imdenq Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Χαίρεται έχω ένα λάπτοπ τούρμπο Χ 7ετιας και έχω θέμα με τα windows 10 όταν μπουταρουν έχουν μαύρη οθόνη, διορθώνεται μόνο αν συνδέσω εξωτερική οθόνη. Έψαξα και βρήκα σε κάποιο φόρουμ ότι διορθώνεται με bios update. Έστειλα στο πλαίσιο και μου έστειλαν το bios update. Μου έστειλαν το αρχείο στη φωτογραφία. Μου είπαν στο τηλέφωνο πως το κάνω μέσα απτά windows και όχι απτό bios όπως στο desktop pc μου πχ. Εγώ δεν έχω ανοίξει ακόμα το αρχείο exe, ξέρει κάποιος τι διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zx1234r Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 4 ώρες πριν, imdenq είπε Χαίρεται έχω ένα λάπτοπ τούρμπο Χ 7ετιας και έχω θέμα με τα windows 10 όταν μπουταρουν έχουν μαύρη οθόνη, διορθώνεται μόνο αν συνδέσω εξωτερική οθόνη. Έψαξα και βρήκα σε κάποιο φόρουμ ότι διορθώνεται με bios update. Έστειλα στο πλαίσιο και μου έστειλαν το bios update. Μου έστειλαν το αρχείο στη φωτογραφία. Μου είπαν στο τηλέφωνο πως το κάνω μέσα απτά windows και όχι απτό bios όπως στο desktop pc μου πχ. Εγώ δεν έχω ανοίξει ακόμα το αρχείο exe, ξέρει κάποιος τι διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω? Εμμμμ τρέχεις το exe μήπως? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Χμ.... Μήπως να το πήγαινες στο πλαίσιο να σου το κάνουν; Από τις ερωτήσεις σου μάλλον δεν είσαι και πολύ γνώστης.. Όπως είπε και το παιδί πιο πάνω, τρέχεις το .exe και εύχεσαι να πάνε όλα καλά!! Επεξ/σία 2 Μαΐου 2019 από filip123go 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kiriakos500 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Λογικα ανοιγεις το exe και μετα του δινεις εντολη το 32εφι για 32μπιτα η εφι64 για 64μπιτα windows αν σου ζηταει και αλλα αρχεια το βλέπουμε από δω ανεβάζοντας φωτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rofl Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) δωσε και τα περιεχομενα του εντολη.txt η πανε πλαισιο μωρε Επεξ/σία 2 Μαΐου 2019 από rofl Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imdenq Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Πλαίσιο θα μου κρατήσουν το λάπτοπ και θα μου πάρουν και λεφτά Στις 2/5/2019 στις 5:20 ΜΜ, rofl είπε δωσε και τα περιεχομενα του εντολη.txt η πανε πλαισιο μωρε Στις 2/5/2019 στις 8:34 ΠΜ, kiriakos500 είπε Λογικα ανοιγεις το exe και μετα του δινεις εντολη το 32εφι για 32μπιτα η εφι64 για 64μπιτα windows αν σου ζηταει και αλλα αρχεια το βλέπουμε από δω ανεβάζοντας φωτο Μετά από κιαλλο τηλέφωνο με πλαισιο μου είπαν πως η διαδικασία γίνεται μέσω dos. Άρα φτιάχνω ένα φλασάκι με rufus , και περνάω μέσα όλα τα αρχεία εκτός από το 32.efi (έχω 64μπιτα) και το entoli.txt έτσι? Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από imdenq Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christosx13 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, imdenq είπε Πλαίσιο θα μου κρατήσουν το λάπτοπ και θα μου πάρουν και λεφτά Μετά από κιαλλο τηλέφωνο με πλαισιο μου είπαν πως η διαδικασία γίνεται μέσω dos. Άρα φτιάχνω ένα φλασάκι με rufus , και περνάω μέσα όλα τα αρχεία εκτός από το 32.efi (έχω 64μπιτα) και το entoli.txt έτσι? Φιλε μακαρι να το πετυχεις αλλα κι εγω θα σου ελεγα οπως και οι υπολοιποι επειδη μαλλον δεν το εχεις ξανακανει να το κανεις με καποιον που γνωριζει. Αν αποτυχεις να ξερεις οτι η θα χασεις το λαπτοπ η στην καλυτερη θα πληρωσεις κανα 100ρικο να το φτιαξεις (αν φτιαχνει). Επειδη κι εμενα μου αρεσουν τα πειραματα ειχα ενα λαπτοπ 10ετιας το οποιο το ειχα τεντωσει στα φορματ και στα πειραματα με λειτουργικα εφαρμογες κλπ και οτιδηποτε κι αν παθαινε διορθωνοταν παλι με ενα φορματ,αλλα οταν μου ηρθε η ιδεα μια μερα να του κανω bios update μετα την επανεκκινηση δεν ξανανοιξε ουτε led οποτε να ξερεις οτι δεν ειναι κατι που διορθωνεται ευκολα αν γινει λαθος(Ετσι πιστευω δηλαδη εκτος αν υπαρχει καποια λυση με ρεσετ της μπαταριας cmos δεν ξερω δεν το ελυσα επειδη νομιζω μονο με αντικατασταση η φλασαρισμα του bios η κατι τετοιο ξαναφτιαχνει). Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από christosx13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imdenq Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 11 λεπτά πριν, christosx13 είπε Φιλε μακαρι να το πετυχεις αλλα κι εγω θα σου ελεγα οπως και οι υπολοιποι επειδη μαλλον δεν το εχεις ξανακανει να το κανεις με καποιον που γνωριζει. Αν αποτυχεις να ξερεις οτι η θα χασεις το λαπτοπ η στην καλυτερη θα πληρωσεις κανα 100ρικο να το φτιαξεις (αν φτιαχνει). Επειδη κι εμενα μου αρεσουν τα πειραματα ειχα ενα λαπτοπ 10ετιας το οποιο το ειχα τεντωσει στα φορματ και στα πειραματα με λειτουργικα εφαρμογες κλπ και οτιδηποτε κι αν παθαινε διορθωνοταν παλι με ενα φορματ,αλλα οταν μου ηρθε η ιδεα μια μερα να του κανω bios update μετα την επανεκκινηση δεν ξανανοιξε ουτε led οποτε να ξερεις οτι δεν ειναι κατι που διορθωνεται ευκολα αν γινει λαθος(Ετσι πιστευω δηλαδη εκτος αν υπαρχει καποια λυση με ρεσετ της μπαταριας cmos δεν ξερω δεν το ελυσα επειδη νομιζω μονο με αντικατασταση η φλασαρισμα του bios η κατι τετοιο ξαναφτιαχνει). οντως φλασαρισμα νεου bios μεσω dos δεν εχω ξανακανει.. Θα το παω στο πλαισιο τοτε 😕 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rofl Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, imdenq είπε Πλαίσιο θα μου κρατήσουν το λάπτοπ και θα μου πάρουν και λεφτά Μετά από κιαλλο τηλέφωνο με πλαισιο μου είπαν πως η διαδικασία γίνεται μέσω dos. Άρα φτιάχνω ένα φλασάκι με rufus , και περνάω μέσα όλα τα αρχεία εκτός από το 32.efi (έχω 64μπιτα) και το entoli.txt έτσι? αν σου ειπαν οτι μεσω dos γινεται το φλασαρισμα τοτε ναι αν βαλεις τα περιεχομενα του entoli txt οπως σου ειπα, θα καταλαβω περισοτερα. δεν ειναι κατι δυσκολο παντως. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από rofl Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imdenq Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, rofl είπε αν σου ειπαν οτι μεσω dos γινεται το φλασαρισμα τοτε ναι η εντολη που δεν την εχεις ποσταρει πουθενα, εχει 2 variations ενα για το 32 bit ενα για το 64 bit.exe? το τι θα επιλεξεις ομως απο τα 2 δε νομιζω πως εχει να κανει με τα windows ωστοσο, αλλα με το chipset, που βεβαια λογικα ειναι 64 αν βαλεις τα περιεχομενα του entoli txt οπως ειπα θα καταλαβω περισοτερα syntaxi entolis aflash3 a15pg.303 /force αυτη ειναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rofl Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) ωραια τοτε ετσι οπως το πες, απλα ρωτα τους αν χρειαζεται να εχεις μονο το 64.efi. λογικα ετσι ειναι διαλεγεις το ενα απο τα 2. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από rofl Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sil_unique Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, imdenq είπε syntaxi entolis aflash3 a15pg.303 /force αυτη ειναι Φτιάξε φλασάκι που μπαίνει σε dos, ρίξε τα αρχεία που σου έστειλαν σε ένα φάκελο, φτιάξε ένα txt με την εντολή σε μια γραμμή και όταν είναι έτοιμο το κάνεις .bat οπότε μπαίνεις dos, μετά στο φάκελο με το bios και τρέχεις το .bat με το όνομα που του έχεις δώσει. Να φανταστώ λίγα από dos γνωρίζεις ε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imdenq Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 41 λεπτά πριν, sil_unique είπε Φτιάξε φλασάκι που μπαίνει σε dos, ρίξε τα αρχεία που σου έστειλαν σε ένα φάκελο, φτιάξε ένα txt με την εντολή σε μια γραμμή και όταν είναι έτοιμο το κάνεις .bat οπότε μπαίνεις dos, μετά στο φάκελο με το bios και τρέχεις το .bat με το όνομα που του έχεις δώσει. Να φανταστώ λίγα από dos γνωρίζεις ε; ναι δεν γνωριζω τιποτα απο dos, μονο στο desktop pc εχω φλασαρει νεο bios που ειναι ευκολο. Ευχαριστω απλα δεν ξερω αν θα το δοκιμασω γιατι φοβαμαι μην το χαλασω και τρεχω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zx1234r Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 7 ώρες πριν, christosx13 είπε Φιλε μακαρι να το πετυχεις αλλα κι εγω θα σου ελεγα οπως και οι υπολοιποι επειδη μαλλον δεν το εχεις ξανακανει να το κανεις με καποιον που γνωριζει. Αν αποτυχεις να ξερεις οτι η θα χασεις το λαπτοπ η στην καλυτερη θα πληρωσεις κανα 100ρικο να το φτιαξεις (αν φτιαχνει). Επειδη κι εμενα μου αρεσουν τα πειραματα ειχα ενα λαπτοπ 10ετιας το οποιο το ειχα τεντωσει στα φορματ και στα πειραματα με λειτουργικα εφαρμογες κλπ και οτιδηποτε κι αν παθαινε διορθωνοταν παλι με ενα φορματ,αλλα οταν μου ηρθε η ιδεα μια μερα να του κανω bios update μετα την επανεκκινηση δεν ξανανοιξε ουτε led οποτε να ξερεις οτι δεν ειναι κατι που διορθωνεται ευκολα αν γινει λαθος(Ετσι πιστευω δηλαδη εκτος αν υπαρχει καποια λυση με ρεσετ της μπαταριας cmos δεν ξερω δεν το ελυσα επειδη νομιζω μονο με αντικατασταση η φλασαρισμα του bios η κατι τετοιο ξαναφτιαχνει). offtopic: Κάποτε είχα ένα hp laptop με bios της phoenix. Του έβγαλα τα μάτια όπως ακριβώς κι εσύ. Το έψαξα λοιπόν πάρα πολύ γιατί ήταν του ξαδέρφου μου και όχι δικό μου και τελικά βρήκα πως η phoenix έχει σε όλα τα bios ένα recovery mode το οποίο όμως είναι λίγο αρχαίο. Δηλαδή πρέπει να του συνδέσεις usb floppy με το σωστό bios revision και στην εκκίνηση να πατήσεις συγκεκριμένα πλήκτρα. Το έκανα μερικές φορές αλλά δεν έπαιξε ποτέ. Στην 10η άκουσα την δισκέτα να κάνει κλακ και το λαμπάκι της να ανάβει. Άρχισε να διαβάζει. Το άφησα κανένα μισάωρο για να είμαι σίγουρος ότι η δουλειά θα γίνει και το έκανα restart. Έφτιαξε. Κάτι αντίστοιχο έχουν και οι άλλες εταιρίες bios. Ψάξε το λίγο. Μόνο και μόνο για δικό σου πειραματισμό και ικανοποίηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christosx13 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, zx1234r είπε offtopic: Κάποτε είχα ένα hp laptop με bios της phoenix. Του έβγαλα τα μάτια όπως ακριβώς κι εσύ. Το έψαξα λοιπόν πάρα πολύ γιατί ήταν του ξαδέρφου μου και όχι δικό μου και τελικά βρήκα πως η phoenix έχει σε όλα τα bios ένα recovery mode το οποίο όμως είναι λίγο αρχαίο. Δηλαδή πρέπει να του συνδέσεις usb floppy με το σωστό bios revision και στην εκκίνηση να πατήσεις συγκεκριμένα πλήκτρα. Το έκανα μερικές φορές αλλά δεν έπαιξε ποτέ. Στην 10η άκουσα την δισκέτα να κάνει κλακ και το λαμπάκι της να ανάβει. Άρχισε να διαβάζει. Το άφησα κανένα μισάωρο για να είμαι σίγουρος ότι η δουλειά θα γίνει και το έκανα restart. Έφτιαξε. Κάτι αντίστοιχο έχουν και οι άλλες εταιρίες bios. Ψάξε το λίγο. Μόνο και μόνο για δικό σου πειραματισμό και ικανοποίηση. Pheonix bios ηταν και το δικο μου,.οπως τα λες αρχαιο και το λαπτοπ 13 ετων οταν χαλασε 2004-2017 ενα toshiba A100 ( με σκληρο δισκο 60 gb hitachi που δουλευει ακομα με υγεια 100%) και ηταν εντελως νεκρο μετα την επανεκκινηση δεν αναβε κανενα λαμπακι. Απλα τοτε που το εψαξα λιγο νομιζω οτι η λυση ηταν να αγορασω αλλο bios ανταλλακτικο και να βρω ενα λαπτοπ ιδιο οπου θα αντεγραφα με ενα bios programmer το bios κατι τετοιο οποτε δεν ασχοληθηκα καθολου. Ισως κι αυτο που λες να δουλευε αλλα μου φαινεται δυσκολο και δε νομιζω να το καταφερνα ουτε και το λαπτοπ πρεπει να εχω τωρα . Ευχαριστω παντως. Απλα ηθελα να προειδοποιησω τοn φιλο πως ενα λαπτοπ δεν κινδυνευει απο τιποτα αλλο να παθει ζημια οσο απο το bios κι εγω τοτε δεν πιστευα πως υπηρχε περιπτωση να παθει κατι απλα απο ενα αρχειο exe. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα