάζεται να είσαι δεικτικός.. δεν μιλάς σε άσχετους ούτε ξέρεις ότι δεν ξέρει κανείς άλλος.. αυτό το στυλ που έχετε αρκετοί που εμφανίζεστε ξαφνικά απ το πουθενά να ξέρεις είναι λίγο άσχημο) και σου εξήγησα πως RF δεν μπορεί να είναι για συγκεκριμένους λόγους (RF ένα απ τα υπέρ είναι ότι δεν έχεις θέμα με την απόσταση.. αυτά πάνω απ τα 4-5 μέτρα έχουν, επίσης θεωρώ πως θα είχες σοβαρά θέματα με παρεμβολές και βόμβο, δεν είμαστε 20 χρόνια πριν), το τι είναι δεν το γνωρίζω και δεν είμαι καν σπίτι για να το δω ούτε είναι κάτι σημαντικό για να το συζητάμε με τις ώρες. Αν πάω αύριο σπίτι θα τραβήξω μια φωτογραφία την ετικέτα απο πίσω αν γράφει κάτι. 

Αυτά και ας επανέλθουμε στο θέμα, δεν απαντάω παραπάνω γιατί είμαστε εντελώς offtopic :)

Αν έχουν θέμα στα 4-5 μέτρα τότε είναι που δεν κάνουν για ασύρματα.

Και το Bluetooth RF είναι. Έγραψα πριν ότι δεν θα επεκταθώ, μην το ζορίζεις δεν χρειάζεται. Ας μιλήσουμε για τα features. Η παρέμβασή μου περισσότερο είναι για να μην νομίζει κανείς ότι πρόκειται για Bluetooth ηχεία αυτά γιατί δεν είναι, και κατ' επέκταση να μη βαφτίζεται οτιδήποτε ασύρματο... Bluetooth.

Παρακάτω πες μας για να ξέρουμε τι ψάρια πιάνουν. Από ποια στάθμη και πάνω ξεκινάει να συμπιέζει το μικρό subwoofer που έχουν; Φτάνει ας πούμε να σε κουνήσει από τη θέση σου το thump του πλοίου που πέφτει επάνω στο κτήριο στους transformers ή μένεις με την προσδοκία... στο χέρι γιατί μειώνει εκείνη τη στιγμή τη στάθμη για να μην ξεκολλήσει ο κώνος του;

Τέτοια ψάχνουμε από το σύστημα, αλλιώς δεν έχει νόημα να φαίνεται μεγάλο και να παίζει σαν... μην πω.

Επεξ/σία από mitspetr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

DELETED (Ότι έπρεπε να πω το είπα και έμεινε όσο πρέπει)

@Zerg13 Ότι θέλεις σχετικά με την sk9y αν καταλήξεις σε αυτή, είμαι εδώ να βοηθήσω και αν θέλεις από Δευτέρα κανονίζουμε, περνάς να την ακούσεις να δεις απο κοντά μιας και έχουμε απ ότι κατάλαβα ίδιο σαλόνι πάνω κάτω, ώστε να έχεις μέτρο σύγκρισης με όποια άλλη βρεις.

Επεξ/σία από Craven
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mitspetr είπε

Γιατί να πάει χαμένη; Μια χαρά θα είναι σε 18 τ.μ. Βασικά το thump του μεγάλου subwoofer είναι που κάνει τα πράγματα εξόχως.... εντυπωσιακά. Άμα δεν κουνάει τον καναπέ και λίγο από τα εσωτερικά όργανα, δεν έχεις κινηματογραφική αίσθηση. Πάρε τρανζιστοράκι καλύτερα ή κανένα bluetooth φορητό ηχείο να το παίρνεις και στην παραλία αν είναι.

Για να ακούς μουσική έχεις αναμμένη την ΤV; Με την ηχομπάρα δεν χρειάζεται να έχεις αναμμένη την TV για να ακούς μουσική. Ανοίγεις το app που θέλεις από το smartphone ή το tablet και επί της ουσίας το chromecast (ή GoogleCast παλιότερα γνωστό) στριμάρει από το cloud της υπηρεσίας, με το smartphone και tablet πλέον στο ρόλο του remote control με το interface του app όμως 😉 

Και κάτι ακόμα με τις ζώνες. Παρτάρεις με συγχρονισμένο ήχο σε όλους τους χώρους (ή όποιους διαλέξεις) με επιπλέον μηχανάκια. Για σκέψου ένα ασύρματο ηχείο στο μπαλκόνι τώρα που ανοίγει ο καιρός που να παίζει απολύτως συγχρονισμένα με την ηχομπάρα στο σαλόνι και ένα ακόμη ηχείο στο μπάνιο.
Music Everywhere.

Ποια ειναι καλυτερα για μουσικη; Τα LG sk9y, τα JBL 31 ή τα yamaha yas-207;

1 ώρα πριν, Craven είπε

@Zerg13 Ότι θέλεις σχετικά με την sk9y αν καταλήξεις σε αυτή, είμαι εδώ να βοηθήσω και αν θέλεις από Δευτέρα κανονίζουμε, περνάς να την ακούσεις να δεις απο κοντά μιας και έχουμε απ ότι κατάλαβα ίδιο σαλόνι πάνω κάτω, ώστε να έχεις μέτρο σύγκρισης με όποια άλλη βρεις.

To σκεφτομαι ακομα μαλλον οχι γιατι πρεπει τα πισω ηχεια ή να πανε στο πατωμα ή να πανε πανω στο μεγαλο πουφ που ειναι στην ουσια ενα extra επιπλο του καναπε. Χαλαει ο χωρος μου πολυ, δεν λεει ηχεια πανω στους καναπεδες. Και στο πατωμα ακομα μπορεις να το  κλωτσησεις :( . Εχω κανει μια νεα διαρυθμιση τωρα μονο για τα ηχεια και το σκεφτομαι

κυριως τα 3 που εγραψα παραπανω με ενδιαφερουν. Η sammy N850 ειναι κατοπιν παραγγελιας αλλα οι διαστασεις μου κοβουν θεαση. Αλλιως θα επαιρνα αυτη. Ευχαριστω και για την προσφορα σου, θα το σκεφτω ειμαι εκτος Αττικης τωρα. Δες το προφιλ μου :)

Επεξ/σία από Zerg13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Ποια ειναι καλυτερα για μουσικη; Τα LG sk9y, τα JBL 31 ή τα yamaha yas-207;

Αυτές που είναι καλύτερες σε ταινίες, είναι και σε μουσική. Πάντως μην περιμένεις να ακούσεις Hi-Fi ήχο από ηχομπάρα. Θέλεις, όπως και στην περίπτωση του atmos, κανονικό ενισχυτή και ηχεία.

Υ.Γ. Στο πάτωμα τα ηχεία βρε;  Δεν έχεις κατανοήσει τι πρέπει να κάνεις για να έχεις surround ήχο, I'm afraid. Να στο πω απλά να το καταλάβεις. Τα ηχεία είναι πηγές ήχου στο χώρο, οι οποίες πηγές πρέπει να σε περιβάλλουν (surround). Κοινώς, πρέπει να σε "κοιτάνε". Ειδικώς, πρέπει να τέμνεται ο ακουστικός άξονας όλων στη θέση ακρόασης και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το ποσοστό ανακλώμενου και απ' ευθείας ήχου.

Αν έχεις θέμα με το που θα βάλεις τα ηχεία, πολύ απλά θα διαλέξεις ηχεία που έχουν τη δυνατότητα ανάρτησης σε τοίχο. Και μάντεψε με ποια ηχομπάρα ΔΕΝ θα έχεις τέτοια δυνατότητα. 😁

4 ώρες πριν, Craven είπε

Δεν απάντησες πως παίζει σε αυτό που σε ρώτησα (ή σε παρεμφερές σενάριο).

Επεξ/σία από mitspetr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, mitspetr είπε

Music Everywhere.

H JBL 31 δεν εχει chromecast. Αρα για να επιλεξω μουσικη απο το spotify ή το youtube στο ipad ή στον υπολογιστη απλα το βλεπει σαν bluetooth ηχειο. 

Εγω δεν εχω αλλα ηχεια ασυρματα για να κανω ζωνες οπως τα ξενοδοχεια, και προσπαθω να καταλαβω τι θα χασω με το απλο bluetooth.

Το DTS virtual X το θελω; Το dolby atmos της tv δεν θα το αξιοποιησω;

Επεξ/σία από Zerg13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Zerg13 είπε

H JBL 31 δεν εχει chromecast. Αρα για να επιλεξω μουσικη απο το spotify ή το youtube στο ipad ή στον υπολογιστη απλα το βλεπει σαν bluetooth ηχειο. 

Εγω δεν εχω αλλα ηχεια ασυρματα για να κανω ζωνες οπως τα ξενοδοχεια, και προσπαθω να καταλαβω τι θα χασω με το απλο bluetooth.

Το DTS virtual X το θελω; Το dolby atmos της tv δεν θα το αξιοποιησω;

Αυτά που έγραψα αφορούν την ερώτηση του @tgiamour σε σχέση με τη σύγκριση JBL Bar 5.1 και Polk MagniFi MAX SR. Και δεν αφορούσε ξενοδοχεία η πολυζωνικότητα. Απλά σπίτια αφορούσε. Όλοι έχουν πλέον τέτοιες ασύρματες συσκευές στο σπίτι.

Είναι αστείο να συγκρίνεις την 3.1 με το δεκάιντσο sub με κάποια άλλη που έχει 6,5 ιντσών sub. Hands down κερδίζει η JBL.

Επεξ/σία από mitspetr

34 λεπτά πριν, tgiamour είπε

Τελικα πηρατην n950.για να δουμε

Με τόσα που κάνει έπαιρνες κανονικό σύστημα με ενισχυτή AV και ηχεία.

Με γεια όπως και να έχει. Που την είχαν στημένη και με τι demo την άκουσες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...