Προς το περιεχόμενο

Γραμμικός προγραμματισμός και Simplex

vagpap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Ψάχνω να βρω σε κάποια μορφή προγραμματιστική τον αλγόριθμο Simplex για την επίλυση προβλημάτων γραμμικού προγραμματισμού (μεγιστοποίηση - ελαχιστοποίηση της αντικειμενικής συνάρτησης υπό περιορισμούς).

Θα με βοηθούσε σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού (VB, C++, C#, Fortran ή Pascal) αλλά δεν θα έλεγα όχι και σε σε διάγραμμα ροής ώστε να γράψω μετά τον κώδικα.

Ευχαριστώ

Βαγγέλης

ΥΓ. Το Excel μέσω Solver υποστηρίζει επίλυση τέτοιων προβλημάτων, απλά εγώ θέλω τον αλγόριθμο ώστε να τον ενσωματώσω σε δικιά μου εφαρμογή που .... ελπίζω κάποια στιγμή να υλοποιήσω.

Δημοσ.

Φίλε μου εμείς για το μάθημα του Γραμμικού Προγραμματισμού είχαμε το βιβλίο του Γιάννη Σίσκου (τον είχα και καθηγητή) "Γραμμικός Προγραμματισμός" (Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών). Εκεί μέσα έχει και τον αλγόριθμό Simplex (από ότι θυμάμαι) αλλά και έχει πολλά παραδείγματα για το πως δουλεύει. Ίσως το βρείς σε κάποια βιβλιοθήκη να το δανειστείς.

Δημοσ.

Exw egw diagramma rohs ths simplex alla einai -xwris periorismous-.

epishs thn exw kai se etoimo kwdika se vb. Edelws tyxaia panw se authn doulevw auton ton kairo gia th diplwmatikh mou.

Pws borw na anevasw scannarismenh photo edw?

Δημοσ.

giannis2001, σε ευχαριστώ, θα ψάξω να το βρω...

Perris, αν δεν σου έκανε ένα μεγάλο κόπο, [email protected] τόσο το διάγραμμα ροής όσο και τον κώδικα.... αν είναι βέβαια opensource...

To numerical recipes το βρήκα και είναι πολύ καλό τοσο για simplex όσο και για άλλες συναρτήσεις και μεθόδους μαθηματικές...

Σας ευχαριστώ όλους

Δημοσ.

Sou steila to diagramma rohs kai ton kwdika me olo to loop...

O,ti den katalavaineis apo ton kwdika apla agnohse to :-) Exei kapoia parapanhsia gi'auto.

Sou 3analew pantws pws auth einai h unconstrained simplex.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Perris, αν δεν σου έκανε ένα μεγάλο κόπο, [email protected] τόσο το διάγραμμα ροής όσο και τον κώδικα.... αν είναι βέβαια opensource... έχω και το ίδιο πρόβλημα σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. Σώζεις!!!!!!!!!!

Δημοσ.

ΥΓ. Το Excel μέσω Solver υποστηρίζει επίλυση τέτοιων προβλημάτων, απλά εγώ θέλω τον αλγόριθμο ώστε να τον ενσωματώσω σε δικιά μου εφαρμογή που .... ελπίζω κάποια στιγμή να υλοποιήσω.

To Solver είναι αρκετά μπούρδα για σοβαρά προβλήματα γραμμικού προγραμματισμού. Ρίξε και μια ματιά στο http://www.lindo.com

Δημοσ.

Αν και το θέμα έχει λυθεί (θέμα του 2004...), thanks grigas. Μόλις βρω λίγο χρόνο θα κάτσω να το μελετήσω ;-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...