minus_gr Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Οι κατασκευαστές ανακοινώνουν προγραμμάτα συντήρησης και αλλαγές κτλ όσο πιο αραιά γίνεται για λόγους marketing. Δεν το θεωρώ απαραίτητα σωστό αλλά αυτό για τον χρήστη σημαίνει οτι δεν μπορούν να σου πούν "α η τάδε βλάβη ήταν αποτέλεσμα κακής συντήρησης δεν άλλαξες λάδια¨. Οπότε ή παίρνουν τεράστιο ρίσκο ή γνωρίζουν-έχουν υπολογίσει οτι δεν πρόκειται η μη αλλαγή να δημιουργήσει κάτι (σε αμάξι χωρίς κατασκευαστικό ελάττωμα έτσι..). Και δεν παίρνουν τεράστιο ρίσκο.. Αν θές να τα αλλάξεις τουλάχιστον συγκράτησε τα έξοδα. Πήγαινε για την ετήσια συντήρηση στην αντιπροσωπεία και για τα λάδια κάνε 2-3 τηλέφωνα και πήγαινε το σε ενα αξιοπρεπές συνεργείο. Εγώ προτείνω να το κάνεις αυτό στη μέση της συντήρησης. Δηλαδή ο επόμενος προγραμματισμένος έλεγχος είναι σε 1 χρόνο αφού τα χιλιόμετρα δεν τα πιάνεις ε τον Σεπτέμβρη πήγαινε άλλαξε λάδια. Πάντως -προσωπικό σχόλιο- πήρες ιάπωνα ακριβώς για να μην σε απασχολούν αυτά. Εγώ πχ με seat έκανα μια αλλαχή εκτός προγράμματος γιατί seat είναι αυτή.. Τσέκαρε μόνο την στάθμη σου και νομίζω οτι δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Για μένα πιο σημαντικό είναι το φίλτρο βενζίνης σήμερα
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 35 λεπτά πριν, giorgioz1980 είπε γιατι... θα κανει κακο να μπει φρεσκο λαδι; αν ηταν ετσι θα αλλαζαμε λαδια οποτε θελουμε και οποτε εχουμε λεφτα.. (χωρις παρεξηγηση παντα) απο τη στιγμη που με το ζορι θα κανω 5κ-6κ χλμ το χρονο.. πως θα του κανει κακο η αλλαγη; εγω ρωτησα πως εβγαλες το συμπερασμα οτι κανει καλο. και κανει κακο, δημιουργει επιπλεον λυματα χωρις λογο κ αιτια θα τα αλλαζεις μια φορα το χρονο οπως προτεινεται εξ αλλου
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, minus_gr είπε Πήγαινε για την ετήσια συντήρηση στην αντιπροσωπεία και για τα λάδια κάνε 2-3 τηλέφωνα και πήγαινε το σε ενα αξιοπρεπές συνεργείο. Εάν για αυτό το λόγο χάσει την εγγύηση του , να έρθει σε εσένα να την καλύψεις(χρόνια ή 180.000 χλμ)? Ακόμα και η αλλαγές λαδιών πρέπει να γίνονται σε εξουσιοδοτημένα από την αντιπροσωπία συνεργεία. Υπάρχει νομοθεσία που λέει ότι μπορείς να πας σε γενικό συνεργείο εφόσον κάνεις ακριβώς ότι λέει ο κατασκευαστής (γνήσιο φίλτρο λαδιού, λάδια και γνήσια (sic) βίδα καρτερ ροδέλα) αλλά εγώ δεν θα το ρισκαρα να με βγάλουν εκτός)
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, amagawd είπε Εάν για αυτό το λόγο χάσει την εγγύηση του , να έρθει σε εσένα να την καλύψεις(χρόνια ή 180.000 χλμ)? Ακόμα και η αλλαγές λαδιών πρέπει να γίνονται σε εξουσιοδοτημένα από την αντιπροσωπία συνεργεία. Υπάρχει νομοθεσία που λέει ότι μπορείς να πας σε γενικό συνεργείο εφόσον κάνεις ακριβώς ότι λέει ο κατασκευαστής (γνήσιο φίλτρο λαδιού, λάδια και γνήσια (sic) βίδα καρτερ ροδέλα) αλλά εγώ δεν θα το ρισκαρα να με βγάλουν εκτός) στις μηχανες σου λεει ποια πραγματα μπορεις να φτιαξεις μονος σου μεσα στο βιβλιαρακι του κατασκευαστη, φανταζομαι δε μπορουν να σ ακυρωσουν αμα κρατας τις αποδειξεις απ τα λαδια, ποσο μαλλον αν εχεις αποδειξη απο συνεργειο. ισως ισχυει κ στ αμαξι το ιδιο? δε ξερω δεν εχω βιβλιο στο δικο μ Επεξ/σία 2 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
giorgioz1980 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 24 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Φυσικά και έχω... εσύ πάλι έχεις κάποιο λινκ με έρευνες που να λένε πως η πολύ πρόωρη αλλαγή λαδιών "καλό θα κάνει"? https://www.sae.org/publications/technical-papers/content/2007-01-4133/ https://www.bobistheoilguy.com/used-oil-analysis-how-to-decide-what-is-normalοο οχι δεν εχω.. διοτι αυτην την εντυπωση ειχα.. που μαλλον αποτι βλεπω με βαση το πρωτο σου λινκ.. ηταν λανθασμενη. (εριξα και μια ματια στο 2ο.. . αλλα ειναι ατελειωτο) θα το ψαξω και εγω παραπερα.. σε ευχαριστω που μας "ανοιξες" τα ματια. πιστευω ελαχιστοι θα γνωριζουν για αυτην την ερευνα.
minus_gr Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, amagawd είπε Εάν για αυτό το λόγο χάσει την εγγύηση του , να έρθει σε εσένα να την καλύψεις(χρόνια ή 180.000 χλμ)? Ακόμα και η αλλαγές λαδιών πρέπει να γίνονται σε εξουσιοδοτημένα από την αντιπροσωπία συνεργεία. Υπάρχει νομοθεσία που λέει ότι μπορείς να πας σε γενικό συνεργείο εφόσον κάνεις ακριβώς ότι λέει ο κατασκευαστής (γνήσιο φίλτρο λαδιού, λάδια και γνήσια (sic) βίδα καρτερ ροδέλα) αλλά εγώ δεν θα το ρισκαρα να με βγάλουν εκτός) και οι αλλαγές λαδιών σωστά γραφέται η αλλαγές λαδιών οκ θα ακούμε εσένα από δω και πέρα (no offense) Γενικό σχόλιο και συγνώμη από τον φίλο που άνοιξε το θέμα: Άπειροι φίλοι - γνωστοί όλα αυτά τα χρόνια 100% ελληνάρες έλα μωρέ, ώχου, τι ξέρουν οι εταιρίες, ποιά επίστημη κτλ.. Αιώνια εμπιστοσύνη στον μπάρμπα, στον καφετζή και στον μπάμπη από το γήπεδο. Και μετά μπινελικόνουν τους απατεώνες τις εταιρίες αν το αμάξι πάθει κάτι. Οι τύποι που βρίζουν οτιδήποτε στο γήπεδο αλλά το επόμενο δευτερόλεπτο εκθιάζουν την ομαδάρα.. Οι τύποι που κάθε καλοκαίρι βρίσκουν την τέλεια διατροφή να χάσουν αλλά αποδίδουν στον ανάδρομο ερμή την αποτυχία τους.. Θέμα επιλογών - γνώσεων και μόρφωσης. Φίλε μου giorgioz1980 στην αντιπροσωπεία μπορείς να πάς και τα δικά σου λάδια αρκεί να καλύπτουν τις προδιαγραφές (και δεν χάνεται η εγγύηση). Εννοείται τη προγραμματισμένη συντήρηση την πάς στην αντιπροσωπεία. Το σενάριο που είπαμε είναι για την προληπτική -εκτός προγράμματος και ίσως και λογικής αφού έχεις μονο 3.000km- αλλαγή λαδιών. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2019 από minus_gr
Dantε Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 32 λεπτά πριν, amagawd είπε Εάν για αυτό το λόγο χάσει την εγγύηση του , να έρθει σε εσένα να την καλύψεις(χρόνια ή 180.000 χλμ)? Ακόμα και η αλλαγές λαδιών πρέπει να γίνονται σε εξουσιοδοτημένα από την αντιπροσωπία συνεργεία. Υπάρχει νομοθεσία που λέει ότι μπορείς να πας σε γενικό συνεργείο εφόσον κάνεις ακριβώς ότι λέει ο κατασκευαστής (γνήσιο φίλτρο λαδιού, λάδια και γνήσια (sic) βίδα καρτερ ροδέλα) αλλά εγώ δεν θα το ρισκαρα να με βγάλουν εκτός) Εφοσον υπαρχει νομοθεσια που σε καλυπτει,γιατι να τον βγαλουν εκτος εγγυησης? Σε νομιμο συνεργειο αν τα κανει,ειναι μια χαρα.
giorgioz1980 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 16 λεπτά πριν, minus_gr είπε και οι αλλαγές λαδιών σωστά γραφέται η αλλαγές λαδιών οκ θα ακούμε εσένα από δω και πέρα (no offense) Γενικό σχόλιο και συγνώμη από τον φίλο που άνοιξε το θέμα: Άπειροι φίλοι - γνωστοί όλα αυτά τα χρόνια 100% ελληνάρες έλα μωρέ, ώχου, τι ξέρουν οι εταιρίες, ποιά επίστημη κτλ.. Αιώνια εμπιστοσύνη στον μπάρμπα, στον καφετζή και στον μπάμπη από το γήπεδο. Και μετά μπινελικόνουν τους απατεώνες τις εταιρίες αν το αμάξι πάθει κάτι. Οι τύποι που βρίζουν οτιδήποτε στο γήπεδο αλλά το επόμενο δευτερόλεπτο εκθιάζουν την ομαδάρα.. Οι τύποι που κάθε καλοκαίρι βρίσκουν την τέλεια διατροφή να χάσουν αλλά αποδίδουν στον ανάδρομο ερμή την αποτυχία τους.. Θέμα επιλογών - γνώσεων και μόρφωσης. Φίλε μου giorgioz1980 στην αντιπροσωπεία μπορείς να πάς και τα δικά σου λάδια αρκεί να καλύπτουν τις προδιαγραφές (και δεν χάνεται η εγγύηση). Εννοείται τη προγραμματισμένη συντήρηση την πάς στην αντιπροσωπεία. Το σενάριο που είπαμε είναι για την προληπτική -εκτός προγράμματος και ίσως και λογικής αφού έχεις μονο 3.000km- αλλαγή λαδιών. δεν παρεξηγηθηκα minus_gr.. ολα καλα.. μην αγχωνεσαι... αποτι ψαχνω και διαβαζω εδω και ωρα (περι προωρης αλλαγης κτλ..) μαλλον δεν θα τα αλλαξω
Μάκαρος Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 47 λεπτά πριν, minus_gr είπε Οι κατασκευαστές ανακοινώνουν προγραμμάτα συντήρησης και αλλαγές κτλ όσο πιο αραιά γίνεται για λόγους marketing. Δεν το θεωρώ απαραίτητα σωστό αλλά αυτό για τον χρήστη σημαίνει οτι δεν μπορούν να σου πούν "α η τάδε βλάβη ήταν αποτέλεσμα κακής συντήρησης δεν άλλαξες λάδια¨. Οπότε ή παίρνουν τεράστιο ρίσκο ή γνωρίζουν-έχουν υπολογίσει οτι δεν πρόκειται η μη αλλαγή να δημιουργήσει κάτι (σε αμάξι χωρίς κατασκευαστικό ελάττωμα έτσι..). Και δεν παίρνουν τεράστιο ρίσκο.. Σιγουρα παιζει ρολο και το marketing αλλα οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο. Η εξελιξη στον τομεα των λιπαντικων αυτοκινητων εχει κανει αλματα. Δεν μπορουμε να συγκρινουμε τα ορυκτελαια που χρησιμοποιουσαμε πριν 30 χρονια ως λαδια με τα σημερινα συνθετικα (ως προς λιπανση, αντοχη σε σκληρη χρηση κτλ κτλ).
jgeorgiou Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 λεφτά για πέταμα είχε ο διάολος τα πέταγε όπου να'ναι. δεν τα δίνεις τα λεφτά σε κάποιον να φάει ένα κομμάτι ψωμί αντί να ρυπαίνεις αλλάζοντας λάδια χωρίς να χρειάζεται? 1
dkstopo Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Αν δεν πιάνεις τα χιλιόμετρα στο έτος τότε μπορείς να βάλεις λάδια που πάνε 2 χρόνια.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, dkstopo είπε Αν δεν πιάνεις τα χιλιόμετρα στο έτος τότε μπορείς να βάλεις λάδια που πάνε 2 χρόνια. υπαρχουν τετοια λαδια? εχεις μηπως καποιο λινκ να ψαχτω διοτι θα μ ενδιεφερε κατι τετοιο Επεξ/σία 2 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
gia_nnis Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 7 ώρες πριν, giorgioz1980 είπε καλησπερα σας.. αγορασα τον Ιουανουαριο φετος το yaris 1.5 vvt ie 111hp.Το ορωτο μου καινουρηιο αμαξι.. μιας και οριν ειχα σαξο 1.1.Σκεφτομαι να αλλαξω τα λαδια.εχω κανει 2300 χλμ και γενικως δεν το μετακινω οοκυ.. μιας και εχω και το σκουτερακι μου citycom s300. Ξερω οτι δεν χρειαζεται να αλλαξω λαδια.. αλλα καλο θα κανει. το ερωτημα μου ειναι.. μιας και δεν βγαζω ακρη απο το βιβλιο του.. να βαλω συνθετικα... ημισυνθετικα κτλ;; στο βιβλιο οκ αναφερει π. χ 5w 30..αλλα δεν αναφερει τι ειδους. Στο σαξο που ειχα δεν με απασχολουσε ιδιαιτερα.. αλλα τωρα ειναι διαφορετικα Αυτα δεν λεγονται ουτε για πλακα σε καινουργιο μοτερ vvti ημισυνθετικα.. Παντα 100% συνθετικα και 5w30. Μπορεις να βαλεις τα castrol τα χρυσα αλλα τσαμπα λεφτα..! Για μενα καλυτερα να συμπεριφερεσαι σωστα σ ενα καινουργιο μοτερ για τα πρωτα 8-10000χλμ. Εγω δεν θα εκανα εντος πανω απο 8000χλμ με τα ιδια λαδια..
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Αλλη μια εντελώς ανούσια συζήτηση στο insomnia με θέμα πότε να γίνεται αλλαγή λαδιών. Πανω κάτω οτι προτείνει αυτός που μελέτησε και κατασκεύασε το αμάξι. Αλλαγή κάθε 10.000-15.000 χλμ στο περιπου ή κάθε 2 χρόνια στο περιπου,τώρα συν πλην 1000-2000χλμ ή κανά 6μηνο,δεν παίζει κανένα ρολο,ακόμα και λίγο παραπανω, παντα λάδια με προδιαγραφές κατασκευαστή, και ο κινητηρας δεν θα πάθει τίποτα εξαιτίας των λαδιών. Απο εκεί και πέρα οποιος έχει λεφτά για πέταμα,δικαίωμα του. Όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφιες για forum.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα