ntinos19 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Θέλω να κάνω εγγραφή βίντεο (κυρίως για εκπαιδευτικούς σκοπούς για την πάρτη μου. όχι κάτι επαγγελματικό ή κάτι τέτοιο). Έκανα πρόσφατα μια αναβάθμιση απο AMD 260x σε nVidia 1060 3gb. Χρησιμοποιώ το OBS για καταγραφή βίντεο και κανά φορά stream απλά για την παρέα. Απο το OBS άλλαξα το encoder απο software σε hardware NVENC και τα πράγματα ήταν απίστευτα καλά αλλά σκέφτηκα για να μη φορτώσω την GPU και με αυτό την ώρα που παίζω. Σήμερα έβαλα και την πρώτη κάρτα πάνω, τη διάβασε κανονικά, χωρίς προβλήματα, πέρασα drivers και όλα κομπλέ. Πήγα στο OBS και βλέπω κανονικά την επιλογή στο encode για την AMD. Όλα κομπλέ μέχρι εδώ. Το πρόβλημα τώρα: Με amd encoder η πρώτη GPU δουλεύει πολύ παραπάνω. Με nvidia encoder η πρώτη δουλεύει στο ρελαντί. Η μόνη διαφορά είναι οτι η CPU φορτώνεται λιγότερο. Καταλαβαίνω κάτι λάθος? Μπορώ να περάσω όλη τη διαδικασία στη δεύτερη GPU ή είναι ανέφικτο; Το σύστημα αποτελείτε απο: CPU: ryzen 5 1600 RAM: 16gb GPU1: nvidia 1060 3gb GPU2: r7 260x 2gb nvidia encoder Spoiler amd encoder Spoiler Επεξ/σία 1 Μαΐου 2019 από ntinos19
parsifal Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, ntinos19 είπε Μπορώ να περάσω όλη τη διαδικασία στη δεύτερη GPU ή είναι ανέφικτο; Δε νομίζω ότι γίνεται αυτό. Ο hardware video encoder μπορεί να πάρει ως είσοδο εικόνα που παράγεται από την ίδια μόνο κάρτα. Ίσως να γίνεται κατ'εξαίρεση με ίδιες κάρτες σε διάταξη SLI/Crossfire, αλλά αμφιβάλλω. Μη σε απασχολεί ιδιαίτερα η διαφορά που βλέπεις στη χρήση GPU. Αυτοί οι encoders είναι κυκλώματα ειδικά αφιερωμένα σε αυτήν τη δουλειά (fixed logic), δεν απασχολούν το κυρίως κομμάτι της GPU. Η διαφορά στο usage πιθανόν να οφείλεται στο διαφορετικό τρόπο που το υπολογίζει ο driver της AMD και της Nvidia. 1
ntinos19 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 ισχύει, με αυτό παίζω τώρα σε training στο pubg και βλέπω με encoder AMD μπορεί στο γράφημα να μου δείχνει μεγαλύτερα νούμερα στα FPS όμως δεν πέφτουν ούτε στο ελάχιστο ενώ σε nvidia encoder έχω μια μικρή πτώση 10 FPS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα