Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχοντας άνθρωπο τρίτης ηλικίας με περιστατικά πτώσεων μέσα στο σπίτι, πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή να καταφύγω σε κάποιο gadget που θα έχει πάνω του το οποίο θα με ειδοποιεί μόλις εντοπίσει κάποια πτώση. Καθώς στο σπίτι δεν υπάρχει καθόλου σήμα κινητής τηλεφωνίας, θα με ενδιέφερε το σήμα να φεύγει από το gadget αυτό μέσω WiFi και να έρχεται σε εμένα ίσως μέσω app notification στο κινητό μου.

Το άτομο αυτό δεν βγαίνει καθόλου από το σπίτι οπότε δεν με ενδιαφέρουν λύσεις GPS που παρακολουθούν που βρίσκεται το άτομο και μπορούν ανά πάσα στιγμή να μου στείλουν το γεωγραφικό του στίγμα. Το μόνο που θέλω είναι αν και όταν εντοπίσουν πτώση να με ειδοποιούν χρησιμοποιώντας την ADSL γραμμή που έχει το σπίτι. Θα ήθελα επίσης να υπάρχει κάποιο SOS button πάνω στην συσκευή έτσι ώστε να ενημερώνομαι και πάλι (μέσω Internet) αν υπάρξει οποιαδήποτε ανάγκη (ζαλάδα, υπέρταση,...).

Ψάχνοντας στο Internet, βρήκα το ANGEL4 το οποίο φαίνεται να κάνει αυτά που με ενδιαφέρουν. Έχει κάποιος εμπειρία πάνω στο θέμα? Μιλάμε για σπίτι σε χωριό χωρίς σήμα κινητής τηλεφωνίας, με ADSL και άνθρωπο τρίτης ηλικίας που δεν μιλάει ξένη γλώσσα (οπότε το Call Center το απορρίπτουμε). Επίσης, θεωρώ άσκοπο να πληρώνω συνδρομή ανά μήνα σε Call Center (ακόμα και να υπάρχει Ελληνικό) εφόσον μπορώ σε 3 λεπτά να είμαι στον χώρο για να βοηθήσω και να μεταφέρω αν χρειαστεί το άτομο με το ΙΧ μου στο νοσοκομείο.

Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι ειναι καλο οσο εισαι στην ακτινα του bluetooth αν βγεις εξω απο το σπιτι πιθανον να μην σε ειδοποιησει καν

εχει ενδιαφερον ομως 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostasbm είπε

το θεμα ειναι οτι ειναι καλο οσο εισαι στην ακτινα του bluetooth αν βγεις εξω απο το σπιτι πιθανον να μην σε ειδοποιησει καν

εχει ενδιαφερον ομως 

Η λύση που ψάχνω εγώ δεν μπλέκει κάπου Bluetooth παρά χρησιμοποιεί μόνο WiFi για να στέλνει μέσω Internet ειδοποιήσεις. Με άλλα λόγια, η συσκευή εντοπισμού πτώσης θέλω να συνδέεται απευθείας με το WiFi Router του σπιτιού το οποίο καλύπτει άνετα τον χώρο του σπιτιού. Το εν λόγω άτομο δεν βγαίνει καθόλου εκτός σπιτιού (μόνο στον κήπο) καθώς δεν μπορεί. Ως εκ τούτου δεν με ενδιαφέρουν λύσεις GPS, Bluetooth, Call Center,...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, katsikoula είπε

Η λύση που ψάχνω εγώ δεν μπλέκει κάπου Bluetooth παρά χρησιμοποιεί μόνο WiFi για να στέλνει μέσω Internet ειδοποιήσεις. Με άλλα λόγια, η συσκευή εντοπισμού πτώσης θέλω να συνδέεται απευθείας με το WiFi Router του σπιτιού το οποίο καλύπτει άνετα τον χώρο του σπιτιού. Το εν λόγω άτομο δεν βγαίνει καθόλου εκτός σπιτιού (μόνο στον κήπο) καθώς δεν μπορεί. Ως εκ τούτου δεν με ενδιαφέρουν λύσεις GPS, Bluetooth, Call Center,...

οσο και να διαβασα τα χαρακτηριστικα του δεν ειδα να συνδεεται σε wi fi  γιαυτο εκανα και το σχολιο ...εγω επειδη ειχα δει μια παρομοια συσκευη Αυστραλια εστελνε sms γιατι ειχα καρτα sim καποιου παροχου εκει ,αν το βρω θα σου δωσω το λινκ.Πιστευω οτι ειναι ποιο καλυτερα να εχει sim καρτα γιατι cosmote πχ πιανει παντου ενω το ιντερνετ μπορει και πεσει η να χασει τη συσκευη απο καποια διακοπη

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostasbm είπε

οσο και να διαβασα τα χαρακτηριστικα του δεν ειδα να συνδεεται σε wi fi  γιαυτο εκανα και το σχολιο ...εγω επειδη ειχα δει μια παρομοια συσκευη Αυστραλια εστελνε sms γιατι ειχα καρτα sim καποιου παροχου εκει ,αν το βρω θα σου δωσω το λινκ.Πιστευω οτι ειναι ποιο καλυτερα να εχει sim καρτα γιατι cosmote πχ πιανει παντου ενω το ιντερνετ μπορει και πεσει η να χασει τη συσκευη απο καποια διακοπη

Πριν από λίγο έλαβα απάντηση από τον κατασκευαστή. Δυστυχώς, συνδέεται όντως μέσω Bluetooth σε Android τηλέφωνο το οποίο με την σειρά του αναλαμβάνει την αποστολή ειδοποίησης με όποιον τρόπο θέλουμε. Διαβάζοντας στο internet, καταλαβαίνω ότι αυτό είναι το standard σε τέτοιες λύσεις καθώς η WiFi σύνδεση καταναλώνει αισθητά περισσότερο ρεύμα από ότι το Bluetooth κάτι το οποίο οδηγεί στην αποφυγή του σε wearable συσκευές.

Όσο αφορά τη sim, αυτή η λύση δεν είναι στις δυνατές λύσεις για την περίπτωση μου καθώς στο σπίτι δεν υπάρχει καθόλου σήμα!!!! Από ότι φαίνεται δεν το γλυτώνω το Android smartphone το οποίο θα λειτουργεί στην ουσία ως gateway.

Δημοσ.

με ένα nodemcu , ifft και μια μικρή μπαταρία ίσως είναι εύκολο να φτιάξεις ένα μικροκωδικα.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, karaLRS είπε

με ένα nodemcu , ifft και μια μικρή μπαταρία ίσως είναι εύκολο να φτιάξεις ένα μικροκωδικα.

Θα ήθελα ιδανικά μία έτοιμη εμπορική λύση λόγω της ευαισθησίας της περίπτωσης και της έλλειψης γνώσεων και χρόνου από την μεριά μου

• Like 1
Δημοσ.

οποτε πας για ενα φτηνο smartphone γιανα π[αιξει το ρολο ρουτερ

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kostasbm είπε

οποτε πας για ενα φτηνο smartphone γιανα π[αιξει το ρολο ρουτερ

Έτσι φαίνεται. Απλά θα ήθελα ιδανικά να το αποφύγω για να μην έχω το νου μου σε αυτό και τις ανάγκες του (φόρτιση, κράσαρε η εφαρμογή,...) αλλά μάλλον δεν το αποφεύγω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...