anax111 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 11 λεπτά πριν, panosp1 είπε Είναι προφανές ότι είσαστε ιδιοκτήτες και το πρόβλημα σας είναι τι θα κάνετε με το δέυτερο, τρίτο κοκ ακίνητο σας που σας υπερφορολόγησε η κυβέρνηση και ψάχνετε τρόπους να ρεφάρετε (αυτή είναι άλλη κουβέντα, της υπερφορολόγησης...) Είναι προφανές ότι αγνοείτε την παράλογη αύξηση των ενοικίων και εξαφάνιση σπιτιών (είτε φθηνών είτε ακριβών) για ενοικίαση απο ΧΕ, σπιτόγατο και στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά που αυτά οδηγούν (βασικές αρχές προσφοράς/ζήτησης) Αυτό που σας βολεύει να βλέπετε είναι πιο φθηνές διακοπές και ένας νέος τρόπος να ρεφάρετε. Για κάθε έναν τουρίστα που εσείς βλέπετε ότι γλιτώνει 20ε την βραδία από ένα "υπερ-τιμολογημένο" ξενοδοχείο εγώ βλέπω έναν ενοικιαστή που πρέπει να δώσει 200ε παραπάνω για βρεί ένα σπίτι να μείνει. Όταν βγείτε να νοικίασετε και σας ζήτησουν 500 ευρώ για ένα δυάρι του 1970 Η' 300ε για μια γκαρσονιέρα του 1960 στο ισόγειο τότε ξαναμιλάμε. Διαφωνώ με αυτά που γράφεις. Πρόβλημα υπάρχει μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας όπου είναι περιοχές που βολεύουν την διαμονή τουριστών. Στις υπόλοιπες η αγορά λειτουργεί κανονικά και μπορείς να βρεις άνετα σπίτι για ενοικίαση. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει όντως σε κάποιες περιοχές όπως τα Χανιά και κάποια νησιά που είναι τουριστικοί προορισμοί. Εκεί πρέπει να γίνει νομική παρέμβαση από το Κράτος και όχι να περιμένεις από τους ιδιοκτήτες που οι περισσότεροι από αυτούς δούλεψαν σαν τα σκυλιά και χρεώθηκαν με δάνεια για να επενδύσουν σε ένα επιπλέον ακίνητο το οποίο τώρα τους αναγκάζει το κράτος με την υπερφορολόγηση να πληρώσουν ξανά την αξία του σε 10 ετήσιες δόσεις να σου κάνουνε φιλανθρωπία για να βρεις διαμέρισμα προς ενοικίαση εκεί που σε βολεύει. Πρόβλημα υπάρχει όντως αλλά δεν φταίει για αυτό ούτε η Airbnb ούτε οι ιδιοκτήτες. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί πολύ εύκολα με την νομοθέτηση ζωνών ενοικίασης στις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα. Στην ά ζώνη θα επιτρέπεται η βραχυχρόνια μίσθωση στην β΄ θα απαγορεύεται για να εξυπηρετηθεί και ο κόσμος που δεν έχει ιδιοκτησία στην περιοχή και πρέπει να μείνει εκεί λόγο εργασίας. Αλλά τα προβλήματα φίλε δεν λύνονται κατηγορώντας τους άλλους. Λύνονται με σωστές ενέργειες. Μαζευτείτε όλοι εσείς που έχετε πρόβλημα, κάντε ένα σύλλογο και πιέστε τους πολιτικούς να νομοθετήσουν την λύση. Διαφορετικά η αγορά θα λειτουργήσει ανεξέλεγκτα με ότι συνεπάγεται αυτό. 2 1
alexioannou Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 6 ώρες πριν, panosp1 είπε Άλλος ένας καρκίνος για τις πόλεις και για τους ενοικιαστές... Έχεις κάνα επιχείρημα η απλά έτσι σου είπαν? Γιατί να νοικιάσω το σπίτι μου σε 1 άτομο με 250€ τον μήνα όταν μπορώ να το δίνω για 750€ τον μήνα??????? Μήπως δεν πληρώνω φορο,ΕΝΦΙΑ κτλ μαμισιάτικα? Έχω πάθει πλάκα με το ΠΟΣΟ καθαρό αφήνουν το σπίτι οι ξένοι σε σχέση με μερικούς Έλληνες. *Οι εταιρίες αυτές μου έδωσαν την δυνατότητα να ξυπνήσω ένα ξεχασμένο διαμέρισμα στην Κινέτα ,θέα θάλασσα ευτυχώς,και να βγάζω αρκετά χρήματα....... Πέρσυ είχα κόσμο από Μάιο μέχρι Σεπτέμβρη....... Φέτος έχω ήδη γερμανους και Αμερικανούς που έφυγαν,και αύριο φεύγουν γαλλοι. 6/5 έρχεται ζευγάρι Ρώσων για 11 μέρες........ Και τίποτα δεν είναι απλο η στο χαρίζουν..... Τρέχω.... 3 2
gassim Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, panosp1 είπε Είναι προφανές ότι είσαστε ιδιοκτήτες και το πρόβλημα σας είναι τι θα κάνετε με το δέυτερο, τρίτο κοκ ακίνητο σας που σας υπερφορολόγησε η κυβέρνηση και ψάχνετε τρόπους να ρεφάρετε (αυτή είναι άλλη κουβέντα, της υπερφορολόγησης...) Είναι προφανές ότι αγνοείτε την παράλογη αύξηση των ενοικίων και εξαφάνιση σπιτιών (είτε φθηνών είτε ακριβών) για ενοικίαση απο ΧΕ, σπιτόγατο και στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά που αυτά οδηγούν (βασικές αρχές προσφοράς/ζήτησης) Αυτό που σας βολεύει να βλέπετε είναι πιο φθηνές διακοπές και ένας νέος τρόπος να ρεφάρετε. Για κάθε έναν τουρίστα που εσείς βλέπετε ότι γλιτώνει 20ε την βραδία από ένα "υπερ-τιμολογημένο" ξενοδοχείο εγώ βλέπω έναν ενοικιαστή που πρέπει να δώσει 200ε παραπάνω για βρεί ένα σπίτι να μείνει. Όταν βγείτε να νοικίασετε και σας ζήτησουν 500 ευρώ για ένα δυάρι του 1970 Η' 300ε για μια γκαρσονιέρα του 1960 στο ισόγειο τότε ξαναμιλάμε. Αυτό που λες εσυ δεν αναιρεί αυτο που λένε αυτοί. Είναι μια κατάσταση που έχει πολλά πλεονεκτήματα και πολλά μειονεκτήματα. Κατά την άποψη μου τα κάλά που φέρνει το airbnb είναι ασύγκριτα μεγαλύτερα απο τα μειονεκτήματα που αναφέρεις και που όντως ισχύουν. Αυξηση των ενοικίων υπάρχει και είναι πολύ δύσκολο να βρεις σπίτι αλλά αυτό συμβαίνει κυρίως στις περιοχές του κέντρου που υπάρχει ο μεγαλύτερος αριθμός κατοικιών airbnb. Στο αιγάλεω ή στην νίκαια που είναι 15 λεπτά με το μετρό απο το κέντρο μια χαρά βρίσκεις σπίτια να μείνεις. Στο κέντρο πάλι που τα ενοίκια είναι απλησίαστα κάποιοι ρίχνουν πολλά λεφτά για την αναβάθμιση των κτηρίων. Τον χειμώνα που μας πέρασε κάνοντας μια βόλτα στο κουκάκι θα πετύχαινες σίγουρα 10 μεγάλες ανακαινίσεις παλιών κτισμάτων. Το πράγμα πάει σταδιακά για μεγάλης έκτασης αναβάθμιση του κεντρου που θα μετατραπεί σε τουριστική ατραξιόν και προορισμός για όλο τον χρόνο, με τους μόνιμους κατοίκους να μετακινούνται πιο περιφερειακά. Εμένα προσωπικά δεν με χαλάει αυτή η προοπτική και ούτε θα πάθουν κάτι οι φοιτητές αν δεν βρούν να νοικιάσουν στα εξάρχεια και στο γκάζι. Μια χαρά περιοχές είναι και το κερατσίνι και η πετρούπολη. Σαφώς μεγαλύτερο πρόβλημα που θα πρέπει να διαχωρίσουμε απο την Αθήνα έχουν κάτι πόλεις σαν τα Χανιά ή την Μύκονο. Εκει τα πράγματα είναι όντως δύσκολα για όσους πρέπει να νοικιάσουν. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2019 από gassim 2 1 1
nhzt Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, panosp1 είπε Είναι προφανές ότι είσαστε ιδιοκτήτες και το πρόβλημα σας είναι τι θα κάνετε με το δέυτερο, τρίτο κοκ ακίνητο σας που σας υπερφορολόγησε η κυβέρνηση και ψάχνετε τρόπους να ρεφάρετε (αυτή είναι άλλη κουβέντα, της υπερφορολόγησης...) Είναι προφανές ότι αγνοείτε την παράλογη αύξηση των ενοικίων και εξαφάνιση σπιτιών (είτε φθηνών είτε ακριβών) για ενοικίαση απο ΧΕ, σπιτόγατο και στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά που αυτά οδηγούν (βασικές αρχές προσφοράς/ζήτησης) Αυτό που σας βολεύει να βλέπετε είναι πιο φθηνές διακοπές και ένας νέος τρόπος να ρεφάρετε. Για κάθε έναν τουρίστα που εσείς βλέπετε ότι γλιτώνει 20ε την βραδία από ένα "υπερ-τιμολογημένο" ξενοδοχείο εγώ βλέπω έναν ενοικιαστή που πρέπει να δώσει 200ε παραπάνω για βρεί ένα σπίτι να μείνει. Όταν βγείτε να νοικίασετε και σας ζήτησουν 500 ευρώ για ένα δυάρι του 1970 Η' 300ε για μια γκαρσονιέρα του 1960 στο ισόγειο τότε ξαναμιλάμε. Πανούλη καλά τα λες, αλλά εμένα δεν έπρεπε να με βάζεις στο ίδιο σακί... Διάβασε καλά τι γράφω, προτού βγάλεις την χολή σου... Ούτε έχω πρόβλημα με το τι θα κάνω με τα σπίτια μου, ούτε έχω ανάγκη να ρεφάρω και πολύ περισσότερο, να με συγκρίσεις μ αυτούς που νοικιάζουν τα σπίτια τους στις πόλεις... Σίγουρα όμως μπέρδεψες την βούρτσα με την ... γραβάτα. Καταλαβαίνω το πρόβλημα των πόλεων και πήρα θέση γι αυτό. Μην ρίχνεις τις ευθύνες στους πολίτες που νόμιμα νοικιάζουν τα σπίτια τους. Το πρόβλημα πρέπει να το λύσει το κράτος με νόμους, αλλά δεν βλέπω να μιλάς γι αυτό... Εκτός κι αν πιστεύεις ότι το κράτος καλά κάνει και δεν παίρνει θέση. Τι λες; 1 1
Petroskasap Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 10 λεπτά πριν, nhzt είπε Πανούλη καλά τα λες, αλλά εμένα δεν έπρεπε να με βάζεις στο ίδιο σακί... Διάβασε καλά τι γράφω, προτού βγάλεις την χολή σου... Ούτε έχω πρόβλημα με το τι θα κάνω με τα σπίτια μου, ούτε έχω ανάγκη να ρεφάρω και πολύ περισσότερο, να με συγκρίσεις μ αυτούς που νοικιάζουν τα σπίτια τους στις πόλεις... Σίγουρα όμως μπέρδεψες την βούρτσα με την ... γραβάτα. Καταλαβαίνω το πρόβλημα των πόλεων και πήρα θέση γι αυτό. Μην ρίχνεις τις ευθύνες στους πολίτες που νόμιμα νοικιάζουν τα σπίτια τους. Το πρόβλημα πρέπει να το λύσει το κράτος με νόμους, αλλά δεν βλέπω να μιλάς γι αυτό... Εκτός κι αν πιστεύεις ότι το κράτος καλά κάνει και δεν παίρνει θέση. Τι λες; Ο τυπος παιρνει κομματικη γραμμη απο την κομμουνδουρου για αυτο και εχει μισος στους ιδιοκτητες ακινητων
panosp1 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, alexioannou είπε ...Γιατί να νοικιάσω το σπίτι μου σε 1 άτομο με 250€ τον μήνα όταν μπορώ να το δίνω για 750€ τον μήνα??... Αμα τα δηλώνεις τα 750ε και κατα συνέπεια φορολογήσε σε αυτά τότε πάσο... δικό σου ειναι το σπίτι, κάντο ότι θές, βάλτο φωτία και καψτο αμα γουστάρεις... 1 ώρα πριν, gassim είπε Αυτό που λες εσυ δεν αναιρεί αυτο που λένε αυτοί. Είναι μια κατάσταση που έχει πολλά πλεονεκτήματα και πολλά μειονεκτήματα. Κατά την άποψη μου τα κάλά που φέρνει το airbnb είναι ασύγκριτα μεγαλύτερα απο τα μειονεκτήματα που αναφέρεις και που όντως ισχύουν. Αυξηση των ενοικίων υπάρχει και είναι πολύ δύσκολο να βρεις σπίτι αλλά αυτό συμβαίνει κυρίως στις περιοχές του κέντρου που υπάρχει ο μεγαλύτερος αριθμός κατοικιών airbnb. Στο αιγάλεω ή στην νίκαια που είναι 15 λεπτά με το μετρό απο το κέντρο μια χαρά βρίσκεις σπίτια να μείνεις. Στο κέντρο πάλι που τα ενοίκια είναι απλησίαστα κάποιοι ρίχνουν πολλά λεφτά για την αναβάθμιση των κτηρίων. Τον χειμώνα που μας πέρασε κάνοντας μια βόλτα στο κουκάκι θα πετύχαινες σίγουρα 10 μεγάλες ανακαινίσεις παλιών κτισμάτων. Το πράγμα πάει σταδιακά για μεγάλης έκτασης αναβάθμιση του κεντρου που θα μετατραπεί σε τουριστική ατραξιόν και προορισμός για όλο τον χρόνο, με τους μόνιμους κατοίκους να μετακινούνται πιο περιφερειακά. Εμένα προσωπικά δεν με χαλάει αυτή η προοπτική και ούτε θα πάθουν κάτι οι φοιτητές αν δεν βρούν να νοικιάσουν στα εξάρχεια και στο γκάζι. Μια χαρά περιοχές είναι και το κερατσίνι και η πετρούπολη. Σαφώς μεγαλύτερο πρόβλημα που θα πρέπει να διαχωρίσουμε απο την Αθήνα έχουν κάτι πόλεις σαν τα Χανιά ή την Μύκονο. Εκει τα πράγματα είναι όντως δύσκολα για όσους πρέπει να νοικιάσουν. Οχι και ασύγκριτα μεγάλυτερα πλεονεκτήματα ρε αδερφέ... ήμαρτον... Και από την αναβάθμιση που λές, πάλι οι μόνιμοι κάτοικοι είναι χαμένοι γιατί τους αγοράσαν τα ακίνητα για ένα κομμάτι ψωμί (βλέπε Πατησίων, Λιοσίων κτλ) , γιατί δεν μπορούσαν να τα εκμεταλευτούν οι ίδιοι λογω υποβαθμισμένου κέντρου.... Πήγαν στις χρυσές βίζες τώρα κτλ Το πράγμα στην Αττική έχει επεκταθεί πέρα απο το κέντρο (Αθήνας) εδώ και χρόνια και οσο πάει χειροτερευει. Μην αναφέρεις Εξάρχεια, Ψυρή, Κεραμεικό και αυτά... εκει δεν πάει κανένας να μείνει εκτός και αν του το δίνουν τσάμπα... Πετράλωνα (απο το 2013 έχουν ξεφύγει) μιλάμε για Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Ιλίσσια, Ζωγράφου και γενικοτερα τον επόμενο/μεγαλύτερο κύκλο από το "κέντρο αθήνας". Δυτική αττική δεν παρακολουθώ τιμές... Ναί, στις τουριστικές περιοχές ειναι πολύ χειρότερα (από αττική) για αυτούς που ψάχνουν να νοικίασουν ολοχρονικής Η' για λίγο λιγότερο (βλέπε δασκάλους που πανε με μετάθεση κτλ) 43 λεπτά πριν, nhzt είπε Το πρόβλημα πρέπει να το λύσει το κράτος με νόμους, αλλά δεν βλέπω να μιλάς γι αυτό... Εκτός κι αν πιστεύεις ότι το κράτος καλά κάνει και δεν παίρνει θέση. Τι λες; Οχι δεν κάνει καλά που δεν παίρνει θέση. Να ελέγχονται οι κρατήσεις και να μπαίνει κάποιος φόρος πάνω σε αυτό ; Δεν ξέρω ποια είναι η λύση σίγουρα όμως κάτι πρέπει να γίνει και ναί αυτό πρέπει να είναι απο το κράτος. Γιατί όπως έχει φανεί, οχι μόνο στην ελλάδα (βλέπε Ισπανία), δεν κάνει καλό να είναι εντελώς αρύθμιστο/ανεξέλεγκτο. Μιλάω καθαρά σαν ένας μισθωτός που απλά ψάχνει να νοικίασει ένα διαμέρισμα σε νορμάλ τιμή. Τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2019 από panosp1
gassim Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Για ένα κομμάτι ψωμί δεν τα αγόρασαν τα ακίνητα. Τόση ώρα γκρινιάζουμε για το οτι αυξήθηκαν τα ενοίκια και οι αντικειμενικές αξίες και τωρα μου λες οτι τους πηραν τα σπίτια για ένα κομμάτι ψωμί; Τα μοσχοπουλάνε τα σπίτια στο κέντρο οι ιδιοκτητες και όσοι δεν τα μοσχοπουλάνε είναι επειδή έχουν στο νου τους να τα εκμεταλευτούν οι ίδιοι η περιμένουν να ανέβουν κι άλλο οι τιμές. Τα πλεονεκτήματα είναι όντως περισσότερα απο τα μειονεκτήματα, οι βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν φέρει πολύ μεγάλη αύξηση του τουρισμού στην Αθηνα που μετατρέπεται σταδιακά σε city break. Προορισμός για όλο τον χρόνο όπως οι μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Το χρήμα που πέφτει στην αγορά δεν αφορά μόνο τους ιδιοκτήτες ακινήτων ή τους κινέζους που πήραν χρυσή βίζα, αφορά τους πάντες μεταξύ των οποίων και αυτούς που ψάχνουν σπίτι και δεν βρίσκουν. Απλά πρέπει να αποδεχτούμε σιγά σιγά οτι θα κατοικούμε σε περιοχές που μεχρι τώρα θεωρούσαμε μπανάλ. Να ναι καλά το μετρό και να συνεχιστούν οι επεκτάσεις του. 2
Ta3ideftis Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, panosp1 είπε Είναι προφανές ότι είσαστε ιδιοκτήτες και το πρόβλημα σας είναι τι θα κάνετε με το δέυτερο, τρίτο κοκ ακίνητο σας που σας υπερφορολόγησε η κυβέρνηση και ψάχνετε τρόπους να ρεφάρετε (αυτή είναι άλλη κουβέντα, της υπερφορολόγησης...) Είναι προφανές ότι αγνοείτε την παράλογη αύξηση των ενοικίων και εξαφάνιση σπιτιών (είτε φθηνών είτε ακριβών) για ενοικίαση απο ΧΕ, σπιτόγατο και στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά που αυτά οδηγούν (βασικές αρχές προσφοράς/ζήτησης) Αυτό που σας βολεύει να βλέπετε είναι πιο φθηνές διακοπές και ένας νέος τρόπος να ρεφάρετε. Για κάθε έναν τουρίστα που εσείς βλέπετε ότι γλιτώνει 20ε την βραδία από ένα "υπερ-τιμολογημένο" ξενοδοχείο εγώ βλέπω έναν ενοικιαστή που πρέπει να δώσει 200ε παραπάνω για βρεί ένα σπίτι να μείνει. Όταν βγείτε να νοικίασετε και σας ζήτησουν 500 ευρώ για ένα δυάρι του 1970 Η' 300ε για μια γκαρσονιέρα του 1960 στο ισόγειο τότε ξαναμιλάμε. Φίλε μου, αν το κράτος δεν έχει τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας για το σύστημα βραχυπρόθεσμων μισθώσεων, δεν έχεις το δικαίωμα να κατηγορείς τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θέλουν ν' αυξήσουν το εισόδημά τους. Ναι, είναι αυτοί που θα πάρουν χρήματα από τους τουρίστες, επισκέπτες κλπ, αλλά και αυτοί που εμμέσως θα τους ωθήσουν να βγουν έξω στον κόσμο και να επισκεφτούν τον τόπο, να φάνε σε μια ταβέρνα, ν' αγοράσουν δώρα,να ψωνίσουν για να μαγειρέψουν στο σπίτι που έχουν κλείσει και γενικά να κινηθεί το χρήμα στην αγορά. Όταν κλείνεις ξενοδοχεία, δεν έχεις την άνεση της επικοινωνίας ούτε της ελευθερίας. Αν φοράς και βραχιολάκι, τότε συμβάλλεις στη διαιώνιση της κρίσης.... 1
jimmakoss E30 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 7 ώρες πριν, nhzt είπε Έτσι ακριβώς φίλε...και σε συγχαίρω για την υπομονή που είχες να γράψεις όλα αυτά, για τον κάθε αδαή που προτού να μάθει, ανοίγει το στόμα του και μιλά για "άλλον έναν καρκίνο για τις πόλεις και για τους ενοικιαστές"... Και γω νοικιάζω το εξοχικό μου μέσω Airbnb και πράγματι αύξησα το εισόδημά μου, παρόλο που πληρώνω φόρους, έβγαλα σήμα ΕΟΤ κλπ. Ναι γιατι ολοι μας εχουμε ενα σπιτι να νοικιασουμε. Ευτυχως δλδ και για τους πρεζεμπορους που ανεβηκε και η τιμη της πρεζας και ειδαν κι αυτοι μια ασπρη μερα. Η λογικη του εισοδηματια...
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Παιδια χαλαρά. Ολα τα πράγματα εχουν δυο οψεις. Δεν μπορω να διαβαζω ομως τα δακρυβρεχτα "ποσο δούλεψαν οι ιδιοκτήτες", δηλαδή οι νοικαρηδες ειναι ολοι τεμπεληδες; Εχετε βγαλει όλοι τώρα οτι οι ιδιοκτήτες ηταν ολοι μια ζωη κυριοι και οι κακοι νοικαρηδες τους χάλασαν την περιουσία. Χαλαρα, καλο το Air bnb αλλα δημιουργει και προβληματα σε κάποιους.Αφηστε τους να πουνε τον πονο τους. Οσοι το παίζουν ξυπνιοι και λενε οτι το κράτος φταιει και απουσιάζει απο τις εξελιξεις, το κρατος απουσιαζε παντα, και οταν εχτιζαν μεσα στα δαση τα αυθαίρετα και μετα στις φωτιες λεγαν "που ειναι το κρατος", και οταν μπαζωναν γιατι ειχαν γνωστό στο Δήμο, και οταν παιρναν δανεια 200.000 για να αγορασουν μια κακοτεχνια 60τμ απο κατασκευαστη 5 φορες πανω την τιμη,και οταν κανεις δεν δηλωνε τα νοικια που εισεπρατε.
Mhlogiatros Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτό με την "ανταποδοτικοτητα" το ακούω βερεσέ με το δήμο να μου παίρνει 200+ κάθε μήνα μόνο μέσω λογαριασμού δεη κάθε μήνα χωρίς να ρωτάει αν έχω η όχι εισόδημα . Έργα ανύπαρκτοι δρόμοι διαλυμενοι ακόμα από τις βροχές. Χωρίς νερό και ρεύμα με τη πρώτη στραβή. Γ@μο τους δήμους που το παίζουν νταβατζήδες στην εισπραξη και large τώρα με νέες άχρηστες προσλήψεις προεκλογικά . Btw όλο το σινάφι έχει βολευτεί μια χαρά με το άρμεγμα μικρομεσαιων λοιπόν ο μεγαλοκαρχαριας της Marriot θα πληρώνει ψίχουλα δημοτικά τέλη για τις εκτάσεις . Aς μας πει πόσο βγαίνει το leasing που κάνουν και τι φόρους γλιτωνουν . Αμα έχεις και δημάρχους και αντιδημαρχους πρώην και νυν να είναι και μέτοχοι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι . Επεξ/σία 1 Μαΐου 2019 από Mhlogiatros 1
nhzt Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 21 ώρες πριν, panosp1 είπε Οχι δεν κάνει καλά που δεν παίρνει θέση. Να ελέγχονται οι κρατήσεις και να μπαίνει κάποιος φόρος πάνω σε αυτό ; Δεν ξέρω ποια είναι η λύση σίγουρα όμως κάτι πρέπει να γίνει και ναί αυτό πρέπει να είναι απο το κράτος. Γιατί όπως έχει φανεί, οχι μόνο στην ελλάδα (βλέπε Ισπανία), δεν κάνει καλό να είναι εντελώς αρύθμιστο/ανεξέλεγκτο. Μιλάω καθαρά σαν ένας μισθωτός που απλά ψάχνει να νοικίασει ένα διαμέρισμα σε νορμάλ τιμή. Τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω. Καταλαβαίνεις τι λες; Έχεις επίγνωση των οσων λες; Ρωτάω, γιατί πριν λίγο με κατεκρινες που νοικιάζω το εξοχικό μου και ρεφαρω και τώρα τελικά συνειδητοποιεις οτι φταίει το κράτος και το γελοίο που είπες οτι δεν ξέρεις ποια είναι η λύση... 😂 😂 😂 Τι να σου πω.... κρίμα. Λοιπόν άκου πως έχει το πράμα. Πρώτα απ όλα δεν φταίνε οι ιδιοκτήτες τους οποίους κατακρίνεις. Διότι κάνουν κάτι νόμιμο. Παράνομοι είναι μόνο εκείνοι που δεν εχουν άδεια και δεν δηλώνουν τα εισοδήματα. Δεύτερον, την λύση στο πρόβλημα πρέπει να την δώσουν οι κυβερνήσεις, της Ελλάδος, της Ευρώπης και όλου του κόσμου. Σ αυτούς να ρίξεις την ευθύνη. Εαν αυτοί δεν δίνουν λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των πόλεων, τότε κατι άλλο συμβαίνει... Και τρίτον, το πρόβλημα σου είναι και πρόβλημα μου ως συμπολίτες που είμαστε. Και γω θεωρώ ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα, όμως δεν κατηγορώ τους ιδιοκτήτες που νόμιμα νοικιάζουν τα σπίτια τους. Την περιουσία του ο καθένας, έχει το δικαίωμα να την διαχειρίζεται όπως αυτός θέλει μέσα στα πλαίσια του νόμου. Αν θέλεις να σου δώσω εγώ μια λύση στο πρόβλημα σου, τότε θα ελεγα ότι πρέπει να απαγορεύεται η ενοικίαση σπιτιών σε πόλεις, αν δεν τηρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τουριστική χρήση. Τότε θα βλέπαμε οτι πολλά σπίτια θα έβγαιναν ακατάλληλα. Διότι όπως όλα τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι εγκεκριμένα, έτσι και το τουριστικό προϊόν πρέπει να ελέγχετε και να εγκρίνετε.
Upogeios Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Ειχα airbnb για καμποσα χρονια και εκανα χρηση για επαγγελματικους λογους. Την μια φορα που χρειαστηκα να μεσολαβησει η πλατφορμα γιατι ο ενοικιαστης εκανε τραγικα παραπτωματα, απλα πληρωσα (μερος της χρεωσης) χωρις να εχω μεινει ουτε δευτερολεπτο σε ενα σπιτι που δεν πληρουσε αυτα που διαφημιζε!! Στην ερωτηση μου, αν πραγματικα ελενχουν τους χωρους που βαζει ο καθε ιδιοκτητης, η απαντηση ηταν, "απο τις φωτογραφιες"... Εκλεισε με συνοπτικες διαδικασιες ο λογαρισμος και απλα προτιμω να εχω να κανω με επαγγελματιες απο την αρχη μεχρι το τελος στο θεμα της ολιγοημερης διαμονης. that's my 50c
badbad Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Ο κάθε ένας ιδιοκτήτης και μη έχει να διηγηθεί μια ιστορία που στα μάτια του άλλου φαντάζει βολική. Η μια και μόνη αλήθεια είναι μια. Το Airbnb δημιούργησε πρόβλημα εύρεσης ακινήτων ΜΟΝΟ σε συγκεκριμένες τουριστικές περιοχές του κέντρου (Κουκάκι, Γκάζι, Παγκράτι, Πετράλωνα, Χίλτον και πέριξ) όλες μα όλες οι άλλες περιοχές δεν έχουν πρόβλημα καθώς απλά δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τουρίστες. Το πραγματικό πρόβλημα εντοπίζεται μόνο στα νησιά με αποκορύφωμα τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και την Κέρκυρα που όλοι μα όλοι οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων σπιτιών βρήκαν μια καλή ευκαιρία να αυξήσουν το εισόδημα τους. Όλα αυτά ήταν καλά και κερδοφόρα σχετικά μέχρι που υπό την πίεση των ξενοδόχων το κράτος αποφασίζει να φορολογήσει το airbnb με συντελεστές ως 40 %. Από εκεί και πέρα κάποιοι ιδιοκτήτες κατάλαβαν πως δεν συμφέρει πια να ασχολούνται με αυτή την μέθοδο ενοικίασης και την εγκατέλειψαν γυρίζοντας σε παραδοσιακούς ενοικιαστές. Πάμε τώρα και στην μεγαλύτερη αλήθεια που κάποιοι δεν θέλουν να δουν. Σε μια ελεύθερη αγορά ο βασικός κανόνας που την ρυθμίζει είναι η προσφορά/ζήτηση. Όταν λοιπόν υπάρχει μεγάλη ζήτηση στα ακίνητα είναι λογικό να αυξάνουν και οι τιμές ενοικίασης. Είναι κάτι που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο, απλά εδώ αν είμαστε από την πλευρά των ενοικιαστών το κατακρίνουμε ως μη ηθικό λες και οι επιχειρηματίες συναλλαγές πρέπει να βασίζονται στο fair play. Στο Λονδίνο λοιπόν που για να ενοικιάσεις μια τρύπα 8τμ πρέπει να πληρώσεις 1500λιρες ή στο Μανχάταν γιατί τόσα χρόνια δεν λέει κανείς τίποτα. Γιατί πολύ απλά έχουν αποδεχτεί τον κανόνα προσφοράς ζήτησης και όσοι θέλουν να μείνουν, επιλέγουν ένα προάστειο. Ας σταματήσει λοιπόν η καραμέλα του 'καταστροφικού" Airbnb καθώς αυτη η ιδεολογία ξεκίνησε από τους ξενοδόχους που είδαν το κλειστό επάγγελμα τους να ανοίγει και να χάνουν χρήματα... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα