iazriel Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Μια απλή ερώτηση. Πρόσφατα αναβάθμισα το home cinema μου με μια LG oled και έναν Yamaha rx v483. Στην παρούσα φάση για ήχο χρησιμοποιώ τα KEF KHT 1005.2 που τα πήρα το 2013... Με ενδιαφέρει κάτι ίδιο, έτοιμη λύση 5.1 και σε αυτό το μέγεθος ηχεία, δεν σηκώνει κάτι μεγαλύτερο ο χώρος μου. Budget μέχρι 900€ το πάρα πολύ. Υπάρχει κάτι πραγματικά καλύτερο σε αυτά τα λεφτά σαν συνολική λύση αρχικά και αν ναι ποιο θα προτείνατε και γιατι; ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitspetr Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 https://eshop.ultimateaudio.gr/el/e-shop/home-cinema-1/home-cinema-speaker-sets/polk-audio-t50-home-cinema-set-110.html https://eshop.ultimateaudio.gr/el/e-shop/home-cinema-1/home-cinema-speaker-sets/mission-mx1-5-0-home-cinema-pack.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iazriel Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν έχω χώρο για αυτά, ειδικά για τα POLK... Ψάχνω για ένα σετ 5.1 στο μέγεθος των KEF ή γενικά σε slim γραμμή χωρίς πολύ βάθος. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2019 από iazriel Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitspetr Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Ναι το θέμα είναι πως θα πρέπει μετά να παίξεις αναγκαστικά με ηχεία που δεν είναι πλήρους φάσματος, άρα ξεκινάς με μειονέκτημα. Η μόνη λύση μετά είναι να ψάξεις ηχεία του τύπου σαν αυτά που έχεις αλλά καλύτερα. Ένα ωραίο σετ είναι και αυτό: https://www.qacoustics.co.uk/qacoustics-7000i-slim.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iazriel Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Αυτό που λες δυστυχώς ισχύει, αλλά ο χώρος και το παιδί δυστυχώς δεν μου επιτρέπουν κάτι μεγάλο, το μέγεθος των δύο μπροστα ηχείων όπως και του διαλόγων είναι συγκεκριμένο. Θα δω την πρόταση σου, σ'ευχαριστώ. Δεν έχω ιδιαίτερο παράπονο από τα KEF αλλά αν σε αυτό το μέγεθος υπάρχει πραγματική διαφορά με κάποιο άλλο σετ, να το δω σοβαρά. Έβλεπα και τα Dali Oberon on the wall αλλά δεν είναι πλήρες σετ και είναι και ακριβά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitspetr Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Μικρά ηχεία ραφιού που έχουν τη δυνατότητα να μπουν και σε τοίχο είτε με καρφί, είτε με βάση τοίχου και ένα sub ψάξε τότε. Θα απογειωθεί το αποτέλεσμα χωρίς να χρειαστεί να ξεπεράσεις το budget πολύ (μπορεί και καθόλου). Δηλαδή: Βάζεις για FL & FR το μοντέλο με το 5άρι γούφερ https://en.polkaudio.com/products/s15e Κεντρικό επιλέγεις το Slim της σειράς που έχει ύψος μόλις 10,9 πόντους (μικρότερο ύψος από αυτά που έχεις τώρα) https://en.polkaudio.com/products/s35e Και για surround το μικρότερο μοντέλο με το τεσσάρι γούφερ https://en.polkaudio.com/products/s10e Sub από την ίδια σειρά αυτό: https://en.polkaudio.com/products/hts10 Ο Yamaha που έχεις θα παίξει μια χαρά με αυτά και το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με ό,τι έχεις τώρα. Όλα τα ηχεία (εκτός από το sub) έχουν στο πίσω μέρος Keyhole (το κεντρικό έχει δύο) που σημαίνει ότι τα κρεμάς στον τοίχο με μόνο ένα καρφί (στο κεντρικό θες δύο). Αλλιώς παίρνεις βάσεις τοίχου με βραχίονα που είναι οικονομικές. Όπως οι VLB200 της Vogel' s. https://www.vogels.com/en/c/vlb-200-loudspeaker-wall-mounts Το θέμα είναι να έχεις ηχεία κατ' αρχήν που να παίζουν μεγαλύτερο φάσμα από αυτά που έχεις. Γι' αυτό και προτείνονται τα μικρά ηχεία ραφιού. Έτσι δεν θα αναγκάζεται το subwoofer να παίζει σε περιοχές που δεν είναι σωστό να παίζουν τα subwoofer. Κάπως έτσι βρωμίζει ο ήχος να ξέρεις. Βάζοντας πολύ ψηλά να παίξει το sub, αρχίζει εκτός από το να παίζει νότες που έχουν μελωδία, να γίνεται και κατευθυντικός ο ήχος από αυτό. Δύο πολύ κακές επιλογές δηλαδή. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2019 από mitspetr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iazriel Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν δεν κάνω λάθος, είχα ξαναδεί αυτά τα polkaudio στο παρελθόν, το FC σίγουρα λόγω ύψους που βολεύει πολύ. Το πρόβλημα είναι πως αφενός ξεπερνάω το budget αρκετά άλλα έστω ότι κάνω την επένδυση... Τα τωρινά FL και FR έχουν βάθος γύρω στα 13εκ. Με αυτά θα πάω κοντά στα 30 με καρφί ή βάση πίσω. Και αυτό για τον χώρο μου, ειδικά στο FL είναι ζημιά που απλώς περιμένει να συμβεί, κάποιος θα το πάρει παραμαζωμα και αντε εγώ, το παιδί δεν θέλω να είναι. Τελικά όπως το κόβω, στον τύπο ηχείων που θέλω δεν νομίζω να υπάρχουν πολλές επιλογές, είναι πολύ compact το μέγεθος για να αποδώσει κάτι καλό ή τουλάχιστον πολύ καλύτερο από αυτά που έχω. Έβλεπα πχ και τα KEF E305 ή τα focal dome 5.1 όπως και τα Q Acoustics που πρότεινες αλλά δεν ξέρω αν αξίζει αρχικά να δώσω τόσα λεφτά για τέτοιου είδους ηχεία και αν στην τελική θα ακούσω σημαντική διαφορά... Επεξ/σία 1 Μαΐου 2019 από iazriel Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TEOKOS Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 8 ώρες πριν, iazriel είπε Αν δεν κάνω λάθος, είχα ξαναδεί αυτά τα polkaudio στο παρελθόν, το FC σίγουρα λόγω ύψους που βολεύει πολύ. Το πρόβλημα είναι πως αφενός ξεπερνάω το budget αρκετά άλλα έστω ότι κάνω την επένδυση... Τα τωρινά FL και FR έχουν βάθος γύρω στα 13εκ. Με αυτά θα πάω κοντά στα 30 με καρφί ή βάση πίσω. Και αυτό για τον χώρο μου, ειδικά στο FL είναι ζημιά που απλώς περιμένει να συμβεί, κάποιος θα το πάρει παραμαζωμα και αντε εγώ, το παιδί δεν θέλω να είναι. Τελικά όπως το κόβω, στον τύπο ηχείων που θέλω δεν νομίζω να υπάρχουν πολλές επιλογές, είναι πολύ compact το μέγεθος για να αποδώσει κάτι καλό ή τουλάχιστον πολύ καλύτερο από αυτά που έχω. Έβλεπα πχ και τα KEF E305 ή τα focal dome 5.1 όπως και τα Q Acoustics που πρότεινες αλλά δεν ξέρω αν αξίζει αρχικά να δώσω τόσα λεφτά για τέτοιου είδους ηχεία και αν στην τελική θα ακούσω σημαντική διαφορά... Θα σε βάλω σε μπελάδες το ξέρω (μπελάδες δεν είναι μόνο τα 150€ παραπάνω από το badget σου αλλά και άλλα που θα καταλάβεις αν το ψάξεις)αλλά δεν μπορώ να μην κάνω την πρόταση μου γιατί τα άκουσα πρόσφατα και εντυπωσιάστηκα ! Προσπάθησε να τα βρεις να τα ακούσεις και θα αλλάξεις γνώμη για τα μικρά ηχεία https://www.skroutz.gr/s/12661708/Focal-Sib-Evo-Dolby-Atmos-5-1-2-Black.html 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakometi Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, TEOKOS είπε Θα σε βάλω σε μπελάδες το ξέρω (μπελάδες δεν είναι μόνο τα 150€ παραπάνω από το badget σου αλλά και άλλα που θα καταλάβεις αν το ψάξεις)αλλά δεν μπορώ να μην κάνω την πρόταση μου γιατί τα άκουσα πρόσφατα και εντυπωσιάστηκα ! Προσπάθησε να τα βρεις να τα ακούσεις και θα αλλάξεις γνώμη για τα μικρά ηχεία https://www.skroutz.gr/s/12661708/Focal-Sib-Evo-Dolby-Atmos-5-1-2-Black.html + 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitspetr Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, iazriel είπε Αν δεν κάνω λάθος, είχα ξαναδεί αυτά τα polkaudio στο παρελθόν, το FC σίγουρα λόγω ύψους που βολεύει πολύ. Το πρόβλημα είναι πως αφενός ξεπερνάω το budget αρκετά άλλα έστω ότι κάνω την επένδυση... Τα τωρινά FL και FR έχουν βάθος γύρω στα 13εκ. Με αυτά θα πάω κοντά στα 30 με καρφί ή βάση πίσω. Και αυτό για τον χώρο μου, ειδικά στο FL είναι ζημιά που απλώς περιμένει να συμβεί, κάποιος θα το πάρει παραμαζωμα και αντε εγώ, το παιδί δεν θέλω να είναι. Τελικά όπως το κόβω, στον τύπο ηχείων που θέλω δεν νομίζω να υπάρχουν πολλές επιλογές, είναι πολύ compact το μέγεθος για να αποδώσει κάτι καλό ή τουλάχιστον πολύ καλύτερο από αυτά που έχω. Έβλεπα πχ και τα KEF E305 ή τα focal dome 5.1 όπως και τα Q Acoustics που πρότεινες αλλά δεν ξέρω αν αξίζει αρχικά να δώσω τόσα λεφτά για τέτοιου είδους ηχεία και αν στην τελική θα ακούσω σημαντική διαφορά... Φίλε μου, τους νόμους της φυσικής δεν γίνεται να τους αντιστρέψεις. Το ηχείο δορυφόρος σημαίνει ότι το sub θα παίζει ψηλά για να καλύψει το κενό και το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό. Ειδικά σε μουσική. Δυστυχώς και lifestyle και καλός ήχος για να συνυπάρξουν πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Μια και έπιασες την KEF, για lifestyle και ήχο καλό, κοίταξε τη σειρά Τ. Και όσο μεγαλύτερο το σετ, τόσο καλύτερα. https://m.int.kef.com/collections/t-series Δυστυχώς με ηχεία που είναι μικρά κουτάκια περιορισμένου φάσματος δεν θα έχεις καλό ήχο, συν το γεγονός ότι σχεδόν όλα συνοδεύονται από απαράδεκτο και ασθενές subwoofer, όπως τα Focal που αναφέρθηκαν πιο πριν, τα οποία ενώ έχουν αξιοπρεπείς δορυφόρους, φτάνοντας στο subwoofer χύνουν την καρδάρα με το γάλα. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ. Η πιο ασφαλής και φυσικά πολύ καλύτερη λύση από όλα αυτά, παραμένουν τα κλασικά ηχεία με καμπίνα πάντως, σαν αυτά που σου πρότεινα εξ' αρχής. 4 ώρες πριν, TEOKOS είπε Θα σε βάλω σε μπελάδες το ξέρω (μπελάδες δεν είναι μόνο τα 150€ παραπάνω από το badget σου αλλά και άλλα που θα καταλάβεις αν το ψάξεις)αλλά δεν μπορώ να μην κάνω την πρόταση μου γιατί τα άκουσα πρόσφατα και εντυπωσιάστηκα ! Προσπάθησε να τα βρεις να τα ακούσεις και θα αλλάξεις γνώμη για τα μικρά ηχεία https://www.skroutz.gr/s/12661708/Focal-Sib-Evo-Dolby-Atmos-5-1-2-Black.html Θα πρέπει να αλλάξει και ενισχυτή για να δουλέψουν αυτά. Του προτείνεις ηχεία που θέλουν επτακάναλο ενισχυτή, ενώ ο φίλος έχει πεντακάναλο. Επεξ/σία 1 Μαΐου 2019 από mitspetr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iazriel Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Αυτές οι κολώνες τις kef για επιτοιχια τοποθέτηση αποδίδουν καλύτερα απ'οτι τα focal dome 5.1 πχ? 5.1.2 δεν μπορώ να βάλω έτσι και αλλιώς, μέχρι 5.1 ο ενισχυτής. Κολώνες νορμάλ ύψους και βάθους θα μπορούσα να βάλω πχ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitspetr Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, iazriel είπε Αυτές οι κολώνες τις kef για επιτοιχια τοποθέτηση αποδίδουν καλύτερα απ'οτι τα focal dome 5.1 πχ? 5.1.2 δεν μπορώ να βάλω έτσι και αλλιώς, μέχρι 5.1 ο ενισχυτής. Κολώνες νορμάλ ύψους και βάθους θα μπορούσα να βάλω πχ... Ναι είναι πιο πλήρη ηχεία, βασικά όσο μεγαλύτερο μοντέλο τόσο καλύτερα. Αλλά και το μικρότερο να διαλέξεις, καλύτερα είναι από τα Focal. Ομοκεντρικό μεγάφωνο speaking. Κάτσε, τώρα αλλάζεις το σενάριο. Τι εννοείς μπορείς να βάλεις κολώνες νορμάλ ύψους και βάθους; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iazriel Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Ναι κολωνες δεν το είχα σκεφτεί αλλά θα μπορούσα να βάλω. Το κόστος δεν ξέρω ποσο θα φύγει βέβαια...και κατά πόσο θα έχω πραγματική διαφορά με αυτά που έχω τώρα (είδα πχ και τα Polk audio VΜ10 χωρίς να ξέρω αν θα είναι καλύτερα πραγματικά αρκετά σε σχέση με αυτά που έχω). Εμένα το βάθος με νοιάζει να είναι γύρω στους 15 πόντους, με τα τωρινά kef είμαι στους 13. To υψος και το πάχος δεν είναι θέμα αρκεί το βάθος να είναι εκεί που προανέφερα. Το FC σαν το Polk audio που είπες με 10 πόντους ύψους είναι ιδανικό btw κατι τέτοιο θα ήθελα πολύ. Επεξ/σία 1 Μαΐου 2019 από iazriel Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mitspetr Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Κατάλαβα. Μιλάς για ηχεία δορυφόρους και πάλι που απλώς είναι δαπέδου. Δεν κερδίζεις τίποτε έτσι. Ίσα ίσα που υπάρχουν περισσότερες επιλογές σε σετ ηχείων 5.1 χωρίς οι δορυφόροι τους να είναι δαπέδου. Δες τα Q acoustics που σου πρότεινα, έχουν ικανοποιητικό subwoofer και παίζουν ωραία για το είδος τους. Αλλιώς τα KEF που και σε αυτά το subwoofer δεν είναι της πλάκας και είναι επαρκές. Στα Focal το subwoofer είναι μικρό και ανεπαρκές. Σε συνδυασμό με άλλο subwoofer θα ήταν υπέροχο σετ. Αλλά εκεί ανεβαίνει το κόστος συνδυαστικά αρκετά. Δυστυχώς οι περιορισμοί μεγέθους που τίθενται αποτελούν μονόδρομο. Επεξ/σία 1 Μαΐου 2019 από mitspetr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TEOKOS Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 6 ώρες πριν, mitspetr είπε Φίλε μου, τους νόμους της φυσικής δεν γίνεται να τους αντιστρέψεις. Το ηχείο δορυφόρος σημαίνει ότι το sub θα παίζει ψηλά για να καλύψει το κενό και το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό. Ειδικά σε μουσική. Δυστυχώς και lifestyle και καλός ήχος για να συνυπάρξουν πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Μια και έπιασες την KEF, για lifestyle και ήχο καλό, κοίταξε τη σειρά Τ. Και όσο μεγαλύτερο το σετ, τόσο καλύτερα. https://m.int.kef.com/collections/t-series Δυστυχώς με ηχεία που είναι μικρά κουτάκια περιορισμένου φάσματος δεν θα έχεις καλό ήχο, συν το γεγονός ότι σχεδόν όλα συνοδεύονται από απαράδεκτο και ασθενές subwoofer, όπως τα Focal που αναφέρθηκαν πιο πριν, τα οποία ενώ έχουν αξιοπρεπείς δορυφόρους, φτάνοντας στο subwoofer χύνουν την καρδάρα με το γάλα. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ. Η πιο ασφαλής και φυσικά πολύ καλύτερη λύση από όλα αυτά, παραμένουν τα κλασικά ηχεία με καμπίνα πάντως, σαν αυτά που σου πρότεινα εξ' αρχής. Θα πρέπει να αλλάξει και ενισχυτή για να δουλέψουν αυτά. Του προτείνεις ηχεία που θέλουν επτακάναλο ενισχυτή, ενώ ο φίλος έχει πεντακάναλο. Τι είναι αυτά που λες ρε μαέστρο; Τι θά παίζει ψηλά το sub και θα βρωμίζει ο ήχος; Δεν είναι σοβαρή απάντηση αυτή... Εκεί που φτάνει ο δορυφόρος θα αναλαμβάνει το sub. Δεν είναι άσχημα για τόσα δά ηχειάκια τα 65hz. To αν θα γεμίσει τον χώρο του είναι άλλη ιστορία.. Όσο για τον 5κάναλο που έχει με τον 7κάναλο που χρειάζεται για να έχει τα extra Atmos αντανάκλασης, είναι αυτό που είπα εξαρχείς ότι θα μπει σε περιπέτειες. Μια χαρά θα δουλέψει σε 5κάναλο αλλά θα γλυκαθεί αργότερα και θα θέλει να αλλάξει ενισχυτή. Υπόψιν δεν πουλάω ηχεία όπως μερικοί στα φόρουμ ,την εμπειρία μου είπα μετά από ακρόασης τους και σίγουρα έχω αρκετά εκπαιδευμένο αυτί .. Αυτα και τα ρέστα μου, ας κάνει ο καθένας ότι θέλει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα