vagpap Δημοσ. 13 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2004 Καλημέρα. Ψάχνω να βρω σε κάποια μορφή προγραμματιστική τον αλγόριθμο Simplex για την επίλυση προβλημάτων γραμμικού προγραμματισμού (μεγιστοποίηση - ελαχιστοποίηση της αντικειμενικής συνάρτησης υπό περιορισμούς). Θα με βοηθούσε σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού (VB, C++, C#, Fortran ή Pascal) αλλά δεν θα έλεγα όχι και σε σε διάγραμμα ροής ώστε να γράψω μετά τον κώδικα. Ευχαριστώ Βαγγέλης ΥΓ. Το Excel μέσω Solver υποστηρίζει επίλυση τέτοιων προβλημάτων, απλά εγώ θέλω τον αλγόριθμο ώστε να τον ενσωματώσω σε δικιά μου εφαρμογή που .... ελπίζω κάποια στιγμή να υλοποιήσω.
hayzel Δημοσ. 13 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2004 emperiexetai sto "NUMERICAL RECIPES" tou Cambridge.... "kikloforei" sto internet kai san pdf.... gia na min to katebaseis olokliro einai to kefailaio 10 paragrafos 4.
giannis2001 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2004 Φίλε μου εμείς για το μάθημα του Γραμμικού Προγραμματισμού είχαμε το βιβλίο του Γιάννη Σίσκου (τον είχα και καθηγητή) "Γραμμικός Προγραμματισμός" (Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών). Εκεί μέσα έχει και τον αλγόριθμό Simplex (από ότι θυμάμαι) αλλά και έχει πολλά παραδείγματα για το πως δουλεύει. Ίσως το βρείς σε κάποια βιβλιοθήκη να το δανειστείς.
Perris Δημοσ. 16 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2004 Exw egw diagramma rohs ths simplex alla einai -xwris periorismous-. epishs thn exw kai se etoimo kwdika se vb. Edelws tyxaia panw se authn doulevw auton ton kairo gia th diplwmatikh mou. Pws borw na anevasw scannarismenh photo edw?
vagpap Δημοσ. 16 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2004 giannis2001, σε ευχαριστώ, θα ψάξω να το βρω... Perris, αν δεν σου έκανε ένα μεγάλο κόπο, [email protected] τόσο το διάγραμμα ροής όσο και τον κώδικα.... αν είναι βέβαια opensource... To numerical recipes το βρήκα και είναι πολύ καλό τοσο για simplex όσο και για άλλες συναρτήσεις και μεθόδους μαθηματικές... Σας ευχαριστώ όλους
Perris Δημοσ. 16 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2004 Sou steila to diagramma rohs kai ton kwdika me olo to loop... O,ti den katalavaineis apo ton kwdika apla agnohse to Exei kapoia parapanhsia gi'auto. Sou 3analew pantws pws auth einai h unconstrained simplex.
pan_aetos Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Perris, αν δεν σου έκανε ένα μεγάλο κόπο, [email protected] τόσο το διάγραμμα ροής όσο και τον κώδικα.... αν είναι βέβαια opensource... έχω και το ίδιο πρόβλημα σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. Σώζεις!!!!!!!!!!
grigas Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 ΥΓ. Το Excel μέσω Solver υποστηρίζει επίλυση τέτοιων προβλημάτων, απλά εγώ θέλω τον αλγόριθμο ώστε να τον ενσωματώσω σε δικιά μου εφαρμογή που .... ελπίζω κάποια στιγμή να υλοποιήσω. To Solver είναι αρκετά μπούρδα για σοβαρά προβλήματα γραμμικού προγραμματισμού. Ρίξε και μια ματιά στο http://www.lindo.com
vagpap Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2007 Αν και το θέμα έχει λυθεί (θέμα του 2004...), thanks grigas. Μόλις βρω λίγο χρόνο θα κάτσω να το μελετήσω ;-)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.