Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, gmts είπε

Έχουν αλλάξει πλέον. Τα 10-40W δεν τα βάζουν στα τελευταίας 8,9ετίας αυτοκίνητα που έχουν turbo.Τα TSi καθώς και τα EcoBoost που έχω εγώ ,  μόνο 5 - 30W.

Ο EcoBoost 1.0, που τον λένε και "Fox", παίρνει 5W20. Ο TSI 1.0 (κωδικός CHZ) παίρνει 0W20.

Οι πιο μεγάλοι ίσως να θέλουν άλλο ιξώδες.

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, project.breeze είπε

Τα λάδια 5 - 30W τα προτείνει ο κατασκευαστής; Γιατί για Ελλάδα νομίζω είναι υπερβολικά λεπτόρευστα. Μήπως αναφέρεται σε άλλες χώρες; 

Που να δεις και κάτι καινούργια αμάξια που παίρνουν 0W-20 ή και 0W-16 ... 😨

Δημοσ.
3 ώρες πριν, jmmys είπε

Αλλη μια εντελώς ανούσια συζήτηση στο insomnia με θέμα πότε να γίνεται αλλαγή λαδιών.

Πανω κάτω οτι προτείνει αυτός που μελέτησε και κατασκεύασε το αμάξι.

Αλλαγή κάθε 10.000-15.000 χλμ στο περιπου ή κάθε 2 χρόνια στο περιπου,τώρα συν πλην 1000-2000χλμ ή κανά 6μηνο,δεν παίζει κανένα ρολο,ακόμα και λίγο παραπανω,

παντα λάδια με προδιαγραφές κατασκευαστή, και ο κινητηρας δεν θα πάθει τίποτα εξαιτίας των λαδιών.

Απο εκεί και πέρα οποιος έχει λεφτά για πέταμα,δικαίωμα του.

Όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφιες για forum.

Γράφεται ολοι τα 15000 χιλιόμετραε , ίναι ίδια τα χιλιόμετρα σε ανοικτό δρόμο και ίδια γμέσα στην πόλη?

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, Haldol said:

Ο EcoBoost 1.0, που τον λένε και "Fox", παίρνει 5W20. Ο TSI 1.0 (κωδικός CHZ) παίρνει 0W20.

Οι πιο μεγάλοι ίσως να θέλουν άλλο ιξώδες.

Στο 1.2 TSi(6J) που είχα , 5W-30 έβαζε στην επίσημη αντιπροσωπεία απ΄όπου και το πήρα.

Στον EcoBoost όντως 5W-20

Στην τελική επειδή το ξεχειλώσαμε αυτό το thread , όλοι εχουν δίκιο και ..καλή καρδιά.

Επεξ/σία από gmts
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, froyd said:

Τα 15.000 χιλιόμετρα αλλαγή είναι απάτη των εταιριών. Άλλο είναι 15χιλ σε ένα αμάξι μέσ την Αθήνα και άλλο σε κάποιο που πάει Ελλάδα-Γερμανία. Οπότε να αλλάζεις λάδια στα 7,5 ανάλογα πάντα με τη χρήση. Γενικά λένε στα καινούρια αμάξια , το πρώτο λάδι να το αλλάζεις στο μισό χρόνο, για να φεύγουν τυχόν σκουπιδάκια ή ρινίσματα από το νέο κινητήρα. Κάντο να είσαι σίγουρος

Λεβέντη εγώ το Γιαρις μου το πήγα στην αντιπροσωπεία μετά από 15χιλ και το λάδι έβγαινε πηχτό! Και η απάντηση ήταν η εξής: "Να αλλάζεις στα 7,5χιλ. Επισήμως λέμε στα 15, αλλά ανεπίσημα στα 7,5 μας έχει πει η ΤΟΥΟΤΑ"

4 Toyota και 2 Daihatsu μετά δεν μας έχουν πει τίποτα τέτοιο. 

Αλλαγές κανονικά σύμφωνα με τον κατασκευαστή. 

Δημοσ.

παιδια.. το βιβλιο μεσα γραφει για λαδι αποκλειστικα 0w 16...αν δεν υπαρχει βαζεις 0w 20...και αμεσως στην επομςνη αλλαγη βαζεις παλι 0w 16...ετσι γραφει το επισημο βιβλιο 1.5 vvtie 2018). 

αναφερει μεν και 5  30...10 40...αλλα.. στην αρχη στα πρηζει για 0  16(δεν θυμαμαι να εχω δει καπου 0  16 λαδι για αγορα), βεβαια) 

Αν οντως στα καινουργια εχει μεσα 0  16 (20)..το καλοκαιρι στην ελλαδα.. δεν θα βρασει το λαδι; 

Διοτι οταν το αγορασα και του ανεφερα για στρωσιμο και λαδι κτλ.. μου ειοε δεν χρειαζεται.. ειναι ετοιμο... και εχουν αλλαχτει τα πρωτα λαδια πριν ερθει. 

τι λαδια ομως;; σε ποια χωρα και με τι προδιαγραφες; 

Δημοσ.

Mου εκανε εντυπωση που εγραφες για 5-30 σε τοσο εξελιγμενο μοτερ.5-30 βαζω εγω  στον παππου, μοτερ του 97 με ριζες στο 92.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, giorgioz1980 είπε

παιδια.. το βιβλιο μεσα γραφει για λαδι αποκλειστικα 0w 16...αν δεν υπαρχει βαζεις 0w 20...και αμεσως στην επομςνη αλλαγη βαζεις παλι 0w 16...ετσι γραφει το επισημο βιβλιο 1.5 vvtie 2018). 

αναφερει μεν και 5  30...10 40...αλλα.. στην αρχη στα πρηζει για 0  16(δεν θυμαμαι να εχω δει καπου 0  16 λαδι για αγορα), βεβαια) 

Αν οντως στα καινουργια εχει μεσα 0  16 (20)..το καλοκαιρι στην ελλαδα.. δεν θα βρασει το λαδι; 

Διοτι οταν το αγορασα και του ανεφερα για στρωσιμο και λαδι κτλ.. μου ειοε δεν χρειαζεται.. ειναι ετοιμο... και εχουν αλλαχτει τα πρωτα λαδια πριν ερθει. 

Ειναι για βορειες χωρες με μειον. Εσυ θα βαζεις 5w30 για το κλιμα μας και θα εισαι οκ!  Αντε και καλα ανοιγματα..!!!

Δημοσ.
5 ώρες πριν, giorgioz1980 είπε

Κάπου πρέπει να μπερδεύτηκες, δεν είναι δυνατόν να λέει αποκλειστικά 0w16 και ταυτόχρονα να λέει για 5w30 και 10w40... Σίγουρα πρέπει να σου δίνει επιλογή διαφορετικού ιξώδες ανάλογα τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, αυτό προτείνουν όλοι οι κατασκευαστές.

Επίσης το 0w16, 10w40 κτλ δεν έχουν να κάνουν με το σημείο βρασμού, λάθος το έχεις καταλάβει, έχουν να κάνουν με τον βαθμό ρευστότητας του λιπαντικού σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες. Κανένα λιπαντικό δεν βράζει το καλοκαίρι, άσχετα αν είναι 20w50 ή 0w8.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Ειναι για βορειες χωρες με μειον. Εσυ θα βαζεις 5w30 για το κλιμα μας και θα εισαι οκ!  Αντε και καλα ανοιγματα..!!!

👌

Ότι να 'ναι.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

Δηλαδη τι πρεπει να βαζει?

Ξέρω γω; Ό,τι λέει στο βιβλιαράκι.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NT1G είπε

Ξέρω γω; Ό,τι λέει στο βιβλιαράκι.

Δεν υπαρχει κατι στανταρ.. Το εχω συζητησει και με μηχανικους.. Δηλαδη ενας κινητηρας που δουλευει με βαση το 5w30 αναλογα το κλιμα μπορεις να βαλεις 0/20, 0/40 ,5/40 οχι ομως 10/40!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...