Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Zus είπε

Δεν μιλήσαμε πουθενά για εμφάνιση, μιλήσαμε για το τι κάνει το ένα καλύτερα και φθηνότερα από το άλλο. Με Dacia Duster πας παντού και οικονομικά, με την Ferrari ούτε πεζοδρόμιο δεν ανεβαίνεις. 

πλεον αντροιντ και ιοσ ειναι εξισου καλα. απλα τα αντροιντ ειναι στη μιση τιμη. xiaomi mi9 ριχνει στα δοντια ενα iphone του χιλιαρικου. οι εποχες του 2012 που το ιος γαμουσε περασαν για παντα. πλεον το αντροιντ γαμαει εξισου.

• Like 1
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυο σχόλια: 1. Κοιτάξτε λίγο το trend των ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ κάθε εταιρείας, η Apple έχει κάθε χρόνο στο Q1 πτώση και μετά ταχεία άνοδο, με το που ανακοινωθούν τα iphones στο Q2-Q3. Τώρα βρίσκεται στο marketshare που ήταν πέρσι τέτοια εποχή. Η Huawei και η Samsung έχουν άνοδο στο Q1 γιατί παρουσιάζουν τα κινητά τους τότε. 2. Μιλάμε για αποστολές. ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ. Όχι πωλήσεις.

Και ακόμα ένα στοιχείο. Η Huawei δεν ανταγωνίζεται την Apple, αλλά την Samsung. Το Android είναι συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ εταιρειών που κατέχουν το 85% της αγοράς, όταν χάνει κάποια κερδίζει κάποια άλλη. Το ποσοστό της Apple χρόνια τώρα κινείται μεταξύ 12-18% αναλόγως του τριμήνου που είμαστε και τις ανακοινώσεις νέων συσκευών.

Επεξ/σία από mourouzis2005
  • Like 5
  • Thanks 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, HALF EVIL είπε

Δεν πάει ακριβώς έτσι. 

Αν το 80% των πωλήσεων της Huawei αφορά συσκευές μέχρι 400 ευρώ ας πούμε και το 80% των πωλήσεων της Apple αφορά συσκευές των 900 ευρώ,  ποια βγάζει περισσότερα λεφτα; 

Ναι αλλα πτωση στης αποστολες λεει το αρθρο αυτο σχολιασα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα της είδησης, σίγουρα η Apple θέλει να πουλάει και μεγάλο αριθμό συσκευών, και σε τιμή που να βγάζει υπερκέρδη.

Το πιθανό πρόβλημά της είναι ότι οι συσκευές και το λειτουργικό της είναι τόσο καλά, που ο πελάτης μπορεί να τις κρατήσει για πολλά χρόνια χωρίς ανάγκη να τις αλλάξει. 

Προσωπικά έχω ένα 6sPlus και είμαι ακόμα απόλυτα ικανοποιημένος, σε σημείο που να μην βρίσκω (ακόμα) λόγο να αλλάξω συσκευή.

Αναρωτιέμαι πόσοι κάτοχοι Android συσκευών μπορούν να πουν το ίδιο μετά από τέσσερα χρόνια με την ίδια συσκευή (και δεν το λέω για να "μαλώσουμε").

Κάτι ακόμα.

Επειδή κάποιοι αναφέρθηκαν στους developers, όντως θέλουν να έχουν πολλούς πιθανούς πελάτες, και όντως δεν θέλουν να χάνει η Apple μερίδιο συσκευών, από την άλλη όμως γνωρίζουν ότι οι πελάτες της Apple αγοράζουν apps και δεν ψάχνουν 3,5 εβδομάδες στο internet για να βρουν πώς θα σπάσουν και θα πάρουν πειρατικό ένα app των 5,5 ευρώ...

Επεξ/σία από dolph
  • Like 5
  • Thanks 6
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, cp5120 είπε

Αρκεί να μην υπάρξει καμμιά "στραβή" όπως το 2008. Όταν στοχεύεις σε ένα μικρό μέρος της αγοράς, έχεις μόνο ένα κύριο προϊόν, αποκλείεις όλες τις αναπτυσσόμενες χώρες (άλλωστε τώρα είναι πια αργά) και προσπαθείς να μεγιστοποιήσεις τα κέρδη με τιμές εξωπραγματικές, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθείς από 1 τρις σε 1 δις π.χ. σε μια black Thursday.
Το βασικότερο όμως είναι ότι διαρκώς μειώνεται στα μάτια των καταναλωτών η αξία του branding. Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν έχεις έναν "μάγειρα" λογιστή σαν CEO.
Να θυμίσω τον Sculley από την Pepsi? Άστο καλύτερα...

Ότι είναι να γίνει θα γίνει. Η Apple έχει καβαλήσει για τα καλά το καλαμι και σίγουρα θα την πατήσει κάποια στιγμή. Πιστεύω όμως ότι αυτό το 5% που δεν ξέρει τι να κάνει τα χρήματα του πάντα θα τα σκαει στην Apple ακόμα και 5000 να πάει τα κινητά της. Δεν θα σβήσει έτσι εύκολα μια τέτοια εταιρεία με τόσο φανατικό κοινό. Η συρρίκνωση έχει αρχίσει εδώ και 3 χρόνια πάντως.

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, dolph είπε

Επειδή κάποιοι αναφέρθηκαν στους developers, όντως θέλουν να έχουν πολλούς πιθανούς πελάτες, και όντως δεν θέλουν να χάνει η Apple μερίδιο συσκευών, από την άλλη όμως γνωρίζουν ότι οι πελάτης της Apple αγοράζουν apps και δεν ψάχνουν 3,5 εβδομάδες στο internet για να βρουν πώς θα σπάσουν και θα πάρουν πειρατικό ένα app των 5,5 ευρώ...

Πιστεύω δεν είναι κανόνας αυτός.  Εγώ πχ που ήρθα σε android τώρα, έψαξα την αντίστοιχη εφαρμογή που είχα στο iphone και έδωσα τα 3 4 ευρώ που ήθελε στο android.

To πρόβλημα είναι πως η apple έχει καβαλήσει καλάμι και αυτό μόνο ευχάριστο δεν είναι.  Χωρίς να με ενδιαφέρει είτε είναι πρώτη στις πωλήσεις είτε τελευταία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, basilis5 είπε

Μην τους μπερδευεις μαν, ασε να χαρουν το success story τους

Έχετε μπερδέψει τα πράγματα... Αυτός που έχει τα Zara είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο στην λιανική ένδυση... Αυτός που έχει την Polo... Απλά δεν υπάρχει γιατί η εταιρία λεγεται Ralph Lauren! ...ηρεμία με τα έξυπνα και τις "ανωτεροτητες"... Άμα δεν ξέρουμε ή να μάθουμε ή να μην κοροϊδεύουμε!!! 

Επεξ/σία από teovag
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, teovag είπε

Έχετε μπερδέψει τα πράγματα... Αυτός που έχει τα Zara είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο στην λιανική ένδυση... Αυτός που έχει την Polo... Απλά δεν υπάρχει γιατί η εταιρία λεγεται Ralf Lauren! ...ηρεμία με τα έξυπνα και τις "ανωτεροτητες"... Άμα δεν ξέρουμε ή να μάθουμε ή να μην κοροϊδεύουμε!!! 

Τπτ δεν εχουμε μπερδεψει. Υπαρχει η γενικη εντυπωση πως επειδη η huawei πουλα πλεον και κινητα των 1000€, οτι εχει γινει Ralph Lauren. Οπως πολυ σωστα εντόπισες με τον ευστοχο πραλληλισμο σου, η Huawei ειναι η Zara των κινητων, καθως πουλα και κινητα του 100€. Και για να μην παρεξηγηθω, η Ζara εχει και σειρες υψηλης ραπτικης, που κοστιζουν οσο τα Ralph Lauren, ή και παραπανω, απλα δεν το ξερει ο πολυς κοσμος, η Zara εχει γινει αυτο που ειναι εξαιτιας των φθηνοτερων συλλογων της, καλη ωρα οπως η huawei, με τη διαφορα πως η δευτερη προσπαθει τα τελευταια 2 χρονια να αλλαξει λιγο το επιχειρηματικο της μοντελο ακολουθοντας το παραδειγμα της Apple.

κατα τα αλλα σχολια για «ανωτεροτητες» εκανες εσυ.

κανεις δεν κοροιδεψα κανεναν, και η παραπανω αναλυση ηταν για να μαθεις εφοσον δεν ξερεις, οπως ορθα παραδεχεσαι.

Επεξ/σία από basilis5
  • Like 2
Δημοσ.

Έχουμε πάει τη γκρίνια και την ξερολίαση σαν λαός σε άλλο επίπεδο. Δεν τολμάει να ανεβάσει κάποιο ενημερωτικό site ένα απλό άρθρο και κάνεις εμετό από τα σχόλια. Κόψτε τα να ξεμπερδεύουμε. Ελεος. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, teovag είπε

Έχετε μπερδέψει τα πράγματα... Αυτός που έχει τα Zara είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο στην λιανική ένδυση... Αυτός που έχει την Polo... Απλά δεν υπάρχει γιατί η εταιρία λεγεται Ralf Lauren! ...ηρεμία με τα έξυπνα και τις "ανωτεροτητες"... Άμα δεν ξέρουμε ή να μάθουμε ή να μην κοροϊδεύουμε!!! 

και τι σημασία έχει αν είναι ο πιο πλούσιος στον κόσμο; μαζί τα τρώτε; σημασία έχει ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις δυο εταιρείες με τελείως διαφορετικά προϊόντα και target group. Αν το Zara καταφέρει να πουλήσει περισσότερα  tshirts των 70 από ότι η Polo τότε ναι η Polo έχει θέμα. Αντίστοιχα και στα smartphones 

A και to Zara δεν υπάρχει, λέγεται Inditex 

Επισκέπτης
Δημοσ.

σε αλλα νεα πριν λιγες μερες στη κορεα ενα samsung Galaxy S10 5G πηρε φωτια, ο κατοχος του σχυριζεται οτι η συσκευη του καηκε μπροστα στα ματια του..μετα απο μολις εξι μερες χρησης οπως λεει το κινητο αρχισε να βγαζει καπνο, ενω βρισκοταν πανω στο γραφειο του..κυριε ιωσηφιδη καντε μια προσπαθεια να το τσεκαρετε.

Δημοσ.
56 minutes ago, dolph said:

Στα της είδησης, σίγουρα η Apple θέλει να πουλάει και μεγάλο αριθμό συσκευών, και σε τιμή που να βγάζει υπερκέρδη.

Το πιθανό πρόβλημά της είναι ότι οι συσκευές και το λειτουργικό της είναι τόσο καλά, που ο πελάτης μπορεί να τις κρατήσει για πολλά χρόνια χωρίς ανάγκη να τις αλλάξει. 

Προσωπικά έχω ένα 6sPlus και είμαι ακόμα απόλυτα ικανοποιημένος, σε σημείο που να μην βρίσκω (ακόμα) λόγο να αλλάξω συσκευή.

Αναρωτιέμαι πόσοι κάτοχοι Android συσκευών μπορούν να πουν το ίδιο μετά από τέσσερα χρόνια με την ίδια συσκευή (και δεν το λέω για να "μαλώσουμε").

Κάτι ακόμα.

Επειδή κάποιοι αναφέρθηκαν στους developers, όντως θέλουν να έχουν πολλούς πιθανούς πελάτες, και όντως δεν θέλουν να χάνει η Apple μερίδιο συσκευών, από την άλλη όμως γνωρίζουν ότι οι πελάτης της Apple αγοράζουν apps και δεν ψάχνουν 3,5 εβδομάδες στο internet για να βρουν πώς θα σπάσουν και θα πάρουν πειρατικό ένα app των 5,5 ευρώ...

Αν έχεις βολευτεί με αυτά που έχει το iOS τότε ναι το κρατάς πολλά χρόνια. Και αν είσαι ευχαριστημένος με την ταχύτητα κλπ. Προσωπικό θέμα του καθενός. Και δεν το λέω για flame κλπ. Δεν έχω μετοχές σε καμιά εταιρία. Αλλά στα android πιστεύω αν κάποιος κάνει καλή αγορά ειδικά πλέον δεν έχει πρόβλημα να κρατήσει τη συσκευή τους και 4ετία. Οποιαδήποτε android συσκευή είναι ΠΙΣΩ από Apple σε θέμα updates. Αλλά για προβλήματα στη χρήση δεν θα το έλεγα πλέον. Δηλαδή κάποιος με oneplus 3T πλεόν δεν τρέχει καλά? Νομίζω ότι εξαρτάται εξ αρχής για το τι συσκευές μιλάμε και για το τι approach έχουν ως προς το Android. Όσο πιο stock κατ' εμε τόσο το καλύτερο. Το ζήτημα είναι πάντα να συγκρίνουμε παρόμοιες συσκευές. Δηλαδή πάντα όταν συγκρίνουμε με Apple να συγκρίνουμε ναυαρχίδες. Γιατί έχω βαρεθεί (κυρίως παλιότερα) να ακούω πως τα Android κολλούσαν και πως τα Apple δεν κολλούσαν, και λέγοντας android εννοούσαν κάτι samsung 200- euro που επί εποχής 2015- δεν προχωρούσαν. Πλέον πιστεύω ότι ένα xiaomi των 150 ευρώ κρατάει σε θέμα ταχύτητας 4ετία τον περισσότερο κόσμο.  Και πας σε θέματα κάμερας που είναι η μεγάλη διαφορά για την πλειονότητα. Που και εκεί μικραίνουν (ευτυχώς) σιγά σιγά οι διαφορές.

• Like 2
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, dolph είπε

Κάτι ακόμα.

Σωστή και λογική προσέγγιση. Η απάντηση στο ποσό κρατάς ένα android είναι διττή:

1. Πόσο κάνει το ισχυρότερο μοντέλο

2. Τι υποστήριξη έχω

Και εξηγουμαι:

1. Έχω κι εγώ 6s και είναι σούπερ 2 χρόνια τώρα και ένα ipad air (1st gen) ακόμα πιο σούπερ-3 χρόνια! Αναβαθμισεις στο maximum και σε αυτά που ψάχνω ικανοποιημένος 100% (άντε 95%)

2. Έχω και Xiaomi M1A1 πάλι δύο χρόνια, android one και πάλι δεν σκέφτομαι να το αλλάξω! Αλλά και εδώ τελευταία αναβάθμιση προ λίγων ημερών! 

Αν μου έλεγες ποιο από τα δύο θα άλλαζα πάντως θα σου έλεγα το Xiaomi και ο λόγος είναι απλος:

Μπορώ να πάρω το M1A2 (ή ακόμα και το M3, σε λίγο που θα βγει...) στα 300-350€... Αλλά το iphone X (ακόμα και το XR ή το πιο μικρό XS...) δεν θα έχει πέσει (ούτε καν μεταχειρισμένο) σε αυτή την τιμή. 

Όμως το marketing της Apple δυσκολεύεται τώρα που έχουν και οι υπόλοιποι όμορφες συσκευές και σούπερ οθόνες...αν φτιάξουν ακόμα καλύτερο και ενιαίο λογισμικό, θα τα βρει πολύ πολύ σκούρα!!!

• Like 2
Δημοσ.

Αλήθεια, Πόσες συσκευές ανακοίνωσε σ’ αυτό το τρίμηνο η Apple και πόσες η huawei; Αν το ένα τρίτο των χρημάτων που ξοδεύει σε γκρίζα διαφήμιση η κινεζική εταιρία, το επένδυε σε χαμηλότερες τιμές στα προϊόντα της, θε κέρδιζαν όλοι περισσότερα... 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, panosathns είπε

και τι σημασία έχει αν είναι ο πιο πλούσιος στον κόσμο; μαζί τα τρώτε; σημασία έχει ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις δυο εταιρείες με τελείως διαφορετικά προϊόντα και target group. Αν το Zara καταφέρει να πουλήσει περισσότερα  tshirts των 70 από ότι η Polo τότε ναι η Polo έχει θέμα. Αντίστοιχα και στα smartphones 

A και to Zara δεν υπάρχει, λέγεται Inditex 

Ο,τι να ναι λες.. το Ζara είναι brand και η Inditex ο όμιλος εταιριών! Το Polo είναι τίποτα... Polo Assasin, Polo VW, Polo Ralph Lauren, Polo Sport... Αλλά και πάλι θα στο πω για να διορθώσεις τη χαζομάρα που λες... ΔΕΝ την νοιάζει να πουλήσει την Zara 70€ μπλουζάκι... Πουλάει 10€ μπλουζάκι σε 70 εκατομμύρια ανθρώπους... και η Ralph Lauren 1 μπλουζάκι των 70€ σε 100000... Ποιος κέρδισε περισσότερα...άντε πες... Επίσης φίλε μου εσύ επικροτησες την αρχική σύγκριση του συμφορουμιτη μας... Εγώ απλά σε διόρθωσα... Και η απάντηση σου ήταν "μαζί τα τρώτε, τι σε νοιάζει" κλπ και στο τέλος αυτοαναιρεισαι λέγοντας ότι αυτά δεν συγκρίνονται... Κάπου δεν καταλαβαίνω τι λες... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...