panoskatos Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 6 ώρες πριν, christopher0016 είπε Έχω ένα φιλαράκι από την δουλειά που με ψήνει να πάμε ταξίδι στο χωριό Αθήνα Αιτωλοακαρνανία με τα παπιά! Εγώ έχω ένα modenas Kristar 125 και ο φίλος μου ένα Honda Innova 125 παλιά μοντέλα αλλα τα μοτέρ είναι σε καλή κατάσταση, η αλήθεια είναι ότι έχω ψηθεί και θα έχει πλάκα πιστεύω σαν εμπειρία.. το μόνο που με ανχωνει είναι σχετικά πολλά χιλιόμετρα για αεροψυκτα μοτέρ , έχω διαβάσει από πολλούς που έχουν κάνει μεγάλα ταξίδια με ένα παπί χωρίς πρόβλημα. Ένας τύπος πήγε από Ελλάδα Ινδία!! Σκέφτομαι ανά 60 χιλιόμετρα να σταματάμε για 5 λεπτά να ξεκουράζονται τα μοτέρ.. και για να ξεπιαστουμε. Θα έχουμε fast αφρο σε περίπτωση που μας πιάσει λάστιχο , λέμε να το πάμε με ταχύτητες 70-90 χιλιόμετρα και 80 σταθερά κυρίως. Έχετε κάνει παρόμοιο ταξίδι;;; Τα παπιά πιστεύω να ανταπεξέλθουν άνετα στο ταξίδι χωρίς να τα τελικιαζουμε και κάνοντας στάσεις. Πιστεύω θα είναι κουραστικό αλλά θα έχει πολύ πλάκα η όλη φάση! Ξέρω ότι είναι λίγο παράτολμο ,θα προτιμούσα με την μηχανή αλλά δεν έχει μηχανή και έχει φαγωθεί... Εχω και εγώ τρέλα γενικά.. με έχει κολησει και με ένα κανάλι στο youtube που είναι 2 άτομα ένας άντρας μια γυναίκα ζευγάρι με c90 που πάνε Αλάσκα Αργεντινή χαχα κοιμούνται σε σκηνή πάνε μέσα στα χιόνια τρέλα τελείως! Τα μηχανάκια δεν θα πάθουν τίποτα, μην τα φοβάσαι, πιο πολύ καλό θα τους κάνεις. Εννοείται όμως ότι ένα μικρό σέρβις επιβάλλεται. Έχοντας διανύσει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω στους δύο τροχούς θα σου πω κάτι πολύ βασικό και αν με ακούσεις θα περάσετε πολύ ωραία και ξεκούραστα. Όσο είναι εφικτό την διαδρομή να την κάνετε από παραδρομους και επαρχιακούς δρόμους και όχι μέσα από την εθνική. Ιδιαίτερα σε μικρού κυβισμού μηχανές και χωρίς κάλυψη αέρα αλλά και μικρές δυνατότητες επιτάχυνσης αλλά και τελικής ταχύτητας η εθνική είναι ταλαιπωρία και το ταξίδι είναι κουραστικό και μονότονο. Εδώ και πολλά χρόνια πάντα προτιμώ τους επαρχιακους δρόμους ασχέτως που έχω μηχανή μεσαίου ή μεγάλου κυβισμού. Το ταξίδι στους δύο τροχούς είναι απόλαυση ,στην εθνική όμως χάνεται όλη η μαγεία και απόλαυση. Να ξεκινήσετε από τα χαράματα, θα φοράτε εκτός του κράνους και γάντια μηχανής / μπουφάν. Θα σταματάτε όπου γουστάρετε και όσες φορές θέλετε, δεν σας νοιάζει ο χρόνος. Στο ταξίδι με μηχανή μετράει η διαδρομή και όχι η άφιξη. 7
ManFromEarth Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 2/5/2019 στις 5:07 ΠΜ, panoskatos είπε Τα μηχανάκια δεν θα πάθουν τίποτα, μην τα φοβάσαι, πιο πολύ καλό θα τους κάνεις. Εννοείται όμως ότι ένα μικρό σέρβις επιβάλλεται. Έχοντας διανύσει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω στους δύο τροχούς θα σου πω κάτι πολύ βασικό και αν με ακούσεις θα περάσετε πολύ ωραία και ξεκούραστα. Όσο είναι εφικτό την διαδρομή να την κάνετε από παραδρομους και επαρχιακούς δρόμους και όχι μέσα από την εθνική. Ιδιαίτερα σε μικρού κυβισμού μηχανές και χωρίς κάλυψη αέρα αλλά και μικρές δυνατότητες επιτάχυνσης αλλά και τελικής ταχύτητας η εθνική είναι ταλαιπωρία και το ταξίδι είναι κουραστικό και μονότονο. Εδώ και πολλά χρόνια πάντα προτιμώ τους επαρχιακους δρόμους ασχέτως που έχω μηχανή μεσαίου ή μεγάλου κυβισμού. Το ταξίδι στους δύο τροχούς είναι απόλαυση ,στην εθνική όμως χάνεται όλη η μαγεία και απόλαυση. Να ξεκινήσετε από τα χαράματα, θα φοράτε εκτός του κράνους και γάντια μηχανής / μπουφάν. Θα σταματάτε όπου γουστάρετε και όσες φορές θέλετε, δεν σας νοιάζει ο χρόνος. Στο ταξίδι με μηχανή μετράει η διαδρομή και όχι η άφιξη. + απειρο. και ασφαλεστερα θα ειναι και πιο απολαυστικα και πιο ξεκουραστα και πιο φτηνα. και μια που μιλαμε για Αιτ/ακαρνανια ψαχτειτε μηπως πατε απο κατω και ερθετε απο πανω Επεξ/σία 3 Μαΐου 2019 από ManFromEarth 1
bkran Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Πριν από πολλά χρόνια είχαμε πάει με τον κολλητό να δούμε αγώνα μοτό στα Μέγαρα με το παπί. Το πλάνο ήταν να πάμε από τον παλιό αλλά στην επιστροφή είπαμε να δοκιμάσουμε να πάμε εθνική μπας και πάμε πιο γρήγορα. Τελικά μπήκαμε στην μια έξοδο και στην επόμενη βγήκαμε μιας και η πρώτη νταλίκα που μας πέρασε μας κούνησε πολύ. Γενικά το παπί είναι πολύ ευάλωτο με τον αέρα και τα 80 χλμ για εθνική είναι μάλλον λίγα, σε περνάνε τα πάντα και αυτό είναι επικίνδυνο ειδικά όταν έχει αέρα. Γνώμη μου, έχετε μαζί κινητά με gps/χάρτες ώστε να έχετε την εναλλακτική να πάτε από τον παλιό, πιο χαλαρά και λιγότερα αυτοκίνητα. Επίσης να πάτε από πάνω δεν θα το πρότεινα, πολλές ανηφόρες ειδικά στην επιστροφή μετά την Ιτέα.
turbat0s Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, bkran είπε Τελικά μπήκαμε στην μια έξοδο και στην επόμενη βγήκαμε μιας και η πρώτη νταλίκα που μας πέρασε μας κούνησε πολύ Αυτό ακριβώς. Το πρώτο ΚΤΕΛ που θα σας προσπεράσει κινδυνεύετε να σας πετάξει στο χαντάκι.
alexinhogr Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Στις 4/5/2019 στις 8:37 ΠΜ, bkran είπε Πριν από πολλά χρόνια είχαμε πάει με τον κολλητό να δούμε αγώνα μοτό στα Μέγαρα με το παπί. Το πλάνο ήταν να πάμε από τον παλιό αλλά στην επιστροφή είπαμε να δοκιμάσουμε να πάμε εθνική μπας και πάμε πιο γρήγορα. Τελικά μπήκαμε στην μια έξοδο και στην επόμενη βγήκαμε μιας και η πρώτη νταλίκα που μας πέρασε μας κούνησε πολύ. Γενικά το παπί είναι πολύ ευάλωτο με τον αέρα και τα 80 χλμ για εθνική είναι μάλλον λίγα, σε περνάνε τα πάντα και αυτό είναι επικίνδυνο ειδικά όταν έχει αέρα. Γνώμη μου, έχετε μαζί κινητά με gps/χάρτες ώστε να έχετε την εναλλακτική να πάτε από τον παλιό, πιο χαλαρά και λιγότερα αυτοκίνητα. Επίσης να πάτε από πάνω δεν θα το πρότεινα, πολλές ανηφόρες ειδικά στην επιστροφή μετά την Ιτέα. Αυτά να τα γράφεις γιατί μας έχουν τρελάνει με τα πάπια σιμ180 χονδα 150 με τιμές μηχανής αχαχαχα
eMike Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Πηγαίνετε από πάνω...Θήβα, Λιβαδειά, Δελφούς, Αράχωβα, Ιτέα Γαλαξίδι, Ναύπακτο και πάνω μετά... Θα ευχαριστηθείτε το ταξίδι μιας και δε θα είναι μονότονο, θα ανοίξει το μάτι θα δουλέψουν και καλύτερα τα μοτέρ από το σταθερό 80 της εθνικής που εκτός από σχετικά επικίνδυνο είναι και ανιαρό με τόσο αδύναμο κινητήρα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις