motormount Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Καλημέρα και Χρόνια πολλά! Τον τελευταίο μήνα το macbook κολλάει μετά από λίγη ώρα χρήσης, ( internet δηλαδή, εφαρμογές δεν ανοίγω ). Η μπαταρία τα έχει παίξει προ πολλού και εκκινεί μόνο συνδεδεμένο στο ρεύμα, με την μπαταρία στο 0% είτε έχω κλείσει με shutdown είτε με sleep. Αφού εκκινήσω μετά από 4-5 προσπάθειες μπορεί να ''δουλέψει'' μισή ώρα, ή δέκα λεπτά ή μπορεί και μία ώρα και κατόπιν συμβαίνει ένα από τα παρακάτω α) freeze με την οθόνη να φλικάρει σε μία μωβ απόχρωση και το desktop/apps ορατά - πρέπει να επανεκκινήσω εγώ- β) gray οθόνη, μπορεί να επανεκκινήσει μόνο του ή μένει έτσι. γ) πράσινη οθόνη, επανεκκινεί μόνο του. Το έψαξα αρκετά, οι λύσεις που βρίσκω αφορούν κυρίως την κάρτα γραφικών των μεγαλύτερων ( 15/17) μοντέλων ή reinstall σε περιπτώσεις που δεν μπουτάρει καθόλου. Σκέφτομαι μήπως είναι και θέμα μπαταρίας, αλλά μου φαίνεται κρίμα να δώσω ένα 50ρικο αν έτσι κι'αλλιώς δεν σώζεται. Όποια πρόταση/ιδέα ευπρόσδεκτη, Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 Δημοσ. 30 Απριλίου 2019 6 ώρες πριν, motormount είπε Καλημέρα και Χρόνια πολλά! Τον τελευταίο μήνα το macbook κολλάει μετά από λίγη ώρα χρήσης, ( internet δηλαδή, εφαρμογές δεν ανοίγω ). Η μπαταρία τα έχει παίξει προ πολλού και εκκινεί μόνο συνδεδεμένο στο ρεύμα, με την μπαταρία στο 0% είτε έχω κλείσει με shutdown είτε με sleep. Αφού εκκινήσω μετά από 4-5 προσπάθειες μπορεί να ''δουλέψει'' μισή ώρα, ή δέκα λεπτά ή μπορεί και μία ώρα και κατόπιν συμβαίνει ένα από τα παρακάτω α) freeze με την οθόνη να φλικάρει σε μία μωβ απόχρωση και το desktop/apps ορατά - πρέπει να επανεκκινήσω εγώ- β) gray οθόνη, μπορεί να επανεκκινήσει μόνο του ή μένει έτσι. γ) πράσινη οθόνη, επανεκκινεί μόνο του. Το έψαξα αρκετά, οι λύσεις που βρίσκω αφορούν κυρίως την κάρτα γραφικών των μεγαλύτερων ( 15/17) μοντέλων ή reinstall σε περιπτώσεις που δεν μπουτάρει καθόλου. Σκέφτομαι μήπως είναι και θέμα μπαταρίας, αλλά μου φαίνεται κρίμα να δώσω ένα 50ρικο αν έτσι κι'αλλιώς δεν σώζεται. Όποια πρόταση/ιδέα ευπρόσδεκτη, Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Σίγουρα δεν είναι μπαταρία. Για να βεβαιωθείς ότι δεν είναι μπαταρία, αφαιρεσε τελείως τη μπαταρία και βάλτο στη πρίζα. Θα ανοίξει μόνο του και μπορείς να το λειτουργήσεις κανονικά. Αν αποσυνδεθεί το καλώδιο όμως είναι προφανές ότι το macbook κλείνει.
motormount Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Ναι δεν είναι μπαταρία. Πρέπει να γίνει reflow στην κάρτα γραφικών. Αν έχουμε κάποιον υπόψην που να ασχολείται παρακαλώ ενημερώστε, είτε εδώ είτε με pm αν υπάρχει θέμα! Καλή συνέχεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα