Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη,

Έχω φτιάξει την ιστοσελίδα για να δείχνω στους μελλοντικούς πελάτες μου ( :P ) τις δουλειές μου ώστε αν θελήσουν να αγοράσουν υπηρεσίες από εμένα

Πως σας φαίνεται η ιστοσελίδα ;

* Η ιστοσελίδα είναι φτιαγμένη από την αρχή , με τη χρήση απλά γλωσσών προγραμματισμού ( Δηλαδή , δεν έχουν χρησιμοποιηθεί Joomla , Wordpress κλπ. *

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

6.png

• Like 2
Δημοσ.

Αρχικά η ιστοσελίδα παραείναι minimal και δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα, με λίγα λόγια δεν διαφέρει από το 99% των ιστοσελίδων τέτοιου τύπου.

Για να σου δώσει κάποιους λεφτά πρέπει αρχικά να ξέρει ποιος είσαι (αν υπάρχεις γενικά) και μετά να σε εμπιστευτεί.
Προσωπικά η ιστοσελίδα σου δεν μου εμπνέει κάποια εμπιστοσύνη, με λίγα λόγια μυρίζει απάτη.

Θα σου πρότεινα να προσθέσεις κάποια προσωπική σου φωτογραφία εφόσον δεν πιστεύω πως έχεις υπαλλήλους και γραφεία.
Η φωτογραφία θα πρέπει να είναι επαγγελματική φυσικά, σε κάποιον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έτσι τουλάχιστον θα ξέρει ο άλλος σε ποιον μιλάει.
Έχεις social media? Τα προσθέτεις και αυτά, με λίγα λόγια προσπαθείς να δημιουργήσεις μία οικειότητα ανάμεσα σε σένα και τους πελάτες σου.

Τελευταίο, το ότι έχεις τονίσει πως η ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί χωρίς την χρήση Joomla και WordPress με κάνει να πιστεύω πως τις θεωρείς κατώτερες.
Δεν έχει καμία σχέση σε τι γλώσσα είναι γραμμένη η σελίδα σου με αυτά που προσφέρεις.
(Από τις Top 50 Website Development εταιρείς οι περισσότερες έχουν την ιστοσελίδα τους σε WordPress)

Θέλω να πιστεύω ότι δεν είσαι από τους δεινόσαυρους που κάνουν 3 μήνες να παραδώσουν μια απλή ιστοσελίδα που την βρίσκεις σε δωρεάν theme του WordPress, έτσι γιατί ήθελαν την γράψουν σε Ruby.
Αφού και ο ίδιος γνωρίζεις πως το WordPress υπερκαλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων πελατών που μπορεί να έχεις.

Επίσης μην νομίζεις πως με την ιστοσελίδα θα ψαρέψεις πελάτες, πολύ δύσκολα να επικοινωνήσει μαζί σου κάποιος ενδιαφερόμενος, που και αυτός πιθανότερο να προήλθε από Google Ads.
Οπότε σου μένουν δύο λύσεις, φίλοι - γνωστοί και το γνωστό "door knocking".
Παίρνεις σβάρνα δηλαδή όλα τα καταστήματα και ότι άλλο βρεις στον δρόμο σου και με το που μπεις: "Γεια σας είμαι ο τάδε και κάνω αυτό, ενδιαφέρεστε?"

* Δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με την δημιουργία ιστοσελίδων.
** Οι παρατηρήσεις μου δεν γράφτηκαν για να σου κόψω τα φτερά, αντιθέτως, εδώ είμαστε για να σε βοηθήσουμε.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

@Axelq Φίλε δεν ξέρω με τι ασχολείσαι, μπορώ να σε βεβαιώσω όμως ότι η αντίληψή σου είναι ανώτερη από πολλούς "επαγγελματίες" του χώρου και συμφωνώ 100% με τις παρατηρήσεις και συμβουλές που έδωσες στον OP. Cudos 👍

Επεξ/σία από vadou
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εμένα πάντως μ' αρέσει. Είμαι λάτρης του clean design και η σελίδα είναι απλή και απέριττη με ωραία fonts. Δεν θα έβαζα όμως τιμές γιατί δεν πουλάς προϊόν. Πουλάς υπηρεσία και αυτή δεν μπορεί να έχει fixed τιμές.

34 λεπτά πριν, Axelq είπε

(Από τις Top 50 Website Development εταιρείς οι περισσότερες έχουν την ιστοσελίδα τους σε WordPress)

Δεν ισχύει αυτό. Atcom, Netplanet, Lighthouse, για να πω μερικές έχουν όλες δικά τους sites. Δεν μπορείς να χρεώσεις premium αν φτιάχνεις sites σε Joomla ή Wordpress.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, vadou είπε

@Axelq Φίλε δεν ξέρω με τι ασχολείσαι, μπορώ να σε βεβαιώσω όμως ότι η αντίληψή σου είναι ανώτερη από πολλούς "επαγγελματίες" του χώρου και συμφωνώ 100% με τις παρατηρήσεις και συμβουλές που έδωσες στον OP. Cudos 👍

Σύμβουλος είμαι σε άλλο κλάδο. Άρχισα να ασχολούμαι με το web development όταν πριν χρόνια χρυσοπλήρωσα μια ιστοσελίδα.
Είχε deadline τρεις μήνες και δεν είχε παραδοθεί στους πέντε.. Κάθισα και το έψαξα, βρήκα τελικά πως ήταν πάνω σε ένα template που κόστιζε 90€ και οι αλλαγές που ήθελε ήταν κυρίως μετάφρασης.
Χαλάλι τα χρήματα που έδωσα, τουλάχιστον τώρα μπορώ να κρίνω κάποια πράγματα μόνος.

27 λεπτά πριν, elorant είπε

Εμένα πάντως μ' αρέσει. Είμαι λάτρης του clean design και η σελίδα είναι απλή και απέριττη με ωραία fonts. Δεν θα έβαζα όμως τιμές γιατί δεν πουλάς προϊόν. Πουλάς υπηρεσία και αυτή δεν μπορεί να έχει fixed τιμές. 

Δεν ισχύει αυτό. Atcom, Netplanet, Lighthouse, για να πω μερικές έχουν όλες δικά τους sites. Δεν μπορείς να χρεώσεις premium αν φτιάχνεις sites σε Joomla ή Wordpress. 

Θα συμφωνήσω μαζί σου σε αυτό για τις τιμές. Ξέχασα να το αναφέρω αλλά για ξένες εταιρείες μίλησα εγώ.

Θες να μου πεις δηλαδή πως υπάρχει κάποιο όριο το οποίο δεν μπορεί να ξεπεράσει WordPress ιστοσελίδα?
Δεν θέλω να πιστέψω ότι στο techcrunch.com κάνανε οικονομία, απλά έτυχε να τους ταιριάζει καλύτερα.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

@elorant Σίγουρα τα έτοιμα CMS δεν είναι η μόνη λύση και δεν είναι και πάντοτε η καλύτερη. Υπάρχουν πολλές εταιρίες, ανάλογα με το τι κάνουν στο web, που έχουν αναπτύξει δικό τους λογισμικό γιατί έτσι τους βολεύει. Υπάρχουν και άλλες τόσες που γνωρίζουν ότι, πάλι ανάλογα με τα project τους, τους εξυπηρετεί μια χαρά και η βάση που παίρνουν από το wordpress πχ και αναπτύσσουν πάνω σε αυτή τη βάση. Όπως έγραψες εσύ κάποιες καλές εταιρίες στην ελλάδα που δουλεύουν σε custom platforms (.net υποψιάζομαι; 😛  ) μπορώ να αναφέρω και εγώ πολλές που δουλεύουν μόνο ή κατά κύριο λόγο wordpress.

Αυτό που έγραψες ότι δε μπορείς να χρεώσεις premium για Joomla ή Wordpress είναι μέγιστη μπούρδα. Ένα πρόσφατο παράδειγμα που είδα και μου έπεσε το σαγόνι πχ το  https://dogstudio.co/  δε θα χρεωθεί premium γιατί είναι σε Wordpress; (εντάξει, αυτό το φτιάξανε τα τυπάκια για την πάρτη τους αλλά και πάλι...)

Παρόλο που δεν είχα εσένα στο μυαλό μου όταν έγραφα παραπάνω για έλλειψη αντίληψης από επαγγελματίες του χώρου, είσαι μάλλον καλό παράδειγμα, γιατί παρόλο που ενδεχομένως να είσαι καλός στη δουλειά σου, είσαι λίγο κολλημένος σε συγκεκριμένες τεχνολογίες και απορρίπτεις τα υπόλοιπα.

Όπως έγραψε και ο @Axelq το techcrunch είναι ένα καλό παράδειγμα site που ξεκίνησε και αναπτύχθηκε πάνω στη βάση που του προσέφερε το Wordpress. Αντίστοιχα παραδείγματα από τεράστιες εταιρίες θα βρεις πάρα πολλά με ένα απλό search.

Επεξ/σία από vadou
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Axelq είπε

Θες να μου πεις δηλαδή πως υπάρχει κάποιο όριο το οποίο δεν μπορεί να ξεπεράσει WordPress ιστοσελίδα?

Δεν θέλω να πιστέψω ότι στο techcrunch.com κάνανε οικονομία, απλά έτυχε να τους ταιριάζει καλύτερα.

Στο μυαλό του πελάτη Wordpress = έτοιμο. Αν λοιπόν εσύ θες να χρεώσεις για παράδειγμα 20k για ένα site είναι πολύ πιο δύσκολο να το κάνεις αν το στήνεις σε έτοιμο CMS από ότι σε δικό σου. Γι αυτό όλα τα μεγάλα web agencies, είτε εδώ, είτε στο εξωτερικό, φτιάχνουν δικά τους CMS ώστε να χρεώνουν licensing. Δεν είναι θέμα απόδοσης του Wordpress ή του Joomla. Είναι καθαρά εμπορικό ζήτημα.

18 λεπτά πριν, vadou είπε

Παρόλο που δεν είχα εσένα στο μυαλό μου όταν έγραφα παραπάνω για έλλειψη αντίληψης από επαγγελματίες του χώρου, είσαι μάλλον καλό παράδειγμα, γιατί παρόλο που ενδεχομένως να είσαι καλός στη δουλειά σου, είσαι λίγο κολλημένος σε συγκεκριμένες τεχνολογίες και απορρίπτεις τα υπόλοιπα.

Ως συνήθως δεν καταλαβαίνεις τι γράφω και κάνεις προσωπικές επιθέσεις. Never mind, δεν θα το ανταποδώσω γιατί έχω και τον mod που κόβει συνέχεια σχόλια μου. Ότι είχα να πω το είπα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Δεν το έγραψα για να σου επιτεθώ, sorry. 😕

"Στο μυαλό του πελάτη Wordpress = έτοιμο."
Ενδεχομένως, κάποιος παραπληροφορημένος πελάτης να έχει αυτή την ιδέα. Γι'αυτό το λόγο πρέπει να μπορεί κάποιος να υποστηρίξει με επιχειρήματα τη δουλειά του και να εξηγήσει στον πελάτη τι πραγματικά ισχύει. Το ίδιο ισχύει και για άλλα πράγματα τα οποία ίσως να έχει μάθει λάθος ο πελάτης.

