SakafliaC Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Το σπίτι των δικών μου είναι έναν όροφο κάτω απ της αδερφής μου όπου βρίσκεται το router. Με το κινητό τώρα όταν είμαι κάτω πιάνω μία μόνο μπάρα σήμα και γενικά σέρνεται, δε φορτώνουν καν τα βίντεο στο Youtube. Στο σκρουτζ έχει 500 διαφορετικά μοντέλα και δε βγάζω άκρη. Κάτι πολύ βασικό θέλω ίσα ίσα να χουν internet κάτω οι δικοί μου να χαζεύουν στο tablet. Ποια κοιτάω, σε τι λεφτά περίπου? Και μια χαζή μάλλον ερώτηση, wifi repeater και wifi extender είναι το ίδιο πράγμα? Επεξ/σία 2 Μαΐου 2019 από SakafliaC
Mr^Robot Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Πάρε ένα PLC ( Powerline ) Ουσιαστικά εκμεταλλεύεται την υπάρχων ηλεκτρολογική εγκατάσταση του κτιρίου και μεταφέρει το σήμα οπουδήποτε με σχετικά μηδενικές απώλειες. Υπάρχουν και με wifi , δλδ η μία άκρη στο ρούτερ (όπως πάντα ) και η άλλη άκρη με το wifi στο χώρο που το θες . Μπορείς να παίξεις και ενσύρματα και ασύρματα. Εγώ προ ημερών αγόρασα αυτά. https://www.you.gr/mobile/productdetails?id=50060 Και το ποιο σημαντικό μεταξύ άλλον είναι φυσικά ότι είναι plug n play. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2019 από Mr^Robot 1
SakafliaC Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Αρχικά για powerline σκέφτηκα το θέμα είναι ότι απ ότι διάβασα πρέπει να ναι μία η καλωδίωση, ενώ εδώ μιλάμε για δύο διαφορετικά σπίτια. Θα δουλέψει?
Mr^Robot Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Ισχύει αυτό που λες. Θεωρητικά ναι αν υπάρχει ένα ρολόι (;) Που σημαίνει ότι το ένα σπίτι δίνει ρεύμα στο άλλο ανεξάρτητα αν υπάρχουν ξεχωριστοί πίνακες. Ας πει κάποιος που ξέρει / έχει δοκιμάσει για σιγουριά. Νομίζω πάντως ότι αν βολεψει είναι η καλύτερη λύση.
SakafliaC Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δεν υπάρχει ένα ρολόι αυτό είναι το θέμα, οπότε δε νομίζω να μου κάνει. Μακάρι να κανε γιατί διάβασα ότι γενικά το powerline είναι καλύτερο απ το wifi extender.
Mr^Robot Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, SakafliaC είπε Δεν υπάρχει ένα ρολόι αυτό είναι το θέμα, οπότε δε νομίζω να μου κάνει. Μακάρι να κανε γιατί διάβασα ότι γενικά το powerline είναι καλύτερο απ το wifi extender. Ε τότε παίζει να υπάρχει θέμα. Και εγώ προτιμώ τα PLC μιας και με wifi extender ποτέ δεν έκανα σωστή δουλειά. Εγώ που είχα παρόμοιο ζήτημα κ ήθελα να στείλω σε όροφο μόνο πρόβληματα είχα ! Η θα σκαλωνε συνέχεια και θα ήθελε restart η θα μου έκοβε γενικά την απόδοση του internet (για κάποιο λόγο) * Τουλάχιστον τον 20ε κ 30ε επώνυμα π είχα δοκιμάσει. Από την άλλη για εμένα η επόμενη καλύτερη κίνηση ήταν να πήγαινες καλωδιακά από το router σε ένα access point στον δικό σου χώρο για να έχεις και wifi! Είναι μανουρα , αλλά είναι η αμέσως επόμενη σίγουρη λύση ότι δεν θα έχεις ζητήματα.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Με το powerline μόνο ύστερα από δοκιμή θα δεις αν βολεύει για την περίπτωση. Πάρε αν θέλεις ένα φτηνά σετ στα 40€ χωρίς Wi-Fi για να δεις. Διαφορετικά, ethernet καλώδιο. Με σκετο wiif repeater θα έχεις πρόβλημα στις βροχές και το χειμώνα που θα σου κάνει σίγουρα διάφορες αποσυνδέσεις.
splanis Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) καλησπέρα, επειδή πιάνω μόλις μια γραμμή wifi στο δωμάτιο (ο ρούτερ είναι στο σαλόνι), αν βάλω κάτι τέτοιο σε μια ενδιάμεση πρίζα https://www.skroutz.gr/s/12983359/Xiaomi-Mi-Wi-Fi-Repeater-2.html, θα με καλύψει ώστε να πιάνω λίγο καλύτερα; Δεν με ενδιαφέρουν τρελές αποδόσεις καθώς υπάρχει pc με ethernet, αρκεί να παίζουν κομπλε στο λάπτοπ και κινητό, βιντεάκια κλπ Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από splanis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα