Sh0ck83 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Καλησπέρα. Έχω στο σύστημά μου (win7x64) δυο πανομοιότυπους δίσκους WD red 1tb ρυθμισμένους να δουλεύουν σαν RAID 1 (mirror) για τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα αφαίρεσα τον έναν και τον κράτησα ξεχωριστά για λόγους ασφαλείας ξεχνώντας όμως όταν επανεκκίνησα το σύστημα να τον τοποθετήσω πίσω. Το RAID εμφανιζόταν κανονικά οπότε πρόσθεσα κάποια αρχεία σε αυτό με αποτέλεσμα οι δίσκοι να μην έχουν πλέον το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο. Όταν θυμήθηκα να προσθέσω και τον δεύτερο δίσκο στο RAID η απορία μου ήταν πως θα σιγουρευτώ ότι τα τελευταία αρχεία έχουν περάσει και στους δύο δίσκους. Στη συνέχεια όμως ο δεύτερος δίσκος εμφανίστηκε σαν unallocated space και φυσικά φοβήθηκα να τον αλλάξω σε οτιδήποτε πρότεινε το disk management γιατί είναι γεμάτος αρχεία. Πώς προτείνετε να επαναφέρω το RAID στην αρχική του κατάσταση χωρίς να χρειαστεί να μεταφέρω τα αρχεία αλλού και να το σετάρω απ την αρχή? Ευχαριστώ πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Crybal Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Χωρις να ειμαι ειδικος σε αυτό,με το Intel Rapid Storage Technology δηλώνεις ποιος ειναι ο βασικός και ποιος ο δευτερεύων και ξεκιναει το build του raid 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
smpt Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 προσωπικά δεν θα δοκίμαζα τίποτα αν δεν ήμουνα σίγουρος 100%. Backup σε τρίτο δίσκο και κανε όσες δοκιμές θες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα