Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Το αν η Apple στο μέλλον θα χάσει μερίδιο αγοράς στα flagships δεν μπορώ να το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι αυτό που βλέπω. Και αυτό είναι ότι αν κάποιος έχει να σκάσει ένα χιλιάρικο για τηλέφωνο, οι πιθανότητες είναι να πάρει iPhone. Και μην παίρνεις παράδειγμα εδώ μέσα που όλοι κοιτάνε τα bechmarks και πόσο σκορ έκανε στο antutu, εκεί έξω οι καταναλωτές δεν ενδιαφέρονται γι αυτά.

Εγώ το μόνο που σχολίασα ήταν η πιπίλα όλων "Apple is doomed" που είναι δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο. Πουλάνε accessories σαν τρελοί (apple watch, airpods) και services και προς τα εκεί δείχνει να κινείται η εταιρία. Έχουν δεχτεί ότι τα smartphones έχουν φτάσει ταβάνι και μέχρι να γίνει πάλι το μπαμ με το "next big thing" οι πωλήσεις στα smartphones θα πέφτουν. Όπως πέφτουν κάθε χρόνο και για την Galaxy S σειρά της samsung και γενικά όλα τα flagship.

Η Hauwei με το να πουλάει τηλέφωνα των 200$ με τον τόνο, δεν θα την κάνει το next big thing. Άμα βγάλει κάτι πραγματικά καινοτόμο και πουλήσει σαν τρελό τότε θα της βγάλω το καπέλο όπως και στην οποιαδήποτε εταιρία το κάνει.

Συμφωνώ με όσα λες εκτός από δυο (εξήγησα πριν για ποιον λόγο, δεν θα επαναλαμβάνομαι): 

1. Η Apple είναι κολοσσός και φτιάχνει ποιοτικά προϊόντα, αλλά αν δεν βγει με κάτι πραγματικά νέο ή πραγματικά χρήσιμο θα έχει σοβαρά προβλήματα, όχι γιατι δεν είναι αξιόλογη εταιρία, κάθε άλλο! Επειδή τις «αγορές» τις ενδιαφέρουν οι προοπτικές μιας εταιρίας (δηλαδή το περιθώριο κέρδους μιας μετοχής) και όχι το ποσό καλή ή ποιοτική είναι! Από Ελλάδα βλέπε πχ Jumbo

2. H Huawei ήταν η σούπερ αντιγραφέας τεχνολογιών, αλλά πλέον το έχει πάει σε τελείως άλλο επίπεδο. Σαν τεχνολογία είναι πλέον ανώτερη της Apple. Κατασκευάζει, σχεδιάζει και πουλά η ίδια τα προιοντα της σε τιμές εξαιρετικές σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ακριβώς τα ίδια έκανε και η SAMSUNG στην αρχή της. Αντίθετα η Apple (της οποίας το «κλειστό» λειτουργικό το κάνει αυτόματα αλλά και αξιέπαινα σταθερό και εύχρηστο - τυγχάνω χρήστης του επι αρκετών χρόνων σε 2 iPad και δυο iPhone διαδοχικά), δεν έχει πλέον δικη της τεχνολογια. Έκανε τρελές «κολοτουμπες» με το μέγεθος της οθόνης, με την «άχρηστη» Ram, με τις χρεώσεις των third parties στο Apple store (ψιλοσυνεχίζεται αυτό) και ακόμα με το κακό αλουμίνιο σε μια premium συσκευή (bendgate) ή ακόμα και με τις μπαταρίες. Ολα αυτά τα ξεπέρασε γιατι με το marketing της είναι πολύ δυνατή και έχει πολλούς πιστούς χρήστες (πολύ δικαίως). Παρολαυτα αν το Huawei αποκτήσει 5G, foldable tablet, ισχυρή αυτονομία με ένα σταθερό λειτουργικό...και η Apple δεν ακολουθήσει, θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα... έτσι ακριβώς την πάτησε η κραταιά Nokia και στη συνεχεια η Ericsson... έτσι έχασε πελάτες και η Sony από Nintendo και Microsoft στο περιβάλλον του ps. 

Άμα δεν το βλέπεις τι να σου πω...οι εξελίξεις μας ξεπερνούν... αν δεν ακολουθούν οι εταιρίες είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα χαθούν...

Επεξ/σία από teovag
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, teovag είπε

Συμφωνώ με όσα λες εκτός από δυο (εξήγησα πριν για ποιον λόγο, δεν θα επαναλαμβάνομαι): 

1. Η Apple είναι κολοσσός και φτιάχνει ποιοτικά προϊόντα, αλλά αν δεν βγει με κάτι πραγματικά νέο ή πραγματικά χρήσιμο θα έχει σοβαρά προβλήματα, όχι γιατι δεν είναι αξιόλογη εταιρία, κάθε άλλο! Επειδή τις «αγορές» τις ενδιαφέρουν οι προοπτικές μιας εταιρίας (δηλαδή το περιθώριο κέρδους μιας μετοχής) και όχι το ποσό καλή ή ποιοτική είναι! Από Ελλάδα βλέπε πχ Jumbo

2. H Huawei ήταν η σούπερ αντιγραφέας τεχνολογιών, αλλά πλέον το έχει πάει σε τελείως άλλο επίπεδο. Σαν τεχνολογία είναι πλέον ανώτερη της Apple. Κατασκευάζει, σχεδιάζει και πουλά η ίδια τα προιοντα της σε τιμές εξαιρετικές σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ακριβώς τα ίδια έκανε και η SAMSUNG στην αρχή της. Αντίθετα η Apple (της οποίας το «κλειστό» λειτουργικό το κάνει αυτόματα αλλά και αξιέπαινα σταθερό και εύχρηστο - τυγχάνω χρήστης του επι αρκετών χρόνων σε 2 iPad και δυο iPhone διαδοχικά), δεν έχει πλέον δικη της τεχνολογια. Έκανε τρελές «κολοτουμπες» με το μέγεθος της οθόνης, με την «άχρηστη» Ram, με τις χρεώσεις των third parties στο Apple store (ψιλοσυνεχίζεται αυτό) και ακόμα με το κακό αλουμίνιο σε μια premium συσκευή (bendgate) ή ακόμα και με τις μπαταρίες. Ολα αυτά τα ξεπέρασε γιατι με το marketing της είναι πολύ δυνατή και έχει πολλούς πιστούς χρήστες (πολύ δικαίως). Παρολαυτα αν το Huawei αποκτήσει 5G, foldable tablet, ισχυρή αυτονομία με ένα σταθερό λειτουργικό...και η Apple δεν ακολουθήσει, θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα... έτσι ακριβώς την πάτησε η κραταιά Nokia και στη συνεχεια η Ericsson... έτσι έχασε πελάτες και η Sony από Nintendo και Microsoft στο περιβάλλον του ps. 

Άμα δεν το βλέπεις τι να σου πω...οι εξελίξεις μας ξεπερνούν... αν δεν ακολουθούν οι εταιρίες είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα χαθούν...

Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες και έχεις δίκιο. Λέμε το ίδιο πράγμα.

Δεν θα συμφωνήσω βέβαια με αυτό που είπες για την ανωτερότητα εταιριών. Να σου θυμίσω την αποτυχημένη προσπάθεια της Huawei να φτιάξει το δικός της FaceID; Το ότι τα Airpods δεν έχουν ακόμα ουσιαστικό αντίπαλο τουλάχιστον στο κομμάτι του convinience; Το ότι το Apple Watch ακόμα παίζει μόνο του μπάλα; Ως χρήστης όλων των παραπάνω, θα σου πω ότι είναι μεγάλο πράγμα το να έχεις τα αξεσουάρ αυτά, γιατί πλέον κάποιος, είναι καλύτερα να αγοράσει ένα Apple Watch παρά το καινούριο iPhone που θα βγάλει η Apple γιατί συγκριτικά το να το προσθέσει στην ζωή του θα το δώσει πολύ περισσότερα σε σχέση με μια αναβάθμιση στο τηλέφωνό του.

Πιθανώς να κάνω λάθος σε αυτό που θα πω παρακάτω αλλά συγκεκριμένα την Huawei δεν την έχω στο μυαλό μου ούτε σαν ισάξια της Samsung. Στο κομμάτι του software υστερεί πάρα πολύ ακόμα. Πχ δες το P30 Pro με τις κάμερες και δες πόσο χάλια χρώματα έχουν συγκριτικά με iPhone και Galaxy S10. Και το P30 δεν νομίζω να έχει κάτι άλλο που να το κάνει καλύτερο από το S10 για παράδειγμα.

Όσο για τα foldables που ανέφερες, προσωπικά πιστεύω ότι μετά το όλο θέμα με το Galaxy Fold, η τεχνολογία αυτή δεν είναι το "next big thing" που ψάχνουμε. Η τιμή χλωμό να πέσει δεδομένου ότι για να γίνει καλύτερο μόνο λεφτά πρέπει να πέσουν(γυαλί στην οθόνη αντί για πλαστικό, καλύτερο construction για να μην μπαίνουν μέσα σκουπιδάκια και τα σχετικά, καλύτερη μπροστινή οθόνη). Μόνο από άποψη χρημάτων να το δεις, δεν θα φτάσει μακρυά... Τουλάχιστον όχι το phone-tablet concept.  

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, what_if said:

μαλλον τις ειδησεις που ανεβαζετε τις διαβαζεις κ αυτες επιλεκτικα 

Μη χρησιμοποιείς δικές μου ατάκες! 😛 

2 hours ago, gthe said:

Σαν τρελά δεν πουλανε τα Xs & Xr ... μην τρελαθούμε κιόλας, αφού οι τιμές φτάσανε στο θεό. Μετά το X προφανώς μειώθηκαν αρκετά οι πωλήσεις. Απειρός κόσμος σταμάτησε να αναβαθμίζεται και πεισματικά χρησιμοποιεί το 7άρι. Και μιλάμε για κόσμο με λεφτά σε αγορές όπως το UK, όχι για την Ελλάδα. Μην ξεχνάμε ότι η apple δεν έγινε γίγαντας επειδή πουλάει σε fanboys, έγινε ότι έγινε γιατί τα κινητά της αρέσουν στο ευρύ κοινό ...

Και φυσικά το ίδιο έχει γίνει ή θα γίνει με την samsung ... s8 και s9 παίρνει ο κόσμος, δεν πληρώνει εύκολα για το newest πλέον.

Στα smartwatch όντως κέρδισε, είναι μονοπώλειο απλά. Μοναδικός αντίπαλος τα garmin για αθλητές, όχι για μόστρα

Το best-selling κινητό πάντως για το 2018 ήταν το iphoneX. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 2/5/2019 στις 12:14 ΜΜ, woopsi είπε

Αντιλαμβάνεσαι πως αυτό δεν συσχετίζεται με την είδηση του άρθρου ε;

αμα εχει iphone καπως πρεπει να το υποστηρίξει

Δημοσ.
1 ώρα πριν, billdanos είπε

Μα αφού η Huawei  είχε πουλήσει περισσότερα τηλέφωνα!11!!!oneone!1

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, billdanos είπε

Για αυτο το τελευταιο με το Iphone X συμφωνω , οντας κατοχος του απο την στιγμη που βγηκε εδω στη Μεγαλη Βρεταννια.

Δημοσ.

Πιο πολύ ο κόσμος τώρα χρειάζεται και δικαρτα κινητά, η Apple χάνει και σε αυτόν τον τομέα. Δεν ξέρω απλά σαν εταιρεία κρατάει εγωιστική στάση μόνο και μόνο επειδή έχει ένα λογισμικό και θέλει να τα παίρνει χοντρά.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, KostasKri είπε

Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες και έχεις δίκιο. Λέμε το ίδιο πράγμα.

Δεν θα συμφωνήσω βέβαια με αυτό που είπες για την ανωτερότητα εταιριών. Να σου θυμίσω την αποτυχημένη προσπάθεια της Huawei να φτιάξει το δικός της FaceID; Το ότι τα Airpods δεν έχουν ακόμα ουσιαστικό αντίπαλο τουλάχιστον στο κομμάτι του convinience; Το ότι το Apple Watch ακόμα παίζει μόνο του μπάλα; Ως χρήστης όλων των παραπάνω, θα σου πω ότι είναι μεγάλο πράγμα το να έχεις τα αξεσουάρ αυτά, γιατί πλέον κάποιος, είναι καλύτερα να αγοράσει ένα Apple Watch παρά το καινούριο iPhone που θα βγάλει η Apple γιατί συγκριτικά το να το προσθέσει στην ζωή του θα το δώσει πολύ περισσότερα σε σχέση με μια αναβάθμιση στο τηλέφωνό του.

Πιθανώς να κάνω λάθος σε αυτό που θα πω παρακάτω αλλά συγκεκριμένα την Huawei δεν την έχω στο μυαλό μου ούτε σαν ισάξια της Samsung. Στο κομμάτι του software υστερεί πάρα πολύ ακόμα. Πχ δες το P30 Pro με τις κάμερες και δες πόσο χάλια χρώματα έχουν συγκριτικά με iPhone και Galaxy S10. Και το P30 δεν νομίζω να έχει κάτι άλλο που να το κάνει καλύτερο από το S10 για παράδειγμα.

Όσο για τα foldables που ανέφερες, προσωπικά πιστεύω ότι μετά το όλο θέμα με το Galaxy Fold, η τεχνολογία αυτή δεν είναι το "next big thing" που ψάχνουμε. Η τιμή χλωμό να πέσει δεδομένου ότι για να γίνει καλύτερο μόνο λεφτά πρέπει να πέσουν(γυαλί στην οθόνη αντί για πλαστικό, καλύτερο construction για να μην μπαίνουν μέσα σκουπιδάκια και τα σχετικά, καλύτερη μπροστινή οθόνη). Μόνο από άποψη χρημάτων να το δεις, δεν θα φτάσει μακρυά... Τουλάχιστον όχι το phone-tablet concept.  

Kαμια δεν είναι ισάξια με τη Samsung... Μιλάμε για μια εταιρεία που φτιάχνει από πλοία, μέχρι ηλεκρονικα (tv και κινητά), ηλεκτρικές συσκευες και πολύ πρόσφατα high tech φάρμακα!!! Όσον αφορα μόνο το κομμάτι των mobile, tablets, κλπ οι Κινέζοι πλέον παίζουν επί ίσοις όροις... Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον καμία εταιρία όταν θέλει ποιοτικό φθηνό προϊόν στρέφεται στην Κίνα και όχι όπως πριν στην Ινδία ή την Ινδοκίνα (όπως ας πούμε γινόταν πριν με τα ρούχα και τα παπούτσια πχ)...

Νομίζω ότι και τα περισσότερα εργοστάσια αυτοκινήτων, υπολογιστών, ενδυμάτων μεγάλων εταιριών κλπ βρίσκονται εκεί...

Οι Κορεάτες πλέον είναι μια κατηγορία μόνοι τους, όπως οι Ιάπωνες ας πούμε.

Δεν ξέρω που θα πάει αυτό, καθώς αν οι αγορές Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής ανοίξουν σε μεγάλη κλίμακα για αυτούς, οι αμερικανικές εταιρίες ή θα "κρυφτούν" πίσω από το "κράτος" (βασικά αυτό κάνουν τώρα) ή θα πρέπει να καινοτομούν πλέον συνεχώς και πολύ γρήγορα...

Η Ευρώπη αρκείται πλέον μόνο σε αυτοκινητοβιομηχανία (Γερμανοί και Ιταλοί) και σε υπηρεσίες ... Κατα τα άλλα μόνο κατανάλωση...

11 λεπτά πριν, Hen είπε

Πιο πολύ ο κόσμος τώρα χρειάζεται και δικαρτα κινητά, η Apple χάνει και σε αυτόν τον τομέα. Δεν ξέρω απλά σαν εταιρεία κρατάει εγωιστική στάση μόνο και μόνο επειδή έχει ένα λογισμικό και θέλει να τα παίρνει χοντρά.

Σε αυτό με το δικαρτο συμφωνώ απολύτως. Απλά παίζει να μπερδευει το λογισμικό. Μια φορά άλλαξα αριθμό στο iphone που είχα συνδεδεμένο στο λογαριασμό μαζί με το ipad και μέχρι να το εγγραψει το apple id ως νέο κινητό (σβήνοντας το παλιότερο) μου βγήκε η μπεμπελη (χρειαζόταν για facetime, κλπ).

Δημοσ.

Εγω πιστευω οτι το φετινο μοντελο θα πουλησει παρα πολυ μιας και αυτοι με το X θα πανε σιγουρα για αλλαγη φετος πραγμα που δεν εγινε με το XS, οποτε αυτη η πτωση δεν ειναι τιποτα αλλο απο αναμονη...

Δημοσ.

Η apple το 70% των κερδών της προέρχονται από τα iPhone. Βέβαια είναι τεράστια εταιρία με πάρα πολύ μεγάλα κέρδη ακόμα και πολύ ισχυρό brand. Λόγο μείωσης των πωλήσεων τον iPhone άφησε την τιμή και προσπαθεί σε άλλες υπηρεσίες να αυξήσει τα κέρδη της. Το καταφέρνει αλλά είναι ανησυχητικο που πέφτουν οι πωλήσεις τον iPhone γιατί το μεγαλύτερο κέρδος το βγάζει από το iPhone είτε σαν συσκευή είτε σαν υπηρεσίες και αξεσουάρ που πουλάει με αυτό . Μείωση κι άλλο στις πωλήσεις των iPhone θα έχει αργότερα ως αποτέλεσμα μείωση στα κέρδη από το apple store  και μείωση στα αντίστοιχα apple watch Kai airpod.

Δημοσ.

Με το focus στην Apple πάντως (όπως πάντα) έχουν κάτσει οι Xiaomi fans στην άκρη και σφυρίζουν αδιάφορα (και το λέω εγώ που μέχρι και Xiaomi βραστήρα νερού έχω αλλά όχι πλέον κινητό).

Είναι πολύ ενδιαφέρον το ερώτημα γιατί κάποιος προτιμά την Huawei έναντι της Xiaomi. Στην ίδια την Κίνα οι αναλογία είναι περίπου 5 προς 1 υπέρ της Huawei. Επιπλέον και η Apple ξεπερνά σε μερίδιο την Xiaomi στην Κίνα.

Στα ακριβά μοντέλα πες ότι το πλεονέκτημα της Huawei είναι οι φωτογραφίες. Στις υπόλοιπες κατηγορίες όμως;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, imvrios είπε

Με το focus στην Apple πάντως (όπως πάντα) έχουν κάτσει οι Xiaomi fans στην άκρη και σφυρίζουν αδιάφορα (και το λέω εγώ που μέχρι και Xiaomi βραστήρα νερού έχω αλλά όχι πλέον κινητό).

Είναι πολύ ενδιαφέρον το ερώτημα γιατί κάποιος προτιμά την Huawei έναντι της Xiaomi. Στην ίδια την Κίνα οι αναλογία είναι περίπου 5 προς 1 υπέρ της Huawei. Επιπλέον και η Apple ξεπερνά σε μερίδιο την Xiaomi στην Κίνα.

Στα ακριβά μοντέλα πες ότι το πλεονέκτημα της Huawei είναι οι φωτογραφίες. Στις υπόλοιπες κατηγορίες όμως;

Το θέμα ειναι οτι ολοι εκτος της Huawei ειχαν μειωση. Απο τους 5 πρωτους οι Samsung, Apple, Xiaomi,Oppo έχουν μειωση. Για καποιο λόγο 7 σελιδες τωρα ολοι εχουν επικεντρωθει στην Apple και καποιοι λιγοι στην Huawei..

Δημοσ.

Kαι να κλεισει η Apple αδιαφορο μου ειναι καθως δεν ημουν ποτε και ουτε προκειται να γινω στο μελλον πελατης της...

Πρεπει να ομολογησω ομως καποια Iphone μου αρεσουν πολυ σαν design.Kαι το πρωτο macbook air ειχε ωραιο design.

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...