bobptz Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Καλημέρα Σε διαμέρισμα υπάρχει κάπου διαρροή από σωλήνα σε μπάνιο. Κάπου άκουσα ότι υπάρχει μηχάνημα που μπορεί να εντοπίσει μέσα στον τοίχο που υπάρχει η ζημία. Ισχύει αυτό? Μήπως με τη βοήθεια θερμικής κάμερας γίνεται αυτό? Επίσης οι σωλήνες εντοπίζονται εύκολα με κάποιο μηχάνημα, ή πρέπει κάποιος να σκάβει στα τυφλά να τις βρει?
papoys1 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Εάν η εγκατάσταση είναι πολύ παλιά δεν λέει κάτι ο ακριβής εντοπισμός.και να το φτιάξεις σύντομα θα χαλάσει κάπου αλλού. Σε τέτοιες περιπτώσεις η λύση είναι νέα εγκατάσταση από την αρχή.Τώρα αν η εγκατάσταση είναι καινούργια και έχει διαρροή σε αυτό δεν γνωρίζω.Ας μιλήσουν ειδικοί.
slk200gr Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 κάποτε όταν είχα διαρροή έφερα έναν τύπο με θερμική κάμερα μου είπε να ξηλώσω τα κεραμίδια ήταν το πιο αστείο πράγμα που άκουσα και με πήρε και 80 ευρώ,αφού έφερα αρκετούς υδραυλικούς οι οποίοι όλοι μου λέγαν ότι θα πρέπει να αρχίζω να γκρεμίζω τελικά ήρθε ένας γάτος ο οποίος πήγαινε από βρύση σε βρύση και έβαζε το αυτί του και σε κάποια βρύση μου είπε εδώ είναι η διαρροή ,πράγματι βρήκε τη διαρροή σε εκείνη τη βρύση, όταν τελειώσε τον ρώτησα πώς το έκανε,μου είπε όταν η διαρροή είναι κοντά σε μία βρύση ακούγεται ένα βουητό όπως το κοχύλι που το βάζουμε στο αυτί, κάνε μία δοκιμή από βρύση βρύση,γενικά οι διαρροές δεν είναι στο σωλήνα αλλά συνήθως στις ενώσεις οπότε πάνω-κάτω υπολογίζεις που βρίσκονται οι ενώσεις 1 1
nvel Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Οι ακουστικές μέθοδοι εντοπισμού διαρροών χρησιμοποιούνται συνήθως στα δίκτυα πόλης αλλά ένας έμπειρος μπορεί με μικρόφωνο μπορεί να τις χρησιμοποιήσει και σε κτήρια. Νομίζω όμως η θερμογραφση είναι ευκολότερη αρκεί να υπάρχει πρόσβαση στην περιοχή της διαρροής και να γνωρίζει ο χειριστής την σωστή εκτίμηση των αποτελεσμάτων, δεν αρκεί να έχει θερμοκαμερα
dimpa16 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, bobptz είπε Καλημέρα Σε διαμέρισμα υπάρχει κάπου διαρροή από σωλήνα σε μπάνιο. Κάπου άκουσα ότι υπάρχει μηχάνημα που μπορεί να εντοπίσει μέσα στον τοίχο που υπάρχει η ζημία. Ισχύει αυτό? Μήπως με τη βοήθεια θερμικής κάμερας γίνεται αυτό? Επίσης οι σωλήνες εντοπίζονται εύκολα με κάποιο μηχάνημα, ή πρέπει κάποιος να σκάβει στα τυφλά να τις βρει? Από ύδρευση ή από αποχέτευση είναι η διαρροή ;
troi.g Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Η κατασκευή του σπιτιού, ποιας χρονιάς είναι? Και την διαρροή πως την εντοπισες? Βγάζει κάπου νερό?
bobptz Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Καλησπέρα Η πολυκατοικία είναι του 1972, σε άλλη πόλη, δε μπορώ να κάνω αυτοψία. Είναι καθαρά ναεα, άρα όχι αποχέτευσης. Πλυμήρισε το σπίτι αλλά και στον κάτω όροφο πήγαν νερά. Ευχαριστώ για τις ιδέες.
lary7 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Πολυκατοικία του 72 σημαίνει σιδηροσωληνες που έχουν ημερομηνία λήξης λόγω σκουριάς. Η καλύτερη λύση είναι ξηλωμα και καινούργιες είτε εξωτερικές είτε σκάψιμο και εσωτερικές. Από εκεί και πέρα, πιθανόν η διαρροη να είναι σε βανα που μπορεί να είναι και θαμμένη είτε σε ένωση. Ένας καλός υδραυλικός θα την εντοπίσει αλλά αργότερα θα σε βγάλει αλλού. Καλύτερα αντικατάσταση και ξενοιαζειε για 50 χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα