voltmod Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ της ξενοδοχειακής βιομηχανίας και της βιομηχανίας ενοικίασης κατοικιών γίνεται όλο και περισσότερο δυσδιάκριτη. Τον περασμένο μήνα, η πλατφόρμα βραχυχρόνιας ενοικίασης κατοικιών Airbnb ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την εταιρεία HotelTonight, για να προσφέρει μία end-to-end πλατφόρμα για όλους τους ταξιδιώτες, εκείνους που ταξιδεύουν μία προγραμματισμένη φορά τον κόσμο ή εκείνους που «κλείνουν» τελευταία στιγμή. Τώρα, η ξενοδοχειακή αλυσίδα Marriott φαίνεται πως θέλει να ανταγωνιστεί την Airbnb, με την Wall Street Journal να υποστηρίζει ότι θα γίνει η πρώτη μεγάλη ξενοδοχειακή αλυσίδα που θα προσφέρει και ενοικιάσεις κατοικιών. Η Marriott πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία το πιλοτικό πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου ενοικιάστηκαν 340 κατοικίες στο Παρίσι, στην Ρώμη, στη Λισαβόνα και στο Λονδίνο. Το πιλοτικό πρόγραμμα αναμένεται να εξυπηρετήσει ως μοντέλο για το πρόγραμμα ενοικίασης κατοικιών στις ΗΠΑ, αν και δεν γνωρίζουμε πότε η εταιρεία σκοπεύει να το θέσει σε λειτουργία. Η Marriott International, Inc. με έδρα το Maryland στην Washington διαθέτει πάνω από 5700 ακίνητα σε περισσότερες από 110 χώρες σε όλο τον κόσμο και συνολικά πάνω από 1,5 εκατομμύρια δωμάτια και είναι πρωτοπόρος της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Η Airbnb από την άλλη είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών στον κόσμο, με 6 εκατομμύρια ενοικιάσεις τον χρόνο. Ακριβώς για αυτό τον λόγο, η Marriott, επιθυμεί να εισέλθει στα «χωράφια» της, επειδή αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν περιθώρια για ανταγωνισμό και για κερδοφορία. Η Airbnb πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο φέτος, ενώ κοιτάζει να επεκταθεί και στην συνδρομητική τηλεόραση, με την παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου που σχετίζεται με τις ταξιδιωτικές αποδράσεις, την περιπέτεια κ.ά. Engadget Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
panosp1 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Άλλος ένας καρκίνος για τις πόλεις και για τους ενοικιαστές... 10 3 4 2
aris1986 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Όλα σε app σε λίγο θα βγουν. Τώρα πια efood, skroytz, Airbnb, Uber κτλπ. Σε λίγο καιρό θα βγει app να καθαρίζεις σπίτια, να βγάζεις τα σκυλιά και του άλλου, να τεκνοποιεις και την γυναίκα του γείτονα όλα αυτά, με ποσοστό χρημάτων που θα παίρνει η εταιρεία από την Καλιφόρνια! Που πάμε ρε; Εναγκαλιστειτε την τεχνολογία αλλιώς θα σας στείλουμε στον ήλιο με κανόνι! 1 1 1
stevengreeceGR Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ναι με τις τιμές στο Θεό της Marriott. Σαν το Airbnb δεν έχει. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2019 από stevengreeceGR 2
tz3s Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, aris1986 είπε Όλα σε app σε λίγο θα βγουν. Τώρα πια efood, skroytz, Airbnb, Uber κτλπ. Σε λίγο καιρό θα βγει app να καθαρίζεις σπίτια, να βγάζεις τα σκυλιά και του άλλου, να τεκνοποιεις και την γυναίκα του γείτονα όλα αυτά, με ποσοστό χρημάτων που θα παίρνει η εταιρεία από την Καλιφόρνια! Που πάμε ρε; Εναγκαλιστειτε την τεχνολογία αλλιώς θα σας στείλουμε στον ήλιο με κανόνι! Εδω φιλε μου διαβαζουμε αρθα σε κονσολες τυπου Insomnia και οχι σε εφημεριδες... Που εχει φτασει αυτος ο κοσμος ΘΕΕ μουυυυυυυυυυ. 1
eleosre Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Με βλέπω με τροχοσπιτο και νέα διεύθυνση κάθε μέρα...!
spyroskonst Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, stevengreeceGR είπε Ναι με τις τιμές στο Θεό. Σαν το Airbnb δεν έχει. Δεν θα το λεγα. Καλό ήταν στην αρχή αλλά πλέον έχουν ξεφύγει τα πράματα. Οι τιμές είναι ίδιες, αν όχι ακριβότερες από μια καλή διαμονή σε ξενοδοχείο με πρωινό στην τιμή. Παθών, και πλέον χίλιες φορές ξενοδοχείο πάρα στο σπίτι του καθενός να νοικιάζω δωμάτιο σαν φοιτητής με άλλους 5 μέσα. Λίγο ψάξιμο θέλει. 5
badbad Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν εχω airbnb. Είμαι όμως ιδιοκτήτης ακινήτου που είδα την κρίση να συρρικνώνει κατά 50% την αξία της περιουσίας μου. Μιας περιουσίας που χρυσοπληρώθηκε την εποχή των παχιών αγελάδων και συνεχίζει να χρυσοπληρώνεται ακόμα με υψηλά δημοτικά τέλη, με ΕΝΦΙΑ και με κάθε λογής τρελούς φόρους. Μιας περιουσίας 60 μόλις τ.μ. που χρυσοπληρώθηκε μέχρι τελευταίου euro γιατί ήθελα ένα κεραμίδι πάνω από το κεφαλι μου και τα λεφτά που έβγαζα δεν τα έκανα διακοπές στην Μύκονο, ακριβά ρούχα, πανάκριβες κάρτες γραφικών, κινητά 1000 ευρώ και ψετογκλαμουρια. Μιας περιουσίας που όταν χειρίστηκε ανάγκη να το νοικιάσω νόμιμα για να μπορέσω να ζήσω, έδινα το 40% στο κράτος και το υπόλοιπο, άλλοτε το έπαιρνα, άλλοτε δεν το έπαιρνα από τον ενοικιαστή γιατί η κρίση είχε τσακίσει και αυτόν. Μιας περιουσίας που κανένας σχεδόν ενοικιαστής δεν σεβάστηκε, υποβαθμίζοντας την αξία της με ζημιές που ποτέ δεν πληρώθηκαν. Μιας περιουσίας που ένας ενοικιαστής είχε 8 μήνες απλήρωτη και βάση νόμου δεν μπορούσα να κάνω έξωση. Ευτυχώς λοιπόν που ήρθε το airbnb και κατάφερε να ανεβάσει τις τιμές των ακινήτων (σε συγκεκριμένες μόνο περιοχές του κεντρου και τα νησιά) και επιτελούς μπορούμε να ανασάνουμε όλοι εμείς που βλέπουμε τα τελευταία χρονιά να μας τιμωρεί το κράτος για την ιδιοκτησία μας. Ευτυχώς που ήρθε το airbnb και μπορεί κάποιος απο το εξωτερικό ή την Ελλάδα να βρει μια στεγή για μια 5 μελή 6 μελή οικογένεια πληρώνοντας λιγότερο από 70 ευρώ την ημέρα την στιγμή που τα ξενοδοχεία ζητάνε 150 ευρώ το λιγότερο. Ευτυχώς που ήρθε το airbnb και η πλειοψηφία των ιδιοκτήτων έχει εγγράψει στα μητρώα της ΑΑΔΕ όλες τις συναλλαγές δίνοντας ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία. Ευτυχώς λοιπόν που ήρθε το Airbnb και έχω μια διέξοδο, να ενοικιάσω το σπίτι μου αν και όποτε χρειαστεί ανάγκη, θα έχω ένα νόμιμο εξτρά εισόδημα και βοηθάω και την γειτονία μου, καθώς οι δικοί μου ενοικιαστές θα είναι και δικοί τους πελάτες... Επεξ/σία 30 Απριλίου 2019 από badbad 20 1 2
RoUf1An0s Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 46 λεπτά πριν, badbad είπε Δεν εχω airbnb. Είμαι όμως ιδιοκτήτης ακινήτου που είδα την κρίση να συρρικνώνει κατά 50% την αξία της περιουσίας μου. Μιας περιουσίας που χρυσοπληρώθηκε την εποχή των παχιών αγελάδων και συνεχίζει να χρυσοπληρώνεται ακόμα με υψηλά δημοτικά τέλη, με ΕΝΦΙΑ και με κάθε λογής τρελούς φόρους. Μιας περιουσίας 60 μόλις τ.μ. που χρυσοπληρώθηκε μέχρι τελευταίου euro γιατί ήθελα ένα κεραμίδι πάνω από το κεφαλι μου και τα λεφτά που έβγαζα δεν τα έκανα διακοπές στην Μύκονο, ακριβά ρούχα, πανάκριβες κάρτες γραφικών, κινητά 1000 ευρώ και ψετογκλαμουρια. Μιας περιουσίας που όταν χειρίστηκε ανάγκη να το νοικιάσω νόμιμα για να μπορέσω να ζήσω, έδινα το 40% στο κράτος και το υπόλοιπο, άλλοτε το έπαιρνα, άλλοτε δεν το έπαιρνα από τον ενοικιαστή γιατί η κρίση είχε τσακίσει και αυτόν. Μιας περιουσίας που κανένας σχεδόν ενοικιαστής δεν σεβάστηκε, υποβαθμίζοντας την αξία της με ζημιές που ποτέ δεν πληρώθηκαν. Μιας περιουσίας που ένας ενοικιαστής είχε 8 μήνες απλήρωτη και βάση νόμου δεν μπορούσα να κάνω έξωση. Ευτυχώς λοιπόν που ήρθε το airbnb και κατάφερε να ανεβάσει τις τιμές των ακινήτων (σε συγκεκριμένες μόνο περιοχές του κεντρου και τα νησιά) και επιτελούς μπορούμε να ανασάνουμε όλοι εμείς που βλέπουμε τα τελευταία χρονιά να μας τιμωρεί το κράτος για την ιδιοκτησία μας. Ευτυχώς που ήρθε το airbnb και μπορεί κάποιος απο το εξωτερικό ή την Ελλάδα να βρει μια στεγή για μια 5 μελή 6 μελή οικογένεια πληρώνοντας λιγότερο από 70 ευρώ την ημέρα την στιγμή που τα ξενοδοχεία ζητάνε 150 ευρώ το λιγότερο. Ευτυχώς που ήρθε το airbnb και η πλειοψηφία των ιδιοκτήτων έχει εγγράψει στα μητρώα της ΑΑΔΕ όλες τις συναλλαγές δίνοντας ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία. Ευτυχώς λοιπόν που ήρθε το Airbnb και έχω μια διέξοδο, να ενοικιάσω το σπίτι μου αν και όποτε χρειαστεί ανάγκη, θα έχω ένα νόμιμο εξτρά εισόδημα και βοηθάω και την γειτονία μου, καθώς οι δικοί μου ενοικιαστές θα είναι και δικοί τους πελάτες... Ευτυχώς που βρηκε τρόπο το κράτος να σου πάρει και άλλα 💰 ως μπράβος σκορπίζοντας τα σε αργομισθίες ;; Στα υπόλοιπα συμφωνούμε. 2 1
badbad Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, RoUf1An0s είπε Ευτυχώς που βρηκε τρόπο το κράτος να σου πάρει και άλλα 💰 ως μπράβος σκορπίζοντας τα σε αργομισθίες ;; Στα υπόλοιπα συμφωνούμε. Φίλε μου συμφωνώ αλλά στις οργανωμένες κοινωνίες υπάρχει καλώς ή κακώς η ανταποδοτικότητα των μελών της για το κοινό καλό. Δίνεις τους φόρους σου από αρχαιοτάτων χρόνων και περιμένεις να τα πάρεις πίσω σε σύστημα υγείας, παιδείας, δομές Το οτι στην Ελλάδα το δημόσιο χρήμα πηγαινε σε μίζες, λάθος εξοπλιστικά προγράμματα, ιατρικά μηχανήματα που σαπίζαν σε αποθήκες, παρατρεχάμενους συμβούλους, αυτό δεν ηταν λάθος του κράτους. ήταν λάθος των πολιτών του δυστυχώς επιλέγουν διαχειριστες εξουσίας με βάση το προσωπικό ρουσφέτι. Φαύλος κύκλος είναι και το μόνο που ελπίζουμε είναι να έχουμε μνημόνια μέχρι το 3000 μ Χ ώστε να υπάρχει σωστότερη διαχείριση των χρημάτων που πληρώνουμε όλοι μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που καταφέραμε να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα τα τελευταία χρόνια μετά το μαστίγιο των δανειστών. 2 3
nhzt Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, badbad είπε Δεν εχω airbnb. Είμαι όμως ιδιοκτήτης ακινήτου που είδα την κρίση να συρρικνώνει κατά 50% την αξία της περιουσίας μου. Μιας περιουσίας που χρυσοπληρώθηκε την εποχή των παχιών αγελάδων και συνεχίζει να χρυσοπληρώνεται ακόμα με υψηλά δημοτικά τέλη, με ΕΝΦΙΑ και με κάθε λογής τρελούς φόρους. Μιας περιουσίας 60 μόλις τ.μ. που χρυσοπληρώθηκε μέχρι τελευταίου euro γιατί ήθελα ένα κεραμίδι πάνω από το κεφαλι μου και τα λεφτά που έβγαζα δεν τα έκανα διακοπές στην Μύκονο, ακριβά ρούχα, πανάκριβες κάρτες γραφικών, κινητά 1000 ευρώ και ψετογκλαμουρια. Μιας περιουσίας που όταν χειρίστηκε ανάγκη να το νοικιάσω νόμιμα για να μπορέσω να ζήσω, έδινα το 40% στο κράτος και το υπόλοιπο, άλλοτε το έπαιρνα, άλλοτε δεν το έπαιρνα από τον ενοικιαστή γιατί η κρίση είχε τσακίσει και αυτόν. Μιας περιουσίας που κανένας σχεδόν ενοικιαστής δεν σεβάστηκε, υποβαθμίζοντας την αξία της με ζημιές που ποτέ δεν πληρώθηκαν. Μιας περιουσίας που ένας ενοικιαστής είχε 8 μήνες απλήρωτη και βάση νόμου δεν μπορούσα να κάνω έξωση. Ευτυχώς λοιπόν που ήρθε το airbnb και κατάφερε να ανεβάσει τις τιμές των ακινήτων (σε συγκεκριμένες μόνο περιοχές του κεντρου και τα νησιά) και επιτελούς μπορούμε να ανασάνουμε όλοι εμείς που βλέπουμε τα τελευταία χρονιά να μας τιμωρεί το κράτος για την ιδιοκτησία μας. Ευτυχώς που ήρθε το airbnb και μπορεί κάποιος απο το εξωτερικό ή την Ελλάδα να βρει μια στεγή για μια 5 μελή 6 μελή οικογένεια πληρώνοντας λιγότερο από 70 ευρώ την ημέρα την στιγμή που τα ξενοδοχεία ζητάνε 150 ευρώ το λιγότερο. Ευτυχώς που ήρθε το airbnb και η πλειοψηφία των ιδιοκτήτων έχει εγγράψει στα μητρώα της ΑΑΔΕ όλες τις συναλλαγές δίνοντας ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία. Ευτυχώς λοιπόν που ήρθε το Airbnb και έχω μια διέξοδο, να ενοικιάσω το σπίτι μου αν και όποτε χρειαστεί ανάγκη, θα έχω ένα νόμιμο εξτρά εισόδημα και βοηθάω και την γειτονία μου, καθώς οι δικοί μου ενοικιαστές θα είναι και δικοί τους πελάτες... Έτσι ακριβώς φίλε...και σε συγχαίρω για την υπομονή που είχες να γράψεις όλα αυτά, για τον κάθε αδαή που προτού να μάθει, ανοίγει το στόμα του και μιλά για "άλλον έναν καρκίνο για τις πόλεις και για τους ενοικιαστές"... Και γω νοικιάζω το εξοχικό μου μέσω Airbnb και πράγματι αύξησα το εισόδημά μου, παρόλο που πληρώνω φόρους, έβγαλα σήμα ΕΟΤ κλπ. Δυστυχώς, διότι βρισκόμαστε στη χώρα που μας νοιάζει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, χωρίς να μπορούμε να διακρίνουμε το σωστό και λογικό. Ένα απ αυτά είναι και η Airbnb που κάθε φορά φταίνε αυτοί που νοικιάζουν τα σπίτια τους (ειδικά σε πόλεις) και όχι αυτοί που το επιτρέπουν ( το κράτος, οι νόμοι κλπ). Κλείσε τ αυτιά στις σειρήνες και κάνε αυτό που νομίζεις σωστό. 4 1
jonkyr Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 4 ώρες πριν, aris1986 είπε να βγάζεις τα σκυλιά και του άλλου Για τα άλλα δεν ξέρω, όμως αυτό υπάρχει (τουλάχιστον στο εξωτερικό).
Petroskasap Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Οι πλατφορμες διαμοιρασμου ακινητων εσωσαν οικονομικα δεκαδες χιλιαδες υπερφορολογημενους ιδιοκτητες κατοικιων για τον παραπανω λογο θα πρεπει να τις υποστηρηξουμε 1
stevengreeceGR Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, spyroskonst είπε Δεν θα το λεγα. Καλό ήταν στην αρχή αλλά πλέον έχουν ξεφύγει τα πράματα. Οι τιμές είναι ίδιες, αν όχι ακριβότερες από μια καλή διαμονή σε ξενοδοχείο με πρωινό στην τιμή. Παθών, και πλέον χίλιες φορές ξενοδοχείο πάρα στο σπίτι του καθενός να νοικιάζω δωμάτιο σαν φοιτητής με άλλους 5 μέσα. Λίγο ψάξιμο θέλει. Δεν το ανέφερα σωστά. Με τις τιμές της Marriott στο Θεό. Κι εγώ για τις διακοπές μου ξενοδοχείο έχω κλείσει αλλά σίγουρα θα είναι καλύτερη και θα επιλέγετε περισσότερο η Airbnb, παρά της Marriott η νέα πλατφόρμα
panosp1 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, badbad είπε ...... 2 ώρες πριν, nhzt είπε ..... 1 ώρα πριν, Petroskasap είπε .... Είναι προφανές ότι είσαστε ιδιοκτήτες και το πρόβλημα σας είναι τι θα κάνετε με το δέυτερο, τρίτο κοκ ακίνητο σας που σας υπερφορολόγησε η κυβέρνηση και ψάχνετε τρόπους να ρεφάρετε (αυτή είναι άλλη κουβέντα, της υπερφορολόγησης...) Είναι προφανές ότι αγνοείτε την παράλογη αύξηση των ενοικίων και εξαφάνιση σπιτιών (είτε φθηνών είτε ακριβών) για ενοικίαση απο ΧΕ, σπιτόγατο και στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά που αυτά οδηγούν (βασικές αρχές προσφοράς/ζήτησης) Αυτό που σας βολεύει να βλέπετε είναι πιο φθηνές διακοπές και ένας νέος τρόπος να ρεφάρετε. Για κάθε έναν τουρίστα που εσείς βλέπετε ότι γλιτώνει 20ε την βραδία από ένα "υπερ-τιμολογημένο" ξενοδοχείο εγώ βλέπω έναν ενοικιαστή που πρέπει να δώσει 200ε παραπάνω για βρεί ένα σπίτι να μείνει. Όταν βγείτε να νοικίασετε και σας ζήτησουν 500 ευρώ για ένα δυάρι του 1970 Η' 300ε για μια γκαρσονιέρα του 1960 στο ισόγειο τότε ξαναμιλάμε. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2019 από panosp1 10 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα