Προς το περιεχόμενο

Windows 7 σε Ryzen και BAD POOL CALLER Error

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Για να ξεκινήσω, το πρόβλημα έχει ως εξής...
Μου έφεραν στη δουλειά ένα νέο pc με 10άρια αλλά υπάρχει πρόβλημα με τις εφαρμογές που δουλεύουμε οι οποίες θέλουν xp ή στην χειρότερη περίπτωση 7άρια professional και ie8. Μου ζήτησαν λοιπόν να βάλω 7άρια (γιατί xp δεν παίζει) και εκεί άρχισαν τα παρατράγουδα.
Το hardware έχει ως εξής:

GIGABYTE GA-A320M-S2H (με το τελευταίο firmware)
AMD RYZEN 220G
HYPER-X FURY DDR4 2133 4GB στα 1.20 Volt (έχω κάνει memtest)
PNY SSD 240GB
DVD ROM

Ξεκινάω κι εγώ να δω αν υποστηρίζει η gb τα 7άρια και έχει κανονικά drivers και μάλιστα δίνει και εργαλείο που ενσωματώνει τους usb 3 drivers, τους storage drivers και κάτι fixes στο iso εγκατάστασης των 7. Έκανα την διαδικασία κανονικά και ενσωμάτωσα σε usb stick τους drivers, το σύνδεσα σε usb 2.0 θύρα (έχει δύο από πίσω) και έβαλα και ps/2 πληκτρολόγιο (πάντα κρατάω ένα για ανάγκη). Ξεκίνησα το setup με το usb και αναγνώρισε κανονικά το ποντίκι, προχώρησε στην αντιγραφή, έκανε επανεκκίνηση, συνέχισε κανονικά, αναβόσβησε η οθόνη κάποια στιγμή και μετά από ένα λεπτό περίπου μπλε οθόνη με σφάλμα 0xC2 (BAD_POOL_CALLER) και ξεκινάει η Οδύσσεια. :(
Το σφάλμα αυτό βγάζει για θέμα μνήμης συνήθως ή drivers. Δοκίμασα με άλλα iso των 7 όπου ενσωμάτωνα τους drivers, τίποτα. Κατέβασα από heidoc τα 7άρια με τις ενημερώσεις μέχρι τον Αύγουστο του 2010, τίποτα. Κατέβασα από torrent ένα iso κάποιου τύπου που το έκανε για το δικό του σύστημα με ryzen και του δούλεψε, τίποτα. Άρχισα να δοκιμάζω άλλες εκδόσεις των 7 ξεκινώντας με την ultimate, τίποτα. Κατέβασα ένα iso για home premium Αγγλικά από heidoc και Ω, τι θαύμα, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση.
Χάρηκα και είπα ότι κάτι κάνουμε. Αλλάζω λοιπόν το ei.cfg για να βάλει την pro έκδοση (γιατί από Pro και πάνω μόνο παίζει σε domain), πάπαλααα! ☹️
Άντε καλά λέω, βάζω την home, βάζω drivers και μετά κάνω upgrade σε pro. ;) Αμ, δε! Πάλι 0xC2. Τώρα δεν παίρνει ούτε τα home premium. 🤬
Εννοείτε ότι σε κάθε εγκατάσταση καθάριζα τον δίσκο και διέγραφα τα partitions.
Επίσης δοκίμασα και με το nlite να ενσωματώσω τους drivers. αλλά πάλι αποτυχία.
Το ψάχνω και κάποιοι στα φόρουμ τις gigabyte πρότειναν να ξεκινήσει η εγκατάσταση σε άλλο pc και στην επανεκκίνηση να βγει ο δίσκος και να μεταφερθεί στον amd για να συνεχίσει. Αποτυχία και αυτό, πάλι 0xC2
Στήνω κανονικά τα 7άρια σε άλλο σύστημα (με c2d), κάνω όλες τις ενημερώσεις, κάνω sysprep, αλλάζω τον δίσκο... τίποτα και πάλι.

Εδώ πλέων αρχίζω να χτυπάω το κεφάλι μου στο τραπέζι και ζητάω την συνδρομή σας. Να προσθέσω ότι έχω δοκιμάσει διάφορα στο bios ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας συσκευές χωρίς αποτέλεσμα.

Το μόνο που δεν έκανα (γιατί δεν ξέρω τι να κάνω) είναι να πειράξω τα settings της μνήμης και δεν έχω άλλη ddr4 να δοκιμάσω. Πάντως το memtest το πέρασε καθαρά σε 3 pass.

Η προτάσεις να βάλω πάλι τα 10άρια να λείπουν. :)

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Δεν είμαι γνώστης από νεότερα συστήματα αλλά θα πρότεινα να αφαιρέσεις τη μπαταρία του bios για λίγα δευτερόλεπτα και να προσπαθήσεις να κάνεις την εγκατάσταση μόνο με πληκτρολόγιο χωρίς κάποια άλλη συσκευή συνδεδεμένη. Να υποθέσω από αυτά που αναφέρεις υπάρχει μόνο η onboard γραφικών. Αν υπάρχει κάποια εξωτερική δοκίμασε την. Δεν έχεις να χάσει τίποτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόνο η onboard είναι, όντως. Μπαταρία δεν αφαίρεσα αλλά έχω κάνει πολλές φορές reset to defaults στο bios, δε νομίζω να προσφέρει κάτι άλλο αλλά θα τοκάνω κι αυτό εδώ που φτάσαμε.

Πάντως να προσθέσω ότι τώρα κατέβασα και μια 32bit έκδοση των 7 και την περνάω σε usb με το tool της gigabyte, καθώς μέχρι τώρα δοκίμαζα μόνο σε 64bit, μήπως και... 😕

Επεξ/σία από micos000
Επισκέπτης
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, micos000 είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Για να ξεκινήσω, το πρόβλημα έχει ως εξής...
Μου έφεραν στη δουλειά ένα νέο pc με 10άρια αλλά υπάρχει πρόβλημα με τις εφαρμογές που δουλεύουμε οι οποίες θέλουν xp ή στην χειρότερη περίπτωση 7άρια professional και ie8. Μου ζήτησαν λοιπόν να βάλω 7άρια (γιατί xp δεν παίζει) και εκεί άρχισαν τα παρατράγουδα.
Το hardware έχει ως εξής:

GIGABYTE GA-A320M-S2H (με το τελευταίο firmware)
AMD RYZEN 220G
HYPER-X FURY DDR4 2133 4GB στα 1.20 Volt (έχω κάνει memtest)
PNY SSD 240GB
DVD ROM

Ξεκινάω κι εγώ να δω αν υποστηρίζει η gb τα 7άρια και έχει κανονικά drivers και μάλιστα δίνει και εργαλείο που ενσωματώνει τους usb 3 drivers, τους storage drivers και κάτι fixes στο iso εγκατάστασης των 7. Έκανα την διαδικασία κανονικά και ενσωμάτωσα σε usb stick τους drivers, το σύνδεσα σε usb 2.0 θύρα (έχει δύο από πίσω) και έβαλα και ps/2 πληκτρολόγιο (πάντα κρατάω ένα για ανάγκη). Ξεκίνησα το setup με το usb και αναγνώρισε κανονικά το ποντίκι, προχώρησε στην αντιγραφή, έκανε επανεκκίνηση, συνέχισε κανονικά, αναβόσβησε η οθόνη κάποια στιγμή και μετά από ένα λεπτό περίπου μπλε οθόνη με σφάλμα 0xC2 (BAD_POOL_CALLER) και ξεκινάει η Οδύσσεια. :(
Το σφάλμα αυτό βγάζει για θέμα μνήμης συνήθως ή drivers. Δοκίμασα με άλλα iso των 7 όπου ενσωμάτωνα τους drivers, τίποτα. Κατέβασα από heidoc τα 7άρια με τις ενημερώσεις μέχρι τον Αύγουστο του 2010, τίποτα. Κατέβασα από torrent ένα iso κάποιου τύπου που το έκανε για το δικό του σύστημα με ryzen και του δούλεψε, τίποτα. Άρχισα να δοκιμάζω άλλες εκδόσεις των 7 ξεκινώντας με την ultimate, τίποτα. Κατέβασα ένα iso για home premium Αγγλικά από heidoc και Ω, τι θαύμα, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση.
Χάρηκα και είπα ότι κάτι κάνουμε. Αλλάζω λοιπόν το ei.cfg για να βάλει την pro έκδοση (γιατί από Pro και πάνω μόνο παίζει σε domain), πάπαλααα! ☹️
Άντε καλά λέω, βάζω την home, βάζω drivers και μετά κάνω upgrade σε pro. ;) Αμ, δε! Πάλι 0xC2. Τώρα δεν παίρνει ούτε τα home premium. 🤬
Εννοείτε ότι σε κάθε εγκατάσταση καθάριζα τον δίσκο και διέγραφα τα partitions.
Επίσης δοκίμασα και με το nlite να ενσωματώσω τους drivers. αλλά πάλι αποτυχία.
Το ψάχνω και κάποιοι στα φόρουμ τις gigabyte πρότειναν να ξεκινήσει η εγκατάσταση σε άλλο pc και στην επανεκκίνηση να βγει ο δίσκος και να μεταφερθεί στον amd για να συνεχίσει. Αποτυχία και αυτό, πάλι 0xC2
Στήνω κανονικά τα 7άρια σε άλλο σύστημα (με c2d), κάνω όλες τις ενημερώσεις, κάνω sysprep, αλλάζω τον δίσκο... τίποτα και πάλι.

Εδώ πλέων αρχίζω να χτυπάω το κεφάλι μου στο τραπέζι και ζητάω την συνδρομή σας. Να προσθέσω ότι έχω δοκιμάσει διάφορα στο bios ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας συσκευές χωρίς αποτέλεσμα.

Το μόνο που δεν έκανα (γιατί δεν ξέρω τι να κάνω) είναι να πειράξω τα settings της μνήμης και δεν έχω άλλη ddr4 να δοκιμάσω. Πάντως το memtest το πέρασε καθαρά σε 3 pass.

Η προτάσεις να βάλω πάλι τα 10άρια να λείπουν. :)

να υποθεσω εκανες bios update και clear cmos?

παντως φανταζομαι οτι καταλαβαινεις πως τα xp ειναι 15 χρονια λειτουργικο και χρειαζεστε προγραμματα που να υποστηριζουν συγχρονα συστηματα αλλιως τα προβληματα συμβατοτητας θα αυξανονται συνεχεια

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

να υποθεσω εκανες bios update και clear cmos?

Ναι, και τα δύο

2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

παντως φανταζομαι οτι καταλαβαινεις πως τα xp ειναι 15 χρονια λειτουργικο και χρειαζεστε προγραμματα που να υποστηριζουν συγχρονα συστηματα αλλιως τα προβληματα συμβατοτητας θα αυξανονται συνεχεια

Το θέμα είναι αυτοί που φτιάχνουν τις εφαρμογές να τις ενημερώνουν. Μετά βίας καταφέραμε να δουλέψουμε στα 7άρια. Με τα 10άρια έχω αρκετά θέματα που δεν λύνονται ούτε με εκτέλεση σε συμβατότητα.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, micos000 είπε

Ναι, και τα δύο

Το θέμα είναι αυτοί που φτιάχνουν τις εφαρμογές να τις ενημερώνουν. Μετά βίας καταφέραμε να δουλέψουμε στα 7άρια. Με τα 10άρια έχω αρκετά θέματα που δεν λύνονται ούτε με εκτέλεση σε συμβατότητα.

θα ασπρισουν οι τριχες σου αμα περιμενεις απ τους προγραμματιστες :P

εχεις δοκιμασει με 10αρια και vm σε xp μηπως δουλευει?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την έχω κάνει και αυτήν την λύση αλλά το πρόβλημα είναι περισσότερο με τους τελικούς χρήστες και όχι με εμένα. Όταν σου λένε ότι κάποιος πείραξε τον υπολογιστή τους και δεν μπορούν να δουλέψουν και πας και βλέπεις ότι το εικονίδιο της εφαρμογής μεταφέρθηκε σε άλλη θέση επειδή για κάποιο λόγο έγινε αυτόματη τακτοποίηση στο dekstop, άντε μετά εσύ να τους πεις να μπαίνουν σε vm και να λογκάρουν χειροκίνητα (γιατί μπαίνουν με κάρτες). Αυτήν την γκρίνια είναι που θέλω να αποφύγω.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Αυτό κάνω μέχρι τώρα. Το έχουμε όμως τερματίσει με κάτι p4 ht και 1gb ram. :)

Στο τέλος θα του βάλω 10άρια και θα το δώσω σε κάποιον που το έχει λίγο με την τεχνολογία και όποιος ξαναφέρει ryzen θα του πω να το πάρει σπίτι του.

Δημοσ.

Αν κάνεις εγκατάσταση windows 7 σε ένα παλιό AMD σύστημα και περάσεις τον δίσκο στο καινούργιο κατά πάσα πιθανότητα θα δουλέψει αλλά θα σου βγάζει συνέχεια μήνυμα ότι το υλικό δεν είναι συμβατό με τα windows 7

Δημοσ.

Λοιπόν, έχουμε εξελίξεις. Πριν λίγο τελείωσε η εγκατάσταση των 32bit win7 sp1. Είναι η Αγγλική έκδοση αλλά θα δοκιμάσω να αλλάξω γλώσσα μετά με το vistalizator.
Πάντως είμαστε σε καλό δρόμο.

Τώρα προέκυψε νέο θέμα. Η AMD δε δίνει drivers για την κάρτα γραφικών για 7άρια, μόνο 10 64bit και τίποτε άλλο!
Το αφήνω για τώρα γιατί πέρασε η ώρα και θα το δω αύριο. Όποιος έχει κάποια ιδέα ας ποστάρει να έχω για αύριο υλικό.

9 λεπτά πριν, dj_aggelos είπε

Αν κάνεις εγκατάσταση windows 7 σε ένα παλιό AMD σύστημα και περάσεις τον δίσκο στο καινούργιο κατά πάσα πιθανότητα θα δουλέψει αλλά θα σου βγάζει συνέχεια μήνυμα ότι το υλικό δεν είναι συμβατό με τα windows 7

Δυστυχώς δεν έχω άλλο σύστημα με amd. Όλα intel είναι. 😐

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...