dimips Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Καλησπέρα στο φόρουμ. Έκανα ανανέωση συμβόλαιο εδώ και λίγο καιρό και μου έδωσαν το VoIP ρούτερ τους απο τον ΟΤΕ. Το πρόβλημα μου είναι ότι το wifi χάνεται και επανέρχεται στον σταθερό και στο λάπτοπ ενώ στο κινητό είναι εντάξει... Η κατάσταση είναι πολύ χάλια ειδικά στον σταθερό. Δεν το ανοίγω καν, κάθε λεπτό πέφτει. Δε μπορώ να χρησιμοποιώ ethernet καθώς στο σπίτι μπριζα για τηλέφωνο έχει μόνο στη κουζίνα όπου και είναι το ρούτερ. Γύρω μου είναι πάρα πολλά wifi και το σπίτι είναι του 60. Τι επιλογές έχω για σταθερό ίντερνετ τουλάχιστον στο σταθερό υπολογιστή; Το να αγοράσω άλλο ρούτερ απ' ότι αντιλαμβάνομαι δεν είναι καλή επιλογή γιατί δε θα έχω VoIP, και τα VoIP ρούτερ κοστίζουν πολύ και δεν ξέρω αν θα είναι και συμβατά με τον οτε. Το να αγοράσω 3 powerline και να έχω με Ethernet και το pc και το λάπτοπ είναι μια επιλογή αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα λειτουργήσει. Τις ρυθμίσεις στο ρούτερ τις έχω πειράξει αρκετά και δε διορθώνεται. Το να ζητήσω από τον ΟΤΕ άλλο ρούτερ απ' τη στιγμή που δε πέφτει το ίντερνετ αλλά το wifi κατά πόσο είναι λογικό να μου το δώσουν; Κάποια άλλη επιλογή; Ευχαριστώ!
jkoukos Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Να περάσεις καλώδιο δικτύου, δεν σου πέρασε ως ιδέα; Μακράν η οικονομικότερη και πλέον αξιόπιστη επιλογή. 1
dimips Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, jkoukos said: Να περάσεις καλώδιο δικτύου, δεν σου πέρασε ως ιδέα; Μακράν η οικονομικότερη και πλέον αξιόπιστη επιλογή. τι εννοείς με το καλώδιο δικτύου; Να βάλω πρίζα στο δωμάτιο για να έχω το ρούτερ; Είμαι στο ενοίκιο δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο μόνος. Αν εννοείς να πάρω 10 μέτρα καλώδιο ethernet λίγο δύσκολο θα περνάει κόσμος θα τα παίρνει όλα σβάρνα. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2019 από dimips
jkoukos Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 To κολλάς με θερμόκολλα πάνω στο σοβατεπί (χαμηλά στον τοίχο) και το πας έτσι σε όλο το σπίτι. Αν είσαι μερακλής αντί για θερμόκολλα βάζεις στο σοβατεπί πλαστικό κανάλι αυτοκόλλητο (υπάρχει σε διάφορες αποχρώσεις) και δεν θα ξεχωρίζει καθόλου. Και οι 2 λύσεις είτε τις αφήνεις για τον επόμενο ένοικο είτε απλά ξεκολλάς καλώδιο ή κανάλι και ούτε γάτα ούτε ζημιά. 1
dimips Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 4 minutes ago, jkoukos said: To κολλάς με θερμόκολλα πάνω στο σοβατεπί (χαμηλά στον τοίχο) και το πας έτσι σε όλο το σπίτι. Αν είσαι μερακλής αντί για θερμόκολλα βάζεις στο σοβατεπί πλαστικό κανάλι αυτοκόλλητο (υπάρχει σε διάφορες αποχρώσεις) και δεν θα ξεχωρίζει καθόλου. Και οι 2 λύσεις είτε τις αφήνεις για τον επόμενο ένοικο είτε απλά ξεκολλάς καλώδιο ή κανάλι και ούτε γάτα ούτε ζημιά. το χω προσπαθήσει με γυμνό καλώδιο. Το πρόβλημα είναι οι 2 πόρτες οι οποίες δε μπορούν να κλείσουν με το καλώδιο να περνάει... Σαν δεύτερη επιλογή τι θα έκανες; Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια !
jkoukos Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Για τις πόρτες υπάρχει πλακέ καλώδιο δικτύου. Αλλά μπορείς να το περάσεις από τον τοίχο με μια τρύπα μόλις 8 χιλιοστά. Αλήθεια εξωτερικά (π.χ. μπαλκόνι) δεν μπορείς να το περάσεις; Μετά το καλώδιο, πάλι καλώδιο θα επέλεγα ως λύση, αλλά μέσω των ακριβότερων, Powerlines. Φυσικά και σε αυτήν την περίπτωση δεν γνωρίζεις εκ των προτέρων πόσο καλά θα παίξει, καθώς παίζει ρόλο η ποιότητα και ο φόρτος της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Τελευταία λύση είναι η χρήση κάποιου ΑΡ, αλλά συνδεδεμένο ενσύρματα με το router και τοποθετημένο σε τέτοιο σημείο του σπιτιού, ώστε να έχεις καλύτερη λήψη στον χώρο σου. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2019 από jkoukos 1
achilles_g_ Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου κ πέτα το σαπάκι speedport του ΟΤΕ. Πάρε το fritzbox 7530 το οποίο υποστηρίζεται επίσημα από τον ΟΤΕ. Θα έχεις και voip κτλ 1
dimips Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 On 02/05/2019 at 11:16, achilles_g_ said: Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου κ πέτα το σαπάκι speedport του ΟΤΕ. Πάρε το fritzbox 7530 το οποίο υποστηρίζεται επίσημα από τον ΟΤΕ. Θα έχεις και voip κτλ 150 ευρώ ειναι αρκετά χρήματα... Θα πάρω από βδομάδα τον ΟΤΕ για αντικατάσταση, κι αν δεν παίζει να το πάρω αλλιώς θα δω για power line .
achilles_g_ Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Μη το πάρεις από τον ΟΤΕ. 120 περίπου θα σου βγει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα