Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, toyo73 είπε

13 χιλιαρικα;Οτι πιο ασχημο(καθαρα προσωπικη αποψη) κυκλοφορει σημερα στους δρομους.Ειδικα απο πισω γελαω.O  αντικαταστατης του multipla.

Εντάξει είναι καθαρά προσωπικό αυτό ρε σύ τό σημαντικό είναι ότι έχει δικό του χαρακτήρα σχεδιαστικά καί δεν είναι τής μάζας  πχ όπως Aygo-c1 που είναι το ίδιο πράγμα 

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, 6xXx6 είπε

Ρίξε μία ματιά Καί στο Ignis γύρο στο 13αρι θά σού βγεί από 0 προκαταβολή σέ αυτά τα χρήματα έχει τά περισσότερα έξτρα στην αγορά θερμένομενα καθίσματα οθόνη με Android auto ζάντες αλουμινίου κτπ κτπ 

Προσωπικά με βόλεψε πολύ σάν αυτοκίνητο

Καί με καταναλώσει 5.2 στα 100χλμ Ρεάλ όχι στα χαρτιά

suzuki-new-cars-2019-2020-for-suzuki-ign

Οπτικά δεν μου αρέσει ωστόσο θα προσπαθήσω να το δω κι αυτό αν είναι καλύτερο σε άλλους τομείς

4 ώρες πριν, stefan123 είπε

Έχω ακούσει καλά λόγια από 2-3 γνωστούς  μου για τον Χιώτη στο Μαρούσι..Ο λόγος που οι ιδιώτες τα κοπανάνε στο κεφάλι τα μεταχειρισμένα  που δίνουν είναι ότι μετά το 2012 δεν υπάρχουν πολλά οπότε τα μοσχοπουλανε....Εγώ πάντως θα έπαιρνα μόνο με μετρητά από ιδιώτη που θα μου γέμιζε το μάτι και θα με ικανοποιούσε στην τιμή...

Αυτό δεν το ήξερα αλλά προτιμώ να πληρώνω καινούριο παρά να δώσω τα λεφτά καινούριου σε μεταχειρισμένο. Για τον Χιώτη δε ξέρω αλλά θα ψάξω

3 ώρες πριν, karaLRS είπε

η αντιπροσωπεία σου δίνει 8 (οκτώ) χρόνια εγγύηση. Υπάρχει κάτι καλύτερο;

Δεν ήξερα αλλά αν όντως ισχύει με τα ακριβά ανταλλακτικά πάει μια ή άλλη στα συνεργεία, σωστά;

3 ώρες πριν, minus_gr είπε

Ενα χρόνο πριν μία από τα ίδια και εγώ. Αρχικά να πώ οτι έχεις πάρα πολλά πιθανά αυτοκίνητα. Ναι οκ καταλαβαίνω οτι μέσα στα κριτήρια είναι και η χρηματοδότηση αλλά και παλι πρέπει να τα περιορίσεις. Έχεις κάνει βέβαια εναν διαχωρισμό αλλά μάλλον για άλλους λόγους (πχ δεν είδα γαλλικά).

1.Αρχικά κοιτάς τη σωστή κατηγορία? Εννοώ τα μικρομεσαία σου κάνουν; Το οτι "ναι αλλα μέχρι εκει με παίρνει οικονομικά" δεν είναι λογος. Ειδικά για καινουργιο.

2.Σε αυτή τη κατηγορια πές οτι ειναι σωστή, θές πορτ μπαγκαζ? Θές χώρους? Θές προτεραιότητα στους χώρους? Θες λίγο από όλα αλλά κάπου να ειναι κορυφή πχ αξιοπιστία?

3.Πόσα απο αυτά έχεις οδηγήσει.

4.Πότε το θές το αμάξι

Τέλος να πώ οτι η εργοσταστιακή εγγύηση είναι ενας λόγος που παίρνεις καινούργιο αλλά και ενας λόγος να ανεβαίνει το κόστος συντήρησης κατακόρυφα γιατί πρέπει να το πηγαίνεις αντιπροσωπεία. Για τη συζήτηση "παντού μπορείς να το πάς γιατί υπάρχει οδηγία κτλ" να πώ οτι δεν ξερω αν θες να εμπλακείς αν-κουφια ή ώρα-σου σκασει κατι και δεν το είχες παει αντιπροσωπεία.

Νομιζω πως ναι λόγω των κυβικών, το να πάρω πχ ένα SUV 1300 κυβικά θα είναι χαζομάρα. Θα μπορούσα ένα μεγαλύτερο αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα έβρισκα να παρκάρω στην Αθήνα. Κατά τα άλλα θέλω να είναι σχετικά ευρύχωρο και άνετο. Μόνο το Opel Corsa έχω οδηγήσει από αυτά, θα προσπαθήσω προφανώς να τα κάνω όλα ένα test drive. Η αγορά θα γίνει μετά το καλοκαίρι για να έχω όσο το δυνατόν περισσότερο ρευστό εκτός κι αν βγει κάποια καλή προσφορά τώρα οπότε θα την κάνω τώρα.

3 ώρες πριν, ritchie77 είπε

Πιθανολογώ ότι είσαι σχετικα νεος οδηγος. Και θελεις να παρεις και καινουριο αυτοκινητο, να το χρωστας και να το αφηνεις και εξω στο δρομο? 

Κοιτα καλυτερα για μτχ

https://www.car.gr/17313606-nissan-micra-1-2-80ps

Ναι σχετικά νέος, 10 χρόνια οδηγάω οπότε δεν είναι πολλά, ωστόσο την περισσότερη ηλιθιότητα την έβγαλα πριν αρκετά χρόνια και πλέον προσπαθώ να είμαι πιο σωστός στην οδήγηση μου παρά να τρέχω σαν να μην υπάρχει αύριο ή να κάνω κάποια άλλη μαλακία. Με αυτές τις τιμές στα μεταχειρισμένα νομίζω ότι είναι σχετικά μονόδρομος.

1 ώρα πριν, amagawd είπε

Αυτό να θέλετε να κάνετε κουμάντο στη τσέπη του άλλου,  καινούργιο συγκεκριμένο ρώτησε ο άνθρωπος.

Και μέσα σε όλα του βάζεις αγγελία στο car με νούμερο 17xxxx ..Δηλαδή τόσο ευκαιρία που δεν το έχει πάρει μήνες τωρα κανένας

Αυτά δεν τα ξέρω 😂

Δημοσ.

Το Corsa με το LPG φαινεται ενδιαφερουσα περιπτωση. Πρατηρια παντου, τιμή στο 1/2 της βενζινης, μια χαρα ειναι ειδικα αφου κανεις 1,000χλμ το μηνα μονο για δουλεια. Κι εχει και 90 αλογα που θα επρεπε κανονικα να ειναι το μινιμουμ για καινουρια αυτοκινητα. Αν κοιταζες σε αντιστοιχα κυβικα βενζινη, τοτε το γιαρις θα ηταν το καλυτερο με τα 111. 

Η Suzuki εχει παρει τα σκηπτρα της φιρμας με τα ασχημοτερα μοντελα. Αν δε θες να κρατησεις αμαξι ολη σου τη ζωη, να παρεις εμπορικο, Corsa, Polo, Yaris, Fiesta etc για να μπορεις να το σπρωξεις, μη παρεις τον κλοουν γιατι μετα πιο ευκολα θα βρισκει γαμπρο γεροντοκορη παρα εσυ :P 

Δημοσ.

Καλή περίπτωση το corsa lpg με καλό εξοπλισμό σε καλή τιμή.

Μόνο αρνητικό ο κινητήρας του. Θεωρητικά τα 90 άλογα θα έπρεπε να αρκούν αλλά λόγω αυξημένου βάρους χάνει πολύ σε επιδόσεις.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, amagawd είπε

Αυτό να θέλετε να κάνετε κουμάντο στη τσέπη του άλλου,  καινούργιο συγκεκριμένο ρώτησε ο άνθρωπος.

Και θελω και μπορω λογω δουλειας

• Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να φανταστώ από τα αμάξια που προτείνεις , ψάχνεις για βενζίνης έτσι;

Με 1000km το μήνα θα σου προτείνα καθαρά πετρέλαιο αφού θέλεις καινούργιο. Εκτός αν κινησαι σε τελείως αστικό περιβάλλον.

Αν ήθελες μεταχειρισμένο θα σου πρότεινα βενζίνη γιατί είναι ποιο φθηνό αν σου βγάλει ένα προβλήμα να το φτιάξεις, ενώ στο πετρέλαιο, αν σου βγάλει πρόβλημα (κύριος λόγο αμφιβόλου ποιότητας πετρελαίου που εβαζε ο προηγούμενος, την έκατσες) . Οπότε αυτό είναι ένα point να κοιτάξεις για πετρέλαιο εφόσον θέλεις καινούργιο.

Πριν 3 χρόνια έκανα ακριβώς την ίδια έρευνα αγοράς μόνο που έψαχνα καθαρά και ΜΟΝΟ για πετρέλαιο.

Να προσθέσω πως ΟΛΑ τα αμάξια της κατηγορίας τα έκανα test drive γιατι βασικός κριτήριο για μένα ήταν η οδηγική συμπεριφορά, η εμφάνιση και οι χώροι (είμαι 1.93 βλέπεις) . Να προσθέσω οτι κάποια δεν με ενδιέφεραν εξαρχής απλά τα οδήγησα για την εμπειρία..

Και αυτά ηταν Aveo, Rio, i20, Corsa, Polo, Yaris, c3, 208, fiesta, clio Micra, mito, Punto, swift δεν ξέρω αν ξεχνάω και κανενα.

Μετα από όλα αυτά κατέληξα στο Clio 1.5 dci 90hp στα 16.500€ στη full έκδοση. Η μικρότερη έκδοση έβγαινε 1000€ κάτω χωρίς να λείπει κάτι Βάσικο. Το αμάξι εχει 7ρα οθόνη με GPS και ελληνικό μενού, δέρμα σε λεβιέ και τιμόνι, 16ρες ζάντες, κλιματισμό, 2χρωμο εσωτερικό μαύρο κόκκινο, κάμερα + αισθητήρες παρκαρίσματος, κόκκινο μεταλλικό χρώμα 3πλης βαφής.

Επίσης η κατανάλωση του είναι 4.5-5.2 σε μικρές συνθήκες.

Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά για το c3 καθώς για μένα ήταν το ποιο vfm αλλά δεν μου άρεσε η οδηγική συμπεριφορά του. 

Επίσης αν θέλεις παραπάνω ανάλυση για το κάθε ένα που οδήγησα ή που σε ενδιαφέρει, μπορώ να αναπτύξω παραπάνω και αναλυτικότερα.

Επίσης Rio, i20 ,polo δεν τα κοίταξα καν λόγο βάρους. Ήταν 100 kg βαρύτερα από τα υπόλοιπα. Οπότε αυτό σίγουρα επηρεάζει την κατανάλωση. Είναι σαν να κουβαλάς έναν μαντραχαλο σαν εμένα συνέχεια μέσα στο αμάξι..

2rqorhf.jpg

Επεξ/σία από ChrisTz1
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Ola150 είπε

Κυβικά κατανάλωση; Ζημιές ανταλλακτικά;

Δεν πήρα τελικά το Baleno. Όπως προείπα μέχρι και πριν έναν μήνα ήμουν ακριβώς στην ίδια κατάσταση με εσένα και μάλιστα ίσως βρεις το τόπικ που είχα ανοίξει εδώ. Κοίταζα κι εγώ για καινούριο μόνο σε αυτή την κατηγορία, και κυρίως βανζίνη, με τα ίδια υποψήφια αυτοκίνητα σε εσένα. Τελικά βρέθηκα να κάνω όλα τα διαφορετικά, και μπορώ να πω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος με την επιλογή μου! Πήρα μεταχειρισμένο, πρόσφατης χρονολογίας με ελάχιστα χιλιόμετρα, ένα Lancia Ypsilon το οποίο αποτελούσε ανέκαθεν τον απόλυτο ιταλικό έρωτα για εμένα όσον αφορά τα αυτοκίνητα! Έχει τον 1.3 multijet ντίζελ κινητά ο οποίος είναι πάρα πολύ οικονομικός (χωρίς ιδιαίτερα οικονομική οδήγηση έχω average κατανάλωση 4.3 lt/100 σε μεικτό κύκλο), και γενικότερα είναι ό,τι πρέπει για εμένα. Όμορφο, μικρό μέγεθος, με πολύ ικανοποιητικούς για το μέγεθός του χώρους (είμαι 1.89 και είμαι άνετα τόσο εμπρός, όσο και πίσω χωρίς να βρίσκουν τα γόνατά μου). Το πήρα 7000€, τα μισά ουσιαστικά χρήματα απ' όσα θα έδινα για νέο.

Τα παραπάνω δεν στα λέω απλά για να σου προτείνω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλά γενικότερα για να μην κάνεις το ίδιο λάθος με εμένα, να μην θέσεις δηλαδή κάποιες κόκκινες γραμμές στα κριτήριά σου (π.χ. μόνο νέο ή μόνο βενζίνη) τα οποία ίσως σου αποκλείσουν μια πολύ καλή για εσένα επιλογή, με ίσως αρκετά λιγότερα χρήματα.

spacer.pnghttps://imgur.com/4IDUhMh
spacer.pnghttps://imgur.com/YLVhjcf
spacer.pnghttps://imgur.com/FQiLDo3
Επεξ/σία από magnam
  • Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, TrifonSam είπε

Νταβατζής; 

Internet troll 

Δημοσ.

Στην αντιπροσωπεία της Opel μου είπαν μιας και κάνω πολλά χιλιόμετρα να σκεφτώ και το Corsa 1400cc με εργοστασιακό LPG ~13000€. Έχει κάποιος το ίδιο για να μου πει την γνώμη του; 

Δημοσ.

Με ρώτησες για ζημιές στην Μιτσουμπα και ανταλλακτικά. Ζημιές και Μιτσουμπα δεν πάνε μαζί περα από τα αναλώσιμα τώρα στα ανταλλακτικά Σαρακακης. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Kapetanakos είπε

Με ρώτησες για ζημιές στην Μιτσουμπα και ανταλλακτικά. Ζημιές και Μιτσουμπα δεν πάνε μαζί περα από τα αναλώσιμα τώρα στα ανταλλακτικά Σαρακακης. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. 

Το τρακτερακι Mitsubishi που εχω δουλεύει όντως σαν σκυλί χρόνια τώρα,χωρίς να ζητήσει τίποτα πέρα από λάδια και φίλτρα.

Η μίζα Mitsubishi στα φορτηγά Actros 500 που εχουμε ηταν πραγματικα για πέταμα και οτι χειροτερο έχει βάλει η Mercedes απο αλλη εταιρεια.Όλο προβληματα.

Δημοσ.
Στις 3/5/2019 στις 10:15 ΜΜ, Kapetanakos είπε

Επειδή δεν κατάλαβα, μπορείς να στείλεις pm με επεξηγήσεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...