Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας.. αγορασα τον Ιουανουαριο φετος το yaris 1.5 vvt ie 111hp.Το ορωτο μου καινουρηιο αμαξι.. μιας και οριν ειχα σαξο 1.1.Σκεφτομαι να αλλαξω τα λαδια.εχω κανει 2300 χλμ και γενικως δεν το μετακινω  οοκυ.. μιας και εχω και το σκουτερακι μου citycom s300. Ξερω οτι δεν χρειαζεται να αλλαξω λαδια.. αλλα καλο θα κανει. 

το ερωτημα μου ειναι.. μιας και δεν βγαζω ακρη απο το βιβλιο του.. να βαλω συνθετικα... ημισυνθετικα κτλ;; 

στο βιβλιο οκ αναφερει π. χ 5w 30..αλλα δεν αναφερει τι ειδους. Στο σαξο που ειχα δεν με απασχολουσε ιδιαιτερα.. αλλα τωρα ειναι διαφορετικα

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, giorgioz1980 είπε

λες;; 

Αν ψάχνεις κάποιον να σου πει πως καλό είναι να τα αλλάξεις περίμενε, έχουμε πολλούς εδώ που έχουν μείνει κολλημένοι στη δεκαετία 70-80.

Δημοσ.

το ξερω... αλλα μιας και τα σερβις ειναι καθε χρονο (Γεναρη) σκεφτομαι να τα αλλαζω στο ενδιαμεσο. αυτο κανω και στο ακουτερ (ειναι ανα 6000 χλμ αλλα τα αλλαζω στα 3000).

Δημοσ.

Άποψη μου, κάνε άλλα τόσα (χιλιόμετρα) κ μετά άλλαξε τα (καθαρά για ψυχολογικούς λόγους). Τα πρώτα services φαντάζομαι θα τα κάνεις σε εξουσιοδοτημένο point (για θέματα εγγύησης).. οπότε εκεί θα γνωρίζουν ακριβώς τι θα χρησιμοποιήσουν.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Αν ψάχνεις κάποιον να σου πει πως καλό είναι να τα αλλάξεις περίμενε, έχουμε πολλούς εδώ που έχουν μείνει κολλημένοι στη δεκαετία 70-80.

χαχχαχαχα.. 

Μόλις τώρα, TechnoState είπε

Άποψη μου, κάνε άλλα τόσα (χιλιόμετρα) κ μετά άλλαξε τα (καθαρά για ψυχολογικούς λόγους). Τα πρώτα services φαντάζομαι θα τα κάνεις σε εξουσιοδοτημένο point (για θέματα εγγύησης).. οπότε εκεί θα γνωρίζουν ακριβώς τι θα χρησιμοποιήσουν.

εννοειται σε αντιπροσωπεια θα παω για σερβις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, giorgioz1980 είπε

καλησπερα σας.. αγορασα τον Ιουανουαριο φετος το yaris 1.5 vvt ie 111hp.Το ορωτο μου καινουρηιο αμαξι.. μιας και οριν ειχα σαξο 1.1.Σκεφτομαι να αλλαξω τα λαδια.εχω κανει 2300 χλμ και γενικως δεν το μετακινω  οοκυ.. μιας και εχω και το σκουτερακι μου citycom s300. Ξερω οτι δεν χρειαζεται να αλλαξω λαδια.. αλλα καλο θα κανει. 

το ερωτημα μου ειναι.. μιας και δεν βγαζω ακρη απο το βιβλιο του.. να βαλω συνθετικα... ημισυνθετικα κτλ;; 

στο βιβλιο οκ αναφερει π. χ 5w 30..αλλα δεν αναφερει τι ειδους. Στο σαξο που ειχα δεν με απασχολουσε ιδιαιτερα.. αλλα τωρα ειναι διαφορετικα

πως εβγαλες το συμπερασμα πως θα κανει καλο?

προσωπικα πιστευω πως οσο ψειρας και να ναι καποιος, κατω απο 5.000χλμ απλα ειναι πεταμενα λεφτα. ειτε αμαξι ειτε μηχανακι

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

πως εβγαλες το συμπερασμα πως θα κανει καλο?

προσωπικα πιστευω πως οσο ψειρας και να ναι καποιος, κατω απο 5.000χλμ απλα ειναι πεταμενα λεφτα. ειτε αμαξι ειτε μηχανακι

γιατι... θα κανει κακο να μπει φρεσκο λαδι; αν ηταν ετσι θα αλλαζαμε λαδια οποτε θελουμε και οποτε εχουμε λεφτα.. (χωρις παρεξηγηση παντα) 

απο τη στιγμη που με το ζορι θα κανω 5κ-6κ χλμ το χρονο.. πως θα του κανει κακο η αλλαγη; 

Δημοσ.

Εφοσον εχεις λεφτα για πεταμα,αλλαξε τα.Καλο δε κανεις παντως.Αλλα ουτε και κακο.Δε προκειται να γλιτωσεις καμια ζημια επειδη κανεις καθε λιγο αλλαγες λαδιων.

Κανε τες στο χρονο η στα χλμ,οποιο φτασει πρωτο.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, giorgioz1980 είπε

γιατι... θα κανει κακο να μπει φρεσκο λαδι; αν ηταν ετσι θα αλλαζαμε λαδια οποτε θελουμε και οποτε εχουμε λεφτα.. (χωρις παρεξηγηση παντα) 

απο τη στιγμη που με το ζορι θα κανω 5κ-6κ χλμ το χρονο.. πως θα του κανει κακο η αλλαγη; 

Υπάρχουν κάποιες έρευνες που λένε πως όντως κάνει κακό (ή πιο σωστά προκαλεί μεγαλύτερη φθορά) η συχνή αλλαγή.

Τώρα αν πιστεύεις πως γνωρίζεις καλύτερα και από αυτές τις έρευνες και από τον κατασκευαστή, κάνε του κεφαλιού σου.

Χωρίς παρεξήγηση πάντα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Υπάρχουν κάποιες έρευνες που λένε πως όντως κάνει κακό (ή πιο σωστά προκαλεί μεγαλύτερη φθορά) η συχνή αλλαγή.

Τώρα αν πιστεύεις πως γνωρίζεις καλύτερα και από αυτές τις έρευνες και από τον κατασκευαστή, κάνε του κεφαλιού σου.

εχεις καποιο λινκ για αυτες τις ερευνες;; (οχι οτι δεν σε πιστευω) . Για να σου πω την αληθεια δεν το εχω ξανακουσει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η οδηγια του κατασκευαστη για το συγκεκριμενο μοντελο ειναι 15000 χιλιομετρα ή χρονος. Κατι παραπανω θα γνωριζει ο κατασκευαστης για να δινει αυτες τις τιμες. Τωρα αν θες απλα να πεταξεις τα λεφτα σου (γτ στην αντιπροσωπεια δεν θα βρεις τιμες συνεργειου) ειναι στο χερι σου. 

Επεξ/σία από Μάκαρος
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, giorgioz1980 είπε

εχεις καποιο λινκ για αυτες τις ερευνες;; (οχι οτι δεν σε πιστευω) . Για να σου πω την αληθεια δεν το εχω ξανακουσει. 

Φυσικά και έχω... εσύ πάλι έχεις κάποιο λινκ με έρευνες που να λένε πως η πολύ πρόωρη αλλαγή λαδιών "καλό θα κάνει"?

https://www.sae.org/publications/technical-papers/content/2007-01-4133/

https://www.bobistheoilguy.com/used-oil-analysis-how-to-decide-what-is-normal/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...