Προς το περιεχόμενο

Αξίζει η ταλαιπωρία;;

shkreliand

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και πάλι, γνωρίζω κάποιον που έχει στην αποθήκη ένα imac 2010 νομίζω, αλλά λέει οτι η οθόνη αναβει αλλά δεν κάνει κάτι άλλο. Δεν το έχω δει το μηχάνημα, είναι  μακριά, λέει ότι το δινει για 100€.
Αξίζει να το πάρω και παιδευτώ μήπως το ζωντανέψω; Αν όχι Μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν δεύτερη οθόνη είτε με macbook είτε με το pc; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, shkreliand είπε

Καλησπέρα και πάλι, γνωρίζω κάποιον που έχει στην αποθήκη ένα imac 2010 νομίζω, αλλά λέει οτι η οθόνη αναβει αλλά δεν κάνει κάτι άλλο. Δεν το έχω δει το μηχάνημα, είναι  μακριά, λέει ότι το δινει για 100€.
Αξίζει να το πάρω και παιδευτώ μήπως το ζωντανέψω; Αν όχι Μπορώ να το χρησιμοποιήσω σαν δεύτερη οθόνη είτε με macbook είτε με το pc; 

Εξαρτάται την οθόνη. Αν είναι 27’’ ναι αξίζει. Αν είναι 21,5, μόνο αν τα χέρια σου πιάνουν και το μυαλό σου κόβει ωστε να του βάλεις ssd και μνήμη και το δουλέψεις λίγο με mac high Sierra. Αλλιώς παράτα το.

Είναι 24αρι ή 27αρι νομίζω. κανονικά έχω ένα pc που επεξεργαζομαι φωτογραφιες. Πήρα από ένα φίλο ενα macbook pro 2011, το οποίο ήταν περίπου ίδια φάση με το παραπάνω, άναβε αλλά δεν ξεκινούσε και μου πίρε μέρες να το βάλω μπροστά. Τώρα τρέχει high sierra αφού το πέρασα ένα ssd και θέλω να του ανεβάσω και την ram. Μου αρέσει η λειτουργία του. Έτσι συζητώντας για αυτό βρέθηκε και η παραπάνω περίπτωση. 
Μου αρέσει να διορθώνω ερασιτεχνικά αλλά δεν είμαι εξπερ, έτσι ζητάω πάντα δεύτερη γνώμη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, shkreliand είπε

Είναι 24αρι ή 27αρι νομίζω. κανονικά έχω ένα pc που επεξεργαζομαι φωτογραφιες. Πήρα από ένα φίλο ενα macbook pro 2011, το οποίο ήταν περίπου ίδια φάση με το παραπάνω, άναβε αλλά δεν ξεκινούσε και μου πίρε μέρες να το βάλω μπροστά. Τώρα τρέχει high sierra αφού το πέρασα ένα ssd και θέλω να του ανεβάσω και την ram. Μου αρέσει η λειτουργία του. Έτσι συζητώντας για αυτό βρέθηκε και η παραπάνω περίπτωση. 
Μου αρέσει να διορθώνω ερασιτεχνικά αλλά δεν είμαι εξπερ, έτσι ζητάω πάντα δεύτερη γνώμη.

Δες βίντεο στο iFixit πχ. πως αλλάζουν σκληρό σε αυτά τα μοντέλα και μετά αποφάσισε. Είναι πιο δύσκολο από λαπτοπ...

ΥΓ. Το 24’’ δεν είναι του 2010 αλλά του 2009 και δεν αξίζει να ασχοληθείς.

Επεξ/σία από atheatos

το θεμα ειναι να μαθεις τι εχει πριν το παρεις, διοτι αν εχει κανενα προβλημα σε logic board, και δωσεις 100 να το παρεις και καμια 300 να το φτιαξεις, και καμια 150 να το αναβαθμισεις, πηγαινε παρε ενα αλλο που να δουλευει σιγουρα και να εχει και specs.

Τελικά η οθόνη είναι 27αρα και με βάση τα στοιχειά που μου έδωσε είναι i5 2.7GHz, 4gb ram (που μπορούν εύκολα να γίνουν 16) το μοντέλο είναι A1312 mid-2011  Ένα SSD πάνω του να μπορεί να δουλεύει.
Βλέποντας τις φωτογραφιες που μου έστειλε, ήθελα να ρωτήσω μέχρι πότε χρησιμοποιούσε μαύρο καπάκι η apple;
2.jpg 5.jpg

46 minutes ago, shkreliand said:

Βλέποντας τις φωτογραφιες που μου έστειλε, ήθελα να ρωτήσω μέχρι πότε χρησιμοποιούσε μαύρο καπάκι η apple;

Νομίζω ότι αυτός είναι ο τελευταίος με μαύρη πλάτη. Λογικά είναι ο late 2009. (Model 11.1). 

• Like 1

Το συγκεκριμένο μοντέλο iMac είναι σίγουρα early 2009 αφού είναι το μόνο που είχε 4 θύρες USB. Επίσης από το mid 2009 και μετά η πλάτη ήταν από αλουμίνιο.

Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως είναι το 24" και όχι το 20".

Εάν δεν έχει σημαντικά προβλήματα και είναι κάτι που διορθώνεται με λίγη προσπάθεια, τότε πιστεύω ότι 100€ είναι μια πάρα πολύ καλή τιμή.

Μου ανέφερε ότι η απόδειξη είναι Δεκέμβριος 2010 με τα παρακάτω χαρακτηριστικά. 
cpu:: 2.7 i5, 
4 GB 1066 mhz ddr3, 
AMD Radeon HD 6770, 
27" screen (2560 x 1440), 
500 GB + Optical DriveSD8x.

Και με βάση τα χαρακτηριστικά είναι το μοντελο που ανέφερα παραπάνω όμως η κατασκευή είναι παλιότερη.; (περίεργο) ομως πρεπει να δω πως μπορώ να την εκμεταλλευτώ.

Αφού ανοίγει αλλά δεν φορτώνει, να πάρω  κάποιο bootable usb ώστε να δοκιμάσω απλά κατά το άνοιγμα και πατώντας το "option/alt" να δω αν θα μου δώσει επιλογή μπουταρισματος;

14 λεπτά πριν, shkreliand είπε

Μου ανέφερε ότι η απόδειξη είναι Δεκέμβριος 2010 με τα παρακάτω χαρακτηριστικά. 
cpu:: 2.7 i5, 
4 GB 1066 mhz ddr3, 
AMD Radeon HD 6770, 
27" screen (2560 x 1440), 
500 GB + Optical DriveSD8x.

Και με βάση τα χαρακτηριστικά είναι το μοντελο που ανέφερα παραπάνω όμως η κατασκευή είναι παλιότερη.; (περίεργο) ομως πρεπει να δω πως μπορώ να την εκμεταλλευτώ.

Αφού ανοίγει αλλά δεν φορτώνει, να πάρω  κάποιο bootable usb ώστε να δοκιμάσω απλά κατά το άνοιγμα και πατώντας το "option/alt" να δω αν θα μου δώσει επιλογή μπουταρισματος;

Φίλε μου AMD Radeon HD 6770M φορούσε το μοντέλο iMac 27" mid 2011.

Πως γίνεται αυτός να έχει απόδειξη του 2010?

Με μαύρη πλάτη έβγαιναν τα μοντέλα από mid 2007 έως early 2009. Τα 20" και 24".

Memory slots στα 1066MΗz φορούσαν τα μοντέλα A1224, A1225, A1224, A1311 και A1312. Από το early 2009 έως και το late 2009.

Γιατί δεν σου λέει ποιο μηχάνημα είναι ακριβώς; Τόσα χρόνια το έχει, δεν το γνωρίζει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...