Προς το περιεχόμενο

Δίλημμα: Alienware AW2518HF vs Dell S2719DGF

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην αγαπητή παρέα,

Είμαι μεταξύ των δύο monitors. Παίζω αρκετούτσικο PUBG με έναν i7 4790K & 1070 GTX που σύντομα θα αντικατασταθεί με δυνατότερη κάρτα (είτε 1080ti ή κάτι σε RTX αλλά δεν βιάζομαι).

Ήδη με medium settings στο Pubg παίζω από 100 - 185 frames.

Υπόψη πως προτιμώ Dell - Alienware λόγω service και αποφεύγω λοιπές μάρκες ακόμα και αν είναι superior σε χαρακτηριστικά.

Το Alienware monitor, φαίνεται overpriced για 1080p και 25 ίντσες αλλά έχει τα "ψαρωτικά" 240hz .

Από την άλλη το Dell, υποστηρίζει 2Κ , είναι 27άρι και με factory overclock κλειδώνει στα 155hz.

Ήδη υπάρχει ένα monitor 25άρι Dell U2515H IPS 2K από το οποίο είμαι υπερευχαριστημένος και μάλλον θα πάω σε dual monitor setup, καθώς εκτελώ σε τακτά χρονικά διαστήματα 3d renders καθώς και ελαφρό video post production, οπότε χρειάζομαι συνδυαστικά ένα IPS για τα χρώματα και ένα TN για gaming.

Άρα το δίλημμα, 25άρι 240 hz 1080p που θα δένει οπτικά με το ήδη υπάρχον dual monitor setup (από άποψη μεγεθών οθόνης αλλά όχι ανάλυσης) ή το πιο φρέσκο 2Κ αλλά μεγαλύτερο σε μέγεθος 27άρι S2719DGF?  H διαφορά στην τιμή είναι μηδαμινή άλλωστε (10-20 ευρώ)

Υπάρχει διαφορά από το 144-155 στα 240 hz?

Υποθέτω ότι το G Sync ακόμα και αν δεν είναι στα compatible, παίζει οκ και με τα δύο με τους latest drivers. Διορθώστε με αν έχετε άλλη γνώση!

Επεξ/σία από tsakfot
Δημοσ.

μν παρεις τ δελλ τ ειχα δν εχει μαυρο.https://www.rtings.com/

μπεσ εδω εγω πηρα το αοc 24 freesync αλλα ειναι μεσα στα στα 11 τς nvidia.σκεψου τα windows και τ προγραμμα τ μονιτορ το αναγνωριζουν ως τ gsync μοντελο.τωρα για τ alienware ειναι διαφορετικα δν μπορεις να πιασεις 240 στο pubg θες sli 2080ti.εχει κολητος μια 2080τι.παντως μπεσ στο https://www.rtings.com/

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DionisisKalamata είπε

μπεσ εδω εγω πηρα το αοc 24 freesync αλλα ειναι μεσα στα στα 11 τς nvidia.σκεψου τα windows και τ προγραμμα τ μονιτορ το αναγνωριζουν ως τ gsync μοντελο.τωρα για τ alienware ειναι διαφορετικα δν μπορεις να πιασεις 240 στο pubg θες sli 2080ti.εχει κολητος μια 2080τι.παντως μπεσ στο https://www.rtings.com/

Διάβασα ότι δεν έχουν θέμα πλέον, ακόμα και αν δεν είναι NVIDIA Certified με τους latest drivers.

Δεν με ενδιαφέρει να πιάσω 240 fps στο pubg, αλλά σαν μονιτορς πιο είναι καλύτερο (χρώματα etc) ξέροντας ότι και τα 2 είναι TN panels, συν ότι ανέφερα περί μεγέθους - ανάλυσης.

Η ερώτηση μάλλον είναι αναπόφευκτη. Καταλαβαίνει κάποιος την διαφορά 155hz με 240hz? και αν αξίζει να θυσιάσεις ίντσες-ανάλυση για την συγκεκριμένη διαφορά ;)

Δημοσ.

Σκέπτομαι και εγώ την αγορά μιας AW2518HF.

Η κάρτα που έχω είναι μια 1060 . δεν ξέρω αν έχει κάποιος τσεκάρει κατά ποσό δουλεύει το gsync με αυτή την  οθόνη και αν δουλεύει αν έχει κάποια προβλήματα.

Οποιαδηποτε εμπειρία καλοδεχούμενη .!

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Bigis είπε

Σκέπτομαι και εγώ την αγορά μιας AW2518HF.

Η κάρτα που έχω είναι μια 1060 . δεν ξέρω αν έχει κάποιος τσεκάρει κατά ποσό δουλεύει το gsync με αυτή την  οθόνη και αν δουλεύει αν έχει κάποια προβλήματα.

Οποιαδηποτε εμπειρία καλοδεχούμενη .!

Σε reddit και λοιπά φόρα, λένε ότι λειτουργεί χωρίς θέματα, αλλά αν κατάλαβα καλά το gsync είναι χρήσιμο μόνο εάν η κάρτα σου δεν είναι ικανή να παίξει συνέχεια πάνω απο 40-50 fps. 

Θεωρητικά δλδ. να κρατάς το 60+ frames δεν χρειάζεσαι απαραίτητα το Gsync. Ας με διορθώσουν και οι υπόλοιποι που γνωρίζουν καλύτερα..

Δημοσ.
5 ώρες πριν, DionisisKalamata είπε

Το freesync ξέρουμε να το γράφουμε.. και δεν το βλέπω frisink ή frsnk ή ότι να ναι.

Στα ελληνικά όμως ούτε καν προσπάθεια για σωστή γραφή.. Προσπάθεια έστω!

(offtopic - reason for warning/ban, whatever,  αλλά δεν μπορώ να μη το σχολιάσω)

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, tsakfot είπε

Σε reddit και λοιπά φόρα, λένε ότι λειτουργεί χωρίς θέματα, αλλά αν κατάλαβα καλά το gsync είναι χρήσιμο μόνο εάν η κάρτα σου δεν είναι ικανή να παίξει συνέχεια πάνω απο 40-50 fps. 

Θεωρητικά δλδ. να κρατάς το 60+ frames δεν χρειάζεσαι απαραίτητα το Gsync. Ας με διορθώσουν και οι υπόλοιποι που γνωρίζουν καλύτερα..

Αυτό που λες εσύ είναι το vsync 

Δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρε την 2719.

Ναι μεν δυσκολοτερη αναλυση για τη καρτα,αλλα θα εχεις και περισσοτερη λεπτομερεια με τις περισσοτερες ιντσες-αναλυση.

Τα 240 hz στο pubg δε θα σου κανουν και καμια διαφορα,δε προκειται να πιασεις ποτε οτι καρτα και να εχεις.Τα 155hz μια χαρα θα σου κανουν τη δουλεια.Και παιζει να παιρνει και oc,δεν εχω δοκιμασει.

Επεξ/σία από Dantε
Δημοσ.

Εγω παιζω χωρις freesync Gsync γιατι ανεβαζει to inputlag.βεβαια επειδη παιζω πανω απο 100fps δεν εχω θεματα.Gsync και freesync  χρειαζεσαι αν εχεις πολλα drops η αν παιζεις σε χαμηλα fps.

Μην παρεις 1080p.οτι μαρκα και να παρεις παρε αναλυση

Δημοσ.

Κ εγώ είμαι έτοιμος να πάρω την dell κ κολλάω σε αυτό το χάλια μαυρο π λένε όλοι 😏 όσο για την alien νομίζω δν χωράει στο γραφείο Μ λόγω βάθους checkare πριν πάρεις άμα πάρεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν τη θελετε για gaming,δε προβληματιζει σε κατι.

Επισης αλλο το black uniformity και αλλο το χαλια μαυρο.

Το black uniformity ,εκτος του οτι επεσαν σε χαλια κομματι,τουλαχιστον σε μενα δε το βλεπεις ουτε σε σκοτεινες σκηνες.Μονο στη stand by screen της οθονης οταν κλεινεις το πισι φαινεται.

Επεξ/σία από Dantε
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Dantε είπε

Αν τη θελετε για gaming,δε προβληματιζει σε κατι.

Επισης αλλο το black deformation και αλλο το χαλια μαυρο.

Το black deformation,εκτος του οτι επεσαν σε χαλια κομματι,τουλαχιστον σε μενα δε το βλεπεις ουτε σε σκοτεινες σκηνες.Μονο στη stand by screen της οθονης οταν κλεινεις το πισι φαινεται.

Την θέλω ουσιαστικά μόνο  για gaming οπότε μάλλον με ψήνεις 😁

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε

Dante, σου είναι εύκολο να ανεβάσεις μια φωτογραφία με την οθόνη σε μαύρο φόντο; Με ένα μαύρο wallpaper πχ.

Επαναλμβανω οτι στο rtings επεσαν σε πολυ κακο κομματι.

Εμενα σε καμια περιπτωση δεν εχει το χαλι που εχει η δικια τους.

Η φωτο ειναι απο κινητο,οποτε δε μπορεις να καταλαβεις πολλα,αλλα φαινεται οτι δεν εχει τη τεραστια ανομοιομορφια που εχει το δικο τους κομματι.

IMG_20190502_194946.jpg

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...