"Αν λοιπόν εσύ θες να χρεώσεις για παράδειγμα 20k για ένα site είναι πολύ πιο δύσκολο να το κάνεις αν το στήνεις σε έτοιμο CMS από ότι σε δικό σου."
Το θέμα δεν είναι πόσο θέλεις να χρεώσεις. Το θέμα είναι πόσο αξίζει να πληρωθεί. Τι εννοώ:
Αν ένα site χρειάζεται 100 ώρες για να υλοποιηθεί, θα χρεώσεις x. Αν χρειάζεται 500ώρες, ή αν χρειάζεται 1000ώρες θα χρεώσεις ανάλογα (όχι απαραίτητα 5x/10x ). Το αν το έχεις υλοποιήσει σε wordpress ή το έχεις κάνει στατικό ή έχει φτιάξει κάτι custom, είναι άσχετο.

"Γι αυτό όλα τα μεγάλα web agencies, είτε εδώ, είτε στο εξωτερικό, φτιάχνουν δικά τους CMS ώστε να χρεώνουν licensing."
Αυτό δεν το γνωρίζω να πω την αλήθεια, αλλά δε μου φαίνεται σωστό. Αν εσύ φτιάξεις custom CMS και θέλεις πχ 100 ώρες για να φτιάξεις μόνο τη διαχείρηση, που την παίρνεις έτοιμη από το εκάστοτε έτοιμο CMS, χωρίς να έχεις κάποιο ουσιαστικό κέρδος από αυτό, έχεις φάει αμέσως ένα κομμάτι από τα resources του project (time/budget) σε άχρηστα πράγματα, ενώ θα μπορούσες να τα αξιοποιήσεις σε κάτι πιο ουσιαστικό. πχ πιο sophisticated front, better optimization, better security κλπ

Επεξ/σία από vadou
Δημοσ.

Custom cms = licensing. Το έγραψα και παραπάνω. Για το Wordpress ή το Joomla δεν μπορείς να χρεώσεις licensing γιατί είναι open source. Licensing σημαίνει ότι στις 100 ώρες που χρεώνεις για τον χρόνο που σου πήρε να το στήσεις βάζεις κι ένα καπέλο αρκετά χιλιάρικα που είναι το κόστος να νοικιάσει ο πελάτης την πλατφόρμα.  Όλα τα μεγάλα web agencies αυτό κάνουν. Κι εδώ, κι έξω και παντού. Γιατί δεν βγαίνει αλλιώς ο λογαριασμός. Τα μεγάλα accounts, τύπου να πας να στήσεις το site ενός τηλεοπτικού σταθμού, έχουν κρυφά κόστη που δεν μπορείς να τα χρεώσεις (μπρος-πίσω του πελάτη, αλλαγές και κόντρα αλλαγές, meetings και κόντρα meetings μέχρι να αποφασίσουν τι θέλουν κ.ο.κ). Έχεις λοιπόν το δικό σου CMS που το λες Mitsos ver 4.0, χρεώνεις 20-30 χιλιάρικα το licensing, βάζεις και το development από πάνω άλλα τόσα και επιβιώνεις. Διαφορετικά αν έχεις μια εταιρία με 30-40 άτομα προσωπικό και περιμένεις να ζήσεις από το development και το design δεν την παλεύεις. 

Δεν είναι ούτε θέμα τεχνολογιών, ούτε τι αρέσει και τι δεν αρέσει στον καθένα. Είναι εμπορικό θέμα. Και δεν είναι ότι το λέω εγώ, που στην τελική μπορεί να είμαι ο τελευταίος μαλάκας εκεί έξω. Είναι πράγματα που βλέπω να τα κάνουν όλα τα σοβαρά μαγαζιά στην Ελλάδα. Δεν ξέρω ούτε ένα ελληνικό web agency που να στήνει sites σε wordpress και να έχει πάνω από 1Μ τζίρο ετησίως. Αντιθέτως υπάρχουν τουλάχιστον 10 με δικά τους CMS που βγάζουν τόσα και περισσότερα

Παρεμπιπτόντως, ακόμα και web agencies στο εξωτερικό που φτιάχνουν templates για Wordpress και κάνουν τζίρους εκατομμυρίων τα περισσότερα λεφτά τα βγάζουν από το support κι όχι από το development. Το development αυτό καθαυτό δεν έχει σοβαρά λεφτά. Οι υπηρεσίες και τα προϊόντα είναι που φέρνουν κέρδη. Custom cms = προϊόν. Πλέον είσαι software house, όχι κάποιος που "ζωγραφίζει" sites.

Κι ως συνήθως, το πηδήξαμε το thread...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Ok, κατάλαβα τι εννοείς και έχεις απόλυτο δίκιο. Ειδικά με το παράδειγμα που έδωσες με τον τηλεοπτικό σταθμό χτύπησες νεύρο.
Tο έχω νιώσει στο πετσί μου και ξέρω πόσο πονάει... 😕

Επεξ/σία από vadou
Δημοσ.
14 hours ago, Toxic Bros said:

* Η ιστοσελίδα είναι φτιαγμένη από την αρχή , με τη χρήση απλά γλωσσών προγραμματισμού ( Δηλαδή , δεν έχουν χρησιμοποιηθεί Joomla , Wordpress κλπ. *

Κατ'αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι ακόμη και τα CMS χρησιμοποιούν, στην τελική, HTML, CSS, JS. :)

Το site παρότι δείχνει καθαρό, δείχνει όπως σωστά τονίστηκε αδιάφορο, ψυχρό και κυρίως φτωχό.
Ποιος ή ποιοι είναι ο/οι TXC? (Terror X Crew reference?)

Δυστυχώς επειδή είναι στατικές εικόνες αυτό που μας δείχνεις, δεν βλέπουμε καμία κίνηση που θα μπορούσε να το εμπλουτίσει λίγο.
Δεν θα με χάλαγε καθόλου ένα καθαρό site αλλά με προσεγμένα micro-interactions και animations.
Όχι υπερβολές, εκεί που χρειάζεται και το παίρνει.

Επίσης τα εικονίδια, δεν είναι κακά, απλά είναι κοινότυπα.
Το font awesome έχει "ταΐσει" το μισό και παραπάνω internet, νομίζω ότι φτάνει!
Αν κάνεις μια βόλτα στο awwwards ή σε άλλα παρόμοια sites Θα διαπιστώσεις ότι αυτό που ξεχωρίζει τα έτοιμα minimal themes με τα βραβευμένα sites είναι συνήθως 3 σημεία:

1) Layout.
Το layout σου παρα-είναι απλό και χωρίς ενδιαφέρον, εκεί το "αδιάφορο" που είπα ή "απρόσωπο" που σου είπαν πιο πάνω.
Δεν είναι εύκολο πράγμα το layout και χωρίς να έχεις καλές γνώσεις γραφιστικής είναι δύσκολο να το κατανοήσεις πλήρως.
Αν googlάρεις "layout in graphic design" θα δεις κάποια παραδείγματα, πιο "ζωντανά" παραδείγματα θα βρεις εδώ: https://siiimple.com/
Πολύ καλό και απλό παράδειγμα για να καταλάβεις τι σημαίνει layout είναι αυτό: https://ianjo.uk/

2) Τυπογραφία.
Άλλος ένας ιδιαίτερα σημαντικός λόγος που το χάνουν πολύ.
Βλέπω ότι έχεις χρησιμοποιήσει την Αγγλική γλώσσα στο site σου, αυτό σου δίνει πολύ περισσότερες δυνατότητες στο να πειραματιστείς με την τυπογραφία.
Πάλι μπορείς να δεις παραδείγματα στο site των awwwards ή στο siiimple που ανέφερα προηγουμένως.
Εξαιρετικό είναι και το typographic posters (https://www.typographicposters.com/posters)
Πολύ ιδιαίτερα παραδείγματα...

3)  Εικονογράφηση.
Όπως θα παρατηρήσεις από τα site που στέλνω, η εικονογράφηση στα minimal sites είτε είναι απούσα είτε το κεντρικό θέμα.
Συνήθως το 1ο γιατί δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην τυπογραφία και στο layout.
Εικονογράφηση δεν είναι τα εικονίδια, να το τονίσουμε αυτό!
Στην περίπτωση σου δεν έχεις κάποια εικονογράφηση.

Ας πάμε στα εικονίδια σου.
Όπως θα προσέξεις από τα site που στέλνω η χρήση των εικονιδίων περιορίζεται από λίγο ως καθόλου!
Άλλο ένα παράδειγμα είναι το site που αναφέρθηκε πιο πάνω (https://dogstudio.co).
Πέρα από το αρκετά διαφοροποιημένο burger menu icon δεν υπάρχει ούτε ένα εικονίδιο σε εμφανή θέση! 
Υπάρχει το newsletter και το toggle on/off του ήχου αλλά θα μπορούσε κάποιος να πει ότι σχεδόν δεν υπάρχουν αφού είναι καλά κρυμμένα.

Εν κατακλείδι, μας λείπει το designer's touch.
Το minimal, παρότι "minimal = απλό" δεν είναι καθόλου απλό και απαιτεί πολύ μεγάλη εμπειρία και εξάσκηση για να βγει πραγματικά καλό ως αποτέλεσμα.
Δες τα site που σου έστειλα να "ανοίξει" λίγο το μάτι σου και δες ποια σημεία μπορείς να διορθώσεις.
Αν θέλεις κάποια στιγμή ανέβασε και ένα codepen με ένα πιο λειτουργικό δείγμα της σελίδας για να σου πούμε περισσότερα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εμενα μαρεσει, με τιποτα εικονες/vector νομιζω θα γινει μπομπα. Το ονομα νομιζω ειναι μεγαλο φειλ για τα ελληνικα δεδομενα. Τελος, αν φτιαχνεις bs site, καλο ειναι το γραφεις καπου.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 29/4/2019 στις 8:19 ΜΜ, Axelq είπε

Αρχικά η ιστοσελίδα παραείναι minimal και δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα, με λίγα λόγια δεν διαφέρει από το 99% των ιστοσελίδων τέτοιου τύπου.

Για να σου δώσει κάποιους λεφτά πρέπει αρχικά να ξέρει ποιος είσαι (αν υπάρχεις γενικά) και μετά να σε εμπιστευτεί.
Προσωπικά η ιστοσελίδα σου δεν μου εμπνέει κάποια εμπιστοσύνη, με λίγα λόγια μυρίζει απάτη.

Θα σου πρότεινα να προσθέσεις κάποια προσωπική σου φωτογραφία εφόσον δεν πιστεύω πως έχεις υπαλλήλους και γραφεία.
Η φωτογραφία θα πρέπει να είναι επαγγελματική φυσικά, σε κάποιον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έτσι τουλάχιστον θα ξέρει ο άλλος σε ποιον μιλάει.
Έχεις social media? Τα προσθέτεις και αυτά, με λίγα λόγια προσπαθείς να δημιουργήσεις μία οικειότητα ανάμεσα σε σένα και τους πελάτες σου.

Τελευταίο, το ότι έχεις τονίσει πως η ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί χωρίς την χρήση Joomla και WordPress με κάνει να πιστεύω πως τις θεωρείς κατώτερες.
Δεν έχει καμία σχέση σε τι γλώσσα είναι γραμμένη η σελίδα σου με αυτά που προσφέρεις.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν είσαι από τους δεινόσαυρους που κάνουν 3 μήνες να παραδώσουν μια απλή ιστοσελίδα που την βρίσκεις σε δωρεάν theme του WordPress, έτσι γιατί ήθελαν την γράψουν σε Ruby.
Αφού και ο ίδιος γνωρίζεις πως το WordPress υπερκαλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων πελατών που μπορεί να έχεις.

Επίσης μην νομίζεις πως με την ιστοσελίδα θα ψαρέψεις πελάτες, πολύ δύσκολα να επικοινωνήσει μαζί σου κάποιος ενδιαφερόμενος, που και αυτός πιθανότερο να προήλθε από Google Ads.
Οπότε σου μένουν δύο λύσεις, φίλοι - γνωστοί και το γνωστό "door knocking".
Παίρνεις σβάρνα δηλαδή όλα τα καταστήματα και ότι άλλο βρεις στον δρόμο σου και με το που μπεις: "Γεια σας είμαι ο τάδε και κάνω αυτό, ενδιαφέρεστε?"

* Δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με την δημιουργία ιστοσελίδων.
** Οι παρατηρήσεις μου δεν γράφτηκαν για να σου κόψω τα φτερά, αντιθέτως, εδώ είμαστε για να σε βοηθήσουμε.

Δεν ευχαριστώ πολύ για τις διορθώσεις σου και θα κάνω αυτές τις αλλαγές που μου πρότεινες . 

Και προς θεού δεν θίγομαι καθόλου από τις κριτικές , ίσα ίσα που μου αρέσουν τα αρνητικά σχόλια ( δν αναφέρομαι στα δικά σου ) διότι γίνομαι καλύτερος 

Επισης σχετικά με τις γλώσσες που έγραψα , δν θέλω να μειώσω καμία γλώσσα προγραμματισμού διότι τις γνωρίζω αρκετά καλά , απλά το ανέφερα για να μην πεταχτεί κανένας και πει ότι είναι έτοιμο template κλπ κλπ 

Ευχαριστω πολύ για τις απόψεις σου 

Στις 29/4/2019 στις 8:52 ΜΜ, elorant είπε

Καλησπέρα 

και εμένα μου αρέσει το clean design και για αυτόν τον λόγο το έφτιαξα έτσι 

επισης είμαι 17 χρονών και έχω πολλά χρόνια μπροστά μ και συνεχίζω και μαθαίνω διότι το αγαπάω 

Σχετικα με τις τιμές 

για αυτόν τον λόγο έχω βάλει ερωτηματικά

Διοτι όπως είπες οι τιμές ανεβοκατεβαίνουν αναλόγως με τις προσδοκίες που έχει ο καθένας 

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια 

Στις 29/4/2019 στις 10:00 ΜΜ, Lanike71 είπε

Και σε μένα αρέσει. Δεν είμαι υπέρ μίας σελίδας που μπαίνεις και χάνεσαι.

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια 

Στις 30/4/2019 στις 8:33 ΠΜ, XPHSTOS_ είπε

Κατ'αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι ακόμη και τα CMS χρησιμοποιούν, στην τελική, HTML, CSS, JS. :)

Το site παρότι δείχνει καθαρό, δείχνει όπως σωστά τονίστηκε αδιάφορο, ψυχρό και κυρίως φτωχό.
Ποιος ή ποιοι είναι ο/οι TXC? (Terror X Crew reference?)

Δυστυχώς επειδή είναι στατικές εικόνες αυτό που μας δείχνεις, δεν βλέπουμε καμία κίνηση που θα μπορούσε να το εμπλουτίσει λίγο.
Δεν θα με χάλαγε καθόλου ένα καθαρό site αλλά με προσεγμένα micro-interactions και animations.
Όχι υπερβολές, εκεί που χρειάζεται και το παίρνει.

Επίσης τα εικονίδια, δεν είναι κακά, απλά είναι κοινότυπα.
Το font awesome έχει "ταΐσει" το μισό και παραπάνω internet, νομίζω ότι φτάνει!
Αν κάνεις μια βόλτα στο awwwards ή σε άλλα παρόμοια sites Θα διαπιστώσεις ότι αυτό που ξεχωρίζει τα έτοιμα minimal themes με τα βραβευμένα sites είναι συνήθως 3 σημεία:

1) Layout.
Το layout σου παρα-είναι απλό και χωρίς ενδιαφέρον, εκεί το "αδιάφορο" που είπα ή "απρόσωπο" που σου είπαν πιο πάνω.
Δεν είναι εύκολο πράγμα το layout και χωρίς να έχεις καλές γνώσεις γραφιστικής είναι δύσκολο να το κατανοήσεις πλήρως.
Αν googlάρεις "layout in graphic design" θα δεις κάποια παραδείγματα, πιο "ζωντανά" παραδείγματα θα βρεις εδώ: https://siiimple.com/
Πολύ καλό και απλό παράδειγμα για να καταλάβεις τι σημαίνει layout είναι αυτό: https://ianjo.uk/

2) Τυπογραφία.
Άλλος ένας ιδιαίτερα σημαντικός λόγος που το χάνουν πολύ.
Βλέπω ότι έχεις χρησιμοποιήσει την Αγγλική γλώσσα στο site σου, αυτό σου δίνει πολύ περισσότερες δυνατότητες στο να πειραματιστείς με την τυπογραφία.
Πάλι μπορείς να δεις παραδείγματα στο site των awwwards ή στο siiimple που ανέφερα προηγουμένως.
Εξαιρετικό είναι και το typographic posters (https://www.typographicposters.com/posters)
Πολύ ιδιαίτερα παραδείγματα...

3)  Εικονογράφηση.
Όπως θα παρατηρήσεις από τα site που στέλνω, η εικονογράφηση στα minimal sites είτε είναι απούσα είτε το κεντρικό θέμα.
Συνήθως το 1ο γιατί δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην τυπογραφία και στο layout.
Εικονογράφηση δεν είναι τα εικονίδια, να το τονίσουμε αυτό!
Στην περίπτωση σου δεν έχεις κάποια εικονογράφηση.

Ας πάμε στα εικονίδια σου.
Όπως θα προσέξεις από τα site που στέλνω η χρήση των εικονιδίων περιορίζεται από λίγο ως καθόλου!
Άλλο ένα παράδειγμα είναι το site που αναφέρθηκε πιο πάνω (https://dogstudio.co).
Πέρα από το αρκετά διαφοροποιημένο burger menu icon δεν υπάρχει ούτε ένα εικονίδιο σε εμφανή θέση! 
Υπάρχει το newsletter και το toggle on/off του ήχου αλλά θα μπορούσε κάποιος να πει ότι σχεδόν δεν υπάρχουν αφού είναι καλά κρυμμένα.

Εν κατακλείδι, μας λείπει το designer's touch.
Το minimal, παρότι "minimal = απλό" δεν είναι καθόλου απλό και απαιτεί πολύ μεγάλη εμπειρία και εξάσκηση για να βγει πραγματικά καλό ως αποτέλεσμα.
Δες τα site που σου έστειλα να "ανοίξει" λίγο το μάτι σου και δες ποια σημεία μπορείς να διορθώσεις.
Αν θέλεις κάποια στιγμή ανέβασε και ένα codepen με ένα πιο λειτουργικό δείγμα της σελίδας για να σου πούμε περισσότερα.

Έγινε 

σε ευχαριστώ πολύ για της διορθώσεις σου 

οπως ανέφερα και παραπάνω είμαι 17 χρονών και το προσπαθώ όσο πιο πολύ προλαβαίνω και μπορώ 

ειμαι σίγουρος ότι οι διορθώσεις που μου πρότεινες θα πιάσουν τόπο 

σε ευχαριστώ παρα πολύ 

21 ώρες πριν, παπι είπε

Εμενα μαρεσει, με τιποτα εικονες/vector νομιζω θα γινει μπομπα. Το ονομα νομιζω ειναι μεγαλο φειλ για τα ελληνικα δεδομενα. Τελος, αν φτιαχνεις bs site, καλο ειναι το γραφεις καπου.

ΧΑΑΧΧΑΧ το όνομα είναι τυχαίο 

δεν σημαίνει κάτι 

γιαυτο και θα αλλάξει 

απλα το έβαλα για τις ανάγκες του ότι πρέπει να υπάρξει ένα λογότυπο εκεί πέρα 

σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...