Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Θέλω να αγοράσω καινούριο υπολογιστή κατάλληλο για πρόγραμμα παραγωγής ηλεκτρονικής μουσικής. Αυτό που χρειάζομαι είναι όσο πιο γρήγορη CPU γίνεται, δεν με ενδιαφέρει καθόλου η κάρτα γραφικών. και μνήμη 8G μου είναι καλά για αρχή. Μερικά πράματα όμως δεν τα ξέρω με σιγουριά και με μπερδεύουν.

Τί είναι καλύτερο γι' αυτήν την δουλειά; Υπάρχει διαφορά μεταξύ Laptop και desktop; Υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ i7-7500, 8550, 8565...; Να έχει SSD ή πολύ RAM ή δεν κάνουν διαφορά; Γενικά τί χρειάζεται να προσέξω για να έχω έναν υπολογιστή μέχρι 1000 ευρώ με όσο πιο γρήγορη CPU γίνεται;

Τώρα έχω: i5-2450M, 2.5GH. Με ποιον i7 θα δω σημαντική διαφορά;

Τέλος υπάρχει η δυνατότητα σύνθεσης Laptop;

Αν κάποιος ξέρει απ' αυτά ας με βοηθήσει. 😀

Δημοσ.

Το λαπτοπ δινει φορητοτητα ενω ο υπολογιστης σου δινει αρκετα καλυτερες επιδοσεις με λιγοτερα χρηματα. Κατα τα αλλα ενας 2700x θα ηταν υπεραρκετος και μια καρτα ηχου λογικα θα σου ηταν χρησιμη. Iσως ειναι overkill τετοιος επεξεργαστης για παραγωγη μουσικης (περιμενε να σου απαντησει καποιος που γνωριζει περισσοτερα πανω σε αυτο το κομματι). Γενικα οτιδηποτε υπαρχει αυτη τη στιγμη για desktop σε cpu ανω των 80 ευρω θα σου δωσει κατι πολυυυ καλυτερο απο τον i5-2450M. Ο ssd θα δωσει γενικα καλυτερη εμπειρια στη χρηση του συστηματος αρα εννοειται οτι θα μπει ενας. RAM τα 8 γενικα ειναι το minimum. Με αυτο το budget θα σου ελεγα να βαλεις 16. Θα βοηθουσε αν ανεφερες τι λογισμικο θα χρησιμοποιεις ακριβως. Το budget που αναφερεις θα καλυψουν και περιφερειακα (οθονες, ηχεια κτλ);

Δημοσ.
2 ώρες πριν, 0Panos0 είπε

Γεια σας,

Θέλω να αγοράσω καινούριο υπολογιστή κατάλληλο για πρόγραμμα παραγωγής ηλεκτρονικής μουσικής. Αυτό που χρειάζομαι είναι όσο πιο γρήγορη CPU γίνεται, δεν με ενδιαφέρει καθόλου η κάρτα γραφικών. και μνήμη 8G μου είναι καλά για αρχή. Μερικά πράματα όμως δεν τα ξέρω με σιγουριά και με μπερδεύουν.

Τί είναι καλύτερο γι' αυτήν την δουλειά; Υπάρχει διαφορά μεταξύ Laptop και desktop; Υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ i7-7500, 8550, 8565...; Να έχει SSD ή πολύ RAM ή δεν κάνουν διαφορά; Γενικά τί χρειάζεται να προσέξω για να έχω έναν υπολογιστή μέχρι 1000 ευρώ με όσο πιο γρήγορη CPU γίνεται;

Τώρα έχω: i5-2450M, 2.5GH. Με ποιον i7 θα δω σημαντική διαφορά;

Τέλος υπάρχει η δυνατότητα σύνθεσης Laptop;

Αν κάποιος ξέρει απ' αυτά ας με βοηθήσει. 😀

Καλησπέρα, ο 7500 είναι παλιός και 2/4 όποτε ξεχνα τον.

Ενα λαπτοπ με τον 8550 θα σε καλύψει ανετα. Όπως και ένας Ryzen. Αν και για μουσική θα πήγαινα σε λαπτοπ με Intel.

Δημοσ.

Windows 10 - FL Studio

Ο προϋπολογισμός είναι μόνο για υπολογιστή χωρίς περιφερειακά και χωρίς κάρτα ήχου. Αυτά τα έχω. Θέλω να τα δώσω σε καλό επεξεργαστή αν και απ' ότι καταλαβαίνω για desktop δεν χρειάζονται τόσα λεφτά. 

Γενικά υπάρχουν plugins που τρώνε υπερβολική ισχύ και δεν είναι δύσκολο να φτάσεις και τον καλύτερο επεξεργαστή στα όρια.

Το κόβω για desktop αφού υπάρχει διαφορά στις επιδόσεις. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, 0Panos0 είπε

Windows 10 - FL Studio

Ο προϋπολογισμός είναι μόνο για υπολογιστή χωρίς περιφερειακά και χωρίς κάρτα ήχου. Αυτά τα έχω. Θέλω να τα δώσω σε καλό επεξεργαστή αν και απ' ότι καταλαβαίνω για desktop δεν χρειάζονται τόσα λεφτά. 

Γενικά υπάρχουν plugins που τρώνε υπερβολική ισχύ και δεν είναι δύσκολο να φτάσεις και τον καλύτερο επεξεργαστή στα όρια.

Παιζε λοιπον με 8gb ram, ryzen 7 2700x (μιας και το επιτρεπει το budget σου), βαλε εναν σκληρο 1tb + ssd 250gb, και απο τη στιγμη που οικονομικα μπορεις βαλε και μια 570 4gb μιας και εχει πεσει αρκετα η τιμη. 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, 0Panos0 είπε

Windows 10 - FL Studio

αν ασχολείσαι  με ηχοληψία πας σε ιντελ καρφι σε i5 8400 μαζι με μητρικη b450  d3h gigabyte και 16gb sta 2666 και εισαι πενα

Δημοσ.
Στις 30/4/2019 στις 3:15 ΜΜ, life is music είπε

αν ασχολείσαι  με ηχοληψία πας σε ιντελ καρφι σε i5 8400 μαζι με μητρικη b450  d3h gigabyte και 16gb sta 2666 και εισαι πενα

Από ποτέ τα Ιντελ κουμπώνουν και σε Am4? Διόρθωσε το και πρόσεχε τι γράφεις μην πάρεις κάνεναν άνθρωπο στο λαιμό σου

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, FORIS78 είπε

Από ποτέ τα Ιντελ κουμπώνουν και σε Am4? Διόρθωσε το και πρόσεχε τι γράφεις μην πάρεις κάνεναν άνθρωπο στο λαιμό σου

Δεν διάβασες κάλα  πρότεινα μητρική ιντελ μαζί με επεξεργαστή που ταιριάζουν μεταξύ τουσ δεν έγραψα σύνθεση am4

Επεξ/σία από life is music
Δημοσ.
Στις 30/4/2019 στις 3:15 ΜΜ, life is music είπε

34 λεπτά πριν, life is music είπε

Δεν διάβασες κάλα  πρότεινα μητρική ιντελ μαζί με επεξεργαστή που ταιριάζουν μεταξύ τουσ δεν έγραψα σύνθεση am4

Μάλλον εσύ δέν γράφεις καλά. Άλλο Β450 και άλλο Β360 που προφανώς ήθελες να γράψεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tenshi είπε

Μάλλον εσύ δέν γράφεις καλά. Άλλο Β450 και άλλο Β360 που προφανώς ήθελες να γράψεις.

B360 ήθελα να γράψω σόρρυ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